Fly Drive Paradores en Pousadas in Galicie en Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Paradores en Pousadas in Galicie en Noord Portugal
Fly Drive Paradores en Pousadas Galicie en Noord Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Paradores

Fly Drive Paradores en Pousadas Galicie en Noord Portugal

****

plane hotel car


10 Dagen

Deze prachtige 10-daagse Fly Drive Galicie en Noord-Portugal neemt u mee langs schitterende provinciale steden langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela,schitterende natuurgebieden in Noord-Portugal, het ruige groene landschap van Galicie en sluit af met een bezoek aan het populaire Porto.

Hotel o.b.v. Logies en uitgebreid ontbijt



Paradores Fly Drive - Groen Galicie en Noord Portugal

10 dagen / 9 nachten - inclusief vlucht, accommodatie o.b.v. logies & ontbijt en All-in autohuur (0 eigen risico).

Galicie ligt in de noord-west hoek van Spanje. De ruige kust met klippen en inhammen en het prachtig groene landschap lijkt in zijn geheel niet op het Spanje zoals we dat kennen. Galicie, waarvan Santiago de Compostela de hoofdstad is, is meer Keltisch dan Latino. Het lijkt in veel opzichten meer op Ierland dan op Spanje. Rond de zesde eeuw voor Christus stichten de Kelten hier de belangrijkste nederzettingen. De Keltische invloed kunt u nog duidelijk herkennen aan de muziek, gewoonten en taal. Naast dit prachtige gebied bezoekt u gedurende deze Fly Drive schitterende natuurparken in Noord Portugal en brengt u tevens een bezoek aan de prachtige havenstad Porto. U overnacht gedurende deze luxe Fly Drive, naast een charmant luxe hotel in Porto, in prachtige Paradores en Pousadas in de plaatsjes Geres, Verin, Leon, Ferrol, Tui en uiteraard Santiago de Compostela. Alle Paradores en Pousadas zijn gehuisvest in voormalige paleizen, kastelen, kloosters, landhuizen en ander schitterend erfgoed in Spanje en Portugal.

Dag tot dag programma

Dag 1-2: Porto - Guimaraes - 1 overnachting in Pousada de Guimaraes

Bij aankomst op de luchthaven van Porto haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Guimaraes, de geboorteplaats van het koninkrijk Portugal. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Braganca is aan te raden.

Dag 2-3 Guimaraes - Geres - 1 overnachting in Pousada Canicada Geres

Vandaag rijdt u helemaal naar het noorden. Na een mooie tocht, bereikt u het nationale park Peneda-Geres. U kunt ervoor kiezen via Braga te rijden. Braga, met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk.

Het unieke gebied Peneda Geres omvat steile valleien en weelderige bossen van eiken en geurige pijnbomen en is bezaaid met meer dan 100 granieten dorpjes, die in veel opzichten weinig veranderd zijn sinds de oprichting van Portugal in de 12e eeuw. Het Parque Nacional da Peneda-Geres - het eerste en enige beschermde park van Portugal - heeft bijgedragen aan het behoud van niet alleen een unieke set van de ecosystemen, maar ook een bescherming van de bedreigde manier van leven voor haar menselijke bewoners. U waant zich hier terug in de tijd, herders met , wilde ossen en paarden. U kunt hier heerlijk wandelen en watersporten beoefenen.

Dag 3-4 Verin - 1 overnachting in Parador Castillo de Monterrei

U passeert vandaag de grens van Portugal en Spanje en rijdt naar richting Verin. Verin is een prachtige stad in het zuidoosten van de provincie Ourense, aan de oevers van de rivier Tamega. Uw Parador ligt in het plaatsje Monterrei, vlakbij Verin. De Parador ligt op loopafstand van het kasteel van Monterrei. Verin staat bekend om de Farinadas een carnival festival dat jaarlijks wordt gehouden. De stad is prachtig omgeven door groene heuvels.

Parador Castillo de Monterrei

De Parador de Monterrei ligt bovenop, wat veel historici beschouwen als, de grootste acropolis in Galicie. Door de eeuwen heen heeft deze locatie een onderkomen voor diverse doeleinden gekend. De kamers van dit betoverende hotel bieden het beste uitzicht in het gebied. De Parador is gelegen in Monterreal fort, op 2 km van Verin. Dit historische hotel is een reisbestemming op zich. Het fort herbergt het Kasteel, het Paleis van de Graven en Pastorie, verblijfsruimten, 13e-eeuwse Santa Maria de Gracia Kerk en de Wachttorengenootschap, waarvan een deel van de muren zijn bewaard gebleven.

Dag 4-5 Leon - 1 overnachting in Parador de Leon

Vanaf Verin rijdt u door een mooi heuvellandschap naar Leon. 
Uw eindpunt vandaag is de imposante Parador van Leon, ofwel het klooster van San Marcos. Een fantastische ervaring! 
Het klooster van San Marcos is een van de grote juwelen van de architectuur van de Spaanse stad Leon, samen met de kathedraal, de basiliek van San Isidoro of de Casa Botines. Het is tegenwoordig omgebouwd tot een Parador en is één van de belangrijkste monumenten van de Spaanse Renaissance.

Het echte gevoel van Leon krijgt u tijdens een bezoek van de oude wijk, genietend van tapas in de buurt Humedo, wandelend over het San Martin plein en het Las Palomas Square, de routes van St. James, de Joodse- en Romeinse route volgend. Leon is een prachtige erfenis van het verleden, die geen bezoeker onverschillig zal laten.

Parador de Leon

Parador de Leon is gevestigd in het indrukwekkende 16e-eeuwse San Marcos-klooster. Het heeft interieurs met antiek meubilair en wandtapijten. De kamers bieden elk gratis WiFi en een balkon.
De suites van het Parador de Leon bevinden zich in het oorspronkelijke gebouw. Alle andere accommodaties zijn te vinden in het recenter toegevoegde bijgebouw.
In het restaurant van het hotel, met geruite vloeren en authentieke stoffen, kunt u genieten van traditionele lokale gerechten. Bij de bar zijn tal van regionale wijnen verkrijgbaar.
Parador de León ligt op 10 minuten lopen van het centrum van León, met de kathedraal en het Palacio de los Guzmanes. 

Dag 5-6 Gijon - 1 overnachting in Parador de Gijon

Al verder rijdend richting Asturië, doemen aan uw rechterhand de toppen van het bergmassief Picos de Europa op; Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. 

Eerst een stop in de mooie stad Oviedo, de voormalige hoofdstad van Spanje (9de eeuw) en bakermat van de St. Jakobsroute. Op de plaats waar de Gotische kathedraal staat, ging de Asturiaanse koning Alfonso II El Casto na herontdekking van het graf van de apostel, in 814 als eerste op bedevaart naar de graftombe. Miljoenen pelgrims zouden door de eeuwen heen in zijn voetspoor volgen. Vervolgens gaat de reis langs de kust met talrijke vissersdorpen naar de naburige provincie Galicië. Leuke stop is het strand Playa de los Catedrales. Erosie heeft het zachte gesteente van de hoge klippen zodanig uitgesleten dat het op een heuse kathedraal lijkt.

Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en kleine dorpjes met 'horreos', typische graanschuren op stelten. De aanwezigheid van vele Romaanse kerkjes herinneren eraan dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol heeft gespeeld in de bedevaart naar Santiago de Compostela.

Parador de Gijon

Deze accommodatie ligt op 8 minuten lopen van het strand. Het Asturische hotel Parador de Gijon is gevestigd in een oude molen in het Park Isabel la Católica. Het heeft een mooie vijver en in 10 minuten wandelt u naar het strand van San Lorenzo en de vissersbuurt Cimadevilla.
Parador de Gijon heeft een helder en elegant interieur met grote ramen die uitkijken op de zee.
Het restaurant van de Parador serveert typische Asturische gerechten, waaronder de bekende Fabada-stoofpot en verse lokale zeevruchten en visspecialiteiten. Desserts zijn onder andere een zelfgemaakte rijstpudding en frixuelos (met room gevulde pannenkoeken).
Parador de Gijon heeft een goede ligging voor het verkennen van het havengebied en de historische binnenstad. Het hotel vormt ook een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de prachtige kust van Asturië, zo kunt u in de buurt een bezoek brengen aan charmante vissersdorpjes

Dag 6-7 Ferrol - 1 overnachting in Parador de Ferrol


De reis gaat verder langs de kust met talrijke vissersdorpen richting de noord-westelijke punt van Spanje, de provincie Galicië binnen. Maakt u een stop bij het strand Playa de los Catedrales. Erosie heeft het zachte gesteente van de hoge klippen zodanig uitgesleten dat het op een heuse kathedraal lijkt. 

Ferrol werd gebouwd als uitkijkpunt, om het gebied te beschermen tegen invasies vanaf zee. Het militaire arsenaal is een van de meest karakteristieke locaties van de stad en is nauw verbonden met de geschiedenis als een marine en militair centrum. Het silhouet van de scheepswerven, de immense stranden en de magische kust die hun omringt, maken Ferrol een aantrekkelijke bestemming waar bezoekers kunnen genieten van de natuur, architectuur en geschiedenis. In de wijk La Magdalena, op enkele minuten van uw Parador, zult u genieten van prachtige bezienswaardigheden, zoals de San Roque Fontein, die het oude wapen van de stad op de voorzijde siert, de San Xiao Kerk en het Jofre Theater, een van de meest belangrijke voorbeelden van theater architectuur in Spanje. Iets meer dan twintig minuten rijden met de auto, in de gemeente Mugardos, kunt u een bezoek brengen aan het San Felipe Kasteel, een andere mooie militaire vesting op de ria van Ferrol.

Parador de Ferrol

In het centrum van de marine-stad Ferrol, in de karakteristieke wijk die bekend staat als La Magdalena, staat de Parador de Ferrol, een statig huis met een nautische uitstraling. Het hotel is een typisch Galicisch landhuis met wit glas-ingesloten balkons, omgeven door een prachtige maritieme sfeer. Het interieur is voorzien van nautische elementen, inclusief kaarten van de wereld en navigatie-instrumenten. Verrassingen zijn onder andere een oud schip dat dient als lantaarn bij de hoofdtrap. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de haven en een prachtig panoramisch uitzicht over de arsenaal gebouwen en de Ria.

Dag 7-8 Santiago de Compostela - 1 overnachting in Parador de Santiago de Compostela

Vandaag rijdt u in zuid-westelijke richting naar een van de mooiste steden van Spanje; Santiago de Compostela. Santiago de Compostela is een magische stad van bijna onbeschrijfelijke schoonheid, niet alleen voor het oog, maar ook voor het gevoel. Naast de kathedraal en de spectaculaire Obradoiro en Quintana pleinen, kunt u bezienswaardigheden zoals de Santa Maria A Real do Sar Kerk bezoeken. Samen met de kathedraal, heeft deze kerk het grootste deel van haar oorspronkelijke Romaanse stenen behouden. Er is ook het Renaissance Colegio de Fonseca (Fonseca School) en het prachtige San Martino Pinario klooster. Dit zijn slechts enkele van de plaatsen die een bezoek waard zijn in de mooie historische wijk van de stad. De charme en de drukte van de Abastos Markt in de ochtend; het prachtig onderhouden Alameda Park met een spectaculair uitzicht op de oude wijk; de kerk, klooster en het park van San Domingos de Bonaval, de thuisbasis van het Pantheon van de Illustere Galiciers; en het groen rond de hoofdstad dat reikt tot aan de zee (op slechts een half uur rijden), markeert het einde van de Camino (Weg van St. James) en de start van een one-of-a-kind ervaring; uw verblijf in de uitzonderlijke accommodatie, de Parador de Santiago.

Parador de Santiago de Compostela

Een van de meest luxueuze en mooiste hotels in de Paradores-keten is gelegen in Santiago de Compostela. In deze stad, de bestemming van miljoenen pelgrims, waar de zonnestralen de gevels verlichten in de zomer en de regen zorgt voor een magische sfeer langs de geplaveide straatjes in de winter. De Parador de Santiago, bekend als de Hostal dos Reis Catolicos, is een mix van geschiedenis, kunst en traditie, de droom van pelgrims en het embleem van Santiago. Het is spectaculair gelegen op het Obradoiroplein in de buurt van de kathedraal in een van de meest bezochte provinciale hoofdsteden van de wereld. Een verblijf in deze Parador staat garant voor een bezoek aan een zeer unieke en exclusieve locatie.

Dag 8-9 Santiago de Compostela - Viana do Castelo - 1 overnachting Viano de Castelo

De parel van de Costa Verde, Viana do Castelo is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum en prachtige stranden net buiten de stad. De oude wijken met 19e-eeuwse boulevards en smalle steegjes vol met Manuelijnse landhuizen en rococo paleizen. Deze prachtige stad ligt nabij de monding van de Rio Lima en is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de lagere vallei van Lima en de nabijgelegen Serra d' Arga berg.

Pousada de Viana do Castelo

Pousada de Viana do Castelo ligt hoog op de Monte de Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad Viana do Castelo. De kamers bieden een panoramisch uitzicht over de oceaan of het weelderige landschap. Pousada de Viana do Castelo beschikt over een buitenzwembad, een tennisbaan en vele terrasjes waar u kunt genieten van het uitzicht. Het restaurant van Pousada de Viana do Castelo serveert lokale en internationale gastronomische gerechten. Met de panoramische lift van Santa Luzia kunt u ook een bezoek brengen aan Viana do Castelo zelf en haar restaurants.

Dag 9-10 Viana do Castelo - Porto - 1 overnachting in een small charming hotel in Porto

Alweer de laatste dag van deze prachtige Fly drive rondreis door Noord-Portugal en Galicie. Vandaag heeft u de hele dag om in Porto te besteden. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clérigos van de Igreja dos Clérigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palácio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad. U overnacht in een comfortabel en centraal gelegen small charming hotel in Porto.

Dag 10: Porto - Terugreis

Vandaag reist u terug naar huis en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog genieten van Porto en omgeving. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Porto.

Fly Drive Paradores en Pousada Galicie en Noord-Portugal inclusief:

  • Vlucht; Amsterdam - Porto - Amsterdam (vertrek andere luchthaven mogelijk, ook vanuit Belgie / Duitsland)
  • 9 nachten accommodatie in verschillende schitterende Paradores, Pousadas en charming hotels (volgens beschrijving) o.b.v logies en uitgebreid ontbijt
  • 9 etmalen all-in verzekerde huurauto categorie small met 24/7 Nederlandstalig noodnummer
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking, Schadeverzekering (CDW), Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico en Dekking glas-banden-bodem-dakschades

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Consumentenbijdrage SGR 5,- per persoon
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door Transavia of KLM en met vertrek vanaf  Amsterdam. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden of een route in omgekeerde volgorde. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Wenst u in plaats van Amsterdam Schiphol, liever te vertrekken vanaf een regionale luchthaven in Nederland of bijvoorbeeld vanaf Brussel of Düsseldorf, geeft u dit dan graag aan in uw aanvraag, dan houden wij hier rekening mee.
Mocht u de reis graag willen uitbreiden met enkele dagen, dan is dat ook heel goed mogelijk. 
Wij maken met veel plezier een reisoverzicht op maat aan de hand van uw wensen.

Fly Drive Paradores en Pousadas Galicie en Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203