16 daagse groepsrondreis Juweel aan de Mekong Afbeelding 16 daagse groepsrondreis Juweel aan de Mekong
16 daagse groepsrondreis Juweel aan de Mekong ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

16 daagse groepsrondreis Juweel aan de Mekong

***






Dag 1: Amsterdam - Bangkok




's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.


Dag 2: Bangkok - Chiang Mai




Vroege aankomst op de luchthaven van Bangkok en aansluitende vlucht naar Chiang Mai. Na de transfer naar uw bij de avondmarkt gelegen hotel is de middag ter vrije besteding. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol 'moekratha' (Thais bbq) welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in Chiang Mai.


Dag 3: Chiang Mai (ca. 120 km)




U bezoekt een van de mooiste olifantenscholen van Noord-Thailand en ziet hoe de dikhuiden een bad in de rivier nemen, gevolgd door een vermakelijke show en demonstratie van het zware werk dat de olifanten kunnen verrichten. Optioneel kunt u een rit per olifant door de jungle maken, gevolgd door een bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezichtigt u een orchideeenkwekerij en bezoekt u, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.


Dag 4: Chiang Mai




Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht langs de Ping rivier, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen of een cursus Thais koken.


Dag 5: Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 180 km)




Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute, met onderweg een bezoek aan de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan, bereikt u Chiang Rai waar u 2 nachten in een aan de Mae Kok rivier gelegen resort verblijft. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.


Dag 6: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 150 km)




Na het ontbijt rijdt u naar het ruige Doi Mae Salong gebergte waar u per pick-up truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar de opiumteelt enige tijd geleden nog het belangrijkste middel van bestaan was. U maakt een boottocht over de machtige Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en u bezoekt het interessante House of Opium. 's Avonds is er een diner.


Dag 7: Chiang Rai - Phrae - Phitsanulok (ca. 395 km)




U rijdt naar het grote meer van Phayao, waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. Na aankomst in Phrae maakt u een wandeling door het surrealistische landschap van het Phae Muang Phi Forest Park. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 2 nachten verblijft.


Dag 8: Phitsanulok




Dag ter vrije besteding. Een bijzondere optionele excursie is een fietstocht door het Sukhothai Historical Park.


Dag 9: Phitsanulok - Loei - Udon Thani (ca. 340 km)




U rijdt in oostelijke richting en bezoekt de in de Kek rivier gelegen Kaeng Song watervallen en stroomversnellingen. In de provincie Loei, een van de mooiste en meest onaangetaste provincies van het land, maakt u kennis met de lokale bevolking in het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua. Na de lunch rijdt u wederom door prachtig natuurschoon naar de gezellige stad Udon Thani, waar u 2 nachten verblijft.


Dag 10: Udon Thani - Phu Phrabat - Nongkhai - Udon Thani (ca. 160 km)




Een prachtige en bijzonder gevarieerde dagtocht. U maakt een wandeling door de bossen en langs de zeer vreemde grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. Aansluitend rijdt u naar de plaats Nongkhai, gelegen aan de Mekong rivier, waar u allereerst het unieke Sala Kaew Ku openluchtpark met indrukwekkende hindoeistische en boeddhistische beelden bezoekt. Na de lunch gaat u naar de Indo-China markt, het centrum van de drukke handel tussen Thailand en Laos.


Dag 11: Udon Thani - Phimai - Korat (ca. 320 km)




U maakt een indrukwekkende tocht dwars door de I-san, in vele opzichten het hart van het koninkrijk en proeft de gemoedelijke sfeer met haar glooiende landschap, waterbuffels en rijstvelden. In Khon Kaen bezichtigt u de imposante, in Laotiaanse stijl gebouwde Nong Waeng Pagoda. Aansluitend rijdt u naar de 'Angkor Wat van Thailand': het schitterende zandstenen Khmertempelcomplex Prasat Hin Phimai. Na de lunch bezoekt u het pottenbakkersdorp Dan Kwian, waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. Aansluitend rijdt u naar Korat.


Dag 12: Korat - Khao Yai National Park (ca. 120 km)




U bezoekt het mooie Lam Takhong stuwmeer en rijdt naar het aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 2 nachten verblijft. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.


Dag 13: Khao Yai National Park




Dag ter vrije besteding. Een optioneel bezoek aan het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand met zijn rijke flora en waar vele bedreigde diersoorten waaronder olifanten, tijgers, gibbons en neushoornvogels leven, behoort tot de mogelijkheden. In het park zijn diverse wandelroutes uitgezet.


Dag 14: Khao Yai National Park - Bangkok (ca. 150 km)




U rijdt naar Bangkok voor een bezoek aan het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Een ware afsluiter van deze fascinerende rondreis. Aansluitend rijdt u naar het Narai Hotel waar u 1 nacht verblijft.


Dag 15: Bangkok




Dag ter vrije besteding in de fascinerende hoofdstad. In de avond transfer naar de luchthaven.


Dag 16: Bangkok - Amsterdam Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u 's morgens aankomt.






Overnachtingen Plaats * Accommodaties 3 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 2 x Chiang Rai * Rimkok Resort 2 x Phitsanulok * Amarin Lagoon Hotel 2 x Udon Thani * Charoen Hotel 1 x Korat * V-One Hotel 2 x Khao Yai National Park * The Greenery Resort 1 x Bangkok * Narai Hotel Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een definitief overzicht van de voor u gereserveerde accommodaties.






Inbegrepen * Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. met China Airlines Binnenlandse vlucht Bangkok - Chiang Mai met Bangkok Airways Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale touringcar (Tourist Class) met airconditioning en toilet Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3, 5, 7, 9, 10, 11 en 12, diner op dag 2 en 6 * 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding tijdens de reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en Engelssprekende lokale gids Alle groepstransfers gebaseerd op de intercontinentale vlucht per China Airlines Oudejaarsdiner op 31/12 (groep met vertrek op 29/12)






Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien (THB 2.300, ca. 54, vrijwillig ter plaatse bij aankomst te voldoen) en uitgaven van persoonlijke aard






Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18






Annuleringstermijn 21 dagen voor aanvang van deze groepsrondreis



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


16 daagse groepsrondreis Juweel aan de Mekong 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203