Schitterend Schotland 7 daagse Rondreis Afbeelding Schitterend Schotland 7 daagse Rondreis
Schitterend Schotland 7 daagse Rondreis
Bestemming: Rondreizen Schotland - Fly Drive Schotland

Schitterend Schotland 7 daagse Rondreis




DAG 1

Stirling Castle en het Wallace Monument

Als u in Glasgow of Edinburgh landt, haalt u uw voertuig op en reist u noordwaarts naar het nabijgelegen stadje Stirling. Geniet onderweg van mogelijke stops bij Falkirk, de thuisbasis van technisch meesterwerk het Falkirk Wheel of het prachtige beeldhouwwerk van de Kelpies. Aangekomen in het historische Stirling kunt u een bezoek brengen aan het torenhoge Wallace Monument, opgericht ter ere van de Great Scottish Hero Braveheart William Wallace, of het beruchte slagveld bij Bannockburn bezoeken. Om vervolgens de geplaveide stad zelf te verkennen, klim je naar Stirling Castle dat dat van Edinburgh evenaart vanwege zijn historische betekenis en schoonheid.


 Overnachting: Stirling-gebied


 Reisdetails: 30 mijl / 1 uur (ongeveer), als u begint op Edinburgh Airport *


DAG 2

Loch Lomond, het Trossachs National Park en Fort William

Vandaag kunt u voor het eerst proeven van de rauwe natuurlijke schoonheid van Schotland, eerst door het Trossachs National Park en langs de 'bonny banks' van Loch Lomond, waar u een cruise kunt maken op de rustige wateren. Je reis neemt je vervolgens mee over de verlaten en ontzagwekkende Rannoch Moor voordat je aankomt in de Glencoe-vallei en een potentiële stop biedt bij het bezoekerscentrum Glencoe, dat de plaats van de beruchte clangevecht markeert. Een korte reis naar het noorden vindt u de havenstad Fort William, waar u kunt passeren in de schaduw van Ben Nevis (de hoogste berg van Groot-Brittannië) of een bezoek kunt brengen aan de Ben Nevis whisky stokerij.


 Overnachting: Fort William of Glencoe


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 100 mijl / 2 uur en 20 minuten (ongeveer) *


DAG 3

Glenfinnan, Urquhart Castle en Loch Ness

Ga verder naar de ongetemde hooglanden; Je kunt een deel van de "Road to the Isles" afleggen en stoppen om het Glenfinnan-monument te zien, opgedragen aan Bonnie Prince Charlie, en het prachtige Glenfinnan-viaduct, beroemd gemaakt in de Harry Potter-films en de Hogwarts Express. Dubbel dan terug naar de hoofdweg om door de grote vallei en langs de oevers van het griezelige Loch Ness te gaan terwijl je Nessie probeert te spotten. Bezoek het Schotse icoon Urquhart Castle aan de oevers van het Loch voordat je aankomt in Inverness, de hoofdstad van de hooglanden, en verken het kasteel en het museum.


 Overnachting: Inverness-gebied

Maaltijden: ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 105 km / 65 mijl, 1 uur en 40 minuten (ongeveer) *


DAG 4

The Highlands, Culloden Moor & Clava Cairns

Besteed vandaag aan het verkennen van de afgelegen Hooglanden rond Inverness; hier vind je het griezelige bezoekerscentrum Culloden Moor, de locatie van het oude slagveld waar de Jacobieten tegen de Engelsen opstegen. Ook in de buurt zijn de intrigerende staande stenen van de Clava Cairns die de Outlander-serie inspireerden. Culturele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn onder meer de contrasterende kastelen van Cawdor Castle en Fort George; de eerste is een sprookjesachtig herenhuis met een torentje dat een romantische verbinding heeft met Shakespeare's Macbeth, terwijl de latters de 18e-eeuwse militaire techniek op zijn best demonstreren.


 Overnachting: Inverness-gebied


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen


DAG 5

Scotch Whisky, Blair Castle en Pitlochry

Ga vandaag zuidwaarts naar het hart van Schotland en door de heuvels en bossen van het Cairngorm National Park, een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. U kunt ervoor kiezen om op de Cairngorm Mountain-spoorlijn te rijden, het Speyside Heather Centre te bezoeken of een van de vele whisky stokerijen in de omgeving te bezoeken om de geheimen van het levenswater van Schotland te ontdekken. In het charmante Victoriaanse stadje Pitlochry kunt u het prachtige Blair Castle bezoeken voordat u terugkeert naar Edinburgh, de prachtige Schotse hoofdstad. Breng uw voertuig terug naar de luchthaven voordat u naar de stad gaat.


 Overnachting: Edinburgh


 Maaltijden: ontbijt inbegrepen


 Reis Details: 155 mijl / 3 uur en 15 minuten (ongeveer) *


DAG 6

De Schotse hoofdstad Edinburgh en Edinburgh Castle

De laatste dag van uw reis kunt u besteden aan het ontdekken van de prachtige stad Edinburgh, die u het beste te voet en met het openbaar vervoer kunt verkennen. Van de kronkelende straatjes van de geplaveide oude stad tot de brede lanen van het weelderige Georgische Edinburgh heeft een unieke sfeer. Bezoek koninklijke locaties zoals het Palace of Holyrood House of de Royal Yacht Britannia in Leith Docks of bekijk het moderne Schotse parlementsgebouw. Het hoogtepunt van je dag is het beklimmen van de Royal Mile naar het middelpunt van de stad in het prachtige Edinburgh Castle, de thuisbasis van de Schotse kroonjuwelen, de Stone of Destiny en St Margaret's Chapel.


 Overnachting: Edinburgh

Maaltijden: Ontbijt inbegrepen


DAG 7

Terug naar huis

Geniet van een laatste ontbijt in uw hotel voordat u uitcheckt. Mogelijk maakt u op het laatste moment souvenirs of sightseeing (bagage kan in uw hotel worden bewaard) voordat u terugkeert naar de luchthavens van Edinburgh of Glasgow om in te checken voor uw terugvlucht naar uw thuisland.


 Maaltijden: Ontbijt inbegrepen



Schitterend Schotland 7 daagse Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203