Individuele Rondreis Tanzania 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Tanzania 13 dagen
Individuele Rondreis Tanzania 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Individuele Rondreis Tanzania 13 dagen




DAG 1 - Ga mee op reis Moshi


Ons Kilimanjaro-avontuur begint vandaag in de rustige omgeving van onze comfortabele accommodatie voor en na de trektocht in Moshi - de Weru Weru River Lodge, vanwaar er een geweldig uitzicht op de berg is. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je ontspannen bij het zwembad voor je briefing met de trekleider, die je de essentiële informatie zal geven voor je trektocht naar het dak van Afrika.


DAG 2 - Trek van Lemosho Glades naar Big Tree Forest Camp (2.780 m)


Na een rit door landbouwgrond en plantages bereiken we de Londorossi National Park Gate aan de westkant van de Kilimanjaro. We vervolgen onze weg naar de Lemosho-weg op 2100 m vanwaar we onze tocht de berg op beginnen. We klimmen gestaag door het weelderige bos van de Lemosho-open plekken om Big Tree Camp (2780 m) te bereiken. Porters zullen tijdens de trektocht helpen met het dragen van je trektas. Je hoeft alleen maar te dragen wat je nodig hebt voor de dag: waterdicht, camera, bidon, extra fleece, zonnehoed, lunchpakket en drie liter drinkwater. Houd er rekening mee dat drones niet zijn toegestaan ​​in het Kilimanjaro National Park zonder een vergunning, raadpleeg het gedeelte over uitrusting van de reisnotities voor meer informatie.


De tocht van zeven kilometer van vandaag zal naar verwachting ongeveer drie tot vier uur duren met een klim van 680 meter.


DAG 3 - Loop over grasland naar Shira One Camp (3.500 m)


Vandaag trekken we over een plateau van met gras begroeide heide en heide bezaaid met vulkanische rotsformaties. Onze bestemming voor vandaag is het kamp bij Shira One (3.500 m), vanwaar er vaak uitzicht is op Kibo Peak, schijnbaar zwevend op de wolken. We winnen vandaag redelijk veel hoogte en delen van de route zijn redelijk steil.


De tocht van acht en een halve kilometer van vandaag zal naar verwachting ongeveer vier tot vijf uur duren met een klim van 720 meter.

C

DAG 4 - Loop door de hooggelegen woestijn naar Shira Two Camp (3.900 m)


Vandaag hebben we de kans om de Northern Ice-velden vanaf de westkant van de berg te bekijken met een aantal ongewone uitzichten op Kibo. Onze gestage klim over het heidegebied van het Shira-plateau zal helpen bij het acclimatiseren en we genieten van geweldige panoramische uitzichten. Onze tenten worden voor ons opgezet in het Shira Two Camp (3.900m). 'S Middags maken we een acclimatisatie wandeling naar de kruising van het pad naar de Moir Hut.


De acht kilometer lange trektocht tussen de kampen in Shira One en Two zal naar verwachting ongeveer vijf uur duren met een klim van 400 meter. De namiddag-acclimatisatie trek is voor een extra één tot twee uur.


DAG 5 - Trek via Lava Tower (4640m) naar Barranco (3.960m)


De wandeling van vandaag is langer en perfect voor onze acclimatisatie, aangezien we stijgen naar een hoogtepunt van 4640 m voordat we afdalen naar een lagere hoogte voor de nacht. Onze trektocht begint met een klim met verreikende panoramische uitzichten, wandelend naar de klimaatzone van de hooggelegen woestijn en over de lavaruggen onder de gletsjers van de Western Breach. We bereiken het opvallende hoogtepunt van de Lava Tower (4.640 m), ons hoogtepunt van de dag en een geweldige plek om te genieten van een ontspannen lunch. 'S Middags maken we een steile afdaling naar ons kamp voor de nacht, gelegen aan de voet van de Great Barranco Valley (3.960 m), beschut door torenhoge kliffen maar met weids uitzicht op de vlakten eronder.


De tocht van 10 kilometer van vandaag duurt naar verwachting ongeveer zeven tot acht uur met een klim van 740 meter en een afdaling van 680 meter.


DAG 6 - Trek Karanga Camp (4.035 m) via de Barranco Wall


Onze trekking vandaag begint met een steile beklimming van de Barranco-muur, een rotsachtige klif van bijna 260 meter hoog waarvan wordt aangenomen dat deze ongeveer 100.000 jaar geleden is ontstaan ​​door een enorme aardverschuiving. Het pad baant zich een weg de 'muur' op en er zijn delen van wat je zou kunnen noemen als licht klauteren waar je jezelf over de rotsen omhoog trekt en het is het gemakkelijkst om je wandelstokken op te bergen. Je hebt geen technische bekwaamheid nodig en we zullen het rustig aan doen. De klim leidt naar een golvend pad aan de zuidoostkant van Kibo en biedt ons een prachtig uitzicht op de zuidelijke ijsvelden, als we geluk hebben met het weer. Het terrein varieert van vulkanisch puin tot weelderige vegetatie terwijl we afdalen naar de Karanga-vallei, gevolgd door een klim naar onze camping op 4.035 m. De vallei is het laatste waterpunt bij het naderen van Barafu.

De tocht van zes kilometer van de Barranco-vallei naar Karanga zal naar verwachting ongeveer vier tot vijf uur duren met een klim van 360 meter en een afdaling van 185 meter.


DAG 7 - Trek over verdichte puin naar Barafu Camp (4.640 m)


Vanmorgen maken we een steile klim uit de Karanga-vallei via een gemakkelijk pad op samengeperste puin dat constant hoogte wint met een mooi uitzicht, totdat we ons kamp bij Barafu (4.640 m) bereiken. Vanmiddag rusten we uit ter voorbereiding op de laatste nachtelijke klim, en plannen we een zeer vroege nacht!


De tocht van zes kilometer van vandaag duurt naar verwachting ongeveer vier tot vijf uur met een klim van 605 meter.


DAG 8 - Beklimming Kilimanjaro-top (5.895 m); afdalen naar Millennium Camp (3.790 m)


Vandaag maken we onze laatste klim naar de top op 5.895 m voordat we afdalen over 2000 m naar onze laatste camping. Het is ongetwijfeld een lange en inspannende dag, vooral met de grote hoogte en extreme kou. We zijn van plan om om middernacht te beginnen, omdat op dit moment de puin en potentiële sneeuw nog steeds bevroren zijn en ons doel is om te zijn beklommen en afgedaald voordat de bovenste laag puin nat en glibberig wordt. Ons pad zigzagt de puin op en na het passeren van de Rebmann-gletsjer bereiken we Stella Point (5.685 m) op de kraterrand. Hoewel je soms slechts 10 passen kunt lopen voordat je moet stoppen en rusten, lijdt het geen twijfel dat het allemaal de moeite waard is als je de top bereikt. Vanaf Stella Point gaan we verder langs de kraterrand naar Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika op 5.895 m. Na tijd om van je prestatie te genieten en die allemaal belangrijke foto's te maken bij het beroemde bord op de top, dalen we terug de puin af naar Barafu Camp om uit te rusten en iets te eten. Het is dan een virtuele, continue afdaling naar het Millennium Kamp op 3790 m waar de lucht positief zuurstofrijk aanvoelt in vergelijking met waar we ons net hebben gewaagd!

De wandeltocht van vandaag is 19,5 kilometer en zal naar verwachting 14 uur duren. De trektocht van Barafu Camp naar Stella Point is een klim van 1045 meter en duurt ongeveer vijf tot zes uur, waarbij de wandeling vanaf hier rond de kraterrand naar Uhuru Peak (nog eens 210 meter stijgen) nog een tot twee uur duurt. De tocht naar beneden van de top naar Millennium Camp (een totale afdaling van 2.105 meter) zal naar verwachting ongeveer vijf tot zes uur duren (exclusief de rusttijd in Barafu).


DAG 9 - Daal af door regenwoud naar Mweka Gate (1.630 m); rijden naar Moshi


Na een welverdiende nachtrust en rust, brengt onze laatste dag op trektocht ons naar beneden door de weelderige schoonheid van het regenwoud, genietend van de toenemende warmte en rijkdom van de berglucht. Het pad eindigt bij de Mweka-poort (1.630 m) vanwaar we over de weg naar Moshi reizen en terug naar het comfort van onze lodge. Bij aankomst in Moshi zullen we een welverdiende lunch hebben.


De trektocht van 12 kilometer duurt vandaag naar verwachting ongeveer vijf tot zes uur en is een totale afdaling van 2160 meter.


DAG 10 - Rijd naar Tarangire National Park, game drive en ga verder naar Karatu


Nadat we vanmorgen afscheid hebben genomen van onze Explore Leader, worden we na het ontbijt opgehaald door onze ervaren chauffeur / gids in Moshi en rijden we naar het Tarangire National Park om onze game-ervaring te beginnen. Tarangire National Park is het op vier na grootste park van Tanzania en is vernoemd naar de levengevende Tarangire-rivier die het enige permanente water biedt voor dieren in het wild in het gebied. De rivier is een magneet voor dieren in het wild tijdens het droge seizoen wanneer enorme concentraties olifanten, buffels, gnoes en zebra's samenkomen langs de oevers. De Tarangire-rivier loopt door het midden van het park door verschillende habitats en gevarieerde topografie. Zachte glooiende heuvels afgewisseld met gigantische baobab bomen, open acaciabossen en seizoensgebonden moerassen zorgen voor een spectaculaire en schilderachtige omgeving. Het meest bekende kenmerk van Tarangire is dat het dient als toevluchtsoord voor de grootste olifantenpopulatie in het noorden van Tanzania. Na een gamedrive door het park gaan we verder naar het Karatu Forest Tented Camp, waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen. Het kamp ligt in een rivierengebied dat grenst aan het Ngorongoro Conservation Area en er zijn veel vogels te zien en te horen

hier. Onze eenvoudige vaste tenten worden overschaduwd door een baldakijn van bamboe en riet en zijn uitgerust met goede bedden en beddengoed, een tafel en muskietennetten. De en-suite badkamers hebben een doorspoeltoilet en een warme douche. Maaltijden op het kamp worden door de kampstaf bereid in de campingkeuken.


DAG 11 - Game drive van een hele dag in de Ngorongoro Crater


We verlaten het kamp vroeg en gaan naar de Ngorongoro-krater voor een volledige dag gameviewer. Ngorongoro staat op de werelderfgoedlijst en 's werelds grootste intacte vulkanische caldera, de 600 meter hoge muren van de ongeveer 16 kilometer brede krater creëren een natuurlijk amfitheater voor een van de dichtste populaties van grote dieren overal. Op één dag is het mogelijk om een ​​verbluffend scala aan Oost-Afrikaanse dieren in het wild te zien, inclusief alle grote carnivoren. De krater maakt zijn reputatie waar met een overvloed aan en gemakkelijk toegankelijke dieren in het wild en biedt een redelijke kans om leeuwen, hyena's of cheeta's in actie te zien. Na de gamedrive in de ochtend nemen we een pauze om te genieten van een lunchpakket op de picknickplaats Hippo Pool voordat we verder gaan met een gamedrive in de middag. In de vroege avond rijden we terug naar het Karatu Forest Tented Camp voor de nacht.


DAG 12 - Game drive bij Lake Manyara. Rijd naar Moshi


Vanmorgen verlaten we het kamp rond 0730 en gaan naar het Lake Manyara National Park voor onze laatste gamedrive. Lake Manyara werd gevormd als resultaat van de Great Rift Valley - gedurende miljoenen jaren naarmate de kloof breder werd, stroomden stromen langs de voortdurend eroderende hellingen en stroomden samen in wat nu het beroemde meer is. Lake Manyara National Park staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen en grote kuddes flamingo's. Lake Manyara biedt ook de perfecte showcase voor de vogels van Tanzania met meer dan 400 soorten vogels die in het gebied zijn geregistreerd. Na het verkennen van het prachtige meer en de omgeving rijden we terug naar onze lodge in Moshi voor de laatste nacht van de reis.


DAG 13 - Trip eindigt in Moshi


De reis eindigt vandaag bij onze lodge in Moshi. Klanten die op vroege ochtend vluchten vertrekken, moeten mogelijk vertrekken voordat het ontbijt wordt geserveerd.



Individuele Rondreis Tanzania 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203