Individuele Rondreis Roemenie 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Roemenie 15 dagen
Individuele Rondreis Roemenie 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Rondreizen Roemenie

Individuele Rondreis Roemenie 15 dagen




Dag 1:

Aankomst in Boekarest; privé transfer naar uw hotel in het stadscentrum.

Dag 2:

Een volledige dag sightseeing in Boekarest die begint met een van de belangrijkste bezienswaardigheden en (op verzoek) een bezoek aan het Parlementspaleis kan omvatten; balans van de dag om de stad te verkennen.

Dag 3:

Een vroege start als u langs de beroemde Transfagarasan Mountain Highway wilt rijden (ALLEEN juni tot september). Als u voor deze route gaat, kunnen we ervoor zorgen dat uw huurauto de vorige dag wordt opgehaald, zodat u vroeg kunt vertrekken; anders zal de hoofdweg via Pitesti en de Olt-vallei lang niet zo lang duren (en is ook erg mooi). Verblijf in Sibiu (2 nachten), b.v. Casa Luxemburg.

Dag 4:

Een volledige dag om Sibiu te verkennen; lokale gids beschikbaar voor een wandeltocht op aanvraag.

Dag 5:

Bezoek het kasteel van Hunedoara en / of het fantastische Alba Iulia op weg naar Cluj. We raden ook een bezoek aan de fascinerende zoutmijn aan in Turda, iets ten zuiden van Cluj. Verblijf in Cluj - 1nt BB (bijvoorbeeld Hotel Capitolina City Chic).

Dag 6:

Bezoek Cluj Napoca als je het de vorige dag niet hebt gedaan en reis dan naar de traditionele landschappen van Maramures. Verblijf in Sighetu Marmatiei - 1nt (bijvoorbeeld Casa Iurca).

Dag 7:

Een volledige dag om het platteland van Maramures te verkennen, inclusief de vele houten kerken en het Barsana-klooster. Optionele bosstoomtreinreis in de Vaser-vallei (ochtenden het grootste deel van het jaar). Verblijf in Viseu de Sus - 1nt (bijv. Hotel Montana)

Dag 8:

Rijd naar Bocovina via de prachtige Prislop Pass (neem voldoende tijd voor deze route). Tijd om de geschilderde kloosters te bezoeken en dan te overnachten in Vama in een door een familie gerund pension (bijvoorbeeld Casa Elvira).

Dag 9:

Meer tijd om kloosters en het platteland van de oostelijke Karpaten te bezoeken. Rijd een beetje naar het zuiden naar het centrum van Moldavië en verblijf in Piatra Neamt in een prachtig pension dat door een familie wordt beheerd - 2 nachten (bijvoorbeeld Ambiance Guest House).

Dag 10:

Lokale bezienswaardigheden in Piatra Neamt, zoals de kabelbaan naar de lokale berg en misschien ook wandelen in de nabijgelegen nationale parken of bij de ongelooflijke Bicaz-kloof en de meren.

Dag 11:

Steek de Karpaten weer over naar Transsylvanië; overnachting in het oude centrum van Sighisoara (bijv. Hotel Sighisoara).

Dag 12:

Mogelijke uitstapjes naar Biertan en Viscri onderweg naar Brasov. Verblijf een paar nachten in Brasov of in de buurt van Zarnesti in de bergen, b.v. Hora Cu Brazi.

Dag 13:

Volledige dag om de kastelen (Bran, Rasnov, Brasov) en het berenreservaat te bezoeken (vooraf reserveren voor ochtendtour aanbevelen) of wandelen in het nabijgelegen Bucegi-gebergte.

Dag 14:

Bezoek het fascinerende Peles-kasteel op weg naar Boekarest voor gisteravond (of rechtstreeks naar de luchthaven); overnachting in Hotel Herastrau aan het meer of terug naar het stadscentrum, afhankelijk van het vluchtschema.

Dag 15:

Privé transfer naar luchthaven (of auto afzetten). Vertrek Boekarest op de vlucht naar huis.



Individuele Rondreis Roemenie 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203