Logo
Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago

Een goed bewaard geheim, wat eigenlijk zo zou moeten blijven. Een eiland waar je verzekerd bent van rust. Witte standen, helder water, regenwoud en vooral de relaxte sfeer zijn kenmerkend voor dit eiland. Tobago is als toeristische bestemming lange tijd nauwelijks ontwikkeld. De aanwezigheid van een internationale luchthaven heeft dit de laatste jaren enigszins veranderd, maar het grotendeels ontbreken van toeristische ontwikkeling blijft nog steeds één van Tobago"s grootste charmes.

Landeninformatie

Tobago ligt ten noordoosten van Venezuela. Dit fantastische eiland hoort bij de eilandstaat Trinidad & Tobago. Er is een Atlantische - en een Caribische kust waardoor u er twee soorten onderwaterlandschappen tegenkomt. Tobago heeft vele mogelijkheden en biedt veel meer dan alleen zon, zee en strand.

Natuurliefhebbers kunnen het regenwoud ontdekken, waar u een rijke en gevarieerde vogelpopulatie aantreft. Daarnaast zullen watersporters er niets te kort komen en zal de Caribische Calypso-cultuur zorgen voor glimlach op ieders gezicht. De uitermate vriendelijke en zeer relaxte bevolking van Tobago ziet de natuur als een belangrijke factor in hun bestaan en zal u gastvrij ontvangen.

In tegenstelling tot andere Caribische eilanden is Tobago (geologisch gezien) een verlengstuk van het vasteland van Venezuela. Het eiland is ongeveer 42 kilometer lang en 11 kilometer breed, waarin het binnenland wordt gedomineerd door de Main Ridge, een heuvelachtig regenwoud, het oudste beschermde regenwoud van het westelijk halfrond. Het landschap is weelderig, groen en heuvelachtig met een gering aantal wegen. Echte ontwikkeling is zichtbaar in een klein gebied (een "koraalvlakte") in het zuiden, vanaf de luchthaven Crown Point tot de hoofdstad Scarborough. Ruim 80% van de 50.000 "Tobagonians" woont hier.

Naast het bijzondere natuurschoon is Tobago"s sterkste en meest gewaardeerde eigenschap wel de beleefdheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking, zeker in vergelijking met andere Caribische eilanden. Genegeerd gedurende eeuwen door de rest van de wereld, zijn "Tobagonians" bijzonder trots op hun eiland en dat willen ze graag met bezoekers delen.

Activiteiten

De wateren van zowel de Caribische als de Atlantische kant van Tobago bieden een groot scala van mogelijkheden. Het warme water, het goede zicht en de grote verscheidenheid aan leven maakt dit tot een van de betere duikeilanden van het Caribisch gebied. Het bekendste startpunt voor een duikdag is Speyside, gelegen in het noordoosten van Tobago aan de Atlantische kust. Voor de kust hier ligt Little Tobago. Vooral voor de ervaren duikers is hier veel te beleven. In het zuidwesten aan de Caribische kant ligt het startpunt Pigeon Point. Bucco Reef en Black Rock hebben mooie duikplaatsen. Hier tref je onderwater o.a. kanonnen aan en je kunt er ook duiken op een onlangs gezonken ferryboot. Omdat er rond Tobago nog steeds niet intensief gedoken wordt, worden er nog dagelijks nieuwe duikplaatsen gevonden en nieuwe vissen ontdekt. Met geluk treft u zelfs walvishaaien. Kortom is Trinidad en Tobago een perfecte duikbestemming.

Naast het duiken kunt u zich eindeloos vermaken met watersporten zoals surfen, zeilen, jetskieen, varen, kajakken en parasailing. Het binnenland van Trinidad en Tobago is echter minstens zo bijzonder als de onderwaterwereld. Het regenwoud zit vol bijzondere vogels die u vrijwel nergens anders ter wereld zult aantreffen. Bovendien behoren Trinidad en Tobago tot de top 10 van de wereld qua dichtheid van vogelsoorten, u heeft dus een grote kans om veel verschillende vogels te zien. U kunt door het regenwoud trekken, mountainbiken, zip-linen, de grotten verkennen en schilpadden spotten voor nog meer vermaak. Naast de schoonheid van de natuur kunt u ook heerlijk golfen op het eiland. Er zijn meerdere golfbanen waar u met plezier aan uw spel kunt werken.

Flora en Fauna

De mooie witte zandstranden en het indrukwekkende onderwaterleven zijn rijk aan een groot aantal diersoorten, de tropische vissen zullen u verrassen met hun schoonheid. In de regenwouden zult u vooral veel bijzondere vogelsoorten tegenkomen, al komen er bijvoorbeeld ook ocelotten voor. Ook de plantensoorten in het regenwoud zijn zeker het bekijken waard.

Taal

Engels is de officiele taal in Trinidad en Tobago, al komen er ook enkele lokale talen voor.

Munteenheid

De officiele valuta is de Trinidad en Tobago dollar (TTD).

Tijdsverschil

  • Tijdens onze zomertijd is het in Trinidad en Tobago 6 uur vroeger.
  • Tijdens onze wintertijd is het in Trinidad en Tobago 5 uur vroeger.

Voltage

Spanning 115 Volt. Het gebruik van een adapter wordt aanbevolen.

Vaccinaties

Er worden vaccinaties tegen DTP, gele koorts en Hepatitis A aangeraden bij een reis naar Trinidad en Tobago. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of de GGD.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat tot 6 maanden na aankomst geldig is.

© Copyright 2008-2018  vakantiestunt.nl
v2.0180518