Combinatiereis Tanzania en duiken in Zanzibar Afbeelding Combinatiereis Tanzania en duiken in Zanzibar
Combinatiereis Tanzania en duiken in Zanzibar
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Combinatiereis Tanzania en duiken in Zanzibar


Ontdek het prachtige Tanzania tijdens verschillende game drives door de nationale parken Lake Manyara en Serengeti National Park. Sluit uw reis af met een verlenging in Zanzibar en maak prachtige duiken met Buccaneer Diving.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Combinatiereis Tanzania met verlenging duiken in Zanzibar

Inclusief:

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam naar Kilimanjaro airport Tanzania
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers met een safari busje tijdens reisdagen met Engelstalige chauffeur/gids
  • Entreegelden voor Nationale parken tijdens het programma
  • 7 nachten verblijf in lodges in Tanzania
  • 10 nachten verblijf in het Ras Michamvi Beach Resort op Zanzibar
  • Verzorging: zoals aangegeven in het programma

Exclusief:

  • Visa kosten voor Tanzania
  • Persoonlijke uitgaven, fooien
  • Duiken
  • Reserveringskosten 18,- per boeking
  • Calamiteitenfonds 2,50 per boeking

Reisschema

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven Schiphol. Vanuit hier vliegt u naar Tanzania waar u s avonds aankomt. Hier wordt u opgevangen door een vertegenwoordiger van onze agent en per transfer naar uw hotel in Arusha gebracht. Overnachting: Moivaro Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Lake Manyara National Park

U laat Arusha achter zich en rijdt naar het Lake Manyara National Park. U verlaat het groene heuvelachtige gebied rond Arusha en ziet de omgeving langzaam veranderen in een droog savannelandschap. Misschien ziet u onderweg wel een Maasai zijn kudde verzorgen. U verblijft midden in het Manyara National Park in Migunga Lodge, een mooi kamp met grote tweepersoonstenten waar bedden in staan. Na de lunch gaat u uw eerste game drive van deze reis maken. Het nationale park staat voornamelijk bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Vergeet u dus vooral niet omhoog te kijken tijdens de game drive. In de bomen kunt u ook verschillende aapsoorten spotten. Verder leven er in het park grote kuddes buffels, wildebeesten. dik-dik's en zebra's. Vandaag heeft u ook de kans om voor het eerst tijdens uw reis olifanten en prachtige flamingos te zien. Een goed begin van uw reis door Tanzania! Overnachting: Migunga Lodge op basis van volpension.

Alt

Dag 3-4 Serengeti National Park

Na het ontbijt laat u het Lake Manyara National Park achter u en rijdt u naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Dit is deplek om de Big Five te gaan spotten en hier heeft u ruim anderhalve dag voor! Na uw aankomst bij de lodge staat de lunch voor u klaar. Hierna gaat u het park in voor een game drive. Het Serengeti National park is het oudste park van Tanzania, bijna 15000 km2 groot en ligt in zowel Tanzania als Kenia. Het park is vooral bekend om de migratie van de wildebeesten die het park rondtrekken op zoek naar water. U heeft de kans om duizenden wildebeesten te spotten tijdens uw game drive. De volgende dag staat u al vroeg op om het park wakker te zien worden. U maakt in de ochtend en middag een game drive. Vanuit de truck kunt u olifanten, giraffen, impala's, zebra's, gazelle, leeuwen, jachtluipaarden, gevlekte hyena's en nog heel veel meer gaan spotten. Zorgt u ervoor dat u voldoende geheugen op uw camera heeft om al die prachtige dieren te fotograferen. Overnachting: Ikoma Lodge op basis van volpension.

Alt

Dag 5 Ngorongoro Krater

Vanuit het Serengeti National Park gaat u een bijzondere dag tegemoet. Vandaag gaat u de Ngorongoro krater ontdekken. In de ingestorte vulkaankegel, de Ngorongoro Krater, is een bijzonder natuurpark ontstaan. De kraterwand beschermt het gebied van migratie. Hierdoor is de krater een van de dichtstbevolkte wildgebieden en de kans dus groot dat u vandaag leeuwen, de zwarte neushoorn, olifanten, zebra's en nijlpaarden gaat zien. De grote afwezigen in de krater is de giraffe. Dit dier kan door zijn lange nek en benen de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Na een dagje in de Ngorongoro krater rijdt u door naar Karatu voor uw overnachting. Overnachting: Crater Forest Lodge op basis van volpension.

Dag 6 Karatu

Vandaag kunt u bijkomen van alle indrukken die u op heeft gedaan tijdens de game drives. U heeft vandaag de tijd vrij te besteden in Karatu. Maak een wandeling door de stad of de omgeving. Ook kunt u naar Lake Eyasi, een groot alkalisch sodameer. U kunt hier mooie wandelingen maken, lokale stammen ontmoeten en natuurlijk heel veel dieren spotten. Vraag uw chauffeur/gids naar de mogelijkheden en hij verzorgd deze graag voor u. Overnachting: Crater Forest Lodge op basis van volpension.

Alt

Dag 7 Arusha

Na het onbijt wordt u naar Arusha gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Bij aankomst op de luchthaven wordt u per transfer naar uw hotel in Zanzibar gebracht. Overnachting: Ras Michamvi Beach Resort op basis van halfpension.

Dag 7-17 Zanzibar

Het Ras Michamvi Beach Resort is een prachtig resort gelegen op het oostelijk deel van het eiland. Het hotel ligt idyllisch bij 2 parelwitte stranden, een mooie tropische tuin en zwembad met uitzicht op de oceaan. Het resort beschikt over 15 kamers met airconditioning, plafond ventilator, kluis, minibar, haardroger en en-suite badkamer. U kunt hier heerlijk van de rust, het strand en de heerlijk warme zon genieten of gaan duiken bij Buccaneer Diving. Overnachting: Ras Michamvi Beach Resort op basis van halfpension.

Dag 17 Vlucht naar Arusha

Vandaag laat u het tropische Zanzibar achter u en vliegt u terug naar Arusha. Hier heeft u nog een dag om van het bijzondere Tanzania te genieten. Koop uw laatste souvenirs of maak nog een wandeling door de prachtige omgeving. Overnachting: Kia Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 18 Terugvlucht

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. U vliegt via Istanbul terug naar Nederland. Uw rondreis door Tanzania en verblijf op het eiland Zanzibar zit er helaas op. De prachtige game drives en de relaxte sfeer van Zanzibar zullen u echter nog lang bijblijven.

Vluchtschema met KLM en Precision Air:

KL 565 20DEC AMSTERDAM NAIROBI 1020 2025 20DEC

PW 728 20DEC NAIROBI KILIMANJARO 2220 2320 20DEC

PW 725 06JAN KILIMANJARO NAIROBI 1930 2030 06JAN

KL 566 06JAN NAIROBI AMSTERDAM 2240 0510 07JAN

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Duiken in Zanzibar

Buccaneer Diving Zanzibar ligt in Paje in de prachtige Zuid-Oost kust van Zanzibar Island. Paje staat bekend om zijn prachtige stranden, ongerepte dorpsleven, kleinschalige guesthouses en lodges. Het duiken rond Paje is ongerept met de mooiste koralen die er te vinden zijn in Oost-Afrika. De beschermde natuurlijke lagune op slechts tien minuten varen van Buccaneers duikbasis is een geweldige plek voor duikers van alle niveaus en snorkelaars. De laguna biedt veilig en beschermd duiken gedurende de moesson tijd en is een ideale spot voor nachtduiken. Daarnaast zijn er een aantal duikplekken op het buitenste rif te vinden binnen 25 minuten met de boot varierend van wanden, glooiende hellingen naar grotten en spannend mariene leven.

Oost-Afrika is sterk onderhevig aan passaatwinden die waaien langs de kust. De beste tijd om te gaan duiken in Zanzibar is van oktober tot december en februari tot en met eind maart / april met zicht tot 30 meter.

Buccaneer Diving

Buccaneer Diving is een PADI 5 Star IDC centrum, wat zich in 20 jaar heeft bewezen als uitstekend duikcenter. Buccaneer Diving beschikt over twee boten die dagelijks uitvaren en bieden nachtduiken aan als de omstandigheden gunstig zijn. Beide boten (een glasvezel speedboot en een traditionele houten dhow) zijn uitgerust met 2 motoren en veiligheidseisen van deze tijd, zoals zuurstof, radio, EHBO-kit, GPS aan boord. Alle gidsen zijn professionals opgeleid (DM of hoger) en alle duiken worden begeleid door een gids. Zij maken gebruik van Mares en Scubapro apparatuur die regelmatig wordt onderhouden door gecertificeerde technici. Het nieuwe duikcentrum biedt top training faciliteit met training zwembad, cafetaria, klaslokaal met airconditioning.

Het resort op Zanzibar werkt samen met Buccaneer Diving. U kunt aangeven hoeveel dagen u zou willen duiken op Zanzibar. Wij kunnen dit vooraf voor u reserveren. De prijzen voor 5 dagen duiken, 2 duiken per dag zijn als volgt:

Duikpakket 5 dagen duiken, 2 bootduiken per dag, inclusief fles, lucht en lood voor 306,- euro

Tip: Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door u geplande duiken! Voor bepaalde duikstekken kan er ter plaatse een marine park fee gevraagd worden, een kleine bijdrage ter bescherming van het onderwaterleven.

Prijs per persoon: 4195,- euro

Exclusief:

Reserveringskosten 18,- (eenmalig) Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50

Genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid, koersverschillen en verhogingen van luchthavenbelasting.

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien er onverhoopt geen beschikbaarheid meer is in deze boekingsklasse, kunnen wij u een reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u.

Wilt u nog wat aanpassen aan bovenstaand reisschemaHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen.nl!

Tel: 0900-0977

Of stuur een email naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Combinatiereis Tanzania en duiken in Zanzibar 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203