Ongerept Thailand 19 daagse rondreis Afbeelding Ongerept Thailand 19 daagse rondreis
Ongerept Thailand 19 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Ongerept Thailand 19 daagse rondreis

***

Weinig landen bieden zoveel cultuur en afwisseling als het Land van de Glimlach. U reist naar het oosten van Thailand en maakt kennis met het nog echte Thailand. U fietst door een niet toeristisch boerendorp en gaat op bezoek bij diverse Thaise families die elk, op geheel tradtitionele wijze, een ander ambacht uitoefenen. In de middle of nowhere maakt u een BBQ bij een boerenfamilie mee! Vervolgens gaat u verder...

Hotel o.b.v. Volgens programmaOngerept Thailand

17 dagen / 16 nachten

Rondreis

Op naar het land van de Glimlach, Thailand. Het land kent een diepgaande cultuur, veel bezienswaardigheden en een der beste keukens ter wereld. Geniet van Bangkok, een van de meest bruisende steden ter wereld, en andere delen van Thailand. Individuele reis op basis van 2 personen

Dag 1 Amsterdam - Bangkok

Vertrek vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2 Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. We overnachten in het Furama Sathorn hotel, dit hotel is gelegen midden in het centrum van Bangkok en op loopafstand van de bruisende winkel straat Silom road met haar velen restaurants, winkels en al om bekende avondmarkt van Patpong. Deze dag en de avond zijn ter vrije besteding.

Dag 3 Bangkok

Na het ontbijt staat deze dag in het teken van de belangrijkste bezienswaardigheden. We nemen de Thaise driewiel-taxi of wel te noemen de Tuk Tuk naar de grootste bloemen en fruit markt van Thailand. Aansluitend nemen we de taxi boot naar de Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel, die de beroemde smaragden boeddha herbergt. Dit is tevens de meest heilige plek in Thailand. Dagelijks wordt hier door vele honderden boeddhisten vanuit de hele wereld geofferd. Verder bezoeken we China Town, een van de meest authentieke Chinese wijken ter wereld en tevens een geheel andere wereld. U wandelt door de smalle steegjes, ziet de thee en pakhuizen en maakt tevens een wandeling over de Chinese Foodmarket waar u kennis maakt met tal van kruiden en vele andere zaken. We brengen ook een bezoek aan de Wat Po met haar liggende Buddha en als afsluiter van deze avontuurlijke dag is het tijd om aan boord te gaan van een zogenaamde longtailboot en maakt u een tocht door de klongs (smalle kanalen) van Bangkok. Al varend door het Venetie van het verre oosten geniet u van het vele groen, bloemen en verscholen tempels. We passeren de bekende tempel van dageraad Wat Arun en het Koninklijke paleis en lunchen in een lokaal restaurant. Het mooiste van deze dag is dat we alles doen met het openbaarvervoer, de sky trein, de metro en boot taxi. Een unieke dag die we niet snel zullen vergeten. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 4 Bangkok

Thais koken kan overal! Maar tijdens de excursie van vandaag kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte luxe kookschool, maar gewoon met heel eenvoudige middelen op een prachtige plek langs de klong (smal kanaal). U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto's zal tegenkomen. Onderweg ziet u traditionele houten woningen, palmen, bananen en orchideeen. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we gewoon in de middle of nowhere beginnen aan onze kookochtend. Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige keukengereedschappen gaat u zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en gegeten we weer terug naar het beginpunt. Hierna wordt u afgezet bij een van de grootste winkel centra van Bangkok genaamd M.B.K. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 5 Bangkok - River Kwai

Na het ontbijt gaan we naar het Bangkok Noi treinstation hier nemen we de trein met open ramen van Bangkok naar de River Kwai. De treinrit gaat deels over de beruchte dodenspoorweg. Het is zeer de moeite waard om eens echt onder de lokale bevolking te reizen. U krijgt een goede indruk over het gedragspatroon van de vriendelijke Thai die regelmatig per trein reizen. Steeds komt men langs met de verkoop van drankjes, fruit en andere Thaise lekkernijen alsmede sate! We lunchen in een lokaal restaurant Thamkasee. Na dit avontuur maken we ons op voor een primitieve nacht op een bamboo raft. Eerst nemen we een longtail boot en varen we een stukje over de River De Kwai, bij aankomst bij de Jungle raft staat ons een verrassing te wachten, er is namelijk geen elektriciteit en warm water. De kamer is primitief maar schoon en netjes. Het water waarmee we ons wassen en douchen is koud. Deze jungle rafts zijn gelegen midden in de Jungle op het water. In de avond zal er een voorstelling plaatsvinden van het bergstam volk de Mon. 's Avonds zijn de rafts verlicht met olielampen en kunt u uitrusten op een van de velen hangmatten voor de kamer. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 6 River Kwai - Ayutthaya - Phitsanuloke

Na het ontbijt rijden we terug naar Kanchanaburi en bezoeken we erebegraafplaats waar honderden Nederlandse soldaten liggen begraven die zijn gesneuveld aan de Thailand - Birma spoorlijn, uiteraard een bezoek aan het museum mag hier niet aan ontbreken. Na de lunch rijden we verder naar Ayutthaya. De stad Ayutthaya voormalige hoofdstad van Siam in de periode 1350-1767, tegen het eind van de 15de eeuw was Ayutthaya een machtige staat. Een bezoek aan deze voormalige hoofdstad Ayutthaya, waar gerestaureerde boeddha beelden en tempels herinneren aan de glorietijd van deze schitterende stad, een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard. We bezoeken Wat Phra Si Sanphet de grootste tempel van de Ayutthaya periode. Wat Yai Chai Monkol en de Wat Chaiwatanaran. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 7 Phitsanuloke - Loei

Na het ontbijt bezoeken we de Wat Mahatat en de Phra Buddha Jinaraj, een fabriek waar boeddha beelden worden gemaakt. Na dit bezoek gaat u verder naar het oosten van Thailand. In de vallei van de Kek rivier bezoeken we Kaeng Song waterval en een Hmong dorp. De route naar Dan Sai - Loei is schitterend en nu zult u begrijpen waarom men dit deel van Thailand tevens Klein Zwitserland noemt. De provincie Loei is een van de mooiste provincies van Thailand. De lunch zal geserveerd worden op het Krating meer op een groot bamboo vlot midden op het water tussen schitterende bergketens die deze provincie rijk is. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 8 Loei

Vandaag gaat u kennis maken met het nog ware Thailand en proeft u hoe het echte leven op een lokale boerderij is. Om 12.30uur komt u aan in het boerenplaatsje Wang Saphung dat 20 km ten zuiden van het stadje Loei is gelegen en gaan we in de middag het dorp eens goed verkennen. Eerst bezoeken we de Baan Wang Saphung School, hier wordt u rondgeleid door enkele klaslokalen en bent u in de gelegenheid om met het hoofd van de school te praten. Vervolgens lunch in een restaurant die gelegen is midden in de rijstvelden en rubberplantages. Daarna stappen we op de fiets en gaan we door het dorp en langs de landerijen. We bezoeken diverse Thaise families, een familie die bijvoorbeeld op eenvoudige wijze Thaise desserts vervaardigd en bij een andere familie zien we hoe noedels nog traditioneel gemaakt worden. Een van de hoogtepunten is een stop bij de oude dames van het dorp die hier nog dagelijks op traditionele wijzen katoen klossen (weven) op dezelfde manier zoals het ambacht al eeuwen lang handmatig wordt uitgevoerd. Het is moeilijk om te begrijpen hoe ze de vele honderden draadjes uit elkander kunnen houden. U mag het zelf ook eens proberen! De bijzonder relaxte en zeker leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 3 uur. Daarna gaan we verder naar een Thaise farm waar we van een barbecue zullen genieten. De boerderij ligt werkelijk in de middle of nowhere en heeft geen elektriciteit maar is selfsupporting. Hier worden onder andere ananassen, chilipepers en nog wat andere zaken verbouwd en is er een grote aanplant van agarbomen (soort olie welke o.a. voor parfum wordt gebruikt). Na aankomst maken we, samen met de Thaise boerenfamilie een wandeling over de boerderij. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden kaarsen, fakkels, kampvuur en wordt de barbecue ontstoken (handig om zelf een zaklampje mee te nemen). 's Avonds arriveert u weer in uw hotel. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Exclusief kamperen bij de boer is eventueel ook mogelijk (per nacht wordt maar 1 familie toegelaten om het zo uniek mogelijk te houden, er zijn prima sanitaire voorzieningen). Let op! Tijdens weekenden, vakanties en of feestdagen kan de school niet worden bezocht (Schoolvakanties zijn in de maand april en vanaf 1 oktober tot medio november

Dag 9 Loei - Sukothai

Na het ontbijt heeft u nog wat tijd om na te genieten van het avontuur van gisteren. In de loop van de ochtend verlaat u Loei en gaat u verder naar Nakorn Thai. U bezoekt de bijzonder mooie Wat Ni-Ra-Mit tempel met zijn mooie muurschilderingen en prachtige tuin. Verder geniet u wederom van een prachtige en rustige route. U passeert houten dorpjes, ziet buffels, Thaise koeien en Thaise boeren op het land. Hierna rijden we naar Sukothai. Sukothai was vroeger een koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen, die elk hun eigen stempel op de stad hebben gedrukt. Dat alles heeft geleid tot een diversiteit aan monumenten en ruines. We bezoeken onder meer het prachtig aangelegde Historical Park met immense boeddha beelden en serene lotusvijvers. Dit mooie park bezoeken we met de fiets, er zijn uitstekende fietspaden die door het park lopen. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 10 Sukothai - Chiang Mai

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de insecten markt van Ban Kwian en vervolgens rijden we rustig naar Chiang Mai. Onderweg brengen we een bezoek aan de handwerk industrie van Samkhampheng met haar nijverheidswinkels, zoals zijde, hout en de bekende papieren paraplu hand fabriekjes. Bij een bezoek aan Chiang Mai mag natuurlijk de bekende tempel berg Doi Suthep niet ontbreken alleen de tocht al naar boven is al een belevenis. Deze tempel staat bekend als een van de mooiste en belangrijkste tempels van noord Thailand. Het verhaal gaat dat de olifant van de koning Nue, in 1390, de berg opliep en trompetterde waarbij hij 3 rondjes liep. De koning heeft toen bepaald dat er op de bewuste plek een chedi moest worden gebouwd hetgeen dus ook geschiedde. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 11 Chiang Mai

Vandaag staat er een bezoek aan het olifantenkamp op het programma, de Chiang Dao olifantenschool. Hier ziet u de kolossale dieren tijdens een demonstratie hoe men deze dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden in de bosbouw (geen circus kunstjes). Vervolgens maken we op de rug van een olifant een trekking door de Thaise jungle en maken we als afsluiter per bamboeraft een tocht over de rivier waarbij u geniet van de rust en natuurlijke geluiden van de Thaise jungle. Na dit avontuur lunchen bij een orchideeen boerderij. De stad Chiang Mai is een van de belangrijkste reizigersbestemmingen en de derde grote stad van Thailand. In de binnenstad, binnen de oude stadsmuren, kunt u goed wandelen en een bezoek brengen aan de velen tempels en winkels. De binnenstad van Chiang Mai is nog geen 3 km lang en breed en is in een paar uur te bewandelen. U kunt u zelf ook rond laten rijden door de velen tuk tuk's. De Warorot market is te vinden buiten de stadsmuren. Een enorm groot, kleur-en geurrijke markt. Je vindt er echt van alles: kleding, stoffen, gebruiksvoorwerpen, verse groenten, bloemen, stapels gedroogde vis-en garnalen. De Night bazaar (avondmarkt) is geopend van 18.00 tot 23.00 uur. Het is een toeristische markt, je vindt er vooral souvenirs, bedrukte t-shirts, tassen, hoeden, kleding, schilderijen, houtsnijwerk, antiek, stenen of gegoten Boeddhabeelden en zijde. Lunch is inbegrepen.

Dag 12 Chiang Mai - Bangkok

Vandaag een vrije dag en in de loop van de dag een transfer naar het trein station voor de nachttrein 2de klas met airco naar Bangkok. Ontbijt is inbegrepen.

Indien gewenst en tegen bijbetaling kan er ook gevlogen worden

Dag 13 Bangkok - Cha Am

Aankomst in Bangkok ontbijt en een transfer naar de rustige badplaats van Cha Am. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 14 - 15 Cha Am

Dagen ter vrije besteding. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 16 Cha Am - Bangkok

In de loop van de dag een transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de aansluitende vlucht naar Europa. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 17 Aankomst in Amsterdam

U komt aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Bangkok // Bangkok - Amsterdam
 • Maaltijden volgens programma

Exclusief

 • Niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ongerept Thailand 19 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2019  vakantiestunt.nl
v2.0190521