16 daagse groepsrondreis Panorama van Thailand Afbeelding 16 daagse groepsrondreis Panorama van Thailand
16 daagse groepsrondreis Panorama van Thailand ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

16 daagse groepsrondreis Panorama van Thailand

***





Dag 1: Amsterdam - Bangkok



's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok (ca. 60 km)




Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het sfeervolle en centraal gelegen Narai Hotel. 's Middags maakt u een verfrissende boottocht over de brede Chao Phraya rivier en door de smalle kanalen ('klongs') van Bangkok waardoor u een goed idee krijgt van wat zich zoal op en langs het water afspeelt. U passeert paleizen en tempels met o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, oftewel 'de Tempel van de Dageraad', het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. U ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. Tevens maakt u een wandeling over de Pak Klong bloemenmarkt, de grootste in Bangkok en 24 uur per dag geopend. Hier staat een keur van bloemen uitgestald en overal heerst een gezellige drukte. 's Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 1 nacht in de hoofdstad.




Aankomst transfer: Het programma van onze groepsrondreizen is gebaseerd op de vluchten met China Airlines. Het is echter ook mogelijk om deze rondreizen met de KLM te combineren: - U arriveert aan het einde van de ochtend of begin van de middag in Bangkok, waardoor u het middagprogramma van de eerste dag mist. U zult met een prive transfer met gids naar het eerste hotel van de rondreis gaan. U ontmoet de groep tijdens het kennismakingsdiner.




Dag 3: Bangkok - River Kwai (ca. 290 km)




U rijdt naar de plaats Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste drijvende markt van het land. Het is een prachtig schouwspel om te zien hoe trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aanbieden. In de stad Kanchanaburi bezoekt u de Erebegraafplaats. Na de lunch bij de Brug over de River Kwai bezichtigt u het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. U verblijft 2 nachten in het mooi en rustig aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa.




Dag 4: River Kwai




Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een treinrit over de beruchte 'Death Railway' en een boottocht over de Kwai rivier, die ongetwijfeld lang in uw herinnering zal blijven bestaan.




Dag 5: River Kwai - Ayutthaya - Tak (ca. 475 km)




U vertrekt naar Ayutthaya dat 4 eeuwen lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam was en sinds 1991 vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De oude stad is een bezoek meer dan waard en maakt dan ook op al haar bezoekers een grote indruk. U bezoekt de 'Wat Chai Wattanaram', een van de best bewaard gebleven tempels uit het glorierijke verleden en maakt een rit door het Historical Park. Na de lunch en op weg naar Tak maakt u een stop bij de Khao Nor kalksteenformaties met de vele apen. Vervolgens rijdt u naar uw hotel waar u in de namiddag zult arriveren.




Dag 6: Tak - Lampang - Chiang Mai (ca. 310 km)




U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land met een mooi uitzicht op het stuwmeer. Vervolgens rijdt u naar Lampang voor een bezichtiging van de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. In de middag bereikt u de 'Roos van het Noorden', Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel zult verblijven. 's Avonds een sfeervol westers diner in het 'hooggelegen' Tower-restaurant.




Dag 7: Chiang Mai (ca. 70 km)




In de ochtend maakt u een prachtige rit door de beboste bergen naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep 'jungletempel'. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Aansluitend bezoekt u de handvaardigheidsindustrie van Samkamphaeng en ziet u o.a. het beschilderen van parasols en het bewerken van edelstenen. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol moekratha (Thais bbq) diner.




Dag 8: Chiang Mai (ca. 120 km)




Opnieuw een enerverende dag die u niet snel zal vergeten. Na het ontbijt bezoekt u een van de mooiste olifantenkampen van Noord-Thailand, prachtig gelegen in een door beboste bergen omgeven dal aan de Mae Taeng rivier. Na aankomst ziet u hoe de dikhuiden worden gewassen in de rivier, gevolgd door een vermakelijke show en demonstratie van het zware werk dat de olifanten kunnen verrichten. Optioneel kunt u een rit per olifant door de jungle maken, gevolgd door een bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezichtigt u een orchideeenkwekerij en bezoekt u, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.




Dag 9: Chiang Mai




Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht langs de Ping rivier of een cursus Thais koken.




Dag 10: Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 180 km)




Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute, met onderweg een bezoek aan de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan, bereikt u Chiang Rai waar u 2 nachten in een mooi aan de Maekok rivier gelegen resort verblijft. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.




Dag 11: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 150 km)




Na het ontbijt rijdt u naar het uitgestrekte Doi Mae Salong gebergte waar vandaan u per pick-up truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar enige tijd geleden opiumteelt het belangrijkste middel van bestaan was. U maakt een boottocht over de machtige Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en bezoekt het interessante House of Opium. 's Avonds is er een diner.




Dag 12: Chiang Rai - Phrae - Phitsanulok (ca. 395 km)




U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht zult verblijven.




Dag 13: Phitsanulok - Khao Yai National Park (ca. 380 km)




Na het ontbijt bezoekt u in Phitsanulok de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. In het prachtig versierde interieur van dit heiligdom staat het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, de door het Thaise volk zeer vereerde Phra Buddha Chinnarat. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Na de lunch bezoekt u in Muak Lek de watervallen en stroomversnellingen in het Arboretum. Aansluitend rijdt u naar uw prachtig, aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht zult verblijven. 's Avonds kunt u optioneel een bezoek brengen aan dit bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand (nachtsafari).




Dag 14: Khao Yai National Park - Bangkok (ca. 150 km)




Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het mooie resort en te genieten van de prachtige omgeving. Na het middaguur rijdt u naar Bangkok waar u weer 1 nacht verblijft in het Narai Hotel.




Dag 15: Bangkok




In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn oogverblindend en zijn een ware afsluiter van deze boeiende Panorama rondreis. De middag is ter vrije besteding. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven.




Dag 16 : Bangkok - Amsterdam




Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u 's morgens aankomt.




Overnachtingen Gedurende deze groepsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.




Plaats * Accommodatie 1 x Bangkok * Narai Hotel 2 x River Kwai * Pung Waan Yai Resort & Spa 1 x Tak * Viang Tak Riverside Hotel 4 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 2 x Chiang Rai * Rimkok Resort 1 x Phitsanulok * Amarin Lagoon Hotel 1 x Khao Yai National Park * The Greenery Resort 1 x Bangkok * Narai Hotel Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een definitief overzicht van de voor u gereserveerde accommodaties.




Inbegrepen Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. met China Airlines Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale touringcar (Tourist Class) met airconditioning en toilet Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3, 5, 8, 10, 12 en 13, diner op dag 2, 6, 7 en 11 * 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en Engelssprekende lokale gids Alle groepstransfers gebaseerd op de intercontinentale vlucht per China Airlines Oudejaarsdiner op 31/12 (groep met vertrek op 24/12)




Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien (THB 2.300, ca. 54, vrijwillig ter plaatse bij aankomst te voldoen) en uitgaven van persoonlijke aard




Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18




Annuleringstermijn 21 dagen voor aanvang van deze groepsrondreis



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


16 daagse groepsrondreis Panorama van Thailand 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203