Genesis I Liveaboard Thailand
Bestemming: Duikvakantie Thailand - Liveaboards Thailand

Genesis I Liveaboard Thailand


De MY Genesis 1 is een 83 voets schip welke al vele jaren liveaboards uitvoert in de Andaman Zee. Het schip is voorzien van 5 dubbele cabins met 2 eenpersoonsbedden. Elke hut heeft airconditioning met een panoramisch uitzicht op zee. Het grote dek, de ruime zonneterrassen, het entertainment center en de muziek en filmbibliotheek zorgen voor maximaal comfort en plezier. De Genesis liveaboard trip biedt drie...

Rondreis o.b.v. Volpension



My Genesis I

De beste manier om de Nationale Parken Similan en de Noordelijke Eilanden te ontdekken is aan boord van een duikcruise. Aan boord van de Genesis I van SeaBees heeft u de keuze uit drie mogelijkheden om een duikcruise te maken en te genieten van Thaise gastvrijheid, overheerlijk eten en duiken in enkele van de prachtigste en meest veelzijdige duikgebieden ter wereld. Na afloop van de duikcruise kunt u bijkomen van alle indrukken onderwater in het Palm Garden Resort Khao Lak.

De hutten

De My Genesis I beschikt over 5 ruime dubbele hutten en twee eenpersoonshutten met voldoende bergruimte voor uw persoonlijke eigendommen. De hutten hebben hebben een badkamer zijn voorzien van airco.

Het kombuis

Aan boord van de Marco Polo bevindt zich een speciaal ingerichte kombuis waar heerlijke Europese en Thaise maaltijden bereid worden.

Het duikplatform

Het ruime duikplatform van 16 m2 ligt op waterniveau en de drie compressoren bevinden zich benedendeks. Elke compressor heeft een capaciteit van220 liter/minuut en werkt vrijwel geluidsloos. Aan boord zijn 28 12-liter tanks, een 50-liter zuurstoftank en drie generatoren 220/12V en een 6000 liter zoetwatertank. Het schip is uitgerust met GPS Satelliet navigatie, radar, telefoon, cb radio, tv/video/radio en beschikt over reddingsvlotten en een dinghy.

Het party-deck

Een prima plaats om na een duik met prachtige duiken bij te praten met vrienden, fotos en videos te delen en muziek te luisteren.

Route

De Genesis I biedt drie liveaboard opties : - 3 daagse tour van de Similan eilanden - 3-daagse tour naar Koh Bon , Koh Tachai , Koh Surin & Richelieu Rock - 6 dagen / 5 nachten naar Koh Bon,Koh Tachai,Koh Surin,Richelieu Rock & Similan Eilanden(1 nacht van opeenvolgende ritten aan boord in de haven)

Similan Islands: een van de top tien duikbestemmingen ter wereld!

De Similan Eilanden liggen ten noordwesten van Phuket en bestaan uit 9 eilanden, waarvan twee bewoond door de parkrangers. Witte stranden, azuurblauw water en tropische begroeiing zorgen voor een paradijselijk plaatje.

De negen eilanden worden gekarakteriseerd door de gigantische ronde keien die zowel boven als onder water voor een heel apart landschap zorgen. De keien creeren ook spannende duikstekken met tunneltjes waar u doorheen kunt zwemmen en spleten waar u garnalen, krabben en kreeften zult tegenkomen. Vaak zwermt het rond deze duikstekken van de scholen vis; fusiliers, tonijn, barracuda, haaien en met geluk een manta of walvishaai.

Behalve de spannende rotsformaties zijn rond de Similan Eilanden ook prachtige koraalformaties tusen spierwitte zandvlaktes te vinden, erg geschikt voor een rustigere, ondiepe duik in de middag. Hierbij zult u ongetwijfeld genieten van het schouwspel van de vele soorten harde en zachte koralen en haar bewoners. Ook de macro-liefhebber of fotograaf komt hier flink aan zijn trekken dankzij de zeepaardjes, fantoomvissen, garnalen, slakjes, frogfish en nog veel meer.

Verspreid over het gebied van de 9 eilanden bevinden zich meer dan 20 duikstekken. Bekende namen zijn Elephant Head Rock, Fantasea Reef, Boulder City en Christmas Point. Het water is doorgaans zeer helder en het zicht erg goed.

Koh Bon en Koh Tachai: heiligdom voor walvishaaien en mantas

De prachtige eilanden Koh Bon en Koh Tachai behoren bij Surin National Marine Park. Vanwege de geisoleerde ligging in open zee zijn er goede kansen om hier mantas en walvishaaien tegen te komen.

Koh Bon is een onbewoond eiland ten noorden van de Similans en is te herkennen aan het gat die de rotsen in het landschap vormen. Niet alleen boven water, maar ook onder de zeespiegel verschilt het eiland compleet van de Similan Eilanden. Gele en groene zachte koralen, grote Napoleonvissen en vaak mantas en walvishaaien zijn op de duikstekken rond het eiland te zien.

Koh Tachai is een serie van rotspunten en keien onder water. Ongeveer 1 kilometer uit de zuidoostkust van het eiland bevindt zich een plateau met koraalformaties. Tussen de grote keien verspreid in dit gebied liggen grote aantallen luipaardhaaien te slapen in het zand. Duiken waarbij er meer dan tien geteld worden zijn geen uitzondering. Rond het plateau is het goed mogelijk mantas en walvishaaien te spotten. De keien rond het plateau vormen een goede bescherming tegen de stroming, die vanwege de ligging van het eiland soms sterk kan zijn.

Richelieu Rock: wereldberoemde duikstek

Richelieu Rock is een groot, hoefvormig rif in het Surin National Marine Park. Het staat bekend als een van de beste locaties ter wereld om walvishaaien te spotten en is een van de beste duistekken van Thailand. Niet alleen vanwege de walvishaaien, black- en whitetips, mantas en vele pelagische vissoorten, maar ook vanwege de ongelooflijke rijkdom aan macro-leven. Tussen de zachte paarse, roze en witte koralen raak je niet uitgegeken naar de vele soorten garnalen, alen, zeepaardjes etc..

Duikprogramma tijdens de cruise

Similan

10 duiken - 8 dag- en 2 nachtduiken

Koh Bon en Koh Tachai

6 duiken - 5 dag- en 1 nachtduiken

Richelieu Rock

4 duiken - 3 dag- en 1 nachtduiken

Overige informatie

  • Ter plaatse betaalt u een bijdrage voor de Nationale Parken van 1000THB voor Similan en THB 1400 voor de Noordelijke Eilanden (ca. Euro 55) per persoon
  • Om gebruik te kunnen maken van gratis Nitrox dient u over een certificaat te beschikken
  • Het is gebruikelijk om aan het einde van de cruise naar tevredenheid de bemanning te tippen.

Palm Garden Resort

Het Palm Garden Resort is gelegen in een prachtige tropische tuin en heeft tien bungalows nu , gelegen rond een uitnodigend groot zwembad met waterval en jacuzzi . Een perfecte plek om te ontspannen .

Elke bungalow is comfortabel ingericht met airconditioning, tv , minibar, kluis , laadstation , ensuite badkamer met douche met warm water en speciaal ontworpen voor de behoeften van duikers . Het prive-terras is een rustige plek om te genieten van uw ontbijt en geniet van de ochtendzon. Een ADSL-internetverbinding is beschikbaar voor degenen die willen in contact blijven met de rest van de wereld te houden .

Andere voorzieningen : het duikcentrum is geintegreerd in het resort . Of je een duiker bent of niet , je hebt oneindig veel mogelijkheden om de fascinerende onderwaterwereld ontdekken in de Similan Eilanden. Het vriendelijke en behulpzame team zal u helpen met al uw vakantiewensen en behoeften .

Het restaurant biedt een brede selectie aan van heerlijke Thaise en internationale gerechten , evenals een groot assortiment van heerlijke cocktails . Er zijn een heleboel dingen te zien en te doen tijdens het verblijf in Khao Lak. De medewerkers kunnen u informeren over de verschillende mogelijkheden en helpen bij het organiseren. Voor degenen die graag de omgeving zelf willen ontdekken, via het hotel kunnen motoren en autos worden gehuurd.

Duiken

Het Palm Garden Resort wordt gerund door Sea Bees Diving en het duikcentrum is in het hotel gevestigd.

Het Sea Bees Duik Centre biedt cursussen voor beginners in de veilige omgeving van het zwembad en theorielessen in multi-media klaslokalen met airconditioning. SSI en PADI opleidingen tot professioneel niveau zijn ook beschikbaar. Met de goed uitgeruste duikboten kunt u dagtrips, nachttrips en zesdaagse tochten maken naar een aantal van de beste duiklocaties in de Andaman Zee. Het onderwaterleven is rijk en gevarieerd, met prachtige zachte en harde koralen, kleurrijke rifvissen en grote pelagische, waaronder de luipaard haai.

Duikpakketten

Discovery - 3 dagen/6 duiken 290

1 dag wrakduiken / 2 duiken 1 dag Similan / 2 duiken 1 dag Koh Bon / 2 duiken

Khao Lak Mix - 5 dagen/10 duiken 490

1 dag wrakduiken / 2 duiken 3 dagen Similan / 2 duiken per dag 1 dag Koh Bon / 2 duiken

Special - 8 dagen/16 duiken 690

2 dag wrakduiken / 2 duiken per dag 4 dagen Similan / 2 duiken per dag 2 dag Koh Bon / 2 duiken per dag

SSI cursussen (Padi op aanvraag)

  • Open Water Diver (4 dagen, 4 duiken vanaf de boot) 410
  • Advanced Adventure (3 dagen, 5 duiken vanaf de boot) 465

Nitrox Cursus

  • Nitrox cursus (1,5 dag, 2 duiken van de boot) 210

Vluchten

In dit arrangement zijn de vluchten niet opgenomen. Vanzelfsprekend kunnen wij de vluchten voor u verzorgen vanaf Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Bangkok of Phuket.U kunt dit verzoek via uw boekingsformulier of email aan ons toesturen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum geen cabine beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen!

Tel: 0900-0977

Of stuur een e-mail naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203