Individuele Rondreis Paraguay 17 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Paraguay 17 dagen
Individuele Rondreis Paraguay 17 dagen
Bestemming: Rondreizen Paraguay - Rondreizen Paraguay

Individuele Rondreis Paraguay 17 dagen




Dag 1: De tour begint vanmorgen in Asunción, vanwaar we onze reis over de chaco naar Laguna Capitán beginnen. We zullen waarschijnlijk een verrassend lange lijst van spectaculaire soorten noteren aan de bermen van de Trans-Chaco Highway, niet in de laatste plaats Jabiru, Maguari en Wood Storks, Roseate Spoonbill, Plumbeous en Buff-breasted Ibis, Limpkin, Cocoi Heron , en Black-collared Hawk.


In gebieden met meer gras zijn Whistling Heron, Savannah Hawk, Long-winged Harrier, Yellow-headed Caracara, Chotoy Spinetail en Screaming and Shiny Cowbirds allemaal waarschijnlijk, terwijl in de echte palm savanne Southern Screamer, Giant Wood Rail en Blue-crowned en Nanday-parkieten komen vaak voor. Onderweg stoppen we bij rietvelden voor Donacobius, Olivaceous Pampa-Finch (een potentiële splitsing), Unikleurige en Scarlet-headed Merels en, met een beetje geluk, Rufous-zijdige Crake en enkele van de kleinere roerdieven. Overnachting in Laguna Capitán.


Dag 2: We verkennen Cuenca Upper Yacaré Sur, een regio met droge chaco- en zoutlagunes. Vogelen in de chaco is niet altijd gemakkelijk, maar de beloningen zijn geweldig. Hoewel onze accommodatie eenvoudig is, is het vogelen nergens anders op aarde. Ons belangrijkste doel is om de 18 Chaco-endemen te zien. Velen van hen zoals Chaco Nothura, Brushland Tinamou, Crested Hornero, Many-coloured Brush-Finch en Black-capped Warbling-Finch zijn gemakkelijker te vinden, terwijl anderen, zoals Chaco Eagle, een beetje geluk nodig hebben. De echte prijzen zijn de ‘Chaco Big Six’: Quebracho Crested Tinamou, Spot-winged Falconet, Black-legged Seriema, Black-bodied Woodpecker, Chaco Owl en Crested Gallito.


Op de zoutwaterlagunes zien we misschien de laatste winterkuddes Coscoroba Swan, Chileense flamingo en eenden zoals Braziliaanse en geringde wintertaling, witwangige pijlstaart, drie fluitende eenden en misschien Rosybill. De omliggende habitat kan Cream-backed Woodpecker, Scimitar-billed en Great Rufous Woodcreepers en Chaco Earthcreeper bevatten.


Chaqueño-bos is een onvolgroeide, xerophytische en vaak doornige aangelegenheid, maar herbergt een aantal zeer gespecialiseerde soorten zoals Chaco Chachalaca, Geruite en White-spechten, Grote Kwikstaarttiran, Solitaire Cacique, Oranje-gesteunde Troupial, Short-billed Canastero, Stripe-backed Antbird en Cinereous Tyrant. Slechts twee nachtzwaluwensoorten komen vaak voor in de Chaco - Schaarstaart en Klein - en we hopen beide te zien.

Zoogdieren zijn brutaler en beter zichtbaar in de Chaco dan waar dan ook in Paraguay en nachtritten kunnen van alles produceren, van gordeldieren en de konijnachtige Chaco Mara tot krabetende wasberen en witlippekari. Er is ook de kans op een laaglandtapir of een poema, die hier overvloediger zijn dan in een groot deel van Zuid-Amerika. Overnachting in Laguna Capitán.


Dag 3-4: We vertrekken vanmorgen naar Teniente Agripino Enciso National Park, onderweg langs Fortín Toledo. Gelegen in de hoogste van de Hoge Chaco, wordt dit gebied voornamelijk geconserveerd voor zijn gezonde bevolking van Chaco Peccary. Het is een geweldige plek voor Chaco-specialiteiten die elders niet zo gebruikelijk zijn. We zouden Zone-tailed, Bay-winged en Rufous-thigh Hawks, Stripe-crowned Spinetail, Black-crested Finch kunnen verwachten (komt vaker voor in de winter, maar sommige blijven hangen) en misschien Ringed Warbling-Finch, Little Thornbird en Short- gefactureerde Canastero. Andere bijzondere vogels hier zijn Quebracho Crested-Tinamou en Chaco Owl. Three-banded Armadillo en Pampas Fox behoren tot de mogelijkheden. Het park is ook van historische betekenis, met behoud van enkele loopgraven en kazernes van de Chaco-oorlog tussen Paraguay en Bolivia (1932-35).


Bijna aan de Boliviaanse grens, bewaart het nabijgelegen Médanos del Chaco National Park de laatste wilde kudde van het bedreigde laaglandras van de Guanaco. Het is opener dan Teniente Agripino Enciso National Park en deelt veel van dezelfde vogels, maar hier vinden we een belangrijke endemische Chaco die niet aanwezig is in Enciso - de Spot-winged Falconet. Het is ook een uitstekende plek om Puma, Plains Viscacha en Chaco Yellow-toothed Cavy te zien. Nachten in Teniente Agripino Enciso National Park.

Dag 5: We gaan terug langs de Trans-Chaco-snelweg met stops bij Proyecto Tagua in Fortin Toledo. We bezoeken een fokprogramma in gevangenschap voor de bedreigde Chaco Peccary (Tagua), ondersteund door San Diego Zoo. Het project heeft al meer dan 250 in gevangenschap gefokte individuen vrijgegeven en we zullen alle drie de soorten van de peccary kunnen zien, wat ons de mogelijkheid geeft om verschillen op te merken die niet altijd zo duidelijk zijn bij wilde dieren. Er is ook een gezonde wilde populatie van de konijnachtige Chaco Mara in dit gebied, en de kleine door onkruid verstikte meren zijn een magneet voor vogels, waaronder de zeldzame Black-bodied Woodpecker en de ongrijpbare Chaco-ondersoort van Olive-crowned Crescentchest (een andere waarschijnlijke toekomstige splitsing). Overnachting in een comfortabel hotel in de Doopsgezinde Kolonie Loma Plata.


Dag 6: Na wat vogelen in de vroege ochtend rijden we het grootste deel van de dag terug naar Asunción, waar we de nacht zullen doorbrengen.


Dag 7: Als we Asunción verlaten voor Laguna Blanca, maken we een korte stop bij Arroyos y Esteros om op zoek te gaan naar Strange-tailed Tyrant samen met de nieuw beschreven Iberá Seedeater. Andere soorten die hier interessant zijn, zijn onder meer kleine grasvink, bebaarde tachuri, kuifdoradito en langstaartrietvink. We gaan verder naar Laguna Blanca, waar we op zoek gaan naar een reeks cerrado-vogels, waaronder Witband Tanager, Sharp-tailed tiran, Black-masked Finch en Cock-tailed Tyrant. Andere interessante vogels zijn Red-winged Tinamou, White-rumped Monjita, White-rumped Tanager (op de enige bekende locatie in Paraguay), Plumbeous en Chestnut Seedeater, evenals cerrado-endemieën zoals Black-throated Saltator en Curl-crested Jay .


De echte ster hier is echter de bedreigde Witvleugelige Nachtzwaluw op een van de slechts drie locaties ter wereld waar hij regelmatig wordt opgenomen. Nachtvogels zijn over het algemeen productief en grijze Potoo, Rufous, Little en Scissor-tailed Nightjars zijn allemaal mogelijkheden naast de gewilde White-winged Nightjar, terwijl Tropical Screech-Owl en Ferruginous Pygmy-Owl tot de vaak geregistreerde uilensoorten behoren. Na onze avond vogelen gaan we terug naar het hotel voor een laat barbecuediner. Overnachting in Laguna Blanca.

Dag 8: We reizen naar het Mbaracayú Biosphere Reserve, een model privéreservaat in Paraguay met 70.000 hectare ongerepte Atlantische bossen en cerrado. We hebben ruim de tijd genomen om dit fantastische reservaat te verkennen, door het Wereldnatuurfonds genoemd als een van de 100 belangrijkste natuurbeschermingsgebieden. Overnachting in het Mbaracayú Lodge Hotel.


Dagen 9-10: Er zijn meer dan 400 vogelsoorten geweest in Mbaracayú Reseve, waaronder de overgrote meerderheid van de endemische Atlantische Oceaan. De met uitsterven bedreigde Piping-guan met zwarte kop, Kale Keelbek, Zwart-afgedekte kreetuil, Saffraan en Spot-billed Toucanets en Helmeted Woodpecker zijn allemaal mogelijk, en andere interessante soorten die vaak worden opgenomen zijn onder meer Solitaire Tinamou, Roodborsttoekan , Aracari met kastanjebruine oren, Surucua Trogon, Blond-kuif en specht met gele voorkant, verschillende houtkruipers en tanagers, Antwren met streak-capped, Cacique met rode rump, Rufous-capped Motmot. De lijst kan gemakkelijk erg lang worden! In de cerrado zoeken we naar specialiteiten zoals Rufous-winged Antshrike en Collared Crescentchest. Andere garget-vogels zijn enkele van de grote uilen zoals Black-banded en Mottled. Nachten in het Mbaracayú Lodge Hotel.


Dag 11: Dit is in wezen een reisdag als we verhuizen van Mbaracayú naar San Rafael. Het is een lange reis met weinig stops en we zouden vroeg in de avond in San Rafael moeten aankomen. Overnachting in San Rafael.


Dag 12-14: In San Rafael National Park gaan we op zoek naar vogels in het Atlantische Woud en Mesopotamische Graslanden. San Rafael is het meest biodiverse reservaat van het land, maar onze tijd hier is vrij beperkt, dus we willen het verstandig besteden. We zijn bij zonsopgang klaar voor een boswandeling met een aantal zeer speciale vogels in gedachten, met name enkele van de meer gewilde en bedreigde passerines van het Atlantische Woud. Deze omvatten zwartachtig blauwe zaadeter, romige muggenvanger en tiran. Na een vroege lunch reizen we naar de Kanguery-graslanden waar nog meer geweldige soorten wachten - Russet-winged Spadebill en Saffron-cowled Blackbird zijn er twee van, en als de zon onder is gegaan, Giant Snipe en (met geluk) Sickle-winged Nightjar staat op de agenda. Onze accommodatie wordt verzorgd door de natuurbeschermings-NGO Pro Cosara (dus we zullen ons steentje bijdragen om te helpen bij het behoud van het park). Onze gastheren, de familie Hostettler, staan ​​bekend om hun gastvrijheid en heerlijke, hartige, huisgemaakte maaltijden. Nachten in San Rafael National Park.

Dag 15: We vertrekken vroeg naar de rijstvelden van Isla Alta om op zoek te gaan naar Bearded Tachuri, verschillende zaadeters en, als de rijstvelden op de juiste hoogte zijn, Pinnated Roerdomp. We rijden dan een paar uur naar Ayolas, stoppen onderweg langs moerassen langs de weg om te zien welke vogels ze vasthouden en komen aan in de stad voor een late lunch. Na een rustpauze in ons hotel gaan we de graslanden in om op zoek te gaan naar de bedreigde okerborstpieper en als de duisternis valt, hopen we de verbluffend bizarre sikkelvleugelnachtzwaluw van dichtbij te kunnen zien. Overnachting in Ayolas.


Dag 16: Er is een excursie voor het ochtendgloren naar de galerijbossen van het eiland Yacyretá, waar we hopen de verlegen Bare-face Curassow en de geheimzinnige Pheasant Cuckoo te zien, evenals andere bosvogels, waarvan sommige nieuw zullen zijn voor de Ronde. We keren terug naar het hotel voor een laat ontbijt voordat we terugrijden naar Asunción. Overnachting in Asunción.


Dag 17: We bezoeken de vochtige chaco-regio 's ochtends voordat we' s middags naar het vliegveld gaan waar de tour eindigt.



Individuele Rondreis Paraguay 17 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203