Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving Afbeelding Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving
Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving ****
Prijs per persoon vanaf 1547,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Paradores

Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving

****

plane hotel car


15 Dagen

Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving is een unieke rondreis, waarbij u de mooie badplaatsen aan de Atlantische- en Middellandse Zee-kust en authentieke bergdorpjes in de Pyreneen van Spanje bezoekt en overnacht in authentieke accommodaties.

Fly and Drive o.b.v. Logies en uitgebreid ontbijt



Paradores Fly Drive - Pyreneeen en omgeving

15 dagen / 14 nachten - inclusief vlucht, accommodatie o.b.v. logies & ontbijt en All-in autohuur (0 eigen risico).

De Pyreneeen, het op de Alpen na, bekendste berggebied van West-Europa bevindt zich op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier vindt u schitterende natuur- en wandelgebieden, welke uitstekend te combineren zijn met de gezellige badplaatsen aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Dit bijzondere berglandschap vol groene valleien en pittoreske plaatsen met Middeleeuwse taferelen vormt het decor van deze 15-daagse rondreis. Het gebergte strekt zich uit tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, en is ongeveer 430 kilometer lang en 60 tot 130 kilometer breed. In Spanje bestrijken de Pyreneeen vier Spaanse regios: Aragon, Baskenland, Catalonie en Navarra.

U verblijft gedurende deze mooie Fly Drive door de Pyreneeen in schitterende Paradores in de plaatsjes Hondarribia, Sos del Rey Catolico, Bielsa, Arties, La Seu d'Urgell, Cardona en Bejur. Elke Parador is gehuisvest in een voormalig kasteel, landgoed, paleis en andere historische monumenten, die verbonden zijn met het Spaanse erfgoed. De authentieke sfeer van de Paradores, de schitterende ligging, in combinatie met luxe, comfort en heerlijke maaltijden bieden u een perfect verblijf gedurende deze Fly Drive Spanje.

Dag tot dag programma

Dag 1-2: Bilbao - Hondarribia - San Sebastian - 2 overnachtingen in Parador Hondarribia

Bij aankomst op de luchthaven van Bilbao haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Parador Hondarribia. Hier verblijft u 2 nachten en heeft u tijd om de badplaatsjes in de omgeving te bezoeken. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u alvast het stadje Hondarribia verkennen, de prachtige zandstranden bezoeken of op een terrasje van de overheerlijke Baskische keuken genieten. Het stadje Hondarribia ligt aan de kust van Guipuzcoa met haar brede zandstranden tegen de Franse grens. Uw Parador hotel ligt in het ommuurde stadscentrum van Hondarribia dat is uitgeroepen tot een World Heritage historisch monument.

De elegante stad San Sebastian ligt aan een schitterende baai van Biskaje, in de schaduw van een prachtig berglandschap. Er zijn witte zandstranden, vissershuisjes en moderne wijken. In het oude centrum vindt u talloze winkeltjes en gezellige tapasbarretjes. Het Museum van San Telmo, de Peine de los Vientos en het Kursaal zijn aanraders. San Sebastian biedt een fantastische Baskische keuken van internationale prestige.

Parador de Hondarribia

De resten van de dikke hoge muren, hebben de oude Middeleeuwse wijk van het badplaatsje Hondarribia, door de eeuwen heen beschermd. Buiten de muren vindt u kleurrijke, opvallende huizen, levendige tavernes, stranden en een prachtig uitzicht op de zee. Gedurende uw verblijf in Parador de Hondarribia, ook wel bekend als het kasteel van Karel V, daterend uit de 10e eeuw, waant u zich in een Middeleeuwse authentieke vesting. Het uitzicht op de kust van Frankrijk en de zee vanaf het terras completeren de schoonheid van deze plek.

Dag 3-4 Sos del Rey Catolico - 1 overnachting in Parador de Sos del Rey Catolico

Door het landschap van Navarra reist u via de stad Pamplona naar de regio Aragon. Tussen bergen en ravijnen ligt het stadje Sos del Rey Catolico. Het artistieke en historische plaatsje Sos del Rey Catolico is de geboorte plaats van de eens invloedrijke koning Ferdinand, ook wel Ferdinand de Katholieke genoemd. Bezienswaardig zijn het paleis Sada, de kerk van San Esteban en het klooster van Valentunana. In deze ommuurde stad met zeven poorten zijn de oude geplaveide straatjes goed bewaard gebleven.

Parador de Sos del Rey Catolico

Deze Parador is gevestigd in een statig pand in Aragonese stijl die de monumentale, historische en artistieke sfeer van Sos del Rey Catolico behouden heeft. De stad, een gebied van artistieke en historische betekenis, was de geboorteplaats van menige invloedrijke edelen. Het heeft dan ook een rijke geschiedenis. De inrichting van de Parador is elegant in Castiliaanse stijl. De kamers bieden volop ruimte en licht, dankzij de grote ramen. Het restaurant biedt traditie, aromas en smaken van de keuken van het district Cinco Villas.

Dag 4-6 Bielsa - 2 overnachtingen in Parador de Bielsa

De rit gaat verder richting de Aragonese Pyreneeen, waar uw Parador de Bielsa prachtig verscholen ligt aan de voet van Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. Er staat u hier een prachtige wandelomgeving te wachten. Snuif de heerlijk zuivere lucht op als u de hoge pieken, steile hellingen, gletsjers, groene valleien, kloven, ravijnen en watervallen die deze omgeving rijk is, bezoekt. Met een hoogte van 3355 m behoort de top van Monte Perdido tot een van de hoogste bergtoppen van de Pyreneeen. In de zeer afgelegen delen van deze bergen leven nog wilde bruine beren.

Parador de Bielsa

Een verblijf in Parador de Bielsa staat garant voor een ongeevenaarde ervaring van natuurlijke schoonheid; de Huesca Pyreneeen, aan de voet van de berg Perdido. Een plek, omringd door weilanden, bossen en bergmeren, waar de heldere, wateren van de rivier de Cinca de laatste sporen van de sneeuw van de toppen meevoeren. U bent gearriveerd in de Parador de Bielsa. Het hotel is comfortabel en veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht op de bergen en de rivier. Deze idyllische omgeving biedt een breed scala aan sportieve activiteiten. Parador de Bielsa is een ideaal uitgangspunt voor excursies, maar is ook de perfecte setting voor een romantisch uitje. Het bergdorp Bielsa is werkelijk erg mooi. De landhuizen en historische schatten, zoals de Romaanse Nuestra Senora de Pineta Kapel maken van de oude wijk een waar genot. Door de Parador is er een ingang naar het Ordesa y Monte Perdido National Park, dat door de UNESCO als World Heritage Site bestempeld is. Het is een natuurpracht van spectaculaire steile pieken, schitterende watervallen, sprookjesachtige dennenbossen en een eeuwig wit deken op de bergtoppen.

Dag 6-7 Arties - 1 overnachting in Parador de Arties

U rijdt verder naar de Catalaanse Pyreneeen waar u verblijft aan de rand van het dorpje Arties. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de Val dAran. Groene dalen en authentieke dorpjes bepalen hier het beeld. Naast de oude Romeinsee baden is vooral de Romaanse kerk Santa Maria een bezoekje waard. In het nabijgelegen Parque Nacional de Aiguestortes i Estany de Sant Maurici vindt u goede wandelpaden langs bergriviertjes en bergmeertjes.

Parador de Arties

In de Val dAran, op slechts zeven km van het ski-resort Baqueira Beret, ligt Parador de Arties. De Parador ligt in een werkelijk schitterend natuurgebied tussen de steile bergen van de Catalaanse Pyreneeen. Het hotel heeft een prachtige 14e en 15e-eeuwse Aragonese architectuur en staat bekend als het Huis van Don Gaspar de Portola, ontdekker van Californie. Het hotel biedt gezellige, comfortabele kamers, schuine plafonds en houten balken en uitzicht op de dorpshuizen en hoge bergtoppen. In de zomer geniet u hier in uw hangmat, bij de bar en het verfrissende zwembad. En wanneer de winter nadert, zult u blij zijn om gezellig bij de warme open haard bij te schuiven. De lucht in deze omgeving is ongelooflijk zuiver.

Dag 7-9 La Seu D'Urgell - 2 overnachtingen in Parador de La Seu d'Urgell

Uw volgende bestemming in de Catalaanse Pyreneeen is La Seu d'Urgell. La Seu d'Urgell heeft een pittoresk historisch centrum met nauwe straatjes en kleine pleintjes. De prachtige kathedraal, een Romaans gebouw dat dateert uit de twaalfde eeuw, domineert het stadje.

Vanuit La Seu d'Urgell kunt u onder meer dagtochten maken naar het schitterende natuurpark van Cadi-Moixero en Andorra. Dit vorstendom in het hartje van de Pyreneeen heeft een gevarieerd berglandschap en herbergt talloze Romaanse kunstschatten. De hoofdstad Andorra la Vella staat bekend om haar winkelstraat met tax free winkels.

Parador de La Seu d'Urgell

Op het punt waar de Valira en Segre rivieren samenstromen, bij de Sierra de Cadi bergen, vindt u de belangrijkste stad van de noordelijke Provincie Lleida; La Seu dUrgell. De Parador de La Seu dUrgell is gelegen in de buurt van de Romaanse kathedraal en de historische omgeving. Deze plek staat open voor natuur. Wandelaars en bergliefhebbers zullen hier hun hart kunnen ophalen. Daarnaast is een bezoek aan het paradijsje Andorra een bezoek waard. U zult zeker genieten van dit voormalig Renaissance klooster, die prachtig is aangepast met elegante, moderne inrichting, een overdekt zwembad, sauna en solarium. Parador de La Seu dUrgell biedt zeer comfortabele faciliteiten, zodat u optimaal kunt genieten van de schoonheid van de Catalaanse Pyreneeen.

Dag 9-12 Cardona - 3 overnachtingen in Parador de Cardona

Vanuit uw mooie verblijf in Cardona kunt u een mooie dagtrip maken naar Barcelona en Montserrat. Na ruim een uur rijden, kunt u de mooiste bouwwerken van Gaudi zoals Sagrada Familia, Park Guellen Casa Mila in Barcelona bewonderen. Een kijkje in het toeristische centrum van Barcelona, Las Ramblas, vol terrasjes, bloemenstalletjes en vele straatartiesten is ook een bezoekje waard. Op de berg van Montserrat kunt u Benedictijnse klooster bezoeken. Dit klooster heeft een bibliotheek en een museum met schatten uit het oude Egypte en werken van El Greco, Picasso en Dali. Een trekpleister voor pelgrims en toeristen.

Parador de Cardona

Ooit eens de wens gehad terug te reizen in de tijd van de MiddeleeuwenEen verblijf in de Parador de Cardona zal u precies dit gevoel geven. Het hotel is een prachtig Middeleeuws kasteel met een eeuwenoude geschiedenis, hoog bovenop een klif gelegen met prachtig uitzicht over het charmante stadje Cardona en de rivier Cardener. Bij de inrichting is met veel zorg rekening gehouden dat het kasteel al zijn charme behoudt, zodat torens, muren en gotische elementen in al hun glorie te zien zijn. Ook het plaatsje Cardona zal u welbevallen. Het stadje is gevuld met mooie plekjes en smalle zijstraatjes, die u kunt verkennen. U kunt een bezoek brengen aan het Montana de Sal Cultural Park, eens een oude zoutmijn, nu museum. U zult het geweldig vinden. Geniet in Cardona van de Catalaanse keuken en neem de tijd voor een wandel- of fietstocht langs de uitgestippelde zoutroute, de drie zoutmolens, de monnikenroute en de route langs de oude grens met Moors-Andalusie.

Dag 12-14 Begur - 3 overnachtingen in Parador de Aiguablava

De uitlopers van de Pyreneeen lopen door tot aan de Costa Brava. Hier verblijft u de laatste dagen van uw rondreis, zodat u nog even kunt bijkomen van alle mooie indrukken. De Costa Brava heeft een ruige kustlijn met kliffen, mooie stranden en fraaie baaitjes aan de kristalheldere Middellandse Zee en pittoreske vissersplaatsen.

Salvador Dali leefde het grootste deel van zijn leven in deze streek. In Figueres bevindt zich het theatermuseum van Dali, absoluut een bezoekje waard! Onderweg mag u de middeleeuwse dorpjes Pals en Peratallada absoluut niet missen.

Parador de Aiguablava

Parador de Aiguablava is spectaculair gelegen op de meest charmante en populairste plek van de regio Costa Brava. Het uitzicht vanaf de klif van Punta des Muts over de gouden zandstranden en kristalheldere zee van Aiguablava is onvergetelijk. Parador de Aiguablava biedt vele faciliteiten, waaronder een zwembad, sauna, fitnessruimte en een restaurant. De kamers zijn comfortabel ingericht. Vanaf uw balkon kunt u de golven zien breken op de rotsen en van de heerlijke dennengeur genieten van de bomen rondom de Parador. Het strand van Aiguablava heeft een levendige sfeer en is beschut door rotsen. U kunt hier een heerlijke duik nemen in het transparante water. De stad Begur ligt op een groep heuvels, vier kilometer van Parador de Aiguablava. De hoogtepunten van deze stad zijn de opzichtige huizen van de Indianos, Spanjaarden die u geluk in Latijns-Amerika zochten. Verken de prachtige kustlijn van de wijk Ampurdan. Paardrijden, fietsen of het huren van boot behoren tot de recreatieve mogelijkheden.

Dag 15: Barcelona - Amsterdam

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog genieten van Barcelona en omgeving. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Barcelona.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

  • Heenvlucht naar Bilbao
  • Terugvlucht vanuit Barcelona


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in de verschillende Paradores langs de route
  • Verzorging op basis van logies en uitgebreid ontbijt
  • 14 etmalen huurauto categorie Small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto
Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Overige Informatie
Dag tot dag programma:
Dag 1-2: Bilbao - Hondarribia - San Sebastian - 2 overnachtingen in Parador Hondarribia
Dag 3-4 Sos del Rey Catolico - 1 overnachting in Parador de Sos del Rey Catolico
Dag 4-6 Bielsa - 2 overnachtingen in Parador de Bielsa
Dag 6-7 Arties - 1 overnachting in Parador de Arties
Dag 7-9 La Seu D'Urgell - 2 overnachtingen in Parador de La Seu d'Urgell
Dag 9-12 Cardona - 3 overnachtingen in Parador de Cardona
Dag 12-14 Begur - 3 overnachtingen in Parador de Aiguablava
Dag 15: Barcelona - Amsterdam

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Paradores Pyreneeen en omgeving 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

Maart 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 1547,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203