Individuele Rondreis Roemenie 22 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Roemenie 22 dagen
Individuele Rondreis Roemenie 22 dagen
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Rondreizen Roemenie

Individuele Rondreis Roemenie 22 dagen





Dag 1: Aankomst in Boekarest

Welkom in Roemenië, en haal je auto op, dan maak je kennis met Boekarest, de opwindende hoofdstad van het land. Maak een wandeling door de straten van het historische centrum of ontdek de stadsparken. Geniet van je eerste Roemeense maaltijd in een van de vele restaurants.

Overnachting in Boekarest

 

Dag 2: Boekarest

Vandaag raden we een sightseeingtour door Boekarest aan, met stops onderweg voor een beter zicht op de monumenten in historische gebouwen. Bezoek het uitstekende openlucht dorpsmuseum, stap over van Arc de Triomphe, rijd langs Calea Victoriei, stop bij Palace Square, een plek vol geschiedenis, dag het iconische Atheneum, Revolution Square, het monumentale Parliament Palace, het University Square met de universiteit gebouw Nationel Theater. Wandel vervolgens door de smalle straatjes van de historische wijk (een van de alternatieve recreatiegebieden).

Overnachting in Boekarest


Dag 3: Boekarest - Brasov (175 km - 3 uur)

Vandaag rijd je naar Brasov, de stad ligt in het hart van Roemenië. Brașov is een van de mooiste steden van Roemenië. De nabijheid van de Karpaten verandert de stad Brasov in de ideale bestemming om te skiën of te wandelen in de open lucht. Vanuit het centrum van de stad heb je een prachtig uitzicht op het Tâmpa-massief, dat waakt over de bewoners.

Overnachting in Brasov


Dag 4: Brasov

Geniet van je rustdag, maak een wandeling, bezoek het old school museum, winkel of geniet van een Roemeens drankje op het terras.

Overnachting in Brasov


Dag 5: Brasov - Bran - Transfăgărășan - Sibiu (350 km - 7,5 uur)

'S Morgens, na je ontbijt, rijd je eerst naar Bran om het Bran-kasteel (Dracula's castele) te bezoeken en rijd je over de Transfăgărăşan-weg, een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Breng vervolgens de dag door met het verkennen van Sibiu en de omliggende gebieden. Sibiu was in 2007 Culturele Hoofdstad van Europa. Zie middeleeuwse winkels en huizen, het kleine plein, de leugenaar brug, het Huet-plein en de kathedraal, waar de zoon van Vlad de Spietser (een andere monnik van Dracula) werd vermoord. Rijd naar Sibiel Village (70 kilometer) en bezoek het Glass Icon Museum. Dit museum, waarschijnlijk het grootste museum van glazen iconen in de wereld, werd opgericht door vader Zosim Oanca in 1970, tijdens de donkere eeuwen van het Ceausescu-regime. De priester riep de mensen op om hun verborgen glazen iconen aan het museum te schenken. Aanvankelijk had het museum 200 iconen, maar het aantal is opgelopen tot de huidige 600.

Overnachting in Sibiu


Dag 6: Sibiu - Alba Iulia - Cluj Napoca (180 km - 3 uur)

Het Museumplein kan je volgende toeristische bestemming zijn in Cluj-Napoca, maar niet voordat je het Unirii-plein passeert, waar je op dezelfde plek barokke, neobarokke en gotische architecturale ensembles kunt bewonderen, zoals: Art Museum, Pharmacy Museum, Kerk rooms-katholieke Sint-Michiel, standbeeld van Matthew Corvin, straat in de spiegel of oude adellijke paleizen.

Overnachting in Cluj Napoca


Dag 7: Cluj Napoca - Maramures

Vandaag rijd je richting Maramureș, een stad met veel, veel plezier, rijk aan cultuur en met een zeer schone lucht. Je moet de Happy Cemetery in Săpânța bezoeken, wandelen met Mocănița in de Vaserului-vallei.Houd er rekening mee dat je er vóór 9 uur moet zijn, om er zeker van te zijn dat je de vertrektijd van de trein haalt, waarna je alleen hoeft te genieten van de prachtig uitzicht en laat je meeslepen door de oude Mocăniță die een witte en dikke rook afgeeft zoals alleen in uitzichten die je zou denken.

Het is zonder twijfel een van de mooiste watervallen van Roemenië. Het Peri-klooster in Săpânța en de houten kerk in Ieud Deal.

Zoals te zien is op een afstand van 5 kilometer, wordt dit klooster beschouwd als de hoogste houten kerk ter wereld en staat het ook ingeschreven in het Book of Records.

Overnachting in Maramures


DAG 8: maramures - Oradea (210 km - 3,5 uur)

Vandaag rijd je naar de prachtige stad Oradea, naast dat het een van de mooiste steden van Roemenië is, is Oradea ook een geweldige regionale hoofdstad, grotendeels gebouwd in barok- en art nouveaustijl. Zeer prestigieus cultureel en educatief centrum, Oradea heeft een rijk historisch verleden, staat vol met klassieke gebouwen en architectonische monumenten en is ook omgeven door schilderachtige uitzichten die alleen goed zijn voor fotografie.

Overnachting in Oradea

Dag 9: Oradea

Geniet van je rustdag, je kunt ook een bezoek brengen aan het Felix Bath, om te ontspannen in de thermale baden of in Aqua Park. Wat kun je nog meer bezoeken in Oradea? Miksa Moskovits Palace, Füchsl Palace, Ferdinand Square, Hinech Neorim Orthodox Synagogue, State Philharmonic, The Canary Islands of Ullmann Palace zijn plaatsen om te bezoeken in Roemenië die je moet ontmoeten.

Overnachting in Oradea


Dag 10 Oradea - Timisoara (170 km - 3 uur)

Vandaag rijd je richting Timisoara, waar kalme, vriendelijke en glimlachende mensen waarde toevoegen aan de geschiedenis en culturele rijkdom van deze stad. Het Unirii-plein in Timișoara is charmant door architectuur, met weelderig gerealiseerd in een spectrum van pasteltinten. U vindt details geïnspireerd op de Art Nouveau-stijl. Brouwerij Timișoreana is een embleem van de stad en tevens de eerste brouwerij in Roemenië.

Overnachting in Timisoara


Dag 11: Timisoara - Mehedinți (260 km - 4 uur)

Vandaag rijd je naar Mehedinți, je kunt lopen nadat je je auto hebt geparkeerd. Bij het Portile de Iron National Park, Lilac forest Ponoarele, is Decebal's gezicht het grootste van Europa. De 40 meter hoge constructie is indrukwekkend en ligt in de buurt van Mraconia Bay. Mraconia-klooster voor uitzonderlijke foto's, bezoek Mraconia Bay. Het Mehedinti-gebergte verbergt een speleologische schat, beroemd in Europa. Genoemd Izverna-grot. Geniet van het prachtige uitzicht.

Overnachting in Mehedinți


Dag 12: Mehedinți - Sighișoara (400 km - 6 uur)

vandaag moet je vroeg opstaan ​​omdat er een lange reis voor je ligt. Het is de laatste bewoonde stad van Europa en maakt deel uit van het UNESCO cultureel erfgoed. Ga naar de Clock Tower en bewonder "Casa cu Cerb" en "Casa Vlad Dracul". De toren van de smeden, gebouwd in 1631, en het stadhuis gebouwd in 1885 in neorenaissancestijl, zullen evenveel indruk op u maken als de Dominicaanse kloosterkerk of de rooms-katholieke kerk.

Overnachting in Sighișoara

Dag 13: Sighișoara - Harghita (110 km - 2,5 uur)

Je rijdt vandaag richting Harghita. Het heeft een heel mooi landschap als voorbeeld, het enige vulkanische meer in Roemenië Lake Saint Ana is het enige vulkanische meer in Roemenië, de Cave of Gold Drop De Cave of Sugău, in vertaling de Cave of Whispers, in Harghita, is een plaats waar je moet minstens één keer in je leven aankomen. Hier wordt u betoverd door de unieke vormen van de stalctieten en stalagmieten. Wereldrecordhoed In het dorp Crişeni, in de provincie Harghita, is er een uniek museum in Roemenië gewijd aan strohoeden.

Overnachting in Hargita


Dag 14: Harghita - Red Lake (Bicaz) (70 km - 1,5 uur)

Vandaag ga je rijden naar The Red Lake, het heeft een rustige omgeving en is prachtig aangelegd. U kunt een bezoek brengen aan het rode meer en u kunt uw lunch nuttigen in het restaurant, waarna u het meer kunt wandelen.

Kapel van Sint Christoffel Als je in die regio wandelt, zul je merken dat deze kapel anders is dan de andere. Bicaz Canyon het is een plezier en een ontspanning om tussen de rotsen te wandelen, aan de oevers van het stromende water en te genieten van de frisse lucht.

Overnachting in Bicaz


Dag 15: The Red Lake (Bicaz)

Vandaag kunt u genieten van een rustige dag waarop u kunt wandelen, zwemmen, ontspannen, lekker slapen en het uitzicht kunt bewonderen.

Overnachting in Bicaz


Dag 16: The Red Lake (Bicaz) - Sinaia (260 km - 4,5 uur)

vandaag rijd je naar Sinaia, om het Peles-kasteel te bezoeken, misschien wel een van de mooiste paleizen van Roemenië en een van de belangrijkste musea van Roemenië. De bouw van het kasteel begon in 1875 en het gebouw werd ingehuldigd in 1883. Het kasteel heeft 160 kamers, rijkelijk versierd met leer, ebbenhout, walnoot en parelmoer, met onschatbare collecties kunst en meubels. Sinaia-klooster Het klooster werd gesticht in 1690 en is een van de belangrijkste gebedshuizen in de Prahova-vallei.

Overnachting in Sinaia

Dag 17: Sinaia - Murighiol (Donau-delta) (370 km - 6 uur)

Vandaag moet je vroeg opstaan ​​want er staat een lange reis voor de boeg. De route heeft vandaag prachtige uitzichten. Bij aankomst in Murighiol. U laat uw auto achter op een beveiligde parkeerplaats. Vervolgens stap je in een boot die je naar je accommodatie brengt. U zult genieten van de stilte om u heen.

Overnachting in de Donau-delta


Dag 18: Murighiol (Donau-delta)

Begin uw dag vroeg om vogels te kijken. Vaar op een boot en breng de eerste helft van de reis door met een vogelspottocht. Geniet van een lunch met een lokale vissersfamilie en keer dan terug naar uw accommodatie voor een avondje ontspannen aan het water.

Overnachting in de Donau-delta


Dag 19: Murighiol (Donau-delta) - Mamaia & Constanța (150 km -

twee uur)

Constanţa ligt aan de Zwarte Zee en is de grootste havenstad van Roemenië. Deze stad is ook een van de vijf grootste steden van het land. De badplaats Mamaia ligt in de directe omgeving van Constanta. Na een indrukwekkende stadswandeling bezoek je het strand in Mamaia. Is een levendige stad, met meer dan genoeg keuze aan cafés, restaurants, uitgaansgelegenheden, zwemmen, er zijn leuke boetiekjes, geniet van je dag.

Overnachting in Constanța


Dag 20: Costanta -



Individuele Rondreis Roemenie 22 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203