10 daagse Rondreis Natuurwonderen van Tsjechie Afbeelding 10 daagse Rondreis Natuurwonderen van Tsjechie
10 daagse Rondreis Natuurwonderen van Tsjechie
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

10 daagse Rondreis Natuurwonderen van Tsjechie





DAG 1 ADRŠPACH-TEPLICE ROTSSTAD

We wachten op je op de luchthaven, waar we je helpen je auto te lenen en je ontvangt alle belangrijke informatie voor je reis. Dan ben je klaar voor je roadtrip en kun je op reis gaan. Nadat u vanaf de luchthaven in Teplice nad Metují bent aangekomen en in uw hotel heeft ingecheckt, gaat u op verkenning in de nabijgelegen rotsstad Teplice. Er is een wandeling van 6 km door de verschillende rotsformaties met een prachtig uitzicht op dit landschap. Je bezoekt ook de ruïnes van het Stremen-kasteel uit de 13e eeuw, waar een stel overvallers woonden.Je zult zeker de sfeer van dit prachtige natuurwonder op je nemen. Je overnacht in Teplice nad Metují.

202 km 2 uur en 40 minuten


DAG 2 ADRŠPACH- TEPLICE ROTSSTAD

Deze dag staat in het teken van het verkennen van Adršpach, de grootste en wildste rotsstad van Centraal-Europa. De stad is van nature gemaakt van enorme rotsformaties in de vorm van pilaren, kolommen, muren, kloven en labyrinten. Interessant is dat bijna elke steen zijn kenmerkende naam heeft, bijvoorbeeld "de geliefden" of "de Johann Wolfgang". Er zal een wandeling van 8 km zijn door deze prachtige rotsstad. Halverwege je wandeling bewonder je de schoonheid van het azuurblauwe meer en de omgeving vanaf de punter. Je leert over de namen van rotsen en ook over de tovenaars en monsters die hier leven. Er zullen ook glorieuze Adršpach-watervallen zijn. 'S Avonds kom je terug naar Teplice nad Metují, het hangt van jou af of je de trein of 4 km mooie wandeling kiest. Je overnacht in Teplice nad Metují.

8 km 12 minuten


DAG 3 KRKONOŠE-BERGEN MET DE TSJECHISCHE HOOGSTE PIEK SNĚŽKA

Je verlaat Teplice nad Metují na het ontbijt met ons volgende doel voor de boeg: Horní Malá Úpa, vanwaar je gaat wandelen op de hoogste berg van Tsjechië, Sněžka. Deze piek ligt in het nationaal park en de bergen Reuzengebergte aan de Tsjechisch-Poolse grens. Dankzij de hoogte biedt het onbeperkt panoramisch uitzicht op het verre landschap. Onderweg geniet u van een panoramisch uitzicht en passeert u de lokale berghutten. Nadat je de top hebt bereikt, loop je het prachtige pad rond Luční Bouda naar Pec pod Sněžkou, het Tsjechisch beroemde berg recreatiecentrum. Je overnacht in Pec pod Sněžkou.

57 km 1 uur en 10 minuten


DAG 4 JETŘICHOVICE ROTSEN IN BOHEMIAN SWITZERLAND, KRÁSNÁ LÍPA

Na het ontbijt vertrek je naar de reis met als eindbestemming Krásná Lípa vlakbij het nationaal park Boheems Zwitserland. De weg loopt langs de grens met Polen en Duitsland. Je eerste stop is in Jetřichovice, vanwaar je langs een 6 km lang pad loopt dat bekend staat om zijn zandstenen rots steden en op zichzelf staande rots torens. Tot de beroemdste behoren de Rudolf's Stone, de Vilemina's muur en de Mariina-rots, waarvan de toppen een schilderachtig uitzicht op de omgeving openen. Het wordt echt een aangename wandeling. Na deze wandeling gaat u naar het nabijgelegen Krásná Lípa, dat op 20 minuten afstand ligt. Je overnacht in Krásná Lípa.

193 km 3 uur en 25 minuten


DAG 5 HET HART VAN BOHEMISCH SWITZERLAND MET PRAVČICKÁ BRÁNA

Op je vijfde dag verken je het hart van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het wordt echt een mooie wandeling van 13 km over het oudste toeristische pad van heel Boheems Zwitserland. Je zult de Pravčická-poort bewonderen, een van de grootste natuurlijke rots poorten op ons continent en het is ook een symbool van dit gebied. U kunt de schoonheid bewonderen van nabijgelegen uitzichten of direct onder deze zandstenen reus zitten. 'S Middags geniet je van de rit op de punter in Edmund Gorge. Boven de kloof zijn er veel rotsen met spectaculaire formaties. Je overnacht in Krásná Lípa.

26 km 40 minuten


DAG 6 PRACHTIGE KONĚPRUSY-GROTTEN, ŽELEZNÁ RUDA

Na het ontbijt vertrek je naar de reis met als eindbestemming Železná Ruda. Maar je eerste stop is bij het unieke natuurlijke monument, de Koněprusy-grotten. Je adem wordt weggenomen door de kerstversiering die hier al miljoenen jaren is gevormd. Na deze coole ervaring gaan we verder naar onze laatste stop, Železná Ruda, het favoriete centrum van zomer- en wintertoerisme en recreatie. Je overnacht in Železná Ruda.

304 km 4 uur


DAG 7 ZWART MEER, DUIVELS MEER EN ŠPIČÁK PEAK IN ŠUMAVA MOUNTAINS

Deze dag wordt een wandeldag vol natuurlijke schoonheden. 'S Ochtends neem je de lokale trein naar het dorp Špičák. Dit dorp ligt onder de top van Špičák, een van de hoogste toppen van de Šumava-bergen. Het wordt dus makkelijker om voor jou naar deze top te klimmen. Op de top staat een uitkijktoren met prachtig uitzicht op de omgeving. Voor degenen die hun stroom willen besparen, kunnen ze de kabelbaan naar de top gebruiken. Na deze piek loop je door het bospad naar Devil’s and Black Lake. Dit zijn ijsberg-gletsjermeren en mensen praten over de

magische legendes. Je bewondert deze prachtige meren, geniet van onze snack en dan ga je terug naar Železná Ruda. Je overnacht in Železná Ruda.


DAG 8 IN DE VOETSPOREN VAN WOLFS EN WIDELY SPREAD PROTECTED BOGS

Na het ontbijt ga je op reis voor vandaag. Je eerste stop is in Srní, waar is het educatieve pad met hangende loopbrug van waaruit je wolven in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. Dan is de andere stop bij Jezerní slať. Daarna ga je naar Borová Lada vanwaar je naar Chalupská slať loopt, het grootste veenmeer van Tsjechië. Je laatste stop is in het bergdorp Kvilda met typische houten vakwerkhuizen verspreid over de omliggende hellingen. In de nabije omgeving verken je een hert en een weelderig gebied en leer je iets over deze prachtige dieren. Je overnacht in Kvilda.

69 km 1 uur 18 minuten


DAG 9 KLEŤ-BERG EN DE SCHILDERSTAD ČESKÝ KRUMLOV

Je kunt voor deze dag kiezen uit twee opties. Op berg Kleť kun je heerlijk wandelen. Er is een uitkijktoren met een restaurant bovenaan en als je een adrenaline-liefhebber bent, kun je op een scooter de berg afrijden. Of u kunt genieten van deze prachtige stad, want het is zeker de moeite waard! Er zijn veel plaatsen om te bezoeken in Český Krumlov, vooral het Český Krumlov-kasteel of de kapel op de berg van het kruis met een spectaculair uitzicht op de stad. Het is ook leuk om bij de rivier te zitten kijken naar al het moois en te genieten van wijn of goed Tsjechisch bier.

Je overnacht in Český Krumlov.

83 km 1 uur en 20 minuten


DAG 10 VERTREK

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Vervolgens rijd je van Český Krumlov naar de luchthaven van Praag.

190 km 2 uur en 30 minuten



10 daagse Rondreis Natuurwonderen van Tsjechie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203