Individuele Rondreis Sri Lanka 16 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 16 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 16 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 16 dagen




Dag 1


Luchthaven - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Welkom bij Sri Lanka!


Bij aankomst wordt u op de luchthaven opgewacht door uw vriendelijke gids die u zal helpen met uw bagage voordat hij u naar Negombo brengt. Negombo wordt vaak Little Rome genoemd en is een oud en groot vissersdorpje met een rijke geschiedenis. Voel de sfeer van het verleden terwijl je door straten dwaalt met 17e-eeuwse kerken en forten, een bewijs van de Nederlandse en Portugese hoofdstukken van de geschiedenis.


Check in bij uw hotel en ontspan de rest van de nacht. U kunt ook de rest van de stad in uw eigen ontspannen tempo verkennen. Wie weet wat voor opwinding er om de volgende hoek ligt?


Dag 2


Negombo - Hatton

Doorkruis een theeplantage in Hatton!


Na een heerlijk ontbijt ga je naar Hatton, op ongeveer 5 uur rijden, om een ​​theeplantage in de heuvels te bezoeken.


Natuurlijk kun je de lokaal getinte, wereldberoemde Ceylon-thee proeven, maar eerst krijg je een insider-kijk op hoe het wordt geproduceerd, evenals het nauwgezette proces dat deze gemeenschappen decennia lang heeft ondersteund.


Daarna overnacht u in Hatton. Er gaat niets boven de rust van een verblijf in de bergachtige regio's van het land.


Dag 3


Hatton

Ontdek The Nature Of Hatton


Dit is je kans om de rest van het gebied te verkennen!


In de volksmond bekend als 'de thee hoofdstad van het land', is Hatton een belangrijk centrum van de Sri Lankaanse thee-industrie en een van de drukste steden in het heuvelland. Het grenst aan en overtreft de plantages van Maskeliya, Talawakelle, Bogawantalawa en Dickoya.

Eerste stop vandaag? Een trapsgewijze waterval. De wandeling daarheen is de moeite waard gemaakt met het panoramische uitzicht en de picknick die op uw komst wachten. Daarna keert u terug naar uw resort waar u de dag kunt doorbrengen zoals u dat wilt.


Dag 4


Hatton - Kitulgala - Hatton

Cascade Whitewater Rapids In Kitulgala


Je hebt alle energie nodig die je kunt krijgen van je heerlijke ontbijt voordat je naar Kitulgala gaat om op wildwatervaren te gaan. Met 5 grote stroomversnellingen en 4 kleine stroomversnellingen verblijf je langs de pittoreske Kelani-rivier.


De rivier en zijn omgeving zullen de adrenaline op punten laten stromen, maar ook het hart en de geest in vrede terwijl je langs de oevers drijft en hem op afstand houden. Je zult betoverd worden en betoverd worden door zijn schoonheid.


Na een avontuurlijke dag keert u terug naar het resort om de rest van de avond door te brengen.


Dag 5


Hatton - Kandy

Vaarwel Hatton, hallo Kandy!


Na het ontbijt in het resort te hebben genomen, neem je de trein naar Kandy.


Kandy was het laatste koninkrijk dat onder de Britten viel. Kandy, rijk aan cultuur en traditie, bevindt zich in de centrale hooglanden en is de thuisbasis van de Tempel van de Tand, die op de Werelderfgoedlijst staat, een plek die door boeddhisten wereldwijd wordt vereerd. Kandy heeft een stedelijke drukte, omgeven door prachtige heuvels en platteland, met verfrissend weelderig groen. Het stadscentrum heeft een schilderachtige ligging aan het meer, met heerlijke kraampjes en een sfeervolle straatmarkt.


Vervolgens bezoek je de Tempel van de Heilige Tandrelikwie, die is gebouwd in het koninklijk paleis complex en een van de twee overgebleven relikwieën Boeddha herbergt, een voorwerp van verering voor boeddhisten.


Daarna kunt u de dag comfortabel eindigen in uw hotel.


Dag 6


Kandy - Gal Oya

Ervaar het paradijs in Gal Oya


Nadat je hebt genoten van het ontbijt in je resort, vertrek je vanuit Kandy en ga je naar Gal Oya.

Gal Oya - Passikudah

Van Gal Oya naar Passikudah


Geniet van het ontbijt, voordat je Gal Oya verlaat, ga je naar de kust baai van Passikudah.


Passikudah heeft een prachtige gebogen baai met extreem ondiep water en staat bekend als een van de langste stukken ondiepe kustlijn ter wereld! Perfect om in te waden terwijl je de zon ziet opkomen en ondergaan.


Het is mogelijk dat mensen op bepaalde punten minstens een halve kilometer de zee inlopen omdat het water slechts enkele centimeters diep is en de stroming relatief zwak is in vergelijking met de rest van de kustlijn van Sri Lanka.


Nadat je je hotel hebt ingecheckt, kun je de rest van de dag doorbrengen zoals je wilt.


Dag 10


Passikudah

Een vrije dag in Passikudah


Of je nu wakker wordt met de opkomende zon boven de horizon of ervoor kiest om uit te slapen, weet dat er vandaag niets op de agenda staat behalve door jou besliste activiteiten.


Ga naar de stad of luier aan het strand, elke beslissing is een geweldige beslissing!


Dag 11


Passikudah

Rust en ontspanning in Passikudah


Vandaag is je laatste dag in Passikudah!


Na het genieten van een heerlijk ontbijt in je resort, breng je de dag door zoals je wilt door langs het strand te wandelen, van de zon te genieten of wat slaap in te halen om je voor te bereiden op de rest van de tour! Dit is de laatste stop langs de kust voordat u verder landinwaarts gaat.


Dag 12


Passikudah - Anuradhapura

Verlichting in Anuradhapura


Na het ontbijt in het resort neem je afscheid van Passikudah en ga je naar Anuradhapura.


Check in bij het hotel en breng de dag door zoals je wilt. U kunt wandelen, verkennen en vertrouwd raken met de mystiek van de stad of genieten van wat tijd bij het zwembad. Wie zegt dat het het een of het ander is? Waarom niet beide!


Dag 13


Anuradhapura

Verken Anuradhapura op de fiets!


Nadat je hebt genoten van het ontbijt in je hotel, begin je de dag met een fietstocht door Anuradhapura.


Anuradhapura is de langstlevende hoofdstad van Sri Lanka en was een van de grote kloosters steden van de antieke wereld die bloeide met de boeddhistische cultuur en bekroonde architectonische prestaties. De stad heeft geen tekort aan prachtige paleizen, uitgebreide sculpturen, weelderige tuinen en enorme stoepa's die zijn gebouwd om de meest heilige relikwieën van het boeddhisme te beschermen.


Na de rondleiding keer je terug naar het hotel om de rest van de dag door te brengen.


Dag 14


Anuradhapura - Ritigala - Anuradhapura

Een Jungle Adventure naar Ritigala Mountain


Nadat je hebt genoten van het ontbijt in je hotel, ga je naar Ritigala.


In Ritigala loop je door het Ritigala Forest Monastery, ruïnes die zich over 700 hectare land uitstrekken. Eenmaal thuis voor teruggetrokken dat de thuisbasis is van bos monniken die op een eenvoudige manier leefden, los van de rest van de wereld.


Ritigala, overschaduwd door een dikke jungle, is anders dan elke andere ervaring. De helling naar de top van de berg verloopt geleidelijk en is omgeven door ruïnes. Het is sindsdien verlaten en de jungle heeft wat het ooit was teruggenomen.


Dag 15


Anuradhapura - Pidurangala - Colombo

Klim naar de top van de Pidurangala-rots


Nadat je hebt genoten van het ontbijt in je hotel, ga je naar Pidurangala Rock.


Voordat je op zijn hoogtepunt aankomt, bereid je voor om sprakeloos te blijven. Zodra de klim voorbij is, zul je blij zijn met het adembenemende uitzicht op het omliggende uitzicht. Vanaf de top zie je jungle die zich kilometers ver uitstrekt, evenals de naburige Sigiriya-rots. Vergeet niet je camera mee te nemen!


Daarna begin je aan de reis naar de bruisende, kosmopolitische straten van de hoofdstad van het land, Colombo.


Dag 16


Colombo - Luchthaven

Dompel jezelf onder in de cultuur van Colombo


Geniet van het ontbijt in je hotel, voordat je een stadstour door Colombo maakt.


Neem een ​​kijkje in een handvol heilige ruimtes van Colombo, terwijl je met je gids door de Kochichikade wandelt naar de bezienswaardigheden en geluiden van de levendige straten van Pettah.


Ontmoet bij de drijvende boeddhistische tempel Seema Malaka aan het Beira-meer voordat je met de tuk-tuk naar Sri Ponnambalam Vanesar Kovil reist, een ingewikkeld gesneden granieten hindoetempel.


Volg een ketting van bloemenkrans kades (winkels) naar de kakofonie van het leven van Pettah en de geur van Indiase korte etenswaren die worden verkocht bij lokale kraampjes. Ervaar de versmelting van oost met west en de grootstedelijke sfeer die Colombo biedt voordat je de reis beëindigt.


We hopen dat u een prettige reis heeft gehad en wensen u het beste voor de rest van uw reizen.



Individuele Rondreis Sri Lanka 16 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203