Fly Drive De Zilverroute Rondreis van Noord naar Zuid Spanje Afbeelding Fly Drive De Zilverroute Rondreis van Noord naar Zuid Spanje
Fly Drive De Zilverroute Rondreis van Noord naar Zuid Spanje ***
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje

Fly Drive De Zilverroute Rondreis van Noord naar Zuid Spanje

***

plane hotel


9 Dagen

De Via de la Plata van keizer Augustus, de Zilverroute, is een historisch belangrijke route die u voert van Oviedo naar Sevilla. Aan deze Via de la Plata liggen verschillende mooie steden zoals Salamanca, Cacares en Merida. Andere plaatsen zoals Oviedo, Leon, Zamora, Badajoz en Sevilla hebben ieder een eigen geschiedenis en charme. In de omgeving van al deze steden liggen nog veel meer interessante dingen om te doen!

Hotel o.b.v. Logies



De Zilverroute

9 dagen / 8 nachten

Individuele fly drive.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1 : Amsterdam - Oviedo

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Oviedo, hier aangekomen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het centrum.
In Oviedo vindt u de Kerk van San Julian de los Padros, de tempel van Santa Maria del Naranco en de kerk van San Miguel de Lillo. U kunt hier heerlijk wandelen door de smalle steegjes en genieten op een van de pleintjes met chigres (cider bar).

Overnachting in Oviedo.

Dag 2 : Oviedo - Leon

Vandaag rijdt u naar Leon, een van de twee legerkampen in het noorden. Het is een stad met een zeer indrukwekkende gotische kathedraal, de Santa Maria de Regla. Andere bezienswaardigheden zijn het Palacio de los Guzmanes, Casa de Botines van Gaudi en het Monasterio San Marcos buiten het centrum. Even buiten Leon vindt u Astorga, het tweede legerkamp. Astorga is ook een bisschopsstad met veel kerken, een kathedraal en het bisschopspaleis van Gaudi.

Overnachting in Leon.

Dag 3 : Leon - Salamanca

Leon laat u achter u en u rijdt naar de oudste universiteitstad van Spanje, Salamanca. De voorgevel van de universiteit vertoont een mooie fantasierijke versiering met veel details en fijn bewerkte steen, waaronder de kikker die volgens de studenten indertijd geluk bracht tijdens de examens. De stad heeft vele monumentale gebouwen en is gesticht in de 3e eeuw voor Christus. Onderweg naar Salamanca komt u langs Valladolid en Zamora, twee mooie plaatsen die een bezoek waard zijn.

Salamanca/

In Valladolid is veel te bezichtigen, een van de bezienswaardigheden is de Pasaje de Gutierrez, een overdekte winkelpassage uit 1885. De grootste, maar toch onbekende bezienswaardigheid van Valladolid is haar kathedraal, de Catedral de Nuestra Seiora de la Asuncion. Ook heeft de stad een klooster, het Monasterio de las Huelgas Reales dat gebouwd is in de unieke Mudejarstijl.

Zamora is een kleine unieke stad aan de Via de la Plata met een grote geschiedenis en veel cultuur. De stad is voornamelijk bekend om de vele Romaanse kunst. Een goed voorbeeld hiervan is de kathedraal met een koepelgewelf van Byzantijnse invloed.

Overnachting in Salamanca.

Dag 4 : Salamanca

In Salamanca vindt u ook het grootste Plaza Mayor van Spanje. Het is een van de mooiste en gezelligste barokke pleinen van Spanje. Museum voor Art Nouveau en Art Deco is gevestigd in een opmerkelijk modernistisch paleis.
U zult hier volop kunnen genieten van een fraaie collectie bronssculpturen, porselein, poppen en speelgoed.

Overnachting in Salamanca.

Dag 5 : Salamanca - Cacares

Vandaag reist u verder naar Caceres. Caceres is een goed voorbeeld van een stad die van de 14e tot de 16e eeuw werd geregeerd door machtige rivaliserende volken: versterkte huizen, paleizen en torens domineren de stad. De Torre Desmochada in Caceres maakt deel uit van de stadsmuren die grotendeels bewaard zijn gebleven. Het grote klooster-complex Santa Maria de Guadalupe hoog boven het dorp Guadelupe (oosten van de provincie) is bekend als pelgrimsoord. De bouwstijl heeft Mudejar-accenten temidden van de Gotische, Renaissance en Barok-bouwstijl. Onderweg naar Cacares kunt u iets naar het westen uitwijken om Ciudad Rodrigo te bezoeken. De kathedraal is het belangrijkste religieuze gebouw in Ciudad Rodrigo. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omgeving van Ciudad Rodrigo. De stad ligt aan de voet van de Sierra de Gata, die kan worden bereikt door het volgen van de rivier Agueda naar de dorpen van El Bodon, El Payo en Fuenteguinaldo.

Overnachting in Cacares.

Dag 6 : Cacares - Sevilla

Vandaag rijdt u van Cacares naar Sevilla, dat is gevestigd aan de oevers van de Guadalquivir rivier.
In Sevilla vindt u veel bloemen, fonteinen en de tuinen van het Real Alcazar Paleis. Dit paleis heeft één van de oudste tuinen in Europa, en daarom ook benoemd tot UNESCO werelderfgoed. De Giraldi toren is een mooi monument in Sevilla, deze toren was vroeger de minaret van een moskee, maar doet nu dienst als klokkentoren. Onderweg naar Sevilla kunt u stops maken bij Trujillo, Merida en Badajoz.

Trujillo is een bakermat van de veroveraars en Guadalupe, een bedevaartscentrum.
De plaats is gebouwd op een granieten heuvel.
Op de top hiervan staat een kasteel van waaruit u een mooi uitzicht heeft.

Het oude centrum van Merida is een groot openlucht museum, met een amfitheater waar gladiatorengevechten plaatsvonden, de Boog van Traianus en de oude brug over de Guadiana. Deze brug telt 60 bogen en is 792 meter lang. En dan is er ook nog de monumentale renbaan die nog in zijn geheel te zien is, in de Romeinse tijd de enige in zijn soort met een tribune die plaats bood aan 30.000 toeschouwers.

In Badajoz vindt u de Alcazaba, een Moorse citadel gebouws in de 9e eeuw, en een mooie kathedraal. Daarnaast kunt u de Giralda, een replica van de Giralda in Sevilla, bezoeken.

Overnachting in Sevilla.

Dag 7 : Sevilla

De kathedraal van Sevilla is de grootste gotische tempel van de wereld en de twee na grootste christelijke kathedraal. Een ander mooi paleis om te bezoeken is het Palacio de Lebrija. Direkt achter deze groep monumenten ligt de meest karakteristieke en bezochte wijk van Sevilla; Santa Cruz: een oude wijk met smalle straten en kleine pleinen. Deze wijk staat bekend als de oude Joodse wijk van Sevilla.

Sevilla/

Overnachting in Sevilla.

Dag 8 : Sevilla - Malaga

De laatste etappe voert naar Malaga. In het historische centrum vindt u mooie bezienswaardigheden zoals het Gibralfaro kasteel en het Picasso museum. Een wandeling door de stad of het huren van een fiets is zeker de moeite waard. Liever bijkomen van uw avontuur door SpanjeAan het mooie zandstrand van Malaga is dat heel goed mogelijke.

Malaga/

Overnachting in Malaga.

Dag 9 : Terugvlucht

U levert de huurauto in op de luchthaven van Malaga en vliegt terug naar Amsterdam.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

  • Heenvlucht naar Oviedo
  • Terugvlucht vanuit Malaga


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Deze Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten/Exclusief

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Bijboeken Ontbijt

Huurauto

De borgstelling voor de autohuur dient ter plaatse te worden voldaan middels creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.

One way kosten

Voor het inleveren van de auto op Malaga dient u veelal ter plaatse een toeslag te voldoen.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive De Zilverroute Rondreis van Noord naar Zuid Spanje 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203