Individuele Rondreis Sri Lanka 21 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Sri Lanka 21 dagen
Individuele Rondreis Sri Lanka 21 dagen
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Individuele Rondreis Sri Lanka 21 dagen




Dag 1


Colombo - Negombo

Welkom bij Sri Lanka!


Bij aankomst in Colombo verwelkomt onze chauffeur u op de luchthaven en brengt u op een half uur rijden naar uw hotel in Negombo. Na de lange vlucht zult u het waarschijnlijk rustig aan doen, dus het hotel ligt op loopafstand van het strand en dicht bij lokale restaurants. Of geniet van een rit met de tuk-tuk naar het centrum van de stad. Overdag kunt u het rustig aan doen en ontspannen na uw reis. U kunt een ontspannen wandeling maken naar het strand of genieten van de eerste van de Sri Lankaanse zon vanuit een ligstoel bij het zwembad van het hotel. 'S Avonds kunt u naar een van de vele lokale restaurants gaan om te proeven van de heerlijke authentieke curry's die Sri Lanka te bieden heeft.


Dag 2


Negombo

De stad van de vissers


Je chauffeur-gids haalt je op na het ontbijt voor een rondleiding door de stad. Ontdek het koloniale verleden van Negombo, wandel door tropische palmen en varens. 'S Middags leidt een lokale visser je rond op de lokale vismarkt, waar mannen hun ochtendvangst verkopen. Maak daarna een wandeling rond de bazaar waar je de lokale groenten en fruit vindt die worden verkocht. Je bezoekt ook een indrukwekkende tempel en kerk voordat je de dag afsluit met een boottocht door de "Nederlandse" kanalen van Negombo. In de middag heb je wat vrije tijd om de rest van de stad in je eigen tempo te verkennen. Loop langs het strand of wandel door de schilderachtige straatjes van het centrum.


Dag 3


Negambo - Anuradhapura

Reis naar de ruïnes van de koning


Als je Negombo uitrijdt, passeer je groene rijstvelden en palmbomen, terwijl het landschap geleidelijk verandert. Je chauffeur neemt je mee door het platteland en langs kleine dorpjes en nadert Anuradhapura. De stad op ongeveer 5-6 uur rijden van Negombo.Nadat je bent ingecheckt bij je hotel, staat je chauffeur klaar om je mee te nemen naar de ruïnes van Anuradhapura. Anuradhapura was meer dan 1000 jaar de hoofdstad van Sri Lanka. Tientallen koningen hebben hier hun sporen achtergelaten in de vorm van prachtige gebouwen. Je kunt de drie grootste stupa's (tempels) ooit bezoeken en de geschiedenis van de heilige boom ontdekken. Zaailingen van de boom zijn over de hele wereld te vinden. Terug in het hotel kunt u na een dag vol ontdekkingen ontspannen in de gezellige tuin en genieten van een smakelijke curry.

Dag 4


Mihintale - Sigiriya & Aukana - Polonnaruwa

De voetafdruk van Boeddha en het fort


Je dag begint met een bezoek aan Mihintale, waar wordt gezegd dat Boeddha na zijn bezoek een enorme voetafdruk heeft achtergelaten. Daarna geniet je van de lage ochtendzon bij het hoogste Boeddhabeeld in Sri Lanka, Aukana.Om veilig te zijn tegen de legers van zijn broer, bouwde de koning dit fort bovenop de rots waar hij met al zijn vrouwen woonde. Terwijl je de trap om de rots naar de top beklimt, verandert het uitzicht constant. Het is de moeite waard als je de top bereikt. Aan het eind van de dag kom je aan in Polonnaruwa, waar je de nacht doorbrengt in een boetiekhotel aan het meer. Neem een ​​verfrissende duik in het zwembad om te ontspannen na een dag genieten van de fascinerende Sri Lankaanse cultuur.


Dag 5


Polonnaruwa - Nationaal park Minneriya - Polonnaruwa

Jeep Safari in het Nationaal Park


Na het ontbijt is het tijd om de stad Polonnaruwa te ontdekken. Uw chauffeur gids leidt u rond in de belangrijkste paleizen, badhuizen en tempels. Polonnaruwa was lange tijd de hoofdstad van Sri Lanka en er zijn nog vele relicten over uit deze periode. Halverwege de middag is het tijd voor iets heel anders. Je reist per jeep naar het omliggende platteland en let op wilde olifanten. De parkwachter brengt je naar Kaudulla of het nabijgelegen Minneriya National Park. Degene die je bezoekt hangt af van waar de olifanten tegenwoordig rondlopen, aangezien de parken geen grenzen hebben. In de vroege avond ben je terug in je hotel waar je je herinneringen aan de dag kunt laten bezinken. Geniet van de zonsondergang op het meer met een verfrissend drankje.


Dag 6


Polonnaruwa - Dambulla - Kandy

Sri Lanka's kleuren


Vandaag is het tijd om het binnenland in te trekken, naar het kleurrijke Kandy. Onderweg stop je bij de magische grotten van Dambulla. Dit is waar de oude koningen van Anuradhapura hun stempel hebben gedrukt met een verzameling tempels. Er is een fascinerende reeks majestueuze Boeddha's, allemaal in verschillende houdingen. Er is hier een echt magisch gevoel als je ronddwaalt en de felgekleurde plafonds en muren aanraakt.Kandy is een interessante stad en het is gemakkelijk om hier een paar dagen door te brengen. Aan de oevers van een rustig meer vind je veel charmante straatjes om doorheen te dwalen. Het is de perfecte keuze voor wat ontspanning, lekker eten en cultuur. Uw hotel in Kandy is een gezellig en comfortabel hotel in de heuvels. Het hotel heeft een zwembad waar u een verfrissende duik kunt nemen om af te koelen.


Dag 7

Kandy

Lokale kunst, geloof en cultuur


Na een rustgevende nacht en een stevig ontbijt, heb je genoeg kracht verzameld om met je chauffeur een individueel ontworpen stadstour te maken en de Bahirawakanda-tempel te bezoeken. Als je hoog op de heuvel zit, heb je dit witmarmeren Boeddhabeeld waarschijnlijk al gezien, aangezien het vanuit alle hoeken van het meer te zien is. Dit imposante beeld kijkt uit op het gouden dak van de Tempel van de Heilige Tandrelikwie. Je tour eindigt op de lokale markt waar je wat vers exotisch fruit kunt kopen en lokale snacks kunt proberen. 'S Avonds kun je naar een traditionele Kandy-dansshow gaan en daarna de Tempel van de Heilige Tand Relikwie bezoeken. Mythe zegt dat hier een hoektand van Boeddha wordt bewaard, waardoor Kandy een heilige pelgrimstocht is voor boeddhisten. Tijdens de Puja-ceremonie rond 18.30 uur brengen boeddhisten offers.


Dag 8


Kandy - Nuwara Eliya

Bezoek een theefabriek en de Engelse stad


Je vakantie in Sri Lanka gaat verder terwijl je verder reist naar Nuwara Eliya. Terwijl je rond dit deel van het eiland rijdt, zie je de kleurrijke kleding van de theeplukkers gespikkeld tussen de groene zeeën. Ze komen meestal uit Zuid-India om hier te werken, met de hand bladeren te plukken en in de fabrieken te werken.Op weg naar Nuwara Eliya stop je bij een fabriek waar je het theepluk proces kunt volgen van verse bladeren tot gedroogde thee en proef de variëteit die hier te koop is. Aan het einde van de dag kom je aan in Nuwara Eliya, een zeer Engelse stad met veel huizen in Victoriaanse stijl. Je overnacht in een comfortabel hotel, centraal gelegen in Nuwara Eliya.


Dag 9


Nuwara Eliya

Horton Plains & World's End


Op de ochtend van dag 9 word je opgehaald door een jeep of busje om Horton Plains en World's End te bezoeken. Heel vroeg in de ochtend, als de lucht nog helder is, rijd je ongeveer 45 minuten naar het Horton Plains National Park, waar je een wandeling over het plateau kunt maken. Elke bocht en richting die je kijkt, geeft je een heel ander beeld van Sri Lanka. Het hoogtepunt van de tour is eigenlijk het laagste punt, World's End, een spectaculaire kloof waar je echt het gevoel krijgt dat het land ten einde is. Het is de perfecte plek om in alle rust te picknicken en te genieten van het adembenemende uitzicht. De rest van de dag heb je wat tijd om Nuwara Eliya in je eigen tempo te verkennen. Je brengt hier nog een nacht door, maar wees gewaarschuwd: door de grote hoogte kunnen de temperaturen 's nachts dalen.


Dag 10


Nuwara Eliya - Ella

Treinrit met de lokale bevolking

Vandaag neem je de trein door de heuvels van Nuwara Eliya naar de bergen van Ella. Met je derde klas tickets reis je met de lokale bevolking die hier woont. Geniet van het spectaculaire landschap terwijl je langs indrukwekkende diepten en vergezichten slentert. Het is zeker een verandering ten opzichte van de auto met airconditioning.Als u op het station aankomt, wacht uw chauffeur op u en loopt u met hem langs de sporen naar uw hotel. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is heel normaal om dit pad in Sri Lanka te volgen. Uw chauffeur heeft uw bagage bij het hotel achtergelaten, zodat u het rustig aan kunt doen en naast de lokale bevolking kunt lopen. Uw accommodatie voor de nacht ligt in een rustige omgeving in de bergen en niet ver van het charmante station.


Dag 11


Ella

Ontdek de eindeloze bergen


Doe het rustig aan tijdens het ontbijt, want vandaag is het tijd voor hard werken. We bieden je een lunchpakket voor je uitdagende wandeling. Welke route wil je nemen? Je kunt ervoor kiezen om Little Adam's Peak te beklimmen. Het is een stevige wandeling van 2 uur door theeplantages, prachtige trein bruggen en afgelegen dorpjes voordat je de top beklimt via grote trappen. Eenmaal boven, ga je met je voeten omhoog en geniet je van het geweldige uitzicht. Je kunt ook Ella Rock beklimmen, een veel moeilijkere en langere trektocht van ongeveer 3-4 uur. Het uitzicht vanaf het hoogste punt is echter adembenemend. Terwijl je langs het pad loopt, de plons van watervallen in de verte, slinger je door jungle paden totdat je de top bereikt. 'S Avonds kunt u teruggaan naar Ella en uzelf trakteren op een kruidenmassage om uw spieren te ontspannen.


Dag 12


Ella - Sinharaja

Het laatste regenwoud


Na het ontbijt gaat je reis verder terwijl je richting het enige overgebleven Sri Lankaanse regenwoud gaat. Laat Ella en de groene, koele bergen achter je en reis naar het zuidwesten terwijl je geniet van het weidse uitzicht over een gevarieerd landschap. Als je wilt stoppen voor een foto of een theepauze, vraag het dan aan je chauffeur. Het is 4-5 uur rijden naar het Sinharaja-regenwoud, bekend om zijn enorme diversiteit aan flora en fauna. Je verblijft in een eenvoudig pension met een vriendelijke sfeer, vlakbij de ingang van het park. 'S Middags heb je wat vrije tijd om te doen wat je wilt. Ontspan gewoon bij uw accommodatie of maak een wandeling door de buurt. 'S Avonds kunt u genieten van een diner in het hotel - de dames van het huis bereiden uitstekende curry's - en dan kunt u in slaap vallen met de geluiden van de jungle om u heen.


Dag 13


Sinharaja

Kleurrijke natuur

Na het ontbijt rijd je per jeep over de hobbelige onverharde weg naar het startpunt van je wandeling. Je betaalt de toegangsprijs voor het Sinharaja-reservaat en beslist, afhankelijk van je fysieke conditie en stemming, welke wandeling je het liefst maakt. Je kunt kiezen uit verschillende routes die variëren van 4 tot 14 km. Het is verplicht voor een gids om je te vergezellen en hij leert je over de unieke flora en fauna die je in het bos kunt vinden. Onderweg ontmoet je een paar lokale bewoners die in een van de dorpen in het park wonen. We raden je aan om 's ochtends een lunchpakket bij je accommodatie te bereiden, zodat je kunt picknicken in de jungle of in het kleine bezoekerscentrum. De middag kunt u vrij besteden.


Dag 14


Sinharaja - Yala

Krokodillen, olifanten & co.


Op dag 14 van je vakantie in Sri Lanka rijd je richting Yala National Park waar je je kunt vestigen op je camping waar je vanavond doorbrengt. Stop onderweg bij het Elephant Transit Home, waar gewonde baby's en wezen worden opgevangen. Je bezoekt rond het voederen en ziet hoe de jonge olifanten geduldig wachten bij de poort tot de verzorgers komen om ze melk te voeren. 'S Middags ga je op zoek naar de dieren die in het Yala National Park leven. Terwijl je langs de kleine wegen rijdt, ga je naar de plaatsen waar de olifanten en herten te vinden zijn. Pas op voor krokodillen rond de meren. Daarna rijd je terug naar de camping waar je al je herinneringen aan de dag kunt laten bezinken. Je overnacht in een tent met een comfortabel bed en een eigen badkamer.


Dag 15


Yala - Kataragama - Tangalle

Eén tempel, veel overtuigingen


Na het ontbijt gaat uw vakantie in Sri Lanka verder terwijl u op weg gaat naar de nabijgelegen Tissa Kataragama-tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten, hindoes, moslims en christenen. Je zult merken dat het heel anders is dan de andere tempels die je tot nu toe hebt gezien tijdens je vakantie in Sri Lanka. Door het tempelcomplex stroomt een rivier en je kunt gelovigen zien bidden terwijl je 's middags aankomt bij je cabana in Tangalle. Ga rechtop zitten, leun achterover op de veranda en kijk hoe de golven op het strand beuken. De huisjes staan ​​hier op palen en voornamelijk versierd met lokale materialen. Geniet van een verfrissende douche in je kleine badkamer en droom weg in je knusse bed.


Dag 16


Tangalle

Geniet van een vrije dag!


Op het terrein van uw cabana is een openlucht restaurant waar u de lokale keuken van Tangalle kunt proeven. Hoewel, als u liever uw accommodatie verlaat, er ook een paar restaurants zijn op het nabijgelegen strand. Tangalle is niet alleen een ontspannen strand resort, maar ook een

traditionele Sri Lankaanse stad met een leuke markt en leuke straatjes om doorheen te dwalen. Huur fietsen bij het resort en fiets naar het stadscentrum. Geniet van het kijken naar de lokale bevolking bij de grote vissersvloot, wanneer ze aan het eind van de dag hun vangst aan land brengen. Er zijn ook veel baaien in de buurt die perfect zijn om te snorkelen en duiken.


Dag 17


Tangalle - Unawatuna

Verloren in het paradijs


Op dag 17 van je vakantie in Sri Lanka laat je het strand van Tangalle achter je en ga je richting een ander strandparadijs Unawatuna. Zodra je aankomt, heb je meteen het gevoel dat je iets unieks hebt ontdekt.


Dag 18


Unawatuna

Duik, ontspan of verken


Geniet op de veranda of in de tuin van een lekker ontbijt met de tropische vogels op de achtergrond. Het Unawatuna-strand ligt op ongeveer een paar meter afstand van uw accommodatie. Hier kunt u ontspannen tussen de wuivende palmbomen, het gouden zand en de helderblauwe zee. U kunt echter ook tijdens uw tijd op het strand genieten van tal van wateractiviteiten. Unawatuna heeft een perfecte baai om te surfen, biedt dagelijkse excursies en snorkelen is ook een leuke bezigheid. Ben je meer een duikliefhebber, dan zijn er regelmatig trips die je kunt boeken naar nabijgelegen duikstekken. In de winkels in de buurt kun je een aantal leuke souvenirs van typisch Sri Lankaans handwerk uitzoeken. Wees voorzichtig als je sieraden koopt, want de stenen kunnen nep zijn.


Dag 19


Unawatuna

Strandvakantie op zijn best


Dit is je laatste ochtend aan de witte oever van Unawatuna. Geniet van de lichte zeebries die je koel houdt terwijl je ontspant op het strand. Het is jouw beslissing, of je vandaag van meer activiteiten gaat genieten of gewoon wilt ontspannen.


Dag 20


Unawatuna - Galle - Colombo

Terug naar de stad


Vandaag is het tijd om terug te reizen naar Colombo, waar je uiteindelijk je internationale vlucht terughaalt. Onderweg stop je in een stadje genaamd Galle, waar de invloeden van de Portugezen en de Nederlanders gemakkelijk te zien zijn. In de smalle straatjes vind je veel antiekwinkels die relicten uit vervlogen tijden verkopen, zoals aardewerk, munten, meubels en glas.Na een bezoek aan Galle ga je naar Colombo, waar je een stadstour maakt. Je wordt ook getrakteerd op een zeer Britse high tea in het koloniale Galle Face Hotel. Je brengt deze laatste nacht door in een stijlvol boetiekhotel aan het meer.


Dag 21


Colombo - Katunayaka

Vaarwel Sri Lanka!


Vandaag is de laatste dag van uw vakantie in Sri Lanka, maar als u uw reis voor meer tijd op het strand wilt verlengen, laat het dan onze reisspecialist weten wanneer u uw aanvraag doet.Als het tijd is om te vertrekken, kiest onze chauffeur u op en brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis. Als u aan boord stapt, kunt u terugkijken op de herinneringen aan een ongelooflijke reis door Sri Lanka.



Individuele Rondreis Sri Lanka 21 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203