Ontdek Peru in 7 dagen Afbeelding Ontdek Peru in 7 dagen
Ontdek Peru in 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Peru - Individueel

Ontdek Peru in 7 dagen




Dag 1: ARICA


Welkom in het noorden van Chili! Om dit programma te starten, moet je een vlucht nemen en aankomen op de luchthaven van Arica. Hier haalt u uw huurauto en GPS op en begint u aan uw avontuurlijke rit naar het hotel waar u verblijft, Hotel Arica.

Arica is een prachtige stad! We raden je aan de “Morro” te bezoeken, een rots heuvel direct aan de kust met een fantastisch uitzicht over de stad.

Het treinstation en het douanegebouw van deze stad, ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, is ontworpen door Gustave Eiffel.


DAG 2: ARICA - SOCOROMA (65 MI / 104 KM; ONGEVEER 2 UUR)


Een must op de weg naar de hooglanden in de Atacama-woestijn is een bezoek aan het archeologisch museum Miguel de Azapa in de Zapata-vallei, met enkele van de oudste mummies ter wereld. Socoroma ligt op meer dan 3.000 meter hoogte en je zou de dag moeten gebruiken om jezelf te acclimatiseren. In de omgeving zijn Putre en de thermale baden van Jurasi, die zeker een bezoek waard zijn. Vanavond bevindt uw accommodatie zich in Socoroma: Albuerge Andino Tía Emilia.


DAG 3: SOCOROMA (93 MI / 150 KM; 3 H)


Zodra u uw dag begint en in dit deel van de woestijn gaat rijden, raden we u aan het volgende te doen: direct bij Socoroma ligt een van de meest indrukwekkende nationale parken van Chili: het Lauca National Park. Afgezien van het surrealistische uitzicht op de vulkanen en het meer, zijn er meer dan 150 vogelsoorten in het park. Daarnaast moet u het Chungará-meer bezoeken, dat zich op 4.500 meter net voor de Boliviaanse grens bevindt. Rond het meer ligt het "Payachata-gebergte" bestaande uit de vulkaan Parinacota (6.110 m) en de Pomperane (6.232 m). De rijke flora en fauna in het taaie hooglandklimaat imponeren en u kunt flamingo's, guanaco's, lama's, alpaca's, vicuña's, condors en vizcacha's observeren.

Vanavond verblijf je in hetzelfde hotel in Socoroma: Albuerge Andino Tía Emilia.


DAG 4: SOCOMORA - SALAR DE SURIRE (86 MI / 138 KM; 3,5 H)



Via de Altiplano gaat het vandaag via de hooglanddorpen Belén & Tignamar rechtstreeks naar de Surire-zoutvlakte.

Bij goede klimatologische en wegomstandigheden is er een alternatieve route die door het Vicuña Park loopt. De Salar van Surire is een van de weinige bekende en bezochte Chileense natuurwonderen. Het ligt op een hoogte van 4200 meter, een sneeuwwit zoutmeer, imposante vulkanen en turquoise meren waarin verschillende soorten flamingo's baden. Vannacht logeer je in een refuge: Refugio Conaf.


DAG 5: SALAR DE SURIRE - COLCHANE (67 MI / 108 KM; 2H)


De route van vandaag leidt door de Andes-hooglanden langs imponerende vulkanen, door het Nationaal Park Isluga naar het Altiplano-dorp Colchane. We raden je aan om een ​​halve omweg te maken naar de Red Lagoon, in de buurt van Camiña. Vanavond logeer je in een hostel: “Residencial Camino del Inka”.


DAG 6: COLCHANE - PICA (158 MI / 254 KM; 4,5 H)


Vanuit de hooglanden ga je richting de Pica Oasis; deze plaats geeft de Pica-citroen zijn naam. Deze citroenen groeien aan bomen langs de weg. In de omgeving vind je de thermale baden van Mamiña. Vanavond is uw accommodatie Cabaña Doña Tato.


DAG 7: PICA - IQUIQUE (72 MI / 116 KM; 2 H)


Zo jammer! Dit is de laatste dag. De route leidt je terug naar Iquique, waar je de huurauto op het vliegveld moet inleveren en dan kun je een vliegtuig naar huis nemen of naar je volgende avontuur!



Ontdek Peru in 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203