12 daagse Rondreis Paraguay Afbeelding 12 daagse Rondreis Paraguay
12 daagse Rondreis Paraguay
Bestemming: Rondreizen Paraguay - Rondreizen Paraguay

12 daagse Rondreis Paraguay




DAG 1

Stadstour door Asunción.

 

De reis van 15 km naar de stad Asunción vanaf het vliegveld in Luque duurt ongeveer een half uur. Aangekomen in uw hotel wordt u later meegenomen op een tour langs de hoogtepunten van de hoofdstad. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw was Asuncion de hoofdstad van een militaire dictatuur, een eigenzinnige plek waar het centrum van de stad werd gekoloniseerd door Koreaanse winkeliers die smokkelwaar elektronische apparatuur verkochten (er zijn er nog steeds genoeg die er handel drijven). Tegenwoordig, in meer democratische tijden, gedijen zowel artistieke creativiteit als trots op de lange geschiedenis van de stad (het werd gesticht in 1537), en je zult zien hoe tijdens je verhelderende rondleiding door de stad.


De eens letterlijk afbrokkelende, door littekens bedekte gebouwen uit het Spaanse koloniale tijdperk in het historische centrum hebben een opknapbeurt gekregen en je wandeling door de vier belangrijkste pleinen zal imposante gebouwen onthullen, zoals de Panteón, waar vroegere helden zijn begraven; de Casa de la Independencia, waar vrijheid van Spanje werd uitgezet. Hoog gelegen boven de rivier Paraguay, verbindt een slaperig, met bomen omzoomd plein de opvallende witte kathedraal met de rooskleurige Cabildo, de nationale zetel van de regering tot 1894 toen het verhuisde naar het elegante Palacio de López in de buurt.


Stops kunnen het oude treinstation omvatten dat in de tijd is vastgehouden sinds het einde van de 19e eeuw toen Brits gebouwde stoomtreinen Asunción met het interieur verbonden. In een andere verwijzing naar het turbulente verleden, bevindt de basis van een verontreinigd beeld van de voormalige president Alfredo Stroessner zich op de Plaza de los Desaparecidos (Plaza of the Disappeared). Ondertussen promoot de hedendaagse jongere generatie diversiteit met een reeks opvallende muurschilderingen en kunstexposities.

DAG 2

Bezoek het spoorwegmuseum van Sapucai.

 

Diep op het platteland en ongeveer 90 km (2 uur) van de hoofdstad, voelt het slaperige Sapucai als het einde van de lijn, hoewel de spoorlijn waarop het zich bevindt helemaal naar Encarnación aan de grens met Argentinië liep. De spoorwegdienst in Paraguay is misschien wel de eerste in Latijns-Amerika - andere lijnen betwisten deze claim, maar het is zeker een van de baanbrekende ondernemingen op het continent. En het waren de Britten die toezicht hielden op en de bouw van het spoor (en de voorraad) aanlegden die van Asuncion naar Sapucai liep, waar, sinds de spoorweg niet meer in gebruik was, veel van de oude motoren tot stilstand zijn gekomen, wegroesten in schuren of in de weilanden rondom.


Tijdens je begeleide bezoek zul je door het spookachtige kerkhof van rollend materieel kunnen dwalen en het kleine museum in een van de enorme oude schuren zal zeker interessant zijn voor spoorwegliefhebbers. Vlakbij de spoorlijn ligt Villa Inglesa, een wirwar van bouwvallige huizen en eens grootse villa's gebouwd door de ingenieurs, waarvan er vele nog steeds bewoond zijn.


DAG 3

Rijd door de Chaco-wildernis met weilanden, wetlands en doornbossen.

 

Vandaag ga je op weg naar een echte wildernis: de razend mooie Chaco, een afgelegen gebied met nauwelijks bevolkte moerassen, lagunes, vee-prairies en semi-aride vlaktes. De kleine bevolking bestaat uit leden van de inheemse Guarani-gemeenschap en relatief welvarende pioniers nederzettingen die zijn opgericht door pacifistische mennonieten uit Rusland en Europa die de militaire dienst in hun eigen land zijn ontvlucht.

Dit laatste omvat Filadelfia (een ordelijke stad met 10.000 zielen die gespecialiseerd zijn in veeteelt), 460 km van Asuncion, dat u bereikt via de eenzame Trans-Chaco-snelweg die vervolgens de grens met Bolivia oversteekt.


Aan beide kanten van de weg ontvouwt zich een uitgestrekte savanne, bezaaid met duizenden waaiervormige palmbomen. Af en toe verschijnen lagunes langs de weg en als je geluk hebt, zie je zilverreigers, roze lepelaars en jabiru-ooievaars. Steek de Steenbokskeerkring over en het karakteristieke palmbos van de vochtige Chaco maakt plaats voor de dorre savanne van de droge Chaco, met zijn flesvormige bomen en enorme cactussen.


Kom laat in de middag aan in Filadelfia, met vrije tijd om te ontspannen en de stad te verkennen (er is een boekwinkel, een paar banken en een cadeauwinkel - dat is het dan ook) en ga in gesprek met de vriendelijke Hoogduits Sprekende inwoners, van wie sommigen ook spreken Engels.


DAG 4

Safaritocht door de zoutmeren en cactussen bossen van de Chaco.

 

Vandaag ga je op pad om het achterland van zoutwaterlagunes en het inheemse Chaco-bos te verkennen binnen een paar uur rijden van Filadelfia en de nabijgelegen mennonieten kolonie van Loma Plata. De prachtige savanne is hier rijk aan dieren in het wild, vooral vogels. Als je geluk hebt, zie je exotische soorten zoals de roze lepelaar, nandoe en gigantische ooievaars (jabiru) en een overvloed aan watervogels. Chileense flamingo's overwinteren tussen april en oktober in de Chaco.


Zoogdieren en reptielen zijn moeilijker te zien, maar af en toe worden kaaimannen in de lagunes zien zonnen en kun je een glimp opvangen van herten in de bush.


DAG 5

Bezoek het mennonieten museum van Filadelfia. Keer terug naar Asuncion.

 

Bezoek het Filadelfia-museum dat het fascinerende verhaal vertelt over de komst van de mennonieten in de Chaco en de meedogenloze Chaco-oorlog van 1932-35. Er zijn foto's van de koloniën in de begintijd en tentoongestelde voorwerpen omvatten de bezittingen die de mennonieten uit Noord-Europa hebben meegebracht.Er is ook een sectie met opgezette tentoonstellingen van de eerste studie van dieren in het wild van de Chaco door een mennonitische pionier, Jakob Unger. Normaal gesproken wordt u vergezeld door een van

de mennonitische curatoren, een kans om vragen te stellen en meer te leren over de lokale gemeenschap.


Rijd terug naar Asunción en arriveer laat in de middag.


DAG 6

Bezoek historische steden aan de Ruta Jesuita.

 

Vandaag ga je naar het zuiden en oosten om de prachtige ruïnes van de jezuïeten verlagingen te ontdekken, christelijke nederzettingen die zijn opgericht om de inheemse Guarani-gemeenschappen te bekeren, te onderwijzen en te beschermen. Deze ingewikkelde en nog steeds indrukwekkende gebouwen worden weinig bezocht, maar doen denken aan het buitengewone tijdperk in de Spaanse koloniale tijd waarin de Guarani architectuur, muziek en handwerk leerden. Ze worden meestal bezocht door de nieuw ontworpen "Ruta Jesuita" te volgen.


Vertrek na het ontbijt naar Santa Maria de Fe en bezoek onderweg bezienswaardigheden. Yaguaron heeft een goed bewaarde franciscaner kerk. Het is overal mooi: eenvoudig aan de buitenkant met witte muren (de originele fresco's zijn verslechterd en moesten worden overschilderd), zuilengalerijen en een steil hellend dak. Uitgebreide en kleurrijke houten deuren leiden naar een prachtig interieur dat ingewikkeld gedetailleerd is met gebeeldhouwd en geverfd hout.


Doorkruisend door het land van vee, passeer je typische provinciesteden met pittoreske oude huizen en schaduwrijke pleinen. Bezoek San Ignacio Guasú, de eerste van de Jesuit-Guarani-reducties (opgericht in 1609) en een essentiële stop voor het uitstekende museum met zijn collectie jezuïet-Guaraní-beelden, houtsnijwerk en kunst.


Ga vanuit San Ignacio door het rustige platteland naar Santa Maria de Fe. Het museum van de stad heeft meer dan 50 beelden uit cederhout gesneden door de Guarani en hun leraren tijdens de jezuïeten periode. Bezoek de hand werkcoöperatie op het plein, gerund door de vrouwen van de stad. Overnachting in een eenvoudig hotel in een charmante omgeving op het plein.


DAG 7

Bezoek de ruïnes van de Jezuïetenmissies van Trinidad en Jezus.

Vandaag reis je naar de door Unesco beschermde ruïnes van Trinidad en Jezus, de eens zo grote door jezuïeten opgerichte gemeenschappen (reducties). Het eerste deel van de rit gaat door een dunbevolkt vee-land, voordat je morgen de stad Encarnación bereikt en de uitgestrekte Paraná-rivier oversteekt naar Argentinië. U komt een welvarend landbouwgebied binnen dat meer dan een eeuw geleden werd bewoond door afstammelingen van Duitsers, Oekraïense en Japanse immigranten: de kleine steden langs de snelweg hebben een goed geordend gevoel.


Kom aan in het 18e-eeuwse La Santísima Trinidad del Paraná, de parel van de jezuïeten ruïnes, genesteld met glooiend, met palmen bezaaid landschap, levend met het gekrijs van parkieten en zuidelijke kieviten. Een van de hoogtepunten zijn de stenen beelden: een ingewikkelde fries van engelen die muziekinstrumenten bespelen, overleeft in de verwoeste kerk, die uitbundig gebeeldhouwde deurportieken en preekstoel heeft. Het uitgestrekte plein heeft veel zuilengalerijen en de verwoeste huizen van de inheemse indianen.


De kleinere ruïnes van Jesus de Tavarangue hebben een rustige ligging op hoge grond met een panoramisch uitzicht. De focus ligt hier op de kerk: de door de Moors geïnspireerde deuropeningen zijn opvallend mooi. Rijd door naar je hotel in Bella Vista, opgericht door Paraguayaanse immigranten van Duitse afkomst.


'S Avonds (alleen vr-zo, behalve tijdens regen), wordt u naar Trinidad gereden voor een magische nachtwandeling vergezeld van klassieke muziek en een reeks zorgvuldig vervaardigde visuele effecten. Gedurende de hele tour is de grond van het hele hoofdplein bezaaid met tientallen oogverblindende witte lichten die de nachtelijke hemel vertegenwoordigen, terwijl andere structuren zich bij het scherm voegen naarmate de wandeling vordert.


DAG 8

Verken de San Ignacio Mini-missie in Argentinië. Ga verder naar Iguazu.

Vandaag verlaat u Paraguay om naar de Iguazú-watervallen in Argentinië te gaan. Het is ongeveer een uur rijden van Bella Vista naar de grens bij Encarnación. Een opvallend moderne brug overspant de brede Paraná-rivier en verbindt Encarnación met de Argentijnse stad Posadas aan de overkant. De rit van Posadas naar Puerto Iguazu duurt ongeveer 4 uur, maar je stopt een uur in de reis door eucalyptus- en dennenbomen bij de jezuïeten ruïnes van San Ignacio Mini, een van de oudste van de reducties (opgericht in 1610) en nauwgezet gerestaureerd door de Argentijnse regering.


Dwaal in het felle zonlicht door de overblijfselen van de straten die worden begrensd door de rode zandstenen muren van de school, de kantine en de huizen. De rijkelijk uitgehouwen kerk, met uitzicht op het grote plein, staat tegenwoordig als een schelp, maar het is duidelijk dat het een indrukwekkend gebouw was. Er is ook een klein museum.


Ga verder naar Puerto Iguazú, nog eens 3 uur rijden met schilderachtige stukken van het inheemse subtropische bos dat ooit de hele regio bedekte. Overnachting in het Sheraton hotel naast de Iguazú-watervallen.


DAG 9

Verblijf in een ecolodge in het regenwoud in de buurt van Iguazu.

 

Vandaag is het begin van een jungle-avontuur in het tropische bos dat de monumentale Iguazú-watervallen overspoelt. Voordat je doorgaat met het bekijken van dit, de meest dramatische natuurlijke aanblik van het continent, breng je een paar dagen door met het verkennen van het regenwoud, het lopen van de paden dichtbij je lodge en het spotten van dieren in het wildreservaat. Het is een rit van ongeveer 3 uur naar Yacutinga Lodge, waarvan de meeste onverhard is.


DAG 10

Verken het met vogels gevulde tropische regenwoud in een privé reservaat.

 

Ontdek het bos vanuit je lodge. Dit is een van de laatste intacte uitgestrekte subtropische Atlantische regenwouden en de lodge ligt in een eigen privé reservaat. Binnen een paar dagen zie je daar veel kleinere dieren zoals opossums, leguanen, neusbeertjes en herten. Een deel van het reservaat was ooit een fruitboerderij en de bomen trekken veel vogels aan, zoals ara's en toekans.


Er zijn gemakkelijke paden vanaf de lodge, een verhoogd wandelpad met een observatiedek en een klein zwembad op het terrein. U kunt ontspannen in hangmatten in de mooie tuinen.

DAG 11

Verken de Iguazú-watervallen op uw gemak.

 

Rijd terug naar Puerto Iguazú en ga verder naar je hotel, het Sheraton, dat in het nationale park ligt, vlakbij de watervallen zelf. Dit is echt een bevoorrechte locatie, want het geeft je de mogelijkheid om later op de middag (het sluit om 18.00 uur) en morgenochtend om 8.00 uur op je gemak de Argentijnse kant van de watervallen te verkennen (de andere kant ligt in Brazilië).


Er zijn een aantal looppaden die je boven, onder en zelfs achter de watervallen brengen, waardoor je een verscheidenheid aan perspectieven krijgt op deze verbluffende natuurkracht.


U kunt een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het Nationaal Park, waar een tentoonstelling is die de biodiversiteit van het tropische regenwoud illustreert. Vanaf hier mag u de kleine trein op aardgas niet missen, die u naar het station Cataratas brengt, waar de Upper Walk begint. Deze opeenvolging van wegen en passerelles verbindt tientallen kleine, basalt eilanden op de top van de rotswand. Deze loopbruggen steken de talloze stromen van de Río Iguazú over terwijl ze over de rand van de afgrond stromen.


Door een opeenvolging van uitkijkpunten kan je blik het water volgen terwijl het op de rotsen beneden stort. De trein gaat later verder naar Devil's Throat Station. Vanaf hier leidt een kilometerslange loopbrug je over de rivier naar de donderende Garganta del Diablo, die een spectaculair uitkijkpunt biedt dat in de donderende draaikolk beneden tuurt.


DAG 12

Verdere ontdekking van de watervallen. Transfer naar luchthaven voor verbindingen met internationale vlucht.

 

We raden u aan vluchten te boeken die 's avonds vertrekken, zodat u voldoende tijd heeft om uw ontdekking van de watervallen voort te zetten. Het park gaat om 8 uur open en als je vroeg opstaat, kun je langs een spoor langs het spoor lopen om bij de Duivelskeel te komen vóór de treindienst

begint, en misschien heb je de plek voor jezelf!


Transfer over de grens naar Brazilië en rijd naar de luchthaven van Foz, waar u een binnenlandse vlucht neemt om verbinding te maken met uw internationale vlucht naar huis.


Let op: als u de Braziliaanse kant wilt bezoeken voor een panoramisch uitzicht op de watervallen, kunnen we daar mogelijk een stop regelen op weg naar de luchthaven, afhankelijk van uw vluchtschema (pas op, u kunt nat worden). Als u wilt, kunnen we een extra nacht boeken om meer tijd te hebben om de watervallen te waarderen.



12 daagse Rondreis Paraguay 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203