Individuele Rondreis Thailand 11 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Thailand 11 dagen
Individuele Rondreis Thailand 11 dagen
Bestemming: Rondreizen Thailand - Rondreizen

Individuele Rondreis Thailand 11 dagen





Dag 1 AANKOMST, BESTUURDERS TRAINING EN TEMPELZANGEN We halen u om 10.00 uur op bij het CHIANG MAI GATE HOTEL in de stad Chiang Mai en brengen u naar onze trainingsbasis voor het avontuur dat voor ons ligt. Bij aankomst in ons 'basiskamp' in Mae Wang checken we je in bij je accommodatie, lunchen we samen en beginnen we aan je rijopleiding. Zodra iedereen de basis onder de knie heeft, gaan we op je eerste proefrit naar een lokale tempel waar de reis die voor je ligt zalig gezegend worden! 'S Avonds is het tijd om meer tijd te besteden aan het leren kennen van je Tuk Tuk en te genieten van een geweldig Noord-Thais feestmaal.

Dag 2 MEER TRAINING EN OLIFANTEN EN RAFTING Na het ontbijt zullen we meer chauffeurstraining volgen, voortbouwend op wat je gisteren hebt geleerd, en alle kernpunten van de komende reis doorlopen. Dan is het tijd om iets verder weg te gaan met een proefrit door kleine landweggetjes naar een fantastisch olifantenhuis dat voorop loopt in het wegnemen van olifanten uit het leven van trekking en in plaats daarvan een omgeving creëert waar mensen kunnen leren over en tijd doorbrengen met olifanten op hun voorwaarden, niet de onze! We rijden langzaam in een konvooi de 20 km of zo naar het huis van de olifant en geven alle gelegenheid om wat 'tijd op de weg' en vertrouwen te krijgen. Bij aankomst zal de inspiratie achter het huis praten over de geschiedenis van de olifanten, wat hij en zijn team doen en na een geweldige lunch thuis, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren. Je kunt ze voeren, ze leren kennen en dan met ze wandelen (niet rijden toegestaan!) Naar de plaatselijke rivier waar je met ze gaat baden. In de late namiddag drijven we stroomafwaarts op lokale bamboevlotten voordat we wat meer gaan rijden terwijl we teruggaan naar het basiskamp voor het diner en ons klaarmaken voor een avontuurlijke dag morgen.

Dag 3 EN WE ZIJN UIT - DOI INTHANON HIER WE KOMEN Na een vroeg ontbijt gaan we op pad en rijden we over kleine landweggetjes richting de hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon. Je gids staat aan het hoofd van de Tuk Tuk en we reizen in konvooi met het ondersteunende voertuig aan de achterkant. De eerste 20-30 km van de route is eenvoudig met zacht bochtige wegen, maar we raken al snel verbluffende bochten, ongelooflijke landschappen en kleine Karen bergstam dorpen terwijl we op weg zijn naar het Nationaal Park. Geniet van de verbazing van iedereen als ze Tuk Tuks zo ver in de bergen zien - geloof ons, nieuwigheid begint het niet eens te bedekken - en we zullen regelmatig stoppen om verschillende dorpen / uitzichten te bekijken en natuurlijk om enkele van de geweldige koffie en snacks in kleine dorpjes te proeven. De lunch is in een snackbar langs de weg - echte Noord-Thaise stijl. Als je er zeker van bent, kunnen we naar de top van Doi Inthanon gaan - je vertrouwde Tuk Tuk kan het redden! - en halverwege de middag komen we de komende twee nachten aan bij uw accommodatie.Dag 4 TREKKING We geven de Tuk Tuks vandaag een welverdiende rust en verkennen het Nationaal Park te voet. Onder begeleiding van een deskundige trekkinggids verkennen we het prachtige bos rond het gebied tijdens een trektocht van ongeveer 5-6 km (maar met enkele heuvels!) Die geweldige vergezichten en de verplichte waterval biedt. Lunch wordt verzorgd tijdens de trektocht en je trekkinggids is een schat aan informatie over zowel de mensen als de natuur in het gebied om je heen. OPMERKING: deze trektocht is geschikt voor iedereen, zolang je maar 8-10 km kunt lopen. Het tempo is zacht, maar er zijn wat bergop en bergaf secties zoals je zou verwachten in de bergen. Dit is geen trektocht die jaarlijks door duizenden wordt gedaan - het is eerder speciaal voor ons onderzocht en ontwikkeld! We komen halverwege de namiddag terug bij de accommodatie, net op tijd om uit te rusten, te ontspannen en vervolgens te genieten van een geweldig Thais Thais feestmaal.

Dag 5 OPNIEUW OP DE WEG…. Tijd om weer op pad te gaan en vandaag gaan we het Doi Inthanon National Park uit richting onze eindbestemming Mae Sariang, vlakbij de Birmese / Myanmar grens. Onze route slingert door het ongelooflijke landschap en enkele zeer rustige wegen voor het eerste deel van de dag en we gaan dan de laatste twee uur de hoofdweg op naar Mae Sariang. Torenhoge bomen, steile heuvels en meer dan een paar scherpe bochten zijn aan de orde van de dag en we zullen, zoals altijd, regelmatig stoppen om van het gebied te genieten, de Tuk Tuk laten afkoelen en het verkeer laten passeren (en alles zien foto's van jou maken, maar nogmaals, iedereen is verbluft door de site naar Tuk Tuks hierboven). We arriveren halverwege de namiddag in Mae Sariang en checken in voor onze prachtige accommodatie aan de rivier voor de nacht. Mae Sariang is het ontdekken waard met vriendelijke mensen, een fascinerende mix van Thaise en Birmese cultuur (Mae Sariang is de thuisbasis van veel Birmese moslims) en enkele interessante tempels. Alternatief,

neem een ​​koud biertje op het terras boven de rivier en kijk hoe de zon ondergaat!

Dag 6 MEER BOCHTEN EN BERGEN Mae Hong Son is onze bestemming vandaag en we gaan de bergen over en rond de bergen op een van de mooiste wegen van Thailand om onze accommodatie te bereiken. Met genoeg stops om van bestuurder te veranderen, ga je 'wauw' naar het landschap en praat je met iedereen en vraag je je af hoe je in vredesnaam met een Tuk Tuk rijdt, dit is absoluut een dag voor je camera (en Go Pro!). We arriveren rond het midden van de middag bij uw accommodatie, zodat u voldoende tijd heeft om in te checken, een snelle duik te nemen in het mooie zwembad van het resort en u te nestelen in de geweldige zonsondergang bar, genesteld tussen de rijstvelden. Koud bier smaakte nog nooit zo lekker!

Dag 7 VRIJE DAG OM TE VERKENNEN Een vrije dag voor uw Tuk Tuks en wat tijd om te doen wat u wilt. Er is een fantastische trektocht van 8 km door het bos direct vanaf het resortterrein, een zwembad om rond te hangen of je kunt naar de stad Mae Hong Son gaan om te verkennen (ongeveer 10-15 minuten per minibus). Laad je batterijen weer op, dek je gisteravond weer af vanaf de zonsondergangbar of strek je benen in het bos, het is aan jou.

Dag 8 BERGWEGEN NAAR PAI Pai, een van de beroemdste van alle bergsteden in Thailand, is onze bestemming vandaag, maar voordat we daar aankomen, moeten we honderden bochten nemen en enkele van de steilste wegen van de reis. Met geweldig bos, ongelooflijke uitzichten en een stop in de buurt van Soppong voor de lunch om meer geweldige lokale gerechten te proberen, is dit een geweldige dag en tegen het einde van de middag dalen we af naar de vallei waar Pai zit. Je accommodatie ligt 4-5 km buiten de stad, te midden van rijstvelden en geweldige uitzichten, waar je ook kijkt. Er is ook een heerlijk zwembad om te ontspannen, te genieten van het adembenemende landschap en na te denken over de ongelooflijke reis tot nu toe.

Dag 9 GENIET VAN PAI EN DE OMGEVING. Nog een dag om de Tuk Tuks te laten rusten en u de gelegenheid te geven om zelf op verkenning te gaan. Van grotten en tempels tot rondhangen bij het zwembad of het verkennen van de lokale dorpen, onze gidsen staan ​​klaar om u te helpen bij het regelen van allerlei activiteiten. U kunt ook achterover leunen en genieten van het geweldige uitzicht vanuit dit fantastische resort (of een handje helpen bij het helpen en ervoor zorgen dat uw Tuk Tuk in goede vorm is voor de laatste etappe van de reis morgen!)

Dag 10: DE EINDE POT We vertrekken vroeg in de ochtend en onderhandelen we de laatste paar honderd bochten terwijl we terugvallen naar Chiang Mai en dan naar ons eerste basiskamp van dag 1 en 2. U zult een enorme verandering in de dorpen opmerken , mensen en temperatuur (!) terwijl we lager en lager gaan en dan door een aantal kleine dorpen en steden op onze route. Met voldoende mogelijkheden om te stoppen en te verkennen, nemen we het vandaag vrij rustig aan en komen halverwege / late namiddag terug in Mae Wang. Dan is het tijd om ons op te frissen voordat we een laatste groepsdiner hebben, de avonturen van de afgelopen 10 dagen delen en genieten van je laatste momenten met je eigen Tuk Tuk.

Dag 11 FAREWELL Na uitslapen is het gisteravond laat! - we vertrekken rond het middaguur terug naar het Chiang Mai Gate Hotel. Gefeliciteerd - je bent nu een volwaardig lid van The Tuk Tuk Club!



Individuele Rondreis Thailand 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203