10 daagse Rondreis Nationaal Park en Gletsjers Afbeelding 10 daagse Rondreis Nationaal Park en Gletsjers
10 daagse Rondreis Nationaal Park en Gletsjers
Bestemming: Rondreizen Peru - Individueel

10 daagse Rondreis Nationaal Park en Gletsjers




DAG 1: PUERTO VARAS


Aankomst op de luchthaven van Puerto Montt. Hier haalt je gids je op. Met het busje ga je van het vliegveld in Puerto Montt, je rijdt ongeveer 40 minuten naar het nabijgelegen stadje Puerto Varas. Deze stad ligt naast het Llanquihue-meer en wordt ook wel de stad Roses genoemd. Puerto Varas is tegenwoordig een van de meest bezochte bestemmingen in deze regio, het is een leuke plek, met een ruim aanbod aan restaurants en koffietentjes. We weten dat u er ook van zult genieten. Twee overnachtingen in Puerto Varas.


DAG 2: VULKAAN OSORNO (4-5 WANDELEN, GEMAKKELIJK)


Tijdens een indrukwekkende reis langs het Llanquihue-meer bewonder je het landschap van het Chileense merengebied. Je passeert het kleine dorpje Ensenada om het nationale park Vicente Pérez Rosales te bereiken. Vanaf hier zien we een diep, ongerept Lenga-bos op de hellingen van de Osorno-vulkaan, tot het startpunt van onze wandeling van vandaag. Vanaf hier begint de “El Solitario” -trail, met prachtig uitzicht over de vulkanische landschappen. Je bezoekt de watervallen van de Petrohué-rivier, een van de wildste rivieren in Chili. Met de Osorno-vulkaan op de achtergrond vormt het een adembenemend uitzicht.


DAG 3: PUERTO VARAS - PUMALIN DOUGLAS TOMPKINS PARK (3 WANDELEN, GEMAKKELIJK)


'S Ochtends rijden we zuidwaarts via de "Carretera Austral - Ruta de los Parques" naar Hornopiren. Hier eindigt de weg en gaan we verder met een veerboottocht van enkele uren door de Comau Fjord naar Caleta Gonzalo. In de middag geniet je van een wandeltocht van ongeveer drie uur door het regenwoud van het Pumalin National Park. Dit park is een van de 17 parken die behoren tot de Ruta de los Parques de la Patagonia.

1 overnachting in Caleta Gonzalo


DAG 4: MILLENNIAL ALERCE-TREES BEZOEK - VULKAAN CHAITEN (1 H GEMAKKELIJKE WANDELING 4 H GEMIDDELDE MOEILIJKE WANDELING)


Vandaag beleef je het avontuur van het oversteken van het Pumalin Douglas Tompkins Park richting het kleine stadje Chaiten. Je gaat eerst op deze korte wandeling om deze tweeduizend jaar oude Alerce-bomen te zien. Slechts een paar exemplaren van deze boomsoort bestaan ​​nog steeds, aangezien de uitstekende kwaliteit van deze bomen een radicale ontbossing veroorzaakte die de afgelopen jaren werd gestopt. Je wandelt verder naar de Chaiten-vulkaanbasis, die in 2008 uitbarstte en enorme schade aanrichtte in het Pumalin Douglas Tompkins Park, Chaiten en delen van Argentinië. Tegenwoordig maakt een nieuw aangemaakt netwerk van wandelpaden de beklimming van de vulkaan mogelijk tot aan de rand van de krater. Drie overnachtingen in Kahuel Posada (bij Chaiten) of Hotel Yelcho (Lago Yelcho)


DAG 5: TIJD UIT


Vrije dag! Je kunt doen wat je wilt!


Je kunt ook:

  • Bezoek Termas "El Amarillo" thermale baden
  • Maak een kajaktocht
  • Maak een wandeling van 10 uur (gemakkelijk tot gemiddeld) naar de vulkaan Michi Mahuida.

DAG 6: YELCHO GLACIER (3 UUR - GEMAKKELIJK WANDELEN)


Een minder bekende excursiebestemming is de Ventisquero Yelcho; gelegen in het gigantische Corcovado National Park en dicht bij Lake Yelcho in Patagonië. Deze eenvoudige wandeling voert je door het typische regenwoud van deze regio, waar we beloond worden met een adembenemend uitzicht op de schitterende Yelchogletsjer.


DAG 7: PUMALIN - PUERTO VARAS


Vandaag keren we terug naar Puerto Varas. We gebruiken de gezellige veerboot die ons naar Hornopiren brengt, samen met de bossen van het Pumalin Park.

1 nacht accommodatie in Puerto Varas


DAG 8: PUERTO MONTT


Het programma is ten einde! We weten dat je zo'n geweldig moment hebt meegemaakt in deze tour. Rijd naar het vliegveld in Puerto Montt om afscheid te nemen! Je kunt terugvliegen naar Santiago of doorgaan met de optionele verlenging van deze tour.



Optionele uitbreiding op Balmaceda:


DAG 7: PUMALIN - PUYUHUAPI


Vandaag vervolg je je reis op de beroemde "Carretera Austral - Ruta de los Parques de la Patagonia", dit zogenaamde heerlijke verlengstuk van de Chileense Panamericana. De rustieke onverharde weg loopt door de ongerepte wildernis in, langs de turquoise Frío-rivier, met gletsjers bedekte bergmassieven, dromerige meren en pittoreske watervallen. Twee overnachtingen in Hotel Casa Ludwig / Puyuhuapi Lodge Spa


DAG 8: HANGING GLACIER QUEULAT (5-6 U WANDELEN, GEMIDDELDE MOEILIJKHEID)


Vandaag maken we een wandeling van 3 uur door het Queulat National Park. We bereiken een uitkijkpunt waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de hangende gletsjer "Ventisquero Colgante" en de waterval. Daarna lopen we door een sprookjesachtig dicht regenwoud; waar de neerslag een prachtige plantenwereld heeft gecreëerd in het kreupelhout.


DAG 9: PUYUHUAPI - COYHAIQUE


Vandaag gaat de reis verder langs de weelderige wilde vegetatie van de "Carretera Austral - Ruta de los Parques de la Patagonia" naar het zuiden. Enorme "Nalca" -planten en gigantische varens sieren de rand van het pad, dichte bossen, stille fjorden en met sneeuw bedekte toppen vormen een legendarisch landschap. De weg slingert in smalle kronkelwegen naar een van de hoogste passen van de Carretera Austral en daalt abrupt af tot we de ruisende 'Rio Cisnes' (de rivier van de zwaan) bereiken. Hier worden de ondoordringbare, groenblijvende regenwouden helder en maken plaats voor het harde Zuid-Patagonische berglandschap. Door de wild-romantische vallei van de Simpson-rivier bereik je de hoofdstad van de regio Aysén, Coihaique.


DAG 10: BALMACEDA


Vandaag is de tour afgelopen! Rijd naar de luchthaven in Balmaceda om je volgende vlucht te kunnen nemen.



10 daagse Rondreis Nationaal Park en Gletsjers 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203