Individuele Rondreis Rusland 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Rusland 11 dagen
Individuele Rondreis Rusland 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Rusland - Individueel

Individuele Rondreis Rusland 11 dagen




Dag 1: Moskou


Op de eerste dag van deze rondreis door Rusland wordt u bij aankomst opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht. Je dag is vrij om te rusten na de vlucht of je kunt het zelf verkennen.


Dag 2: Moskou


 RODE VIERKANT - ST. BASIS KATHEDRAAL - KREMLIN-GRONDEN EN KATHEDRALEN - ARMORY - MOSCOW METRO - DINER EN FOLK SHOW IN DE AVOND Na het ontbijt lopen we naar het historische Rode Plein om het Kremlin en het Arsenaal te bezoeken. Je ontdekt de gouden koepels van de St. Basil's Cathedral, de elegante arcades van het warenhuis GUM, het State Historical Museum en andere bezienswaardigheden rond het Rode Plein. Binnen in het Kremlin zie je de drie beroemde kathedralen van de veronderstelling, aankondiging en aartsengel, die dateren uit de 15e en 16e eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn Ivan de Grote Klokkentoren, Tsaarklok, Tsaarkanon, Hal van Facetten en Terem Place. Armory staat bekend om zijn verbluffende verzameling koninklijke schatten zoals regalia, Faberge-paaseieren van edele metalen en juwelen, de met juwelen bezaaide en met sabel getrimde gouden dop van Monomakh, de troon van tsaar Alexey versierd met 800 diamanten, de kroning jurken van de 18e-eeuwse keizerinnen en de slee van Elizabeth waarmee ze van St. Petersburg naar Moskou reed voor haar kroning. De slee werd door 23 paarden tegelijk getrokken. Het Grote Kremlin-paleis (de officiële residentie van de Russische president) ligt tussen het Arsenaal en de Annunciatie-kathedraal. 'S Middags rijd je met de beroemde metro van Moskou en bezoek je de mooiste stations die zijn versierd met graniet, marmer, brons, beelden en andere kunstwerken waardoor het meer op een museum lijkt dan op een metro. Metro Moskou is een van de meest efficiënte en mooiste transportsystemen ter wereld met dagelijks meer dan 10 miljoen passagiers, meer dan de systemen in New York en Londen samen. Het is ontworpen door vooraanstaande Russische architecten en kunstenaars wiens doel het was om niet alleen een transportsysteem te creëren, maar ook een showcase om het socialisme en zijn prestaties te verheerlijken. Dit doel is ongetwijfeld bereikt en vandaag genieten inwoners en gasten van de hoofdstad van 's werelds beste ondergrondse metro. We zullen rond 17.00 uur (17.00 uur) terugkeren naar het hotel om uit te rusten en 's avonds gaan we dineren in het plaatselijke restaurant en genieten van een veelgeprezen Russische volk show. Overnachting in Moskou (B, D) Houd er rekening mee dat we vanwege het ontbreken van transportregels rond het Rode Plein en het Kremlin vandaag veel zullen moeten lopen - ca. 4-5 uur 's ochtends.


Dag 3: Moscow - Vladimir - Soezdal

MOSKOU STADSTOUR - NOVODEVICHY-CONVENT - SNELLE TREIN NAAR VLADIMIR - STADSTOUR IN VLADIMIR - VLADIMIR KATHEDRAAL - MUSEA VAN KRISTAL EN GELAKTE MINIATUUR - DINER IN DE BOERDERIJ 's Ochtends zullen we uitchecken bij het hotel als onze volgende nacht in het hotel zal zijn Soezdal. Maandag keren we terug naar hetzelfde hotel, zodat u uw bagage bij de conciërge kunt achterlaten en met een lichte weekendtas kunt reizen. Onze Russische tour gaat verder met sightseeing in Moskou. De cirkelvormige stad Moskou straalt uit vanaf het Kremlin-fort. Het helpt om te begrijpen dat Moskou een ronde stad is en dat er verschillende cirkelvormige wegen zijn die ringen worden genoemd. Je rijdt door de beroemde gebieden van Moskou binnen de grenzen van de Garden Ring en de Boulevard Ring. Ze bieden een prachtig uitzicht op het Kremlin, het Rode Plein en Kitay Gorod-gebied, Tverskaya, Arbat en het Zamoskvorechje-gebied met de fascinerende Kerk van Christus de Verlosser. U zult genieten van het beste panoramische uitzicht over de stad vanaf de Sparrow Hills, bekroond door de wolkenkrabber van de Universiteit van Moskou, gebouwd in 1953. Na de rondrit door de stad brengt u een bezoek aan het Novodevichiy-klooster, opgericht in 1524. Het klooster werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 2004. Het klooster is nauw verbonden met de politieke, culturele en religieuze geschiedenis van Rusland. Het werd gebruikt als schuilplaats door vrouwen van de familie van de tsaar en de aristocratie. Leden van de familie en de entourage van de tsaar werden ook begraven op de begraafplaats. Het klooster is een voorbeeld van de hoogste prestaties van de Russische architectuur met een rijk interieur en een belangrijke collectie schilderijen en kunstvoorwerpen. * Novodevichy-klooster is gerenoveerd en een bezoek is niet gegarandeerd. In de middag stappen we in een snelle trein Sapsan die ons in minder dan 2 uur naar Vladimir brengt. In Vladimir ontmoeten we een lokale gids en beginnen we aan een rondleiding door de oude steden van de Gouden Ring in Rusland. Vladimir ligt 124 mijl ten oosten van Moskou. Een lokale gids en een chauffeur ontmoeten onze groep op het treinstation. Vladimir is de middeleeuwse hoofdstad aan de rivier de Klyazma. De drie belangrijkste monumenten van Vladimir staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: de prachtige kathedraal met vijf koepels, de kathedraal van St. Demetrius en de Golden Gate. Je zult ze alle drie zien, evenals het Museum of Crystal, Lacquered Miniature. We gaan verder naar Suzdal, met een diner in het huis van de lokale boer, en later rijden we een nacht in Suzdal. (B, D)Dag 4: Suzdal - Yuriev Polsky - Sergiev Posad - Moscow


  TOER VAN SUZDAL - SUZDAL KREMLIN - HOUTEN ARCHITECTUURMUSEUM - YURIEV POLSKY - SERGIEV POSAD - DINER IN MOSKOU 's Ochtends verkennen we Suzdal - een andere Gouden Ring-stad met talloze kloosters en een opmerkelijke verhouding van kerken tot burgers (op een gegeven moment veertig kerken voor vierhonderd gezinnen). Dit kan te wijten zijn aan de concurrentiegeest van de prinselijke families. Veel van de kerken zijn de mooiste voorbeelden van oud-Russische architectuur. We bezoeken het Kremlin met Krestovaya Chamber en het Wooden Architecture Museum. 'S Middags brengt onze reis ons naar een van de oudste steden van Rusland - Yuriev Polsky, aan de Koloksha-rivier. Het werd gesticht door Yury Dolgoruky in 1152. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de kathedraal van St. George, gebouwd in 1230–1234. Het is de nieuwste pre-Mongoolse constructie in Rusland, beroemd om zijn stenen sculpturen, en ook het model voor de eerste stenen kerken in het Kremlin in Moskou. Lunch in een lokaal restaurant wordt gevolgd door een reis naar Sergiev Posad. De stad is gebouwd rond het Drievuldigheidsklooster van St. Sergius en is een van de belangrijkste religieuze en historische monumenten van Rusland, een bedevaartsoord van de Russisch-orthodoxe kerk en een van de belangrijkste musea met de iconen van Andrei Rublev en andere beroemde meesters uit de 15e tot 18e eeuw. We keren 's avonds terug naar Moskou voor overnachting en diner. (B, D)


Dag 5: Moskou - St. Petersburg

TRETYAKOV GALLERY - SNELLE TREIN NAAR ST. PETERSBURG - KORTE STADSTOUR EN DINER IN ST. PETERSBURG 's Morgens checken we uit bij het hotel en bezoeken we de Tretyakov Gallery, een van de meest gevierde en uitgebreide collecties Russische kunst en artefacten ter wereld. Het is gelegen in Zamoskvorechye - een van de oudste wijken van Moskou. De collectie bevat meer dan 130.000 meesterwerken van Russische kunst die door de eeuwen heen zijn gemaakt door vele generaties Russische kunstenaars. (B) 's Middags gaan we aan boord van een sneltrein naar Moskou. Lunch in de trein. We komen rond 18.00 uur aan in St. Petersburg en transfer naar het hotel met een kort stadsoverzicht en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in St. Petersburg (B, L, D)


Dag 6: St. Petersburg


  STADSTOUR VAN ST. PETERSBURG - BEZOEK AAN HET PALEIS VAN YUSUPOV EN FABERGE MUSEUM Na het ontbijt beginnen we de dag met een sightseeingtour door St. Petersburg. We rijden langs de elegante gebouwen aan de Nevsky Prospect, Kazan Cathedral, Admiralty, Strelka, Rosstral Columns, Fontanka, Canal Griboyedova, het Palace Square, Winter Palace, Summer Gardens en andere opmerkelijke bezienswaardigheden. De tour omvat een binnenbezoek aan Yusupov Palace met Grigory Rasputin-kamers Yusupov Palace ligt aan een rustig stuk van de Moika-rivier. Een van de twee overgebleven woningen in Sint-Petersburg van de rijke familie Yusupov, het heeft veel van zijn originele interieurs behouden en is vooral bekend als de plaats van de moord op de beruchte Grigory Rasputin, een boer die de controle over de familie van de tsaar had gekregen vanwege zijn vermeende bovennatuurlijke krachten. (B) Je tour omvat een bezoek aan het Faberge-museum in het Shuvalov-paleis met de grootste verzameling Faberge-werken, waaronder beroemde paaseieren. Overnachting in St. Petersburg (B)


Dag 7: St. Petersburg


  HERMITAGE BELANGRIJKSTE EXPOSITIE EN ALGEMEEN PERSONEELSGEBOUW We beginnen onze dag met de ochtendtour door het Hermitage Art Museum, een van Ruslands belangrijkste schatten. De Hermitage is gevestigd in zes prachtige gebouwen langs de rivier de Neva en is het op één na grootste kunstmuseum ter wereld (Louve in Parijs is het eerste), opgericht in 1764. Het museum heeft een breed scala aan kunst tentoongesteld (meer dan drie miljoen stukken!) - van prehistorische collecties tot moderne kunst. Franse impressionistische en moderne kunst worden getoond in het General Staff Building en bevatten Renoir, Mattisse, Dega, Picasso, Malevich, Petrocelli, Kandinsky, Giacomo Manzù, Giorgio Morandi en Rockwell Kent. Vandaag bezoekt u zowel de Winterpaleis als de exposities van de generale stafbouw!


Dag 8: St. Petersburg

PETERGOF MET GROOT PALEIS EN PARK MET FONTEINEN - KATHEDRAAL VAN ST. NICHOLAS IN KRONSTADT Na het ontbijt bezoekt u Peterhof, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Finse Golf, 23 kilometer van St. Petersburg verwijderd. Vaak aangeduid als "de Russische Versaille", is het een van de beroemdste bezienswaardigheden van St. Petersburg. Geïnspireerd door Versailles wilde Peter de Grote een keizerlijk paleis bouwen in de buitenwijken. Als gevolg hiervan werden het Monplaisir-paleis en het Grand Palace gebouwd. Het Grand Palace met zijn weelderige interieurs, vergulde decoraties, spiegels en schilderijen domineren het landgoed. Het park buiten het Grand Palace is een prachtig koninkrijk van 144 unieke fonteinen, die allemaal werken door een combinatie van natuurlijk gegenereerde waterdruk en magie. Het uiterlijk bescheiden Monplaisir-paleis dat Peter I verkoos boven het Grand Palace heeft een mooi uitzicht op zee en verschillende interessante kamers, zoals de State Hall waar Peter zijn gasten zou dwingen enorme hoeveelheden wijn te drinken totdat ze flauwvielen. Het nabijgelegen Hermitage-paviljoen, dat ook een mooi uitzicht en kunstwerken heeft, is een eetkamer met twee verdiepingen waar gasten die op de bovenverdieping zaten, rustig aten en dronken, en af ​​en toe de tafel naar de begane grond lieten zakken waar bedienden wijnglazen bijvulden, vuile borden vervingen , en spuugde in de beef stroganoff. Na een korte lunchpauze rijden we naar Kronstadt, een oude stad aan de Finse Golf, gesticht door Peter de Grote als marinebasis. Traditioneel bevonden de zetel van de Russische admiraliteit en de basis van de Russische Baltische vloot zich in Kronstadt, die de toegang tot Sint-Petersburg bewaakte. Het historische centrum van de stad en de vestingwerken maken deel uit van het werelderfgoed. We bezoeken de absoluut prachtige Naval Cathedral of St. Nicholas, gebouwd in 1903–1913 als de belangrijkste kerk van de Russische marine en gewijd aan alle gevallen zeelieden. Keer terug naar St. Petersburg voor het diner in een lokaal restaurant en overnacht. Overnachting in St. Petersburg (B, D)


Dag 9: St. Petersburg


  PUSHKIN MET CATHERINE PALEIS EN ORANJE KAMER - LUNCH IN EEN LOKAAL RESTAURANT - ST. PETERSBURG SIEGE MUSEUM Na het ontbijt beginnen we aan een tour van een hele dag naar Pushkin, gelegen op 18-20 mijl van St. Petersburg. De oorspronkelijke naam van Pushkin is Tsarskoye Selo (Tsar's Village). Het werd hernoemd in 1937 naar de beroemde Russische dichter Alexander Pushkin die hier studeerde. De paleizen en parken zijn tussen 1744 en 1796 onder keizerin Elizabeth en Catharina de Grote ontstaan. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Catherine Palace, ontworpen door Rastrelli, en de beroemde Amber Room in het paleis. Lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg naar St. Petersburg stoppen we bij een

indrukwekkend monument gewijd aan de strijd en ontberingen van de inwoners van de stad tijdens WO II. Het Monument voor de Heldhaftige Verdedigers van Leningrad en het Belegering Monument in Sint-Petersburg werd gebouwd als het belangrijkste brandpunt van Ploshchad Pobedy (Victory Square) in de vroege jaren zeventig. Er werd een speciale bankrekening geopend om donaties te ontvangen en veel mensen namen deel aan de bouw, waaronder vrijwilligers en beroemde kunstenaars van de Sovjet-Unie zoals Michail Anikushin, Sergey Speransky en Valentin Kamensky, die allemaal deelnamen aan de verdediging van Leningrad. Overnachting in St. Petersburg (B, L) en Leningrad. (B)


Dag 10: St. Petersburg


  PETER - & - PAUL FORTESS - KERK VAN DE HEILAND OP GEMORST BLOED - ST. ISAAC-KATHEDRAAL Onze rondreis door St. Petersburg gaat vandaag verder met drie belangrijke bezoeken: Peter en Paul-vesting, De kerk van de Verlosser op het Bloed en de St. Isaac-kathedraal. Peter-en-Paul-vesting werd gebouwd in 1704 om de stad te beschermen tegen aanvallen van de zee, maar heeft nooit zijn primaire doel gediend. In plaats daarvan bleek zijn historische missie nogal gruwelijk: duizenden arbeiders stierven tijdens de bouw van het fort, veel politieke gevangenen, waaronder Peter's eigen zoon Alexi, werden vastgehouden en gemarteld in de cellen. De graven van de familie Romanov bevinden zich ook in de kathedraal. De prachtige kerk van de Verlosser op het Bloed werd gebouwd op de plek waar keizer Alexander II in maart 1881 werd vermoord. De bouw van de kerk werd bijna volledig gefinancierd door de keizerlijke familie en duizenden particuliere donateurs. Zowel het interieur als de buitenkant van de kerk zijn versierd met ongelooflijk gedetailleerde mozaïeken, ontworpen en gemaakt door de meest prominente Russische kunstenaars van de dag. Ons volgende bezoek is aan een van 's werelds grootste en mooiste St. Isaac-kathedraal. Prachtig van binnen versierd met marmer van 13 kleuren, malachiet, lapis-lazuli, schilderijen, mozaïeken en glas in lood gemaakt door de beroemdste Russische kunstenaars, het biedt plaats aan ongeveer 10.000 mensen tegelijk. De kathedraal is ontworpen door de toen nog onbekende architect Auguste de Montferrand en werd in 1858 geopend. 'S Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner in de Russische keuken in een van de lokale restaurants in de stad. Overnachting in St. Petersburg (B, D)


Dag 11: St. Petersburg

Vandaag markeert het einde van uw Russische tour. Transfer naar de luchthaven. (B)



Individuele Rondreis Rusland 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203