Individuele Rondreis Tanzania 8 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Tanzania 8 dagen
Individuele Rondreis Tanzania 8 dagen
Bestemming: Rondreizen Tanzania - Rondreizen

Individuele Rondreis Tanzania 8 dagen




DAG 1 - Doe mee aan een tour in Arusha


Sluit je aan bij de groep in Arusha, een klein stadje aan de voet van de berg Meru. Afhankelijk van je aankomsttijd wil je misschien een taxi nemen naar de stad of na een lange reis ontspannen bij het zwembad voordat je vanavond je Explore Leader ontmoet.


DAG 2 - Rijd naar Manyara National Park; Middag Game Drive


Vanochtend gaan we naar het zuidwesten naar Lake Manyara National Park voor onze eerste gamedrive. Deze rit voert ons door dorpen en steden, waar drukke markten en lokale bewoners in traditionele, heldere kleding de route vormen. Bij aankomst in onze lodge zullen we lunchen en een korte tijd om het uitzicht over de uiterwaarden hieronder te bewonderen, voordat we onze eerste gamedrive gaan maken.


Lake Manyara ligt op de bodem van de Great Rift Valley en voor een nationaal park van slechts 330 vierkante kilometer is het de perfecte introductie tot een verscheidenheid aan habitats, ecosystemen en dieren in het wild. De verschillende habitats van weelderige bossen, acaciabossen, met gras begroeide uiterwaarden en vulkanische pieken herbergen prooien en roofdieren, evenals meer dan 400 vogelsoorten! Na onze gamedrive keren we terug naar onze lodge om te genieten van een sundowner en de veranderende lichten op de vlakten hieronder te bekijken.


Houd er rekening mee dat drones niet zijn toegestaan ​​in een Tanzania National Park zonder een vergunning, raadpleeg het gedeelte over uitrusting van de reisnotities voor meer informatie.


DAG 3 - Olduvai-kloof; Game drive in het Serengeti National Park


Vandaag hebben we een lange maar lonende reis naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Het landschap en de uitzichten zijn spectaculair als we rond de rand van de Ngorongoro-krater reizen en door het Ngorongoro Conservation Area reizen. We passeren verschillende Masai-boerderijen voordat we aankomen in Olduvai Gorge, waar in 1959 de antropologen Dr. en mevrouw Leakey de overblijfselen ontdekten van een bijna intacte menselijke schedel genaamd 'Notenkraker-man'. Het was hier op deze belangrijke prehistorische site, samen met andere verrassende ontdekkingen, die hebben bijgedragen tot het vergroten van het begrip van de vroege menselijke ontwikkeling. Olduvai Gorge en de fossielen die het bevat geven een uniek inzicht in de rol die dit deel van de wereld speelde in de menselijke evolutie. We zullen genieten van een lunchpakket op de binnenplaats van het bezoekerscentrum Olduvai Gorge, voordat we door het interactieve tijdlijn museum wandelen om meer te leren over deze fascinerende plek. Een lokale gids vertelt ons dan door de eeuwen heen van de kloof terwijl we uitkijken over de vallei beneden.

Later op de dag gaan we de Serengeti binnen bij de Naabi Hill Gate. Serengeti is een Masai-naam die de 'eindeloze grasvlakten' betekent en het is via deze vlakten afgewisseld met granieten ontsluitingen dat we naar onze lodge reizen. Eenmaal in de Serengeti rijden we langzaam door het park en houden we wild in de gaten terwijl we naar het centrale Seronera-gebied gaan. Ons Serengeti-camp biedt een warm welkom en een echt gevoel van avontuur. Slapen onder canvas, de geluiden van de natuur filteren door het zorgen voor een echte Serengeti-ervaring.


DAG 4 - Een hele dag wild kijken in het Serengeti National Park


De Serengeti beslaat een oppervlakte van bijna 15.000 vierkante kilometer en is het oudste en misschien wel het grootste park van Tanzania. Beroemd om het ontzagwekkende spektakel van de jaarlijkse migratie, biedt het een aantal van de beste gameviewing in Afrika. We reizen door verschillende habitats, van droge, stoffige savannes tot lange grassen en modderpoelen. In het park zijn prooien en roofdieren te vinden, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's, olifanten, giraffen en buffels, evenals meer dan 500 vogelsoorten. Deze dag wordt gegarandeerd spannend en verrekijkers en camera's moeten klaar staan! We nemen een lunchpakket mee, maar de timing en locatie zijn afhankelijk van de bewegingen van de dieren in het wild van de dag. We zullen vanavond op tijd terugkeren naar onze accommodatie voor 'Bush TV', ook wel bekend als een kampvuur en de mogelijkheid om te genieten van een lokaal biertje terwijl je de zon ziet ondergaan. De enorme uitgestrektheid van de ruimte, onder een sterrenhemel, genereert een bevrijdend gevoel van in het wild zijn dat moeilijk ergens anders te vinden is.


DAG 5 - Naar Ngorongoro Conservation Area en Karatu

We maken nog een laatste gamedrive in de vroege ochtend terwijl we onze route terug volgen naar Naabi Hill Gate en terug naar het Ngorongoro Conservation Area. We zullen onderweg verschillende nederzettingen passeren en de Masai kunnen vaak worden gezien terwijl ze hun vee hoeden of het land bewerken in de omliggende velden.


In de late ochtend komen we aan in Karatu waar onze accommodatie zich bevindt. De centrale boerderij blijft een werkende boerderij en koffieplantage, gebouwd in koloniale stijl en wordt omgeven door prachtige tuinen. Deze middag is vrij om te genieten van het zwembad of de namiddagwandeling door de planatie te maken met een lokale dorpsbewoner om meer te leren over hun leven en producten die op het terrein zijn verbouwd.


DAG 6 - Game drive in Ngorongoro Crater


Vanmorgen zullen we een zeer vroege start hebben om onze weg naar de krater te vinden, waar we afdalen vanaf de bovenrand, een steile weg afdalend die maar liefst 600 meter afdaalt naar de grasvlakte, het meer en de moerassen van de benedenverdieping. De krater biedt een unieke ervaring om wilde dieren te spotten en is de thuisbasis van de Big Five. Onder de dieren om op te letten zijn olifanten, leeuwen, cheeta's, buffels en neushoorns. De meerjarige moerassen wemelen van vogels.


De krater zelf, technisch gezien geclassificeerd als een caldera, dankt zijn bestaan ​​aan de gewelddadige breuk van de Rift Valley over een periode van ongeveer 15 miljoen jaar. Eens bezette een vulkaan deze plek die vervolgens uitstierf en in de lege magmakamer eronder instortte, waardoor alleen het gigantische natuurlijke bekken achterbleef dat nu als een echte 'Tuin van Eden' wordt beschouwd. Na onze gamedrive van een halve dag in de krater van vandaag, keren we op tijd terug naar de boerderij voor de lunch en is de middag vrij om te ontspannen na de vroege start.


DAG 7 - Rijd naar Tarangire National Park; Middag Game Drive

Vandaag verlaten we Karatu en vervolgen onze reis naar Tarangire National Park. Een van de meest opvallende kenmerken van het park zijn de majestueuze oude baobab bomen met enorme zilverachtige stammen en kalebas achtig fruit die de skyline domineren. Tarangire heeft de grootste concentratie dieren in het wild buiten het Serengeti-ecosysteem en maakt deel uit van een groter ecosysteem dat zich verder naar het zuiden uitstrekt tot in de Masai-steppen. De permanente waterbronnen in het park zorgen ervoor dat Tarangire de thuisbasis is van de grootste olifantenpopulaties in Tanzania, waar tijdens het droge seizoen meer dan 300 olifanten te zien zijn die graven naar water in de rivierbeddingen. Het park is ook de thuisbasis van de verlegen omzoomde oryx en de gerenuk-antilope die niet in andere parken te zien zijn.


Vandaag zullen we genieten van een gamedrive in de middag, voordat we naar ons kamp reizen, gelegen aan de rand van Lake Burunge. De avond wordt ontspannen doorgebracht op een spectaculaire locatie en genietend van een traditioneel avondmaal.


DAG 8 - Keer terug naar Arusha


Vanochtend gaan we terug naar Arusha waar de tour eindigt.



Individuele Rondreis Tanzania 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203