Individuele Rondreis Rusland 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Rusland - Individueel

Individuele Rondreis Rusland 10 dagen





Dag 1: Ga mee op reis in Moskou


Aankomst in Moskou en inchecken bij het hotel. Moskou is een van de grootste steden ter wereld. Het is de afgelopen decennia snel gegroeid en bestaat daardoor uit hoogbouw buitenwijken rond een relatief compact historisch centrum met veel fascinerende oude architectuur. Als u uw eigen vluchten boekt, zorg er dan voor dat u ons laat weten of u aankomt op Domodedovo International of Sheremetyevo International Airport, zodat we uw transfer dienovereenkomstig kunnen regelen.


Dag 2: Oriëntatie Tour door Moskou inclusief het Rode Plein


Moskou is het centrale centrum van Rusland en er is hier veel te zien en te doen. We beginnen onze reis vandaag met een rondleiding door de metro die eindigt op het Rode Plein, nog steeds geplaveid met zijn originele stenen. De metro zelf is een ervaring die uitgebreid wordt versierd met kroonluchters en mozaïeken en we zullen de meest iconische stations te zien krijgen tijdens onze metro tour. Hier heb je de mogelijkheid om Lenins Mausoleum en St Basils te bezoeken of een van de vele kunstgalerijen te bezoeken voordat je op een bus vertrekt om de uitgestrekte gebieden van Moskou, waaronder Lenin Hills, te bezoeken en het Novodevichy-klooster en de begraafplaats van buitenaf te zien, met rode en witte gekanteelde muren en gouden koepel, het is een van de meest aantrekkelijke kloosters van Moskou. We eindigen onze dag vandaag in het stadscentrum.


Dag 3: Excursie naar het Kremlin met kans om het arsenaal te bezoeken


Op onze tweede dag bezoeken we het beroemde Kremlin van Moskou op het Rode Plein - een stad in een stad. De driehoekige muren van dit ongelooflijke gebouwencomplex omsluiten drie mooie paleizen, kathedralen, klokkentorens en torens, die Rusland vertegenwoordigen in zijn glorieuze verleden. Later raden we een optioneel bezoek aan het Kremlin-arsenaal aan, dat een prachtige collectie keizerlijke juwelen en regalia bevat, waaronder het 16e-eeuwse Engelse zilver dat door koningin Elizabeth I naar Ivan de Verschrikkelijke is gestuurd, met het oog op het huwelijk.

Dag 4: Zie St. Sergius Trinity Monastery en Vladimir; aankomen in Dvoriki


Vandaag beginnen we ons bezoek over de weg naar de beroemde steden die bekend staan ​​als de Zolotoye Koltso of de 'Gouden Ring'. Elk van deze oude steden vertegenwoordigt op zijn eigen manier de historische ziel van het Russische volk. We maken een kleine omweg op weg naar Vladimir om Sergiev Posad te bezoeken. Hier zullen we ons vergapen aan de gouden koepels en de grote klokkentoren van het Drievuldigheidsklooster van Sint Sergius, dat een belangrijk centrum is voor de Russisch-orthodoxe kerk. Opgericht in de jaren 1340 door de kruistochtende monnik, Sergei Radonezhsky, die hier begraven ligt onder de Trinity Cathedral, kopiëren de kerkgebouwen de stijl van een Byzantijns kruisvormig kruis. Peter de Grote gebruikte dit klooster regelmatig. Tegenwoordig staat de stad bekend om het vakmanschap van haar houten speelgoed, met name de Matrioshka; nesten van houten poppen die in elkaar passen. Vanmiddag gaan we verder naar Vladimir, gelegen op een halfronde heuvel aan de rivier de Klyazma. Opgericht in 1108 door prins Vladimir Monomakh, de grootvorst van Kiev, zijn veel van de opvallende monumenten uit de 12e eeuw nog steeds intact. Onder de prachtige bezienswaardigheden zijn hier de kathedralen van de veronderstelling en Saint Demetrius. De laatste is een middeleeuws juweel en een van de mooiste van het hele land. Op de hoge reliëfs, uitgehouwen aan de voorkant van de kathedraal, staan ​​vreemd gemengde karakters uit de klassieke geschiedenis, zoals koning Salomo en Alexander de Grote. Ook opmerkelijk zijn de Gouden Poorten van Vladimir, die ambitieus gemodelleerd waren naar de poorten van Kiev en fungeerden als belangrijke versterkingen om de stad te verdedigen. Na onze rondleiding door Vladimir rijden we naar het nabijgelegen dorp Dvoriki en naar ons unieke boshotel. Onze accommodatie voor vanavond is prachtig geïsoleerd in een schilderachtig bos en de gebouwen zijn opgetrokken in hout. Het hotel heeft een eigen restaurant, bar, binnenzwembad, spa en paarden op het terrein. Het is een geweldige plek om 's avonds te ontspannen en te genieten van de Russische wildernis.

Dag 5: Bezoek de historische stad Suzdal op weg naar Rostov Veliky


Vanmorgen is onze eerste stop in Suzdal, misschien wel de mooiste van alle oude steden in de Gouden Ring. Het was al een nederzetting in de 10e eeuw, maar begon architectonisch te bloeien in de 12e eeuw onder Yury Dolgoruky. We zullen de buitenkant van het Kremlin kunnen zien, dat werd herbouwd nadat het in 1238 was geplunderd en verbrand door de Mongolen. We zullen ook een bezoek brengen aan het noorden van de stad, het grote Spaso-Evfimiyevsky-klooster, dat werd gesticht in de 14e eeuw en was ooit een van de vijf grootste kloosters in heel Rusland. Van 1767 tot 1907 kreeg het klooster echter een donkerder doel als gevangenis, voor degenen die gek werden beschouwd als gekken, waaronder in ongenade gevallen edelen, vrijdenkers en politici van de oppositie. Het meest opmerkelijke gebouw binnen de muren is de Kathedraal van de Transfiguratie, met vijf koepels en verschillende prachtige muurschilderingen. Aan de andere kant van de rivier zien we het klooster van de voorbede, dat ook lang werd gebruikt als gevangenis voor de ongewenste vrouwen van edelen (Ivan de Verschrikkelijke, zijn vader en Peter de Grote, allemaal verbannen hun vrouwen hier om verschillende redenen) ). Verderop in de rivier bezoeken we het opmerkelijke Field Museum of Wooden Architecture, met een kenmerkende verzameling oude houten kerken, herenhuizen en windmolens die allemaal uit het noorden van Rusland zijn ontmanteld en opnieuw zijn gebouwd. We vervolgen onze reis en gaan naar Rostov Veliky. Rostov Veliky (Rostov de Grote), gelegen aan de oevers van het Nero-meer, is een van de oudste steden van Rusland. We bezoeken het Kremlin, door veel inwoners beschouwd als de mooiste buiten Moskou. De strategische ligging bovenop een heuvel en de indrukwekkende kilometerslange witte muren maken het Kremlin tot het belangrijkste herkenningspunt in dit pittoreske stadje in de Gouden Ring. Ook inbegrepen in onze bezienswaardigheden is het Email Museum in het Kremlin. De kunst van het emailwerk werd eind 18e eeuw in deze stad ontwikkeld. We zullen zowel oude als moderne voorbeelden van deze prachtige techniek waarderen.


Dag 6: Ronde van Yaroslav; nachttrein naar St. Petersburg

Vanmorgen rijden we naar Yaroslavl, die trots staat op het ontmoetingspunt van de twee rivieren, Volga en Kotorsl, en rijk is aan oude monumenten. Het dankt zijn naam aan Prins Yaroslavl van Rostov die de nederzetting hier heeft veroverd. De stad kan ook beweren Russische drama's te hebben gesticht: Fyodor Volkov richtte hier in 1748 het eerste professionele theatergezelschap op. Bij aankomst zullen we een oriëntatie tour maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden, een bezoek brengen aan een van de beroemde kerken van Yaroslavl en het Transfiguratie Klooster. Daarna genieten we van een korte boottocht over de rivier de Wolga, gevolgd door vrije tijd om te ontspannen en te dineren voordat we de nachttrein naar St. Petersburg nemen. Onze accommodatie is in compartimenten met vier slaapplaatsen en voorzien van beddengoed. De nachttrein die we voor deze vakantie willen gebruiken, vertrekt om 22.25 uur en komt de volgende dag om 11.22 uur aan in Sint-Petersburg.


Dag 7: Oriëntatie Tour door St. Petersburg


St. Petersburg staat bekend om zijn romantische 'White Nights', de periode van mei tot juli waarin de zon praktisch nooit ondergaat. De stad (voorheen Leningrad) werd gesticht door Peter de Grote als zijn 'Venster op het Westen' en gebouwd op de honderd eilandjes die de delta van de rivier de Neva vormen. Het moet zeker worden geprezen als een van de mooiste steden van Europa - sommigen zouden de mooiste zeggen. Peter's oorspronkelijke idee voor de locatie als marinebasis aan de Baltische kust was zeker een grote fout, aangezien de haven een derde van het jaar ijsgebonden is. Desalniettemin werd het de stad van grote schrijvers als Poesjkin en Dostojevski en het heeft nog steeds veel van de romantische geest van die tijd behouden. Bij aankomst vanmorgen maken we een sightseeingtour door de stad met de bus, voordat we naar ons hotel gaan om in te checken. Let op: het ontbijt is niet inbegrepen in de trein.

Dag 8: Bezoek aan het Winterpaleis en Hermitage Museum


Vanmorgen bezoeken we het magnifieke Hermitage Museum, aangevuld met Catharina de Grote. De Hermitage is zonder twijfel een van de mooiste kunstgalerijen ter wereld, met werken van meesters als Leonardo da Vinci, Titiaan, Raphael, Velazquez, Rubens en Rembrandt, evenals hedendaagse stukken van Matisse en Picasso. Vanmiddag heb je de mogelijkheid om het fort van St. Peter en Paul te bezoeken, de laatste rustplaats van veel van de Russische tsaren en hun families.


Dag 9: Excursie naar het Peterhof paleis en tuinen


Vanochtend reizen we met de bus naar het Peterhof Paleis en Tuinen, ook wel het Russische Versailles genoemd. Het weelderige paleis ligt te midden van tuinen vol gouden beelden en uitgebreide fonteinen, waaronder het middelpunt van de Grande Cascade. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd door Peter de Grote, als zijn Grand Palace, en het was ook erg geliefd bij zijn dochter, keizerin Elizabeth, die het uitbreiden en de beroemde fonteinen toevoegde. Het paleis, zoals de meeste in Rusland, werd helaas zwaar beschadigd door de binnenvallende nazi-soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het was een van de eerste die werd gerestaureerd en tegen 1952 volledig werd heropend voor het publiek. Deze middag is vrij om St te verkennen. Petersburg of je hebt de mogelijkheid om het Yusupov-paleis te bezoeken waar de 'gekke monnik' Rasputin beroemd werd vermoord.


Dag 10: Trip eindigt in St. Petersburg


Na het ontbijt eindigt de tour in Sint-Petersburg.



Individuele Rondreis Rusland 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203