Individuele Rondreis Roemenie 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Roemenie 10 dagen
Individuele Rondreis Roemenie 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Rondreizen Roemenie

Individuele Rondreis Roemenie 10 dagen




DAG 1 VLIEG NAAR BOEKAREST

Haal de auto op en rijd naar Sinaia (130 kilometer), een van de beste bergresorts, de zogenaamde "Parel van de Karpaten". Inchecken voor 2 nachten in het hotel.


DAG 2 SINAIA

Vrije dag om de omgeving te verkennen. Breng tijd door in Sinaia en bezoek Peles Castle, misschien wel een van de mooiste paleizen van Roemenië, ooit de zomerresidentie van de Roemeense koningen en een van de belangrijkste musea van Roemenië. De bouw van het kasteel begon in 1875 en het gebouw werd ingehuldigd in 1883. Het kasteel heeft 160 kamers, rijkelijk versierd met leer, ebbenhout, walnoot en parelmoer, met onschatbare collecties kunst en meubels. Het kasteel was de laatste rustplaats voor verschillende Roemeense vorsten, waaronder koning Carol I, die hier in 1914 stierf, evenals koning Ferdinand en koningin Maria. Bezoek Brasov, een sprookjesachtige stad gesticht in de 12e eeuw door de Saksische kolonisten. Bezoek de Zwarte Kerk, de grootste kerk in gotische stijl in Zuidoost-Europa en de Sint-Niklaaskerk, dan het museum van de eerste Roemeense school in Transsylvanië. Bij de terugkeer naar Sinaia stop je bij Bran om het kasteel hier te bezoeken, ook wel bekend als Dracula's Castle. Gebouwd in de 14e eeuw door de kooplieden uit Brasov om de oude grens tussen Valahia en Transsylvanië te beschermen.


DAG 3 SINAIA NAAR SIBIU

Na het ontbijt rijden we naar Sighisoara (158 kilometer), - de geboorteplaats van Vlad de Spietser. De stad, een Saksisch middeleeuws fort, maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en is de best bewaarde en continu bewoonde vroeg-middeleeuwse citadel in Oost-Europa. Op weg naar Sibiu Er zijn veel plaatsen om onderweg te stoppen, bijvoorbeeld Biertan en Medias. Ga verder naar Sibiu (21 kilometer) en check in voor een hotel voor 2 nachten.

DAG 4 SIBIU

Breng de dag door met het verkennen van Sibiu en de omliggende gebieden. Sibiu was in 2007 Culturele Hoofdstad van Europa. Zie middeleeuwse winkels en huizen, het kleine plein, de leugenaars brug, het Huet-plein en de kathedraal, waar de zoon van Vlad de Spietser (een andere monnik van Dracula) werd vermoord. Rijd naar Sibiel Village (70 kilometer) en bezoek het Glass Icon Museum. Dit museum, waarschijnlijk het grootste museum van glazen iconen ter wereld, werd in 1970 opgericht door vader Zosim Oanca, tijdens de donkere tijden van het Ceausescu-regime. De priester riep de mensen op om hun verborgen glazen iconen aan het museum te schenken. Aanvankelijk had het museum 200 iconen, maar het aantal is opgelopen tot de huidige 600.

DAG 5 SIBIU NAAR BAIA MARE

Rijd een uur naar Alba Iulia, waar u een wandeling kunt maken door de gerenoveerde middeleeuwse citadel. Vervolgens, op weg naar Cluj (98 kilometer), stopt u en bezoekt u de Turda-zoutmijn, een waar historisch museum over zoutwinning, compleet met een ondergronds amusementspark. Verken de stad Cluj, bekend als de onofficiële hoofdstad van Transsylvanië. Rijd daarna naar Baia Mare (151 kilometer) en check in voor 2 nachten in het hotel.


DAG 6 BAIA MARE EN MARAMURES REGIO

De regio Maramures is het landelijke hart van Roemenië met zijn indrukwekkende houten kerken, houtsnijwerk, weverijen en glasambachten. Neem de tijd om te ontspannen in de omgeving van Baia Mare, bezoek Sapanta en de Vrolijke Begraafplaats in het dorp Sapanta, een openluchtmuseum en een nationale toeristische attractie die beroemd is om zijn kleurrijke grafstenen. Ontdek ook de gruwelijke Sighet-gevangenis en het ontroerende privémuseum in Sighetu Marmatiei en Budesti, een van de meest aantrekkelijke dorpen in Marmures met zijn Josani-kerk uit de 17e eeuw. Vind de hoogste houten kerk ter wereld in Surdesti. De toren meet 54 meter, de totale hoogte vanaf de grond is 72 meter, wat het geloof symboliseert dat gebeden gemakkelijk tot de hemel zouden kunnen reiken. De kerk dateert van 1721, na de laatste massale invasie van Tartaren die het land teisterde en is volledig gemaakt van hout en er zijn geen ijzeren spijkers gebruikt bij de constructie.

DAG 7 BAIA MARE NAAR GURA HUMORULUI

Rijd vandaag naar Gura Humorului (275 kilometer) en vind kloosters vol met beschilderde fresco's. Bezoek onderweg Rozavlea en Bogdan Voda. Aankomst in Gura Humorului en inchecken voor 2 nachten in het hotel.

DAG 8 BOEKOVINA

Rijd vandaag en bezoek enkele van de beroemde geschilderde kloosters van Boekovina, zoals het Moldovita-klooster, het Sucevita-klooster, Humor en het Voronet-klooster.

DAG 9 CUMPULUNG MOLDOVENESC NAAR BOEKAREST

Reis terug naar Boekarest (470 kilometer). Check in bij het hotel voor een overnachting.

DAG 10 VERTREKDAG

Vrije ochtend om Boekarest te verkennen voor de vlucht terug naar het VK.





Vertaling

DAG 1 REIS NAAR BOEKAREST

Op de luchthaven pakt u uw aoto en rijdt u naar Sinaia (130 kilometer), een van de beste bergplaatsen genaamd "Parel van de Karpaten".

Inchecken bij het hotel voor 2 overnachtingen.

DAG 2 SINAIA

Vrije dag om de omgeving te verkennen. Breng tijd door in Sinaia en bezoek het kasteel van Peles, misschien wel een van de mooiste paleizen van Roemenië, ooit de zomerresidentie van de Roemeense koningen en een van de belangrijke musea van Roemenië. De bouw van het kasteel begon in 1875 en het gebouw werd ingehuldigd in 1883. Het kasteel heeft 160 kamers, rijk versierd met leer, ebbenhout, walnoothout en parelmoer, met onschatbare collecties kunst en meubels. Het kasteel was de laatste rustplaats voor verschillende Roemeense heersers, waaronder koning Carol I, die hier in 1914 stierf, zoals koning Ferdinand en koningin Maria. Bezoek Brasov, een sprookjesachtige stad gesticht in de 12e eeuw door de Saksische kolonisten. Bezoek de Black Church, de grootste gotische kerk in Zuidoost-Europa en de St. Nicholas Church en vervolgens het museum van de Eerste Roemeense school in Transsylvanië. Bij de terugkeer naar Sinaia stopt u bij Bran om het kasteel hier te bezoeken, ook bekend als Dracula's Castle. Gebouwd in de 14e eeuw door de kooplieden uit Brasov om de oude grens tussen Valahia en Transsylvanië te beschermen.

DAG 3 SINAIA NAAR SIBIU

Na het ontbijt rijdt u naar Sighisoara (158 kilometer), de geboorteplaats van Vlad de Spietser. De stad, een Saksisch middeleeuws fort, maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en is de beste bewaarde en continu bewoonde vroeg-middeleeuwse citadel in Oost-Europa. Op weg naar Sibiu zijn er veel plaatsen om onderweg te stoppen, bijvoorbeeld Biertan en Medias. Gaat u verder naar Sibiu (21 kilometer) en inchecken in een hotel voor 2 nachten.

DAG 4 SIBIU

Brengt u de dag door met het verkennen van Sibiu en de omliggende gebieden. Sibiu was in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. U ziet middeleeuwse winkels en huizen, het kleine plein, de leugenbrug, het Huetplein en de kathedraal, waar de zoon van Vlad de spietser vermoord werd. Vervolgens rijt u naar Sibiel Village (70 kilometer) en bezoekt u het Glass Icon Museum. Dit museum, waarschijnlijk het grootste museum van glaspictogrammen ter wereld, werd opgericht door vader Zosim Oanca in 1970, tijdens de donkere eeuwen van het regime van Ceausescu. De priester vroege mensen om hun verborgen glazen iconen aan het museum te schenken. Het museum kreeg 200 iconen, maar het aantal is gestegen naar de huidige 600.

DAG 5 SIBIU NAAR BAIA MARE

Vandaag rijdt u een uur naar Alba Iulia, waar u een wandeling kunt maken rond de gerenoveerde middeleeuwse citadel. Vervolgens stopte u op weg naar Cluj (98 kilometer) en bezoekt u Turda-zoutmijn, een waar historisch zoutmuseum met een amusement ondergronds park. Verken de stad Cluj, bekend als de onofficiële hoofdstad van Transsylvanië. Daarna rijdt u naar Baia Mare (151 kilometer) en checkt u 2 nachten in bij het hotel.


DAG 6 BAIA MARE EN MARAMURES

Maramures is het landelijke hart van Roemenië met zijn uitzonderlijke houten kerken, houtsnijwerk, weven en glaskunst. Neem de tijd om te ontspannen in de omgeving van Baia Mare, bezoek Sapanta en de Merry Cemetery in het dorp Sapanta, een openluchtmuseum en een nationale attractie attractie die beroemd is om zijn grafische grafstenen. Ontdek ook de gruwelijke gevangenis en het ontroerende privémuseum in Sighetu Marmatiei en Budesti, een van de meest voorkomende dorpen in Marmures met zijn Josani-kerk uit de 17e eeuw. Vind de hoogste houten kerk ter wereld in Surdesti. De toren meet 54 meter, de totale hoogte vanaf de grond is 72 meter en symboliseert het geloof dat gebeden gemakkelijk de hemel kan bereiken. De kerk bestaat sinds 1721, na de laatste massale invasie van Tartaren die het land verwoestte. Het kerk is volledig gemaakt van hout en er werden geen ijzeren spijkers gebruikt in de constructie.


DAG 7 BAIA MARE NAAR GURA HUMORULUI

Vandaag rijdt u naar Gura Humorului (275 kilometer) daar vindt kloosters vol beschilderde fresco's. Bezoek onderweg Rozavlea en Bogdan Voda.

Aankomst in Gura Humorului en inchecken voor 2 overnachtingen in het hotel.


DAG 8 BOEKOVINA

Vandaag rijdt u naar Boekarest en bezoekt u enkele van de beroemde geschilderde kloosters van Boekarest zoals het Moldovita-klooster, het Sucevita-klooster, de humor en het Voronet-klooster.


DAG 9 CUMPULUNG MOLDOVENESC NAAR BOEKAREST

Rijd terug naar Boekarest (470 kilometer). Check in het hotel voor een overnachting.


DAG 10 terugreis

Vrije ochtend om Boekarest te verkennen, uw huurauto in te leveren en vervolgens terug te vliegen.



Individuele Rondreis Roemenie 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203