23 daagse groepsrondreis Grand Panorama van Thailand ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

23 daagse groepsrondreis Grand Panorama van Thailand

***

Tijdens deze uiterst complete groepsrondreis Grand Panorama van Thailand ontdekt u alle delen van Thailand en maakt u in een rustig tempo uitgebreid kennis met de schoonheid en veelzijdigheid van het land. De eerste 2 weken van deze reis heeft u een Nederlandssprekende reisleiding en een lokale Engelssprekende gids. U ontdekt Bangkok, de River Kwai, Ayutthaya en Chiang Mai. Daarnaast reist u naar het fascinerende...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Amsterdam - Bangkok

's Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2: Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het Narai Hotel. In de middag rijdt u door Chinatown en maakt u een verfrissende boottocht door de klongs van de stad en over de Chao Phraya rivier. U passeert vele paleizen en tempels zoals de Wat Arun, het Grand Palace en het Royal Barge Museum. U ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. Vervolgens maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt. 's Avonds is er een welkomstdiner.

Dag 3: Bangkok - River Kwai (ca. 290 km)

U rijdt naar Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste drijvende markt van het land waar in tientallen bootjes trotse Thaise dames hun koopwaar aanbieden. In de stad Kanchanaburi bezoekt u de Erebegraafplaats. Na de lunch bij de Brug over de River Kwai bezichtigt u het Thailand-Burma Railway Centre Museum. U verblijft 2 nachten in een mooi aan de River Kwai gelegen hotel.

Dag 4: River Kwai

Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een treinrit over de beruchte 'Death Railway' en een boottocht over de Kwai rivier.

Dag 5: River Kwai - Ayutthaya - Tak (ca. 475 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya waar u het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruines van de Wat Chai Wattanaram bezoekt. Na de lunch stopt u bij de Khao Nor kalksteenformaties met de vele apen. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in de plaats Tak.

Dag 6: Tak - Lampang - Chiang Mai (ca. 310 km)

U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol stuwdam en rijdt vervolgens naar Lampang waar u de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang bezoekt. In de middag bereikt u Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten verblijft. 's Avonds is er een sfeervol westers diner in het 'hooggelegen' Tower-restaurant.

Dag 7: Chiang Mai (ca. 70 km)

U rijdt naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep 'jungletempel'. Aansluitend bezoekt u de handvaardigheidsindustrie en ziet u o.a. het beschilderen van parasols en het bewerken van edelstenen. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol moekratha (Thais bbq) diner.

Dag 8: Chiang Mai (ca. 120 km)

U bezoekt een van de mooiste olifantenscholen van Noord-Thailand en ziet hoe de dikhuiden een bad in de rivier nemen, gevolgd door een vermakelijke show en demonstratie van het zware werk dat de olifanten kunnen verrichten. Optioneel kunt u een rit per olifant door de jungle maken, gevolgd door een bamboeraft over de rivier. Na de lunch bezichtigt u een orchideeenkwekerij en bezoekt u, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 9: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd, zoals een tuinen en bergstammen tour in de Mae Sa Vallei of een fietstocht langs de Ping rivier.

Dag 10: Chiang Mai - Chiang Rai (ca. 180 km)

Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute, met onderweg een bezoek aan de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan, bereikt u Chiang Rai waar u 2 nachten verblijft. Na de lunch is de middag ter vrije besteding.

Dag 11: Chiang Rai - Gouden Driehoek - Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het ruige Doi Mae Salong gebergte waar vandaan u per pick-up-truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar de opiumteelt enige tijd geleden nog flink bloeide. U maakt een boottocht over de machtige Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en bezoekt het interessante House of Opium. 's Avonds is er een diner.

Dag 12: Chiang Rai - Phrae - Phitsanulok (ca. 395 km)

U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. Na aankomst in Phrae maakt u een wandeling door het surrealistische landschap van het Phae Muang Phi Forest Park. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht verblijft.

Dag 13: Phitsanulok - Khao Yai National Park (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u in Phitsanulok de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. Hier staat het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, de door het Thaise volk zeer vereerde Phra Buddha Chinnarat. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Na de lunch bezoekt u in Muak Lek de watervallen en stroomversnellingen in het Arboretum. Aansluitend rijdt u naar uw prachtig, aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u 1 nacht verblijft. 's Avonds kunt u optioneel een bezoek brengen aan dit bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand (nachtsafari).

Dag 14: Khao Yai National Park - Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om te relaxen in het resort en te genieten van de prachtige omgeving. Na het middaguur rijdt u naar Bangkok waar u 2 nachten verblijft in het Narai Hotel.

Dag 15: Bangkok

In de ochtend bezoekt u het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex en de beroemde Smaragden Boeddha zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding.

Dag 16: Bangkok - Hua Hin (ca. 210 km)

U rijdt naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u het prachtige Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse paleiscomplex van koning Rama IV. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden. Na de lunch rijdt u naar Hua Hin waar u 1 nacht verblijft.

Dag 17: Hua Hin - Chumphon (ca. 260 km)

U bezoekt vandaag maar liefst 2 nationale parken. Het Khao Sam Roi Yod National Park bestaat uit een magnifiek landschap van kalkstenen pieken die kaarsrecht uit de moerassen oprijzen. Hier maakt u een korte boottocht naar een ongerept stuk strand en vervolgens maakt u een ca. 30 minuten durende wandeling bergopwaarts naar de beroemde Phraya Nakhon grot. Na de lunch bezoekt u de nabij de grens met Birma gelegen mooie Huay Yang waterval. Aansluitend rijdt u naar het rustige en aan het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 18: Chumphon - Surat Thani (ca. 210 km)

Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het prachtige resort. Na het middaguur rijdt u via de Lang Suan fruitmarkt naar het oude stadje Chaiya voor een bezoek aan de bekende Srivijaya-stijl Chedi. U rijdt vervolgens langs palmen- en rubberplantages en bereikt de plaats Surat Thani, gelegen aan de Tapi rivier. U verblijft 1 nacht in het Diamond Plaza Hotel.

Dag 19: Surat Thani - Phang Nga Bay - Phuket (ca. 180 km)

Vandaag rijdt u door een overweldigend landschap van tropische regenwouden. U doorkruist het schiereiland met een prachtig uitzicht op de ruige karstformaties van het Khao Sok National Park. Na de lunch maakt u een schitterende boottocht door de Phang Nga Bay, o.a. bekend vanwege de fascinerend hoog uit zee oprijzende kalksteenrotsen en het James Bond eiland. Aansluitend rijdt u naar het bekende Phuket waar u 3 nachten verblijft in het Duangjitt Resort.

Dag 20 & 21: Phuket

Dagen ter vrije besteding. Phuket biedt alles voor een onvergetelijke droomvakantie. U zult zich dan ook geen moment vervelen op Phuket dat met recht de 'Parel van het Zuiden' genoemd wordt.

Dag 22: Phuket - Bangkok (ca. 20 km)

In de namiddag/vooravond transfer naar de luchthaven van Phuket voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 23: Bangkok - Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend aankomt.

Inbegrepen * Vlucht Amsterdam - Bangkok v.v. met China Airlines Binnenlandse vlucht Phuket - Bangkok met Bangkok Airways Luchthavenbelasting en brandstofheffing Vervoer per lokale touringcar (Tourist Class) met airconditioning en toilet en/of minivan Verzorging op basis van logies & ontbijt, lunch op dag 3, 5, 8, 10, 12, 13, 16, 17 en 19, diner op dag 2, 6, 7 en 11 20 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties (lokale classificatie) Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden Begeleiding tijdens de reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding (dag 2 t/m 15) en Engelssprekende lokale gids (dag 2 t/m dag 19) Alle groepstransfers gebaseerd op de intercontinentale vlucht per China Airlines

Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien (THB 2.800, ca. 66, vrijwillig ter plaatse bij aankomst te voldoen) en uitgaven van persoonlijke aard

Overnachtingen Gedurende deze groepsrondreis verblijft u in goede middenklasse hotels.

Plaats * Accommodaties 1 x Bangkok * Narai Hotel 2 x River Kwai * Pung Waan Yai Resort & Spa 1 x Tak * Viang Tak Riverside Hotel 4 x Chiang Mai * Imperial Pornping Hotel 2 x Chiang Rai * Rimkok Resort 1 x Phitsanulok * Amarin Lagoon Hotel 1 x Khao Yai National Park * The Greenery Resort 2 x Bangkok * Narai Hotel 1 x Hua Hin * Hua Hin Grand Hotel & Plaza 1 x Chumphon * Novotel Chumphon Beach Resort & Golf 1 x Surat Thani * Diamond Plaza Hotel 3 x Phuket * Duangjitt Resort Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een definitief overzicht van de voor u gereserveerde accommodaties.

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18 personen

Annuleringstermijn 21 dagen voor aanvang van deze groepsrondreis



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203