18 daagse prive rondreis Hoogtepunten van Noord enen Zuid Afbeelding 18 daagse prive rondreis Hoogtepunten van Noord enen Zuid
18 daagse prive rondreis Hoogtepunten van Noord enen Zuid ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

18 daagse prive rondreis Hoogtepunten van Noord enen Zuid

***



Dag 1: Amsterdam - Bangkok

's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok - Chiang Mai

Vroege aankomst op de luchthaven van Bangkok en aansluitende vlucht naar Chiang Mai. Hier wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar uw bij de avondmarkt gelegen hotel. De middag is ter vrije besteding. In de namiddag maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol 'moekratha' (Thais bbq) welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in Chiang Mai.

Dag 3: Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt bezoekt u een van de mooiste olifantenkampen van Noord-Thailand, prachtig gelegen in een door beboste bergen omgeven dal aan de Mae Taeng rivier. Na aankomst ziet u hoe de dikhuiden worden gewassen in de rivier, gevolgd door een vermakelijke show en demonstratie van het zware werk dat de olifanten kunnen verrichten. Optioneel kunt u een rit per olifant door de jungle maken, gevolgd door een bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezichtigt u een orchideeenkwekerij en bezoekt u, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 4: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht langs de Ping rivier, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen of een cursus Thais koken.

Dag 5: Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 180 km)

Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute, met onderweg een bezoek aan de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan, bereikt u Chiang Rai waar u 2 nachten in een aan de Maekok rivier gelegen resort verblijft. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.

Dag 6: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het uitgestrekte Doi Mae Salong gebergte waar vandaan u per pick-up truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar enige tijd geleden opiumteelt het belangrijkste middel van bestaan was. 's Middags maakt u een boottocht over de machtige Mekong rivier naar een in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en bezoekt het interessante House of Opium. 's Avonds is er een diner.

Dag 7: Chiang Rai - Phrae - Phitsanulok (ca. 395 km)

U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 8: Phitsanulok - Khao Yai National Park (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u in Phitsanulok de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. In het prachtig versierde interieur van dit heiligdom staat het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, de door het Thaise volk zeer vereerde Phra Buddha Chinnarat. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Na de lunch bezoekt u in Muak Lek de watervallen en stroomversnellingen in het Arboretum. Aansluitend rijdt u naar uw prachtig, aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht zult verblijven. 's Avonds kunt u optioneel een bezoek brengen aan dit bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand (nachtsafari).

Dag 9: Khao Yai National Park - Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om te relaxen in het resort en te genieten van de prachtige omgeving. Na het middaguur rijdt u naar Bangkok waar u 2 nachten verblijft in het Narai Hotel.

Dag 10: Bangkok

In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding.

Dag 11: Bangkok - Hua Hin (ca. 210 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u het prachtige Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse paleiscomplex van koning Rama IV. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden die aan weerszijden zijn omgeven door geurende Westindische jasmijn. Na de lunch bereikt u in ca. 1 uur de gezellige badplaats Hua Hin waar u 1 nacht verblijft.

Dag 12: Hua Hin - Chumphon (ca. 260 km)

U bezoekt vandaag maar liefst 2 nationale parken. Het Khao Sam Roi Yod National Park bestaat uit een magnifiek landschap van kalkstenen pieken die kaarsrecht uit de moerassen oprijzen. Hier maakt u een korte boottocht naar een ongerept stuk strand, gevolgd door een ca. 30 minuten durende wandeling bergopwaarts naar de beroemde Phraya Nakhon grot. Na de lunch bezoekt u de nabij de grens met Birma gelegen mooie Huay Yang waterval in het gelijknamige nationale park. Aansluitend rijdt u naar het rustige en aan het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 13: Chumphon - Surat Thani (ca. 210 km)

Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het prachtige resort. Na het middaguur rijdt u via de Lang Suan fruitmarkt naar het oude stadje Chaiya voor een bezoek aan de bekende Srivijaya-stijl Chedi. U rijdt vervolgens langs palmen- en rubberplantages en bereikt de plaats Surat Thani, gelegen aan de Tapi rivier. U verblijft 1 nacht in het Diamond Plaza Hotel.

Dag 14: Surat Thani - Koh Samui (ca. 30 km)

Transfer naar de bootpier vanwaar u per ferry of High Speed Catamaran de overtocht maakt naar het met zon overgoten tropische kokospalmenparadijs Koh Samui. Aansluitend volgt de transfer naar het aan het strand van Bhoput, aan de noordkant van het eiland en op ca. 500m afstand van het Fisherman's Village gelegen, Hotel Ibis Samui Bhoput. In dit hotel met zijn mooie freefrom zwembad zult u 3 nachten verblijven.

Dag 15 & 16:

Koh Samui Heerlijke dagen ter vrije besteding. Koh Samui is het bekendste eiland van een schitterende archipel in de Golf van Thailand en biedt alle ingredienten voor een droomvakantie: prachtige witte zandstranden en baaien met kristalhelder warm water omringen heuvels die vol staan met ontelbare, wuivende palmbomen met daarbinnen een spectaculair berglandschap met wandelpaden naar enkele watervallen. De bekendste en meest geliefde stranden zijn het aan de oostkust gelegen 7km lange Chawaeng Beach met een ervoor gelegen natuurlijk rif en het zuidelijker gelegen 4km lange Lamai Beach. Hier vindt u een keur aan uitgaansmogelijkheden en winkels. Rondom Koh Samui liggen er voor duik- en snorkelliefhebbers mogelijkheden te over om het onderwaterleven te verkennen. Niet voor niets heeft Koh Samui inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 17: Koh Samui - Bangkok

In de namiddag/vooravond transfer naar de luchthaven van Koh Samui voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 18: Bangkok - Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend aankomt.

Overnachtingen Plaats * Accommodaties 3 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 2 x Chiang Rai * Rimkok Resort 1 x Phitsanulok * Amarin Lagoon Hotel 1 x Khao Yai National Park * The Greenery Resort 2 x Bangkok * Narai Hotel 1 x Hua Hin * Hua Hin Grand Hotel & Plaza 1 x Chumphon * Novotel Chumphon Beach Resort & Golf 1 x Surat Thani * Diamond Plaza Hotel 3 x Koh Samui * Hotel Ibis Samui Bophut Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een definitief overzicht van de voor u gereserveerde accommodaties.

Inbegrepen * Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. met China Airlines Binnenlandse vlucht Bangkok - Chiang Mai met Bangkok Airways Binnenlandse vlucht Koh Samui - Bangkok met Bangkok Airways Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per airconditioned auto of (mini)van op dag 2 t/m 13 Ferry of High Speed Catamaran Surat Thani - Koh Samui Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3, 5, 7, 8, 11 en 12 en diner op dag 2 en 6 15 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding door prive-chauffeur en Engelssprekende gids op dag 2 t/m 13 Transfers

Niet inbegrepen Overige maaltijden Fooien en uitgaven van persoonlijke aard Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Eventuele verplichte kerst- en oudejaarsdiners (prijzen op aanvraag)



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


18 daagse prive rondreis Hoogtepunten van Noord enen Zuid 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203