Individuele Rondreis Rusland 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Rusland - Individueel

Individuele Rondreis Rusland 10 dagen




Dag 1

Donderdag 16 juli. Vandaag maken we een tour langs de hoogtepunten van Magadan City; we bezoeken het Mask of Sorrow (Goelag-monument gewijd aan de slachtoffers van het dwangarbeid systeem van Dalstroy, een diep bewegend monument op een heuvel met uitzicht op de stad), het plaatselijke museum (met een geweldige weergave over de goelags en de lokale fauna, zowel uitgestorven als bewaard gebleven - de gigantische tentoonstelling is bijzonder goed), de werkplaats van een lokale botsnijder (een van de eigenzinnige bedrijven in dit gebied is mijnbouw voor mammoetivoor! Deze heer heeft een voorraad slagtanden en de botten van andere uitgestorven wezens in zijn kelder werkplaats, hij snijdt ze in snuisterijen en kunstwerken, het is vrij uniek!), Een uitkijkpunt over de hoofd baai van Magadan City (geweldig voor foto's, ook hier is de haven aangemeerd die bracht gevangenen naar deze plek aan de rand van de wereld, een huiveringwekkende locatie), we gaan ook naar een lokaal strand (in echte Magadan-stijl is er een verlaten fabriek op het strand!) - waar in de korte zomerbloei de lokale bevolking graag zonnebaden (th Het water is erg koud, zwem als je durft!).


Onderweg stoppen we voor een groepslunch en uiteindelijk gaan we aan het einde van de dag naar de lokale souvenirwinkel voor al onze Magadan-thema-goodies en dan ben je vrij voor de avond. Morgen een grote dag!


Dag 2 van 10

Vrijdag 17 juli. We gaan langs de Kolyma Highway (in het westen bekend als de 'weg van botten') - de langste weg ter wereld en gebouwd door gevangenen om de doorgang van nog veel meer ongelukkige zielen naar de innerlijke diepten van het Kolyma-gebied te vergemakkelijken , van waaruit velen nooit zouden terugkeren. We gaan naar het Dneprovsky Gulag-kamp - een van de meest complete overgebleven kampen in de omgeving (merk op dat deze kampen niet bewaard blijven als musea, ze worden afgebrokkeld en vergaan, over een paar jaar zal er bijna niets meer te zien zijn) van deze donkere plaats). De rit wordt gedaan in een Kamaz-truck - een groot meerassig Russisch voertuig dat de 20 km diepe bossen kan doorkruisen die we nodig hebben om door te rijden naar de Goelag-site. Onderweg maken we een aantal stops voor rust en verfrissing, ook in het verlaten stadje Atka, dat we de tijd zullen hebben om te verkennen.

We moeten vroeg in de middag bij de Goelag aankomen en dan gaan we op pad door het gebied; we worden begeleid door een lokale goelag historicus en -expert, hij geeft ons een fascinerend inzicht in wat hier gebeurde en heeft veel hartverscheurend verhaal te vertellen, en een aantal geweldige statistieken, voel je vrij om alles te vragen wat je leuk vindt aan de goelag, hij weet inderdaad veel! Beren passeren dit gebied, maar vrees niet! We nemen ook een paar lokale jagers en chauffeurs mee die het Russische buitenleven heel goed kennen, zij zullen onze veiligheid en beveiliging garanderen tijdens dit deel van de reis, en ook een kamp voor ons om te rusten en een geweldige maaltijd met lokale specialiteiten te eten nadat we klaar zijn met het verkennen van de Goelag-site. Enkele hoogtepunten van deze verkenning zijn wachttorens, de mijningang (het was een tinmijn), de begraafplaats, broodbereiding gebouwen, officiershuizen. Het is een huiveringwekkende en fascinerende plek om te bezoeken, laat staan ​​om de nacht door te brengen. De zon zal hier tot ongeveer 2 uur 's nachts opgaan, maar ga wat slapen als je de volgende dag kunt opzwellen!


Dag 3 van 10


Zaterdag 18 juli. We breken het kamp op en gaan hier naar een paar andere Goelag-sites, waaronder een afgebroken fabrieksterrein. Daarna gaan we terug naar de snelweg en schakelen we over van de Kamaz-truck naar een paar comfortabele minibussen die we nu langs de Road of Bones zullen gebruiken. In de bussen rijden we verder en genieten het grootste deel van de dag van een fantastisch landschap en een prachtige omgeving, stoppen voor de lunch bij een vrachtwagen stopplaats en komen laat in de middag aan in de afgelegen en ongewone stad Susuman.

Susuman is erg vervallen en sommige delen lijken zelfs verlaten, maar duizenden mensen wonen hier, er zijn winkels, een restaurant (waar we zullen dineren) en een pension dat wordt gerund door een lokale fabriek (waar we zullen overnachten), het heeft ook een aantal interessante dingen te zien tijdens een wandeling door de stad, zoals een instituut voor jonge wetenschappers dat om de een of andere reden een vliegtuig uit een flatgebouw steekt, een of ander gebouw uit de Sovjettijd, muurschilderingen en borden, een kerk en vaak nieuwsgierig locals die graag chatten en communiceren met de zeldzame bezoekers van hun stad. Als je een avondje uit wilt in Susuman, ga je gang maar het is zeker een goed idee om wat uit te rusten, er wacht ons echt iets geweldigs de volgende dag!


Dag 4 van 10


Zondag 19 juli. Vroeg op, eerst gaan we naar de winkels voor benodigdheden, daarna rijden we nog 90 minuten naar de grootste verlaten stad in deze regio; Kadykchan. Dit is echt de ideale verlaten stad (als zo'n concept zelfs maar bestaat!) - het is de juiste maat om een ​​hele dag rond te dwalen zonder twee keer door dezelfde gebouwen te gaan, maar klein genoeg om te weten waar je altijd bent, de gebouwen zijn in twee decennia niet bewoond geweest, maar de meeste appartementsblokken hebben het heel goed volgehouden. We kunnen appartementen, het stadsbestuur, scholen (het hoogtepunt dat we geloven, alleen voor de muurschilderingen alleen), ziekenhuizen, restaurants, winkels, enz. Verkennen, allemaal overgelaten aan de verwoestingen van de natuur. Het is spookachtig en verbluffend en we kunnen garanderen dat je deze dag nooit zult vergeten! Bij eerdere bezoeken zijn ook een aantal fantastische souvenirs gevonden, zoals oude schoolboeken, kentekenplaten, borden, enz., Dus je zult zeker een aantal verbazingwekkend unieke herinneringen aan deze fascinerende dag kunnen bemachtigen. Vertrouw ons als we zeggen dat dit een van de meest memorabele dagen van je leven zal zijn - het moet ervaren worden om het te geloven!


We eten ter plaatse een picknicklunch en 's avonds heeft u de keuze uit accommodatie; ofwel terugkeren naar Susuman voor nog een nacht in het hotel daar, of een verlaten appartement bezetten en een van de weinige Kadykchan-bewoners van de 21e eeuw worden. Als u voor de tweede optie kiest, verwacht dan geen elektriciteit, geen stromend water, geen meubels (we zullen kampeeruitrusting hebben) en een algemeen gevoel van post-apocalyptisch leven. Het wordt een nacht als geen ander; je wilt bijna helemaal niet slapen!

Dag 5 van 10


Maandag 20 juli. Degenen die in Susuman hebben overnacht, gaan terug naar Kadykchan om degenen op te halen die kampeerden met de geesten en herinneringen, voor de laatste groep, als je op tijd opstaat, kun je nog een paar uur Kadykchan-verkenning inlassen (na het vergelijken van aantekeningen met wat iedereen ontdekte dit is een heel goed idee), anders uitslapen tot het ophalen en we gaan halverwege de ochtend langs de snelweg en stoppen onderweg voor de lunch bij een rustplaats.


Onze bestemming vandaag is Ust-Nera, een nederzetting aan de rivier aan de noordelijke rand van de Road of Bones. We komen hier laat in de middag aan en we proberen een Centraal-Aziatisch café ver van de 'Stans! Er is vrije tijd om te ontspannen of om de stad vandaag ook te verkennen (onthoud dat het heel erg donker wordt!) En we overnachten in een lokaal hotel.



Dag 6 van 10


Dinsdag 21 juli. Een vrije ochtend in Ust-Nera! Onze lokale partners kunnen ons rondleiden of u kunt zelf op pad gaan om te zien wat er in de stad te zien is. We lunchen op uw gemak en verzamelen dan weer om naar het kleine lokale vliegveld te gaan. Hier gaan we aan boord van een van de weinige vluchten die Ust-Nera verlaten en nemen we de 2 uur durende vlucht vanuit de provincie Magadan naar de stad aan de andere kant van de Road of Bones, de hoofdstad van de uitgestrekte Republiek Sakha; Jakoetsk! Bij aankomst in deze stad worden we opgehaald en gaan we naar het stadscentrum, ons hotel wacht op ons, dus we zullen inchecken en dan een korte oriëntatie hebben met een lokale expert over wat Yakutsk inhoudt; zijn geschiedenis, etnografie, geografie en meer. Zoek naar Jakoetsk op een kaart - het is nergens anders, dus het feit van zijn bestaan ​​is een vreemde eend in de bijt waar we alles over zullen leren! Ook (voor triviale fans) is het de grootste stad ter wereld gebouwd op permafrost - zie de palen die alle gebouwen in de stad omhoog houden voor een eigenzinnig architectonisch kenmerk hier. Heb vanavond een vrije avond om te doen wat je maar wilt (onze lokale vrienden zullen je adviseren als je wat hulp nodig hebt, het is een veilige stad met veel uitgaansgelegenheden voor drankjes, ronddwalen, restaurants, enzovoort).

Dag 7 van 10


Woensdag 22 juli. We nemen een vlucht van Jakoetsk naar een plaats die nog verder afgelegen en duister is; een stad genaamd Mirny, ongeveer 2,5 uur diep in het hart van Siberisch Rusland, een plaats die zelfs naar de maatstaven van de Russen afgelegen is. Een plek die maar om één reden bestaat; Diamanten! In het hart van de stad is de op één na diepste put die ooit door de mens is gegraven, een gigantisch gat van waaruit onnoemelijk veel diamanten van diep in de aarde zijn gehaald. De onbewerkte statistieken vertellen één verhaal (je kunt er hier alles over lezen http://en.wikipedia.org/wiki/Mir_mine) maar de site bezoeken is iets heel anders. Het exacte toegangsniveau dat we kunnen krijgen, is nog niet definitief, maar we zijn ergens heel ongebruikelijk geweest en ergens om de vakantiebestemmingen van je vrienden te beschamen! We brengen hier zoveel mogelijk tijd door en overnachten ook in Mirny. Het zal een lange, dure en zware reis zijn, maar een reis die een onverslaanbare ervaring zal bieden in het diepste Rusland, iets dat voor altijd in je hoofd blijft hangen!


Dag 8 van 10


Donderdag 23 juli. De ochtend wordt doorgebracht met het verkennen van de stad Mirny, ook al werkt de mijn misschien niet meer, er woont nog steeds een bevolking van mensen in deze schijnbaar onleefbare afgelegen plek, we zullen zien wat het leven hier inhoudt en zien wat lokale bedrijven en mensen zijn van plan. Menselijke interactie is belangrijk op elke vakantie en we krijgen op dit moment zoveel mogelijk. Een georganiseerde tour in de ochtend, lunch in een lokaal restaurant en daarna vrije tijd om wat meer te ontdekken. de lokale bevolking is vriendelijk, de straten zijn gemakkelijk te navigeren, een coffeeshop heeft zeer goede wifi (het beste voor honderden kilometers!) en er zijn zelfs enkele goed verborgen lokale souvenirs! geniet van een drukke of ontspannen tijd in deze geweldige afgelegen nederzetting!

Dag 9 van 10


Vrijdag 24 juli - We vertrekken naar de luchthaven en vliegen terug naar de lokale hoofdstad, Jakoetsk. Wanneer we de grond raken, beginnen we aan een stadstour door deze fascinerende plek - de hoogtepunten van Jakoetsk zijn oude en nieuwe gebouwen, zodat we de evolutie van de bouwstijl kunnen zien, een werkelijk opmerkelijke kerk, een enorm oorlogsmonument langs de machtige rivier de Lena , en nog veel meer - inclusief het Koninkrijk Permafrost - een ondergrondse kijk op bevroren grond, veel interessanter dan het klinkt, evenals het mammoet museum waar je kunt zien hoe exemplaren van dit uitgestorven beest uit het gebied worden teruggewonnen en elkaar ontmoeten een lokale expert die rondreist om ze uit het ijs te graven. We zullen een laatste groepsdiner hebben in een heel leuk lokaal restaurant en dan is de avond vrij voor ons om een ​​avondje uit te gaan in de quasi-Europese lokale bars en restaurants en om door de stad te dwalen, zoveel mogelijk interactie met de zeer diverse lokale bevolking, een hoogtepunt op zich en een geweldige manier om een ​​opmerkelijke reis af te sluiten!


Dag 10 van 10


Zaterdag 25 juli. Vertrekdag - Er zijn deze dag vluchten naar Moskou (van waaruit bijna overal in Europa kan worden bereikt, evenals naar Noord-Amerika) en naar Harbin (in Noord-China, vanwaar u gemakkelijk verder kunt reizen naar overal in China of Oost-Azië en naar Australazië) en ook andere bestemmingen. Dus ga naar huis, ga door met het verkennen van Rusland of ga op nog meer avonturen! Het einde van de reis, maar het begin van het herinneren van de reis voor de komende jaren!



Individuele Rondreis Rusland 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203