Individuele Rondreis Rusland 10 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Individuele Rondreis Rusland 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Rusland - Individueel

Individuele Rondreis Rusland 10 dagen




DAG 1: MOSKOU

Geniet van een luchthaven transfer met privé voertuig en chauffeur. Voor uw extra comfort zal een Engelssprekende assistent u helpen bij het inchecken, u door de documenten van het welkomstpakket, uw reisschema leiden en uw vragen beantwoorden.


Nadat u uw reis met Kensington Tours heeft beveiligd, ontvangt u een uitnodigingsbrief voor uw Russische inreisvisum, samen met aanvullende belangrijke reisdocumenten.


Een welkomstpakket met een stadsplattegrond, treinkaartjes (indien relevant) en alle andere toeristische informatie die wij nuttig achten, wacht op u bij aankomst in uw eerste hotel tijdens uw reis.


DAG 2: MOSKOU

Ga op een volledige dag must-see hoogtepunten tour door Moskou met een privégids en voertuig. Houd uw camera bij de hand om momentopnames te maken van de iconische bezienswaardigheden van de stad, zoals het historische Bolsjojtheater, het voormalige KGB-gebouw van waaruit de beruchte Sovjet Handhavingsinstantie ooit actief was, en de Sofia-dijk met het imposante Kremlin dat aan de overkant van de rivier opdoemt. Een bezoek aan Moskou is niet compleet zonder een wandeling over het Rode Plein, het beroemdste plein van heel Rusland. Samen met het Kremlin erkend als UNESCO-werelderfgoed, wandelt u over dit uitgestrekte geplaveide plein en kijkt u naar de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad; de kleurrijke uivormige koepels van de St. Basiliuskathedraal, de rode muren en torens van het Kremlin (kantoor van de Russische president), het Lenin Mausoleum, het Nationaal Historisch Museum en het beroemde warenhuis GUM. Bezoek het Armory and Diamond Fund van het Kremlin en leer over de invloed van de Russische tsaren en de adembenemende voorraden goud, diamanten en kostbare juwelen die ze hebben vergaard. Hier is een collectie te zien die mogelijk nergens anders ter wereld wordt bekroond.


DAG 3: MOSKOU

Ontmoet je privé gids en voertuig en begeef je naar de Christus de Verlosserkathedraal, de hoogste orthodox-christelijke kerk ter wereld. Een blik op de prachtige wit-en-gouden buitenkant wordt alleen overtroffen door een blik naar binnen op de indrukwekkend versierde centrale koepel schilderingen. Rijd naar het Novodevichy-klooster en begraafplaats dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en loop door de witte vestingwerken van het indrukwekkende complex van 15 gebouwen. Kathedralen, torens,

wallen, en meer, Novodevichy is een wandeling door het verleden van Rusland, omdat het door de eeuwen heen de laatste rustplaats is geworden van vooraanstaande Russische edelen, opmerkelijke auteurs en politieke figuren. Ga naar de trendy Arbat Street, de beroemdste autovrije winkelstraat van het land. Wandel met je gids door de Arbat en leer over het grote vuur van 1812 en over beroemde kunstenaars die ooit de buurt naar huis hebben geroepen. Sluit uw dag af met een ontdekking van de metro van Moskou, een groots overblijfsel van de Sovjet-Unie en een bron van trots en vreugde voor de stad. Elk station heeft een uniek decoratief motief met mozaïeken, beelden, marmeren vloeren en muren, halfedelstenen en weelderige gangen met prachtige kroonluchters.


DAG 4: MOSCOW - SUZDAL

Vandaag vertrek je Moskou met een privéchauffeur en gids richting Soezdal. Onderweg passeer je het serene Russische platteland terwijl je je een weg baant naar Sergiev Posad, een mooie Gouden Ring-stad met 600 jaar geschiedenis rond het klooster. Verken het unieke klooster ensemble van de Russische orthodoxie van de 15e tot de 19e eeuw en zie een functionerend klooster met 200 monniken, 300 novicen en een kerkelijke academie op het terrein. Hier zijn de beste koren van Rusland te horen tijdens diensten in elk van de vijf kerken die voor het publiek toegankelijk zijn. Laat je gids je door de vlooienmarkt voor de Heilige Poort leiden om souvenirs en andere memorabilia uit te zoeken. Ga verder naar Vladimir, een ander deel van de "Gouden Ring" en de voormalige hoofdstad van het middeleeuwse Rusland. Bezoek hier drie UNESCO-werelderfgoedlocaties; de kathedraal met vijf koepels en de St. Demetrius-kathedraal en de Gouden Poorten, met klassieke Russische architectuur. Sluit de dag af wanneer u aankomt in Suzdal.

DAG 5: SUZDAL - MOSCOW - ST. PETERSBURG

Ontmoet uw privégids en voertuig en vertrek op een volledige dagtour door Suzdal, beschouwd als onderdeel van de 'Gouden Ring' van Rusland. Erkend als een toonaangevend stadsmuseum vanwege het behoud van verbluffende architectonische structuren uit de 12e tot 17e eeuw, ontdek uit eerste hand hoe Suzdal fabelachtig rijk is aan oude kathedralen en kloosters, klokkentorens en kerken, samen met andere houten en bakstenen gebouwen. Bezoek het gewaardeerde Kremlin uit de 11e eeuw van Suzdal en de receptiebalie het Krestovaya Palata, evenals het Pokrovsky-klooster uit de 16e eeuw, een voormalige ballingsoord voor ongewenste vrouwen van tsaren.


Bekijk de veranderende landschappen door de ramen op een hogesnelheidstrein van Moskou naar St. Petersburg. De reistijd is ongeveer 3,5 uur.


Ontmoet uw chauffeur en voertuig voor een privétransfer naar het treinstation. Een Engels sprekende assistent staat voor u klaar om u te helpen met uw verbinding.


DAG 6: ST. PETERSBURG

Ga met een privégids en chauffeur op een dagtour langs de hoogtepunten van Sint-Petersburg om kennis te maken met de belangrijkste architectonische en historische monumenten van de stad. Rijd langs de wereldberoemde Nevsky Prospect. Zie Palace Square, het op twee na grootste plein ter wereld, met de Alexanderzuil, de triomfboog van het Generale Staf Gebouw en het Winterpaleis-complex, de thuisbasis van de Hermitage die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk de snoep kleurige koepels van de opmerkelijke kerk van de Savoir on Spilt Blood en bezoek St. Isaac's Cathedral. De op drie na grootste kathedraal ter wereld, de neoklassieke St. Isaac's Cathedral uit de 19e eeuw, werd gebouwd om maar liefst 12.000 aanbidders tegelijk te huisvesten, en de enorme koepel domineerde koepel was bedekt met massief goud op verzoek van Peter de Grote. Ervaar het oogverblindende interieur van de kathedraal en mis de kans niet om de 250 treden naar de zuilengalerij van de koepel te beklimmen, waar je een magisch 360-graden uitzicht over de stad hebt. Je bezoekt ook Peter en Paul's Fortress, een Travel + Leisure ‘Thing Not to Miss’ en site waar Peter de Grote voor het eerst baanbrekend was voor de bouw van St. Petersburg. De citadel heeft een klokkentoren van 400 voet en werd de begraafplaats van veel Russische tsaren en edelen.

DAG 7: ST. PETERSBURG

Vandaag ga je op pad met een privégids en voertuig tijdens een rondleiding door het Hermitage Museum, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de beste 'dingen die je niet mag missen' in St. Petersburg. Verspreid over vier enorme gebouwen, waaronder het beroemde Winterpaleis, bestaat de Hermitage uit in totaal bijna 360 kamers. Bekijk werken van oude meesters, waaronder Da Vinci (kamer 214), Caravaggio (kamer 237) en Rembrandt (kamer 254), en bewonder de pracht van de ongelooflijke witmarmeren Jordan Staircase, Peter's Memorial Hall, de Pavilion Hall en de Military Gallery, met honderden portretten van generaals uit de patriottische oorlog van 1812. Uw gids helpt u bij het navigeren naar specifieke gebieden binnen de uitgebreide collectie die in het museum wordt getoond. Je bezoek omvat ook toegang tot de exclusieve Gold Rooms en Diamond Room of the Treasure Gallery. Sta vol ontzag in de Gold Rooms, waar je een enorme hoeveelheid goud uit het oude Griekenland en vroeg-oosterse culturen zult zien, om nog maar te zwijgen van 's werelds beste verzameling Scythisch goud. Laat de Diamond Room je verbazen met een verzameling kostbare edelstenen van de Romanov-familie, kostbare diplomatieke geschenken die de Russische staat heeft ontvangen, ingewikkelde Faberge-creaties en meer.



DAG 8: ST. PETERSBURG

Maak een volledige dagtour naar Pushkin, oorspronkelijk Tsarskoe Selo (Tsar's Village) genoemd, beroemd om het prachtige Catherine Palace en park. De stad, ook bekend als Poesjkin, ter ere van de grote Russische dichter Alexander Poesjkin, was de belangrijkste zomerresidentie van de koninklijke familie. De collectie van het paleis bevat een groot aantal kostbare kunstwerken, zoals meubels, porselein, beelden en doeken, waaronder persoonlijke bezittingen van Russische keizers en leden van hun families. Bezoek een van de meest opmerkelijke interieurs van Catherine Palace, de Amber Room. Uw privé gids vertelt het verhaal van de bouw van Catherine Palace en over de tragische momenten in de geschiedenis van het paleis, verbonden met de nazi-bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga verder met de zomerresidenties van de koninklijke familie, Peterhof. Het wereldberoemde paleis, de fontein en het park zijn een opmerkelijk herkenningspunt van de Russische artistieke cultuur uit de 18e-19e eeuw. Na de rondleiding keert u terug naar uw hotel.

DAG 9: ST. PETERSBURG

Vertrek met een privégids en voertuig voor een tour van een halve dag door Yusupov Palace; de voormalige residentie van de Russische edelen van het huis van Yusupov, gelegen aan de rivier de Moika. Verfijnde luxe, pracht van de high society, dramatische relaties en de geschiedenis van een rijke aristocratische familie worden weerspiegeld in de exposities van het 18e-eeuwse Yusupov-paleis, een van de meest mysterieuze plekken in St. Petersburg. De luxe decoraties van het interieur zijn oogverblindend: muurschilderingen, houtsnijwerk, marmer, spiegels, vergulde kroonluchter, zijden kleding en verfijnde meubels. Een bijzonder hoogtepunt is de kelder van het paleis, met een tentoonstelling over het leven van Grigori Rasputin, een zelfbenoemde genezer die in diezelfde kelder in 1916 werd vermoord, nadat hij een ongunstige invloed op de tsaar en tsarina had verkregen.


DAG 10: ST. PETERSBURG

Ontmoet uw chauffeur en voertuig voor een privé luchthaven transfer. Een Engels sprekende assistent staat voor u klaar om u te helpen met uw verbinding.


Accommodatie: vertrek (Int`l Airport) (standaard)

Vertrek vanaf de internationale luchthaven. Einde van de reis.



Individuele Rondreis Rusland 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203