16 daagse prive rondreis Zinderend ZuidThailand ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

16 daagse prive rondreis Zinderend ZuidThailand

***

Dag 1: Amsterdam - Bangkok

's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen Narai hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bangkok kent vele bezienswaardigheden en uw gids wijst u graag de weg. Ter plaatse kunt eventueel een middag- en een avondexursie extra reserveren. Na een lunch maakt u dan een verfrissende boottocht door de kanalen van de stad. 's Avonds bieden wij u de mogelijkheid om Bangkok te bekijken vanuit het hoogste gebouw van Thailand: de Baiyoke Tower. Vanaf de 84e verdieping heeft u een ongekend interessant uitzicht over deze metropool en op de 78e verdieping geniet u van een zeer goed buffet. U verblijft 3 nachten in de hoofdstad.

Dag 3: Bangkok - stadstour (ca. 25 km)

U zult Bangkok ontdekken met het openbaar vervoer! Met de 'Skytrain', de manier om comfortabel en snel door Bangkok te reizen, gaan we richting de Chao Phraya rivier. Hier vaart u per riviertaxi naar het prachtige Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, die we uiteraard gaan bezoeken. Vervolgens gaat u naar Chinatown, een wereld op zichzelf! U wandelt door een wirwar van steegjes en bezoekt de Chinese markt met zijn talloze kruiden, etenswaren en andere snuisterijen. Per boot, skytrain of stadsbus gaat u terug naar het hotel. Ter plaatse kunt u een bezoek aan de Siam Niramit show extra reserveren.

Dag 4: Bangkok

Dag ter vrije besteding. Vooraf (zie ter inspiratie pagina 64 t/m 67 van deze kleurenbrochure) of ter plaatse kunt u een mooie dag- en avondexcursie extra reserveren, zoals een excursie naar de best bewaard gebleven drijvende markt van het land en de bezienswaardigheden in Kanchanaburi en de River Kwai. Hierbij maakt u tevens een enerverende rit per boemeltrein over de Birmaspoorlijn. Als avondexcursie bieden wij u de mogelijkheid om een dinercruise te maken op de machtige Chao Phraya rivier.

Dag 5: Bangkok - Nachttrein naar Surat Thani

In de middag gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation van Bangkok. Hier gaat u aan boord van de slaaptrein naar Surat Thani, waar u de volgende ochtend vroeg zal aankomen. We reserveren een couchette voor u, waarbij u verblijft in een 2e klasse rijtuig met airconditioning in een in de lengterichting van de trein en middels een gordijn afgeschermde slaapplaats. Wilt u deze ochtend Bangkok op een bijzondere manier verkennen dan is de bekende fietstocht door een niet-toeristisch deel van Bangkok een uitstekende optie, vooraf of ter plaatse extra te reserveren.

Dag 6: Surat Thani - Khao Sok National Park (ca. 50 km)

Aankomst in de vroege ochtend op het station van Surat Thani. Om ca 08.00 uur vertrekt u vanaf het Oum restaurant, hier kunt u op eigen gelegenheid ontbijten, gelegen tegenover het Surat Thani treinstation, per lokale bus/songtaew naar het Khao Sok National Park, een van de indrukwekkendste oerwouden van Zuid-Thailand. U overnacht in een boomhuis (Tree Tops). Na de lunch gaat u tuben op een binnenband of kanoen op de Klong Sok rivier en passeert daarbij indrukwekkende rotswanden en een tunnel van dichte jungle, een ware sensatie! Mocht tubing of kanoen in de droge tijd niet mogelijk zijn, dan maakt u een wandeling door het Khao Sok National Park. Tijdens een diner in Tree Tops zorgen (olie)lampen, tesamen met de vele vuurvliegjes en de geheimzinnige junglegeluiden voor een heel aparte en gezellige sfeer.

Dag 7: Khao Sok National Park

Na het ontbijt rijdt u met een pick-up truck naar het Rajaprapha meer, de boottocht naar de rafthouses is een onvergetelijke ervaring. Na de lunch bezoekt u per boot een vissersdorpje op dit enorme stuwmeer. Vervolgens gaat u naar een grot met vleermuizen, waar u heerlijk kunt zwemmen in het heldere water. Ter afsluiting van deze avontuurlijke dag bezoekt u een pittoreske waterval. Na het diner op de rafthouses maakt u een korte nachtelijke safari, waarna u gaat slapen, omgeven door een weldadige stilte met daarin alleen wat nachtelijke dierengeluiden.

Dag 8: Khao Sok National Park

Vroeg op, waarna een avontuurlijke kanotocht, met een ervaren gids, over het meer volgt. U maakt een goede kans daarbij wilde dieren te zien, bij terugkomst heeft u het ontbijt. Hierna maakt u met de gids een pittige trekking van ca. 3 uur en krijgt u uitleg over de flora en fauna van het regenwoud. Voldaan komt u weer terug op de rafts voor een late lunch. De namiddag is ter vrije besteding. U kunt kanoen, zwemmen of rustig in een binnenband ronddobberen op het koele water van het meer. 's Avonds is er een uitgebreid diner op de drijvende bungalows.

Dag 9: Khao Sok National Park - Koh Samui (ca. 220 km)

Tijdens het ochtendgloren maakt u een begeleide avontuurlijke kanotocht over het meer met een goede kans om wilde dieren te zien. Na uw laatste ontbijt van deze safari is het tijd om te vertrekken. U maakt weer een spectaculaire boottrip door de maagdelijke Khao Sok jungle naar de pier, vanwaar u per pick-up truck en per lokale bus/songtaew naar de kust rijdt en u per ferry of catamaran de overtocht naar het, met zon overgoten, tropische kokospalmenparadijs Koh Samui maakt. Na aankomst op Koh Samui volgt de transfer naar het Ibis Bophut Hotel, gelegen aan het strand van Bophut, aan de noordkant van het eiland en op ca. 500m afstand van het Fisherman's Village, waar u 5 nachten zult verblijven.

Dag 10 t/m 13: Koh Samui

Heerlijke dagen ter vrije besteding op Koh Samui dat alle ingredienten biedt voor een droomvakantie: prachtige witte zandstranden en baaien met kristalhelder warm water omringen heuvels die vol staan met ontelbare, wuivende palmbomen met daarbinnen een spectaculair berglandschap met wandelpaden naar enkele watervallen. Bij Chaweng vindt u tevens een keur aan uitgaansmogelijkheden en winkels. Rondom Koh Samui liggen er voor duik- en snorkelliefhebbers vele mogelijkheden om het onderwaterleven te verkennen. Niet voor niets heeft Koh Samui inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 14: Koh Samui - Nachttrein Bangkok

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid (land en boot transfer) naar het station van Surat Thani voor de nachttrein naar Bangkok.

Dag 15: Bangkok - dagkamer

Na aankomst op het treinstation in Bangkok gaat u op eigen gelegenheid naar het Narai hotel, waar u de beschikking heeft over een dagkamer tot 18.00 uur. In de avond gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Bangkok.

Dag 16: Bangkok - Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend aankomt.

Overnachtingen

U verblijft in goede middenklasse hotels.

Lees als: plaats * hotel 3 x Bangkok * Narai Hotel 1 x Nachttrein Bangkok - Surat Thani 1 x Khao Sok National Park * Tree Top boomhuis 2 x Khao Sok National Park * Bamboo raft, bungalow op drijvend vlot 5 x Koh Samui * Hotel Ibis Samui Bophut 1 x Nachttrein Surat Thani - Bangkok 1 x Bangkok * Narai Hotel (dagkamer tot 18.00 uur) Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen

In het Khao Sok National Park verblijft u in een boomhuis en op een rafthuis. Uw Tree Top boomhuis, met een verande en zitje, is compleet ingericht met dubbelbed, muskietennet, olielamp, plafondventilator, badkamertje met douche en toilet. Uw van bamboe gemaakte drijvende bungalow is eenvoudig ingericht met een matras, muskietennet, olielampen. Het toilet en een douche deelt u met andere gasten. Er is geen electriciteit maar wel een generator, zodat u batterijen kunt opladen. Advies: breng uw eigen handdoek mee.

Inbegrepen Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. direct met China Airlines Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per airconditioned auto of (mini)van en lokale bus/songtaw, pick-up truck, boot, kano en ferry Verzorging op basis van logies & ontbijt (m.u.v. dag 6), lunch op dag 6, 7 en 8 en diner op dag 6, 7 en 8 8 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) 3 overnachtingen in eenvoudige accommodatie in Khao Sok National Park 2 overnachtingen in de nachttrein Bangkok - Surat Thani v.v. in een 2e klasse sleeper Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding door een Engelssprekende gids op dag 2 t/m 9. Op dagen en dagdelen ter vrije besteding beschikt u niet over het vervoer en de gids Aankomst transfer

Niet inbegrepen Dag 5: vervoer hotel Bangkok - treinstation Bangkok, dag 14: vervoer hotel Koh Samui - treinstation Surat Thani (zijnde transfer hotel Koh Samui - haven Koh Samui, ferry overtocht Koh Samui - Don Sak, aansluitend transfer Don Sak - Surat Thani station), dag 15: vervoer treinstation Bangkok - hotel Bangkok en vervoer hotel Bangkok - luchthaven Bangkok Overige maaltijden, fooien en uitgaven van persoonlijke aard Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Eventuele verplichte kerst- en oudejaarsdiners





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203