16 daagse prive rondreis Zinderend Noord Thailand Afbeelding 16 daagse prive rondreis Zinderend Noord Thailand
16 daagse prive rondreis Zinderend Noord Thailand ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

16 daagse prive rondreis Zinderend Noord Thailand

***



Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Bangkok

's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst Bangkok

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ter plaatse kunt eventueel een middag- en een avondexursie extra reserveren. Na een lunch maakt u dan een verfrissende boottocht door de kanalen van de Bangkok of 's avonds een exclusieve dinercruise over de Chao Phraya rivier. U verblijft 3 nachten in de hoofdstad.

Dag 3: Bangkok Dag

ter vrije besteding. Het zal geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen want Bangkok heeft u veel te bieden. Vooraf (zie ter inspiratie pagina 64 t/m 67 van deze kleurenbrochure) of ter plaatse kunt u een mooie dag- en avondexcursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de Wat Chetupon, Bangkok's grootste tempelcomplex met zijn rustende Boeddha en het prachtige Grand Palace. Tevens is hier de Tempel van de Smaragden Boeddha gevestigd met het meest vereerde boeddhabeeld van het land. Of bekijk Bangkok eens vanaf het hoogste gebouw van Thailand: de Baiyoke Tower. Op de 84ste verdieping heeft u een fantastisch uitzicht en u kunt er ook dineren.

Dag 4: Bangkok - fietsexcursie

Na een vroeg ontbijt gaat u op eigen gelegenheid v.v. (per taxi) naar het opstappunt in Chinatown van de beroemde Bangkok fietsexcursie, waar u zich om 08.00 uur dient te melden. Tijdens deze ca. 3 uur durende fietstocht, waarbij u kennis maakt met alle facetten van deze authentieke Chinese wijk, komt u ogen te kort bij de afwisseling van tempels, kraampjes en stalletjes op de kleurrijke markten en de smalle steegjes. Met een veerpont steekt u de rivier over en fietst door Thonburi, de vroegere hoofdstad van Siam. Een uitermate kleurrijk geheel.

Dag 5: Bangkok - River Kwai (ca. 130 km)

Om ca. 06.30 uur wordt u opgehaald voor een reis in internationaal gezelschap naar Kanchanaburi en de River Kwai. U bezoekt het oorlogsmuseum, de erebegraafplaats en de brug over de River Kwai. Met een longtail boot vaart u over de Kwai rivier naar het Floatel (River Kwai Jungle Rafts). Na de lunch bezoekt u de Hellfire Pass. Aansluitend gaat u terug naar het Floatel voor een diner en de overnachting. De op bamboevlotten gebouwde bungalows van het Floatel bevinden zich midden in de jungle. Er is geen electriciteit, maar olielampen die voor een gezellige atmosfeer zorgen.

Dag 6: River Kwai - Bangkok (ca. 130 km)

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het nabijgelegen dorp van de oorspronkelijk uit Birma afkomstige Mon-stam. Na de lunch helpt de gids u aan boord van de boemeltrein voor een enerverende rit over de Birmaspoorlijn. Aansluitend wordt u teruggereden naar Bangkok en naar uw hotel gebracht.

Dag 7: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai (ca. 490 km)

Vandaag en morgen reist u samen met een gids. Om ca. 08.30 uur reist u met een comfortabele minivan naar Ayutthaya en duikt u de geschiedenis van Thailand in. U maakt een stadstoer door het Ayutthaya Historical Park en bezoekt de ruines van de imposante Wat Phra Si Sanphet en de majestueuze Wat Chai Wattanaram. Vervolgens rijdt u naar Sukhothai, waarbij u onderweg een stop maakt bij het Wat Kai apenbos. U verblijft 1 nacht in het mooie Le Charme Sukhothai Resort.

Dag 8: Sukhothai - Chiang Mai (ca. 350 km)

Na het ontbijt verkent u per fiets het wereldberoemde Sukhothai Historical Park met haar imposante ruines, monumenten, kolossale boeddhabeelden, serene vijvers en eeuwenoude bomen. U bezoekt hierbij o.a de tempelcomplexen Wat Mahathat, Wat Sa Si en Wat Sri Chum. In het begin van de middag wordt u naar het busstation gebracht. U dient zelf een kaartje te kopen voor de bus naar Chiang Mai. Aangekomen in Chiang Mai volgt de transfer naar het op loopafstand van de avondmarkt gelegen hotel waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

Dag 9: Chiang Mai - Doi Suthep

bergtempel en Kanthoke diner (ca. 70 km) Om ca. 13.00 uur wordt u bij het hotel opgehaald en met een minibus naar de Doi Suthep gereden. Vanaf de op 1054m hoogte gelegen tempel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de laagvlakte waarin Chiang Mai ligt. Terug in het hotel heeft u de tijd om u op te frissen. Om ca. 19.00 uur wordt u opgehaald voor een bijzonder diner in een Kanthoke restaurant, rond ca. 22.00 uur keert u terug naar het hotel.

Dag 10: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. U heeft de gelegenheid om Chiang Mai en haar omgeving te verkennen. Vooraf of ter plaatse kunt u enkele bijzondere excursies extra reserveren, zoals een mooie fietstocht door de omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan de hoogste berg van het land of een Tarzan vlucht door het regenwoud.

Dag 11: Chiang Mai - Jungletour

De komende 2 dagen gaat u in internationaal gezelschap de jungle in. Om ca. 09.00 uur vertrekt u per pick-up truck en stopt bij de lokale markt van Mae Malai, waar u samen met de gids proviand inslaat voor de komende dagen. Vervolgens rijdt u naar de mooie Mok Fa waterval voor een frisse duik en de lunch. Per pick-up truck rijdt u verder naar het beginpunt van een ca. 3 uur durende trek door de jungle naar een Karen dorp. Daar maakt de gids het avondeten klaar en overnacht u in het (primitieve) gastenverblijf van deze bergstam.

Dag 12: Jungletour - Chiang Mai

Na het ontbijt maakt u een ca. 1 uur durende wandeling naar een olifantenkamp, vanwaar u op de rug van deze junglekolos ruim een uur door de jungle trekt tot u bij de Taeng rivier aankomt. Hier gaat u verder op bamboerafts en afhankelijk van de stroming maakt u een ca. 2 uur durende tocht naar een Shan dorp. Na de lunch keert u per pick-up truck terug naar Chiang Mai waar u rond 17.00 uur aankomt.

Dag 13 Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. U kunt zelf op onderzoek uitgaan of een van de excursiemogelijkheden, vermeld bij dag 10, of een dagtrip naar Chiang Rai en de Gouden Driehoek ondernemen. U vertrekt dan om ca. 07.00 uur en rijdt, met stops bij de hotsprings en de 'sneeuwtempel' Wat Rong Khun, naar de Gouden Driehoek. Tevens bezoekt u de Indo-China Markt aan de grens met Birma en in het Doi Mae Salong gebergte dorpen van bergstammen.

Dag 14: Chiang Mai - Nachtbus

Ook vandaag kunt u nog leuke excursies ondernemen zoals een cursus Thais koken, een cruise over de Ping rivier of wat dacht u van een traditionele Thaise massage. In de middag gaat u tijdig op eigen gelegenheid naar het busstation, vanwaar uw airconditioned bus naar Bangkok vertrekt.

Dag 15: Bangkok

In de ochtend aankomst op het busstation in Bangkok. U gaat op eigen gelegenheid naar het aan de Silom Road gelegen Narai hotel waar u de beschikking heeft over een kamer tot 22.00 uur 's avonds. Tevens gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Bangkok - Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam waar u 's morgens aankomt.

Overnachtingen U verblijft in goede middenklasse hotels.

Lees als: plaats * hotel 3 x Bangkok * Narai Hotel 1 x River Kwai * River Kwai Jungle Rafts 1 x Bangkok * Narai Hotel 1 x Sukhothai * Le Charme Sukhothai Resort 3 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 1 x Karen dorp * gastenverblijf (primitief ) 2 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 1 x VIP Nachtbus * Chiang Mai - Bangkok 1 x Bangkok * Narai Hotel (dagkamer tot 22.00 uur) Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen

Voor het maken van de jungletour (dag 11 en 12) is het belangrijk dat u over een goede gezondheid en uithoudingsvermogen beschikt. Soms zijn kleine wijzigingen in een jungleprogramma noodzakelijk als gevolg van weers- of andere lokale omstandigheden. U verblijft bij de bergvolkeren in een zeer eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten.

Inbegrepen Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. direct met China Airlines Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per airconditioned auto of (mini)bus en pick-up truck Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 5, 6, 11 en 12 en diner op dag 5, 9 en 11 11 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) 1 overnachting in een zeer eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten in een Karen dorp (bergstam) 1 overnachting in de nachtbus van Chiang Mai naar Bangkok in een lokale touringcar (VIP Class) met airconditioning Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding door prive chauffeur op dag 7 en 8 en Engelssprekende gids op dag 2 t/m 12. Op dagen en dagdelen ter vrije besteding beschikt u niet over het vervoer en de gids Aankomst transfer

Niet inbegrepen Dag 4: vervoer hotel naar/vanaf het startpunt van de fietstour v.v., dag 8: busrit Sukhothai - Chiang Mai, dag 14: vervoer naar het busstation Chiang Mai, dag 15: vervoer busstation Bangkok - hotel Bangkok en vervoer hotel Bangkok - luchthaven Bangkok Overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Eventuele verplichte kerst- en oudejaarsdiners



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


16 daagse prive rondreis Zinderend Noord Thailand 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203