Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo Afbeelding Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo
Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousada Rondreis

Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo

****

plane hotel car


10 Dagen

De pousadas van Portugal zijn meestal voormalige kloosters, landhuizen en kastelen, die omgebouwd zijn tot comfortabele hotels. Ze hebben veelal het authentieke karakter van het monument behouden en liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities van Alentejo.



Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos

Montemor-o-Novo - is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.

Overnachting in Pousada de Arraiolos ****

Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de São Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvão. Marvão is gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvão heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.

Overnachting in Pousada de Marvao ****

Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz ****

Dag 4: Estremoz

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz ****

Dag 5: Estremoz - Evora

De reis gaat verder naar Évora. Évora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.

Overnachting in Pousada do Convento de Evora ****

Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourão. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.

Overnachting in Pousada do Convento de Beja ****

Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacém naar de laatste overnachtingsplaats.

Overnachting in Pousada do Castelo de Alcacer de Sal ****

Dag 8: Alcacer do Sal - Setubal

U vertrekt vanuit Alcacer do Sal richting Setubal. Vanuit uw Pousada bereikt u binnen een half uur het centrum van de hoofdstad Lissabon.

Overnachting in Pousada do Castelo de Palmela ****

Dag 9: Setubal

Setúbal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setúbal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.

Overnachting in Pousada do Castelo de Palmela ****

Dag 10: Setubal - Lissabon

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.



Hotels
Dag  1 

Pousada
Pousada Convento Arraiolos ****
Waardering: 8,6
Pousada Convento Arraiolos

Het Pousada Convento de Arraiolos biedt unieke accommodatie in een gerestaureerd 16e-eeuws klooster, in een vallei in Arraiolos. Het biedt een buitenzwembad met ruime zonneterrassen en een panoramisch uitzicht over de groene omgeving. De Pousada Convento de Arraiolos combineert traditionele en moderne Portugese architectuur, zowel binnen als buiten. De ruime kamers bieden standaard kabel-tv en een minibar. Ze beschikken over een eenvoudige, moderne inrichting. U kunt een potje tennissen op de eigen tennisbaan van het hotel, of tochten maken door de omgeving, te voet, met de fiets of in een kano. Het restaurant biedt traditionele Portugese specialiteiten en internationale gerechten. De bar schenkt een selectie verfrissende drankjes. Er is gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. Het centrum van Arraiolos bevindt zich op 1,2 km afstand. De stad Évora ligt 25 km verderop.





Dag  2 

Pousada
Pousada Marvao ****
Waardering: 8,7
Pousada Marvao

Eén van onze topaanbevelingen in Marvão.Dit charmante pousada is gevestigd in twee kleine traditionele witte huisjes in Marvão, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen vanuit haar restaurant. Het hotel beschikt over kamers met kabel-tv en airconditioning. De kamers van het Pousada de Marvao zijn uitgerust met een minibar, een bureau, en een eigen badkamer met een haardroger. Alle kamers zijn ingericht met elegant houten meubilair en warme kleuren. Het panoramische restaurant biedt authentieke Portugese en internationale gerechten. De bar schenkt allerlei verfrissende drankjes. Roomservice is ook beschikbaar. Nabij het Pousada de Marvao kunt u onder meer vissen en wandelen. U kunt ook het middeleeuwse stadje verkennen, dat een kasteel heeft.





Dag  3  - 4 

Pousada
Pousada Castelo Estremoz ****
Waardering: 9
Pousada Castelo Estremoz

Dit luxe hotel is gevestigd in een kasteel dat gebouwd werd in de 13e eeuw voor koningin Santa Isabel. Het biedt vanuit de paleistuin en het buitenzwembad een panoramisch uitzicht op Estremoz en de uitgestrekte vlakte van Alentejo. De kamers van Pousada Castelo de Estremoz hebben een klassieke inrichting. In een aantal kamers vindt u nog altijd details uit de 18e eeuw. Alle kamers zijn voorzien van een minibar, kabel-tv en een eigen badkamer met een föhn. In de recreatieruimte van Pousada Castelo de Estremoz kunt u een partijtje snooker spelen. Activiteiten in de omgeving zijn onder meer vissen, begeleide wandelingen in de natuur en fietstochten. Het restaurant serveert verfijnde gerechten, een combinatie van traditioneel Portugese recepten en eigentijdse toetsen. In de grote eetzaal van het kasteel kunt u genieten van een glas wijn uit de regio. Er is ook roomservice beschikbaar. U kunt gratis parkeren op het terrein. Het treinstation van Estremoz bevindt zich op 1,2 km van Pousada Castelo de Estremoz. Het is 17,3 km naar het kasteel van Evoramonte.





Dag  5

Pousada
Pousada Convento Evora *****
Waardering: 8,7
Pousada Convento Evora
Dit gerenoveerde klooster ligt tussen de gotische kathedraal van Évora en de Templo de Diana. Het hotel beschikt over een binnenplaats met een zwembad en karakteristieke gewelfde gangen en plafonds. De kamers van het Pousada Convento de Évora bestaan ​​uit de oude cellen van de Lóios monniken, die zorgvuldig zijn gerenoveerd in termen van comfort, maar waarbij toch alle originele en historische elementen zijn behouden. De eigen badkamers zijn uitgerust met een ligbad en een douche. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, een minibar, airconditioning, een kluisje en een flatscreen-tv. Gasten kunnen genieten van alle moderne gemakken, samen met de unieke ervaring van het slapen in een cel. Het restaurant van het Pousada serveert Portugese gerechten en heeft binnen een chique eetzaal en een overdekt terras bij het zwembad. Er is ook een bar en een grote lobby met veel zitplaatsen. Het Pousada Convento de Évora beschikt over een 24-uursreceptie die paardrijdtochten en wandeltochten voor u kan regelen. Gasten kunnen ook een wandeling maken door het centrum van de stad en een bezoek brengen aan het Giraldo-plein met de 16e eeuwse fontein. De accommodatie biedt gratis parkeergelegenheid. Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Évora. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Évora!




Dag  6 

Pousada
Pousada Convento Beja ****
Waardering: 9
Pousada Convento Beja
Pousada Convento de Beja gevestigd in een voormalig 13e-eeuws Franciscaans klooster in het hart van het historische centrum van Beja en biedt charmante kamers met originele kenmerken. Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad en tennisbanen. De kamers van het Pousada Convento de Beja zijn voorzien van airconditioning en ingericht met warme kleuren en houten meubilair. Alle kamers beschikken over kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. U kunt genieten van regionale en klassieke internationale gerechten in het restaurant. Ook is er roomservice. De 24-uursreceptie kan helpen bij het organiseren van tal van activiteiten, waaronder fietsen, paardrijden en wandeltochten. Het Castelo de Beja ligt op slechts 700 meter van Pousada Convento de Beja en Museu Rainha Dona Leonor ligt op slechts 300 meter afstand. Er is gratis privéparkeergelegenheid. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Beja!




Dag  7 

Pousada
Pousada Castelo de Alcacer do sal ****
Waardering: 8,6
Pousada Castelo de Alcacer do sal
Dit hotel is gevestigd in het 1000 jaar oude kasteel van Alcácer en biedt een panoramisch uitzicht op de rivier de Sado en zijn groene vallei. Het hotel beschikt onder andere over een buitenzwembad. Alle kamers van het Pousada Castelo de Alcacer do Sal zijn voorzien van kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. De kamers zijn ingericht in warme kleuren met houten meubels. In het restaurant worden regionale Portugese schotels en internationale gerechten geserveerd. U kunt genieten van een drankje aan de bar of op het grote zonneterras naast het zwembad. In de omgeving van Pousada Castelo de Alcacer do Sal is een verscheidenheid aan activiteiten te ondernemen, zoals kanoën, vissen, wandelen en paardrijden. Het treinstation van Alcácer do Sal ligt op 3 km van het Pousada Castelo de Alcacer do Sal, en Setúbal ligt op slechts 40 minuten rijden. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.




Dag  8 -  9 

Pousada
Pousada Castelo Palmela ****
Waardering: 8,7
Pousada Castelo Palmela
Dit hotel ligt in het historische Castelo de Palmela en biedt een panoramisch uitzicht op het platteland van Palmela. Pousada Castelo de Palmela beschikt over kamers met airconditioning en een restaurant. De kamers hebben een individuele inrichting en zijn voorzien van kabel-tv en een minibar. De moderne badkamers zijn uitgerust met een badjas en een föhn. Er wordt elke dag een traditioneel Portugees ontbijt geserveerd. In het restaurant kunt u genieten van regionale wijnen en van een verscheidenheid aan regionale gerechten. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar, inclusief ontbijt. Verder kunt u ontspannen in de bar van Pousada Castelo de Palmela, die is ingericht met extra grote loungestoelen en grote kroonluchters. U kunt eveneens op het terras genieten van een drankje en van een mooi uitzicht. Het natuurpark Arrábida bevindt zich vlakbij, en de luchthaven van Lissabon ligt op 30 minuten rijden van de Pousada Castelo de Palmela. Er is ook privéparkeergelegenheid op het terrein. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Palmela!




Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in charmant Pousadas
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos
  • Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao
  • Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz
  • Dag 4: Estremoz
  • Dag 5: Estremoz - Evora
  • Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja
  • Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal
  • Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon
  • Dag 9: Setubal
  • Dag 10: Setubal - Lissabon


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203