Individuele Rondreis Peru 16 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Peru 16 dagen
Individuele Rondreis Peru 16 dagen
Bestemming: Rondreizen Peru - Individueel

Individuele Rondreis Peru 16 dagen




Dag 1: Aankomst Lima en transfer naar hotel in Miraflores aan de Pacifische kust. U wordt op de luchthaven opgewacht en door een van onze lokale vertegenwoordigers naar uw hotel begeleid. U verblijft in Miraflores, een moderne, chique woon- en zakenwijk direct aan de Pacifische kust.


Dag 2: Ontmoet uw gids en expeditie voertuigen en vertrek over de Panamerican Highway naar Nazca. Er zal een gedetailleerde briefing zijn met betrekking tot routing en uitrusting voordat u vertrouwd raakt met uw Toyota Hi Lux 4x4-expeditievoertuig. Dit vindt plaats in uw hotel of aan de rand van de stad. Je volgt de gids / het veiligheidsvoertuig uit de krioelende buitenwijken, richting het zuiden langs de Pan American Highway, de belangrijkste verkeersader van Latijns-Amerika. Deze geasfalteerde weg volgt de Pacifische kust en plotseling maken de uitzichten over de dichtbevolkte stad plaats voor immense, onbewoonde woestijn gezichten, met aan de branding bedekte oceaangolven die op wilde stranden beuken. Als er tijd is, kun je vanuit de kleine haven van Pisco de kans krijgen om een ​​lichte vliegtuig vlucht te maken over de Nazca-lijnen, enorme geometrische figuren die in de woestijn zijn uitgehouwen door een lang verdwenen pre-Columbiaanse beschaving. De lunch wordt genuttigd in de door palmen beschaduwde woestijnoase van Huacachina, met zijn golvende zandduinen en meer. Vanaf hier ga je landinwaarts door skeletachtige woestijnlandschappen naar Nazca, een nederzetting die meer dan 2000 jaar geleden is gevestigd. Als je niet over de lijnen bent gevlogen, kun je een observatie stad beklimmen voor een luchtfoto van een van hen. Bij zonsondergang kom je aan bij een hacienda met weelderige tuinen, zwembaden en pauwen.

Dag 3: Rijd de Andes op over een verharde weg. Overnachting in de Chal Huanca-kloof. Na het ontbijt ga je off-road de woestijn in om de surrealistische en griezelige begraafplaats van Chauchilla te ontdekken, waar de goed bewaard gebleven gemummificeerde overblijfselen van individuen uit de Nazca-cultuur verspreid zijn over een sombere, steenachtige vlakte. De site werd ontdekt in de jaren 1920 met de oudste mummies die dateren uit 200 na Christus. Vanaf hier gaat het avontuur verder terwijl je begint de Andes op te klimmen. Je klimt een eenzame, kronkelige weg op - allemaal geasfalteerd en relatief gemakkelijk te navigeren - naar een bedwelmende hoogte van meer dan 4.000 m boven de zeespiegel in slechts 90 km. Dit zal je eerste ontmoeting met hoogte en het cocablad zijn, dat in thee wordt geserveerd om eventuele hoogte symptomen te verlichten. Terwijl je boven de woestijn uitstijgt naar een regio waar regen valt, krijgt het landschap een meer vruchtbare uitstraling terwijl groen-gouden pampagras steile hellingen bedekt waar vicuña's grazen. Je kunt ook adelaars, roze flamingo's en af ​​en toe een waakzame condor zien in het Pampas Galera National Park. Als je hoger richting de wolken gaat, is de route bezaaid met doorschijnende gletsjermeren en wordt de horizon omzoomd door met sneeuw bekroonde toppen. Picknick onder wilde alpaca's en daal vervolgens af naar een lodge in een kloof, halverwege tussen Nazca en Cusco. Het is stil, met grote kamers, maar er zijn geen voorzieningen zoals telefoon, tv of internet.

Dag 4: Vervolg de klim naar Cachora, overnachtend met uitzicht op de Apurimac-kloof. Vandaag rijd je steeds hoger de Andes in en ga je 'off-road' naar het dorp Cachora, dat aan de zuidkant van de rivier de Apurimac ligt, vlakbij de verwoeste Incastad Choquequeirao. Met uitzicht op de heersende, met sneeuw bedekte top van de berg Saltankay die hoog boven de kloof uittorent, is uw accommodatie een traditionele, rustieke Peruaanse lodge. Het is een gezellige plek met een open haard en

weidse uitzichten van kamerhoge ramen. Een optionele paardrijtocht in de middag brengt u off-road om in een langzamer tempo van het uitzicht in de open lucht te genieten. Keer terug naar de lodge voor een huisgemaakt Peruaans diner.


Dag 5: Verken de omgeving, ga 's middags door naar Cusco (4 nachten). Terug in uw voertuig om van Apurimac naar Cusco (3.300 m) te gaan, de keizerlijke stad van de Inca's met een optionele stop in Tarawasi - een Inca-gebouw dat duizenden jaren oud is en een geweldige picknickplaats. Cusco werd in 1983 uitgeroepen tot werelderfgoed en was de hoofdstad van het Inca-rijk. Hier zijn precisie Inca-metselwerk en koloniale barokke architectuur uit de Andes met elkaar verbonden in de straten met stenen vlag van Cusco, die resoneren met overblijfselen van de meerlagige geschiedenis van de stad. Je brengt drie volledige dagen door in het gebied om de musea, paleizen, markten en verlaten Inca-tempels en citadellen te bezoeken. Je hebt tijdens je verblijf in Cusco geen toegang tot je voertuig en je hebt het niet nodig.


Dag 6: Stadstour door Cusco en de omliggende Inca-ruïnes. Het is gemakkelijk om deze gemoedelijke, steeds chiquere (maar nog steeds historisch suggestieve) stad te voet te verkennen. Langs de smalle geplaveide straatjes vind je ambachtelijke kraampjes, fruit- en groentemarkten en sierpleinen. Na een vrije ochtend krijg je een rondleiding door de stad aangeboden, waarbij je de kerken, pleinen en de monumentale tempel / fort Sacsayhuamán bezoekt die vanaf de rand van de hooglandkom waarin Cusco zich bevindt, over de stad glanst. 'S Avonds heeft u de vrijheid om te dineren in een van de vele eetgelegenheden in de stad, die variëren van barbecues op de straatmarkt tot trendy, minimalistische restaurants met een fusionkeuken.


Dag 7: Optionele dagtocht naar Machu Picchu met rondleiding. Dit is uw kans om een ​​optionele excursie te maken over de weg en per trein naar de Amazone-jungle om de Inca-citadel Machu Picchu te ontdekken. De treinreis is op zichzelf al de moeite waard: het spoor klampt zich vast aan de oevers van een schaduwrijke kloof die de sputterende rivier Urubamba tussen verticale kliffen opsluit. Een van de meest herkenbare plaatsen op aarde, Machu Picchu stelt nooit teleur. Tijdens een rondleiding verken je de goed bewaarde tempels, woningen en paleizen, allemaal op zonovergoten terrassen uitgehouwen uit een bergzadel dat is verstikt door verwarde jungle-vegetatie. Een lunchbuffet bij Belmond's eersteklas Sanctuary Lodge is inbegrepen.

Dag 8: Vrije tijd om de Heilige Vallei van de Inca's te verkennen. Op een vrije dag kun je kiezen uit een reeks optionele avonturen. Bovenaan de lijst staat een bezoek aan de koloniale adobe-dorpen, boerenhoge boerderijen, plattelandsmarkten en Inca-ruïnes die de vruchtbare Heilige Vallei van de Inca's doorkruisen, ooit de graanschuur van de Inca's. Tegenwoordig strijden maïs, paprika's, tomaten en andere groenten om ruimte in de vruchtbare vlakte die wordt bepaald door steile, tawny heuvels. U kunt ook een volledige dag wildwatervaren op de rivier en een reeks schuimende stroomversnellingen oversteken op de rivier de Urubamba terwijl deze naar het Amazonebekken tuimelt. Paardrijden, mountainbiken en andere excursies naar culturele bezienswaardigheden buiten Cusco worden ook aangeboden vanuit deze stad met grenzeloze mogelijkheden.


Dag 9: Rijd naar de hoogland stad Andahuaylas, 's nachts. Terug achter het stuur van je 4x4 ga je naar het noorden, weg van het toeristische Mekka van Cusco, zachtjes afdalend naar de jungle. Het is een echt geïsoleerd gebied van subtropische wouden met grote bergen, de thuisbasis van bedreigde diersoorten zoals de brilbeer. Hier kunt u de Andescondor hoog in de lucht zien terwijl aan uw voeten bromelia's en orchideeën in overvloed aanwezig zijn. Dit is een van je ‘Camel trofee’ momenten, want de route voert je vervolgens over onverharde wegen naar het kleine stadje Andahuaylas, dat een prachtige, vruchtbare vallei beslaat die weiden, korenvelden en eucalyptus en wilgen ondersteunt, op een hoogte van ongeveer 3.000 m.

Dag 10: Rit naar de koloniale stad Ayacucho. Je gaat nu naar een van de meest ontzagwekkende landschappen in Peru terwijl je door het stroomgebied van de Andes loopt, hoog boven de Amazone-jungle in het oosten en de Pacifische kust in het westen. Ga door de inheemse dorpen van de Andes hoog op de winderige vlaktes met uitzicht op de ijzige toppen daarachter. De lokale bevolking leeft door de eeuwen heen een traditionele levensstijl, en hun favoriete vervoermiddel is het paard. Je gaat dan naar beneden in de suggestieve stad Ayacucho. Deze architectonisch sierlijke plek, vol met sierlijke Spaanse koloniale kerken (33 van hen), was een centrum van rebellen activiteit en decennialang verboden terrein voor toeristen, maar is nu vredig en viert een renaissance. Het is nog steeds ongerept: Cusco zonder de toeristen, zeggen sommigen. Huizen aan geplaveide straten worden opgehangen met houten balkons, er zijn tal van restaurants die de regionale keuken versterken en met zijn milde klimaat is het een zeer aangename plek om

rondwandeling.


Dag 11: Rijd langs de Mantaro-kloof, overnacht op een ranch bij Huancavelica. Vanuit Ayacucho stijg je weer op en volg je de smalle pas langs de Rio Mantaro-kloof voor een opwindend on- en offroad-avontuur. Dit gebied is rijk aan zowel landschap als traditie: de zonovergoten vallei is groen met weelderig weiland en bezaaid met melkveebedrijven; terwijl de regio gastheer is voor tal van festivals en traditionele weefgemeenschappen. De valleien worden omzoomd door rotsachtige bergen, met fluisterende eucalyptusbomen die zich vastklampen aan de steile hellingen. Deze weg vereist concentratie en een stevige zenuw, voordat een steile klim plaatsvindt op een even uitdagend pad naar het koloniale Casa Hacienda San Juan in de buurt van Pampas, beroemd om zijn zuivelproducten, en alleen toegankelijk per 4x4. De hacienda biedt een optionele paardrijtocht in de middag of ochtend. Het kan 's nachts koud zijn, maar u kunt' s avonds na uw zelfgemaakte diner naast een krachtige open haard zitten.


Dag 12: Paardrijden in de ochtend, ga verder naar de Tarma-vallei, bloemenproducerende regio. Na een ochtend rit te paard vanaf de hacienda (optioneel), vertrekt u opnieuw in uw 4x4 om over een kille pas omhoog te klimmen en 1.000 m af te dalen naar Tarma (3.000 m), het centrum van de belangrijkste bloemen producerende regio van Peru, een rustige kleine stad met Pasen verlevendigd door zijn processie over trottoirs bedekt met bloemen. Als je nadert, rijd je door erwten groene weiden die oprijzen naar terrasvormige velden bespat met de levendige kleuren van de bloemen die steile berghellingen bedekken en open plekken in de schaduw van eucalyptus en cactussen. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op steile kalkstenen kliffen waarboven bergachtige bergen worden bedekt door boomloze heidevelden. Dit is de prachtige landelijke omgeving van Hacienda Santa Maria, een witgekalkte Spaanse koloniale ranch nabij Tarma, zelf een aantrekkelijke stad aan de rand van het Amazonebekken, die naast het exporteren van bloemen ook leer en textiel producten produceert. U zult een stevig avondmaal hebben in de eetkamer met fresco's, waarna u kunt ontspannen bij een pisco sour naast de open haard.


Dag 13: Daal af naar de jungle, overnachting in Pampa Hermosa Jungle Lodge. Nu ga je verder naar het Amazonebekken. Als je deze uitdagende route afdaalt, wordt het klimaat warmer en vochtiger, en de vegetatie dichter en

sappig. Dit is nevelwoud: mistige klitten van bomen - hun met wijnstokken verstikte takken zwaar met druipende bladeren - varens, orchideeën en bromelia's klampen zich vast aan steile hellingen van valleien die door de reeksen worden doorsneden door energetische stromen en rivieren. De fauna wordt duidelijker: vlinders, kolibries, ara's, toekans en de fel oranje rotshaan kunnen je pad kruisen. Het is een steile route die tot drie uur verder gaat naar uw eco-lodge (ongeveer 850 m boven zeeniveau), waar hutten met palmbomen naadloos aansluiten op het tropische hardhouten bos dat het terrein omgeeft. Hier kunnen naast de vele vogels zoogdieren en reptielen worden gezien, waaronder herten, rivierotters en apen die allemaal op het terrein wonen. Om te ontspannen na een dag achter het stuur, verken je enkele van de bospaden die naar een van de vele indrukwekkende watervallen in de omgeving leiden.


Dag 14: Stijg op naar Tarma voor een afscheidsdiner, 's nachts. Klim terug uit de jungle naar Tarma, waar je een traditionele Peruaanse pachamanca-viering bijwoont. Dit is in feite een kook ritueel, waarbij een gerecht dat ondergronds wordt begraven en 3-4 uur lang over hete stenen wordt verwarmd, de manifestatie is van eerbetoon aan de aardmoeder, Pachamama. Breng een sfeervolle nacht door in een historische adobe hacienda die al meer dan 200 jaar in dezelfde familie is.


Dag 15: Keer terug naar Lima, 's nachts. Vandaag kunt u achterover leunen en iemand anders het rijden laten doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat u verder met een lokale chauffeur, in auto of minibus. Uw 4x4-voertuig blijft in Tarma. Vanaf een hoogte van iets meer dan 3.000 m boven de zeespiegel bij Tarma klimt de weg terug over de hoge ruggengraat van de Andes en de kale, elementaire wildernis van 's werelds op een na hoogste spoorwegpad op een ijzige 4.829 m. Vegetatie is hier minimaal: je bent misschien geschokt door hoe snel het de afgelopen dagen is veranderd, terwijl de warme, zachte jungle bries wordt vervangen door een kille, messcherpe wind. Ga terug naar de kustvlakte en de oase die uw terugkeer naar Lima aankondigt en uw diner van gisteravond, waar u uzelf kunt feliciteren met uw nu verfijnde rijvaardigheid!

Dag 16: Transfer naar luchthaven in Lima voor internationale vlucht. Afhankelijk van je vluchtschema heb je misschien een vrije ochtend in de hoofdstad. Het is jouw kans om de hoogtepunten van deze enorme, historisch belangrijke stad, voorheen bekend als de Stad der Koningen en belangrijk centrum van het Spaanse Rijk en zijn geplunderde rijkdommen, te bekijken. We raden je aan het koloniale centrum te verkennen, dat is gericht op de Plaza de Armas en Plaza San Martin. Het Torre Eagle Palace, de kathedraal en het San Francisco-klooster en de catacomben zijn slechts drie van de belangrijkste koloniale monumenten. Bezoek het Larco of Archaeology Museum, verken lokale markten of maak een wandeling langs de kliffen aan de Pacifische kust.



Individuele Rondreis Peru 16 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203