Individuele Rondreis Sri Lanka 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 15 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 15 dagen




Dag 1


Luchthaven - Negombo

Welkom in Sri Lanka!


Welkom in Sri Lanka!


Je chauffeur brengt je naar de eerste stop van je tour, Negombo. Na het inchecken in het hotel, kunt u wat vrije tijd doorbrengen en uitrusten van uw reis.


Dag 2


Negombo - Dambulla

Rijdt naar Scenic Dambulla


Vandaag rijd je naar Dambulla. De vijf grotten van Dambulla, 160 meter hoog op de top van een rots, zijn al eeuwenlang een pelgrimsoord.


Deze afzonderlijke grotten bevatten ongeveer 150 absoluut verbluffende Boeddha Beelden en schilderijen. De afbeeldingen van Boeddha zijn hier meer dan 2000 jaar geleden gemaakt en door de eeuwen heen hebben de volgende koningen deze kunst toegevoegd en verfraaid.


De grotten bieden een fantastisch uitzicht op het omliggende platteland.


Dag 3


Dambulla - Polonnaruwa - Dambulla

Reis naar Magical Polonnaruwa


Pidurangala ligt in het centrum van Sri Lanka, ongeveer 1 km ten noorden van de beroemde Sigiriya-rots, die je kunt bewonderen zodra je de top bereikt. Net als Sigiriya werd Pidurangala gevormd door vulkanische activiteit.


Het gebied wordt bewoond door monniken die meer dan 2500 jaar in de grotten rond de site woonden. 'S Middags bezoek je Polonnaruwa (met de fiets of tuk tuk). Polonnaruwa is een van de oudste koninkrijken van Sri Lanka, na Anuradhapura.


Deze site herbergt de enorme ruïnes van een middeleeuwse beschaving die ongelooflijk goed bewaard is gebleven en nog steeds indrukwekkend is om te zien.


Dag 4

Dambulla - Kandy

Ontdek Stylish Kandy


Vandaag vervolg je je reis naar Kandy, een niet te missen stad in Sri Lanka. Na het inchecken bij uw hotel, gaat u de stad in de omgeving verkennen.


Je krijgt de gelegenheid om de Tempel van de Tand te bezoeken, die het beroemde relikwie van de Tand van Boeddha herbergt. Mede dankzij deze tempel staat de stad Kandy op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Het is het meest vereerde religieuze centrum van het land met een aanzienlijk cultureel erfgoed.


Dag 5


Kandy

Ga naar het Ceylon Tea Museum


Vanmorgen maak je een fietstocht van het Ceylon Tea Museum in Kandy naar Hanthana. Het fietspad van gemiddeld niveau voert je tijdens je rit door prachtige landschappen.


Onderweg kun je proberen thee te plukken met de thee oogstmachines en het dorp bezoeken. De chef zal je bij hem thuis uitnodigen en zijn vrouw zal je laten zien hoe je wat lokale snacks kunt maken waar je van kunt genieten met thee.


Deze ervaring laat je Sri Lankaanse gastvrijheid zien en je deelt een uniek moment met de lokale bevolking. Je bezoekt dan een hindoetempel en keert per fiets terug naar Kandy via de theeplantages.


Dag 6


Kandy - Nuwara Eliya - Ella

Neem een ​​trein naar Nuwara Eliya


Vanmorgen neem je de trein van Kandy naar Nuwara Eliya. De reis voert je door prachtige groene landschappen. Het is inderdaad een van de mooiste treinritten ter wereld.


Zodra je aankomt in Nuwara Eliya, kun je langs het meer wandelen of door de stad slenteren. Nuwara Eliya ligt op 2110 meter boven zeeniveau en heeft zijn zeer populaire koloniale sfeer behouden.


Je chauffeur brengt je vervolgens naar het charmante dorpje Ella.

Dag 7


Ella

Zie de bezienswaardigheden van Ella


Tegenwoordig ziet u de beroemde "9 Arch Bridge", gebouwd in de jaren 1920, volledig gemaakt van steen en cement. Het viaduct rust op 9 bogen en is bedoeld voor het verkeer van de treinen.


Er passeren slechts 3 treinen per dag, dus misschien heb je het geluk om er een te zien en dit unieke moment vast te leggen. Geniet later van een kleine wandeling naar Little Adam's Peak en kijk overal om je heen naar het geweldige uitzicht.


Dag 8


Ella - Udawalawe

Ga op een jeep safari in Udawalawe


Na je ontbijt in Ella, zal je chauffeur je naar Udawalawe brengen voor een jeepsafari. Udawalawe werd in 1972 uitgeroepen tot Nationaal Park.


De olifanten die daar leven, hebben een reputatie opgebouwd voor deze plek, die zich uitstrekt over meer dan 300 km² tussen het Udawalawe-reservoir en de Walawe-rivier.


Ongeveer 400 olifanten vinden voedsel in het park en 250 worden beschouwd als permanente bewoners. Dus neem je camera's mee en geniet van deze safari om deze prachtige exemplaren te bewonderen.


Dag 9


Udawalawe - Tangalle

Reis naar Serene Tangalle


Vandaag bereik je Tangalle, voor een ontspannen tijd aan de Indische Oceaan. Het is tijd om uw strandhanddoeken, uw zonnebrandcrème mee te nemen en de komende dagen van de zee te genieten.


Dag 10


Tangalle

Relaxen op het strand


Begin uw dag met een heerlijk ontbijt in uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Genieten!

Dag 11


Tangalle

Breng de dag op uw gemak door


Geniet van een ontspannen ontbijt in uw hotel in Tangalle. Breng vandaag op uw gemak door met loungen aan de prachtige kust van Sri Lanka.

Dag 12


Tangalle

Geniet van je laatste dag in Tangalle


Vandaag is je laatste dag in dit strandparadijs! Doe wat je wilt terwijl je van de dag geniet.


Dag 13


Tangalle - Galle

Ga naar een kookles in Galle


Neem deel aan een lokale kookles in Galle. Curry in Sri Lanka is niet zomaar een gerecht, maar veel. Er zijn een groot aantal technieken en ingrediënten nodig om het smaakpalet op een Sri Lankaanse tafel te creëren.


Deze unieke ervaring begint op het levendige platteland van Galle. Hier zal uw gastheer de technieken en belangrijkste ingrediënten uitleggen die worden gebruikt in de Sri Lankaanse keuken.


Zie hoe kokosmelk wordt gemaakt en creëer je eigen lekkernijen door te proberen je ingrediënten te temperen, bakken, koken, raspen en karamelliseren.


Dag 14


Galle - Colombo

Breng vandaag door in Colombe


Vandaag bezoekt u Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Het is de perfecte plek om op het laatste moment te winkelen.


Je vindt er niet alleen alle internationale merken maar ook lokale items, souvenirs en culinaire specialiteiten.


Als je voor zonsondergang op Galle Face loopt, vergeet dan niet te genieten van wat "Kottu", een beroemd straatvoedsel in Sri Lanka.


Dag 15


Colombo - Luchthaven

Vaarwel, Sri Lanka!


Vandaag is je laatste dag in Colombo! Het is tijd om naar het vliegveld te gaan en je vlucht te halen. Maak een veilige reis naar huis en kom snel weer terug!



Individuele Rondreis Sri Lanka 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203