13 daagse Rondreis Tsjechie Compleet Afbeelding 13 daagse Rondreis Tsjechie Compleet
13 daagse Rondreis Tsjechie Compleet
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

13 daagse Rondreis Tsjechie Compleet





DAG 1 WELKOM IN PRAAG, DE MOEDER VAN STEDEN

We wachten op je op de luchthaven, waar we je helpen je auto te lenen en je ontvangt alle belangrijke informatie voor je reis. Dan ben je klaar voor je roadtrip en kun je op reis gaan. Na het inchecken in je hotel heb je alle tijd om het historische centrum van Praag te verkennen. Je krijgt van ons een suggestie voor een mooie wandeling van 4 uur. Deze 4 uur durende tour neemt je mee langs de beroemdste monumenten van Praag, zoals het Oude Stadsplein, het Oude Stadhuis, de Astronomische Klok van Praag, de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, de Petřín-uitkijktoren (ook wel zus van de Eiffeltoren genoemd) met het Mirror Maze en Vyšehrad. Daarna kunt u genieten van de tijd die u besteedt zoals u dat wilt. U kunt ontspannen met een kopje koffie, een fles wijn of u kunt enkele van de interessante tips gebruiken voor restaurants, musea, parken of een adrenaline-ervaring. Je overnacht in Praag.

20 km 30 minuten


DAG 2 HET KASTEEL KARLŠTEJN EN DE GROTTEN KONĚPRUSY

Na het ontbijt ga je op pad en begin je avontuurlijke roadtrip. De eindbestemming van vandaag is kuuroord Karlovy Vary. Als eerste stop onderweg bezoek je het majestueuze Karlštejn-kasteel, dat in de buurt van Praag ligt. U zult versteld staan ​​van de adel van het kasteel, een van de historische symbolen van ons land. Daarna ga je verder met een bezoek aan een uniek natuurmonument, de Koněprusy-grotten. Je adem wordt weggenomen door de kerstversiering die hier al miljoenen jaren is gevormd. Je volgende stop is de eindbestemming - Karlovy Vary. U kunt 's avonds een ontspannen wandeling maken, genieten van de spa-zuilengalerijen en de bijzondere sfeer voelen. Je overnacht in Karlovy Vary.

189 km 2 uur en 50 minuten


DAG 3 BOHEMIAN SPA TRIANGLE KARLOVY VARY, FRANTIŠKOVY LÁZNĚ EN MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Deze dag zal vol gezondheid en ontspanning zijn. Je brengt het door in drie verschillende kuuroorden, wandelt door de zuilengalerijen of proeft lokaal bier. Elk van deze steden is op de een of andere manier uniek. Maar je doet meer dan alleen door de steden wandelen! Je bezoekt ook het natuurreservaat SOOS, een reservaat vol moddervulkanen en minerale bronnen, een vlinderhuis met unieke vlinders van over de hele wereld en miniaturpark Boheminium Mariánské Lázně, waar veel Tsjechische monumenten in hun miniatuurversies staan. Je ziet enkele van de plaatsen die je al hebt bezocht, maar ook aankomende bestemmingen. Je overnacht in Mariánské Lázně.

84 km 1 uur


DAG 4 HLUBOKÁ NAD VLTAVOU KASTEEL EN BAROKKE BOERDERIJEN IN HOLAŠOVICE

Na het ontbijt ga je naar Zuid-Bohemen. Dit deel van het land staat vol met pittoreske stadjes, majestueuze kastelen en kostbare UNESCO-werelderfgoedlocaties. Je eerste stop is bij het kasteel Hluboká nad Vltavou, een romantisch kasteel met een sprookjesachtige sfeer. De volgende stop is een stad die op de UNESCO-lijst staat - Holašovice met zijn folkloristische barokke boerderijen. De eindbestemming is Český Krumlov, een door UNESCO beschermde historische stad met charmante zijbeuken en een met elkaar verweven rivier die in de zomer door veel mensen wordt bereden. Je overnacht in Český Krumlov.

273 km 4 uur


DAG 5 DE STAD VAN ČESKÝ KRUMLOV

De hele dag staat in het teken van genieten van deze prachtige stad want het is zeker de moeite waard! Er zijn veel plaatsen om te bezoeken in Český Krumlov, vooral het Český Krumlov-kasteel of de kapel op de berg van het kruis met een spectaculair uitzicht op de stad. Het is ook leuk om bij de rivier te zitten kijken naar al het moois en te genieten van wijn of goed Tsjechisch bier.

Maar als je het bezichtigen van de stad beu bent en wat energie uit de natuur wilt halen, kun je de extra optie gebruiken, namelijk de Kleť-berg. Er is een uitkijktoren met een restaurant bovenaan en als je een adrenaline-liefhebber bent, kun je op een scooter de berg afrijden. Je overnacht in Český Krumlov.

20 km 30 minuten


DAG 6 KASTEEL TELČ ČERVENÁ LHOTA STAD EN JOODS KWARTAAL IN TŘEBÍČ

Je verlaat Český Krumlov na het ontbijt met je volgende doel voor de boeg - de stad Znojmo. Maar zoals gezegd is het doel ook de reis, dus onderweg stop je bij een kasteel en twee UNESCO-steden. Het waterkasteel Červená Lhota is een heerlijke plek waar je verliefd op zult worden. Daarna bezoekt u de historische steden Telč en Třebíč, waar u de Joodse wijk en de St. Procopius-basiliek bezoekt. Je komt 's avonds naar Znojmo, maar je kunt enkele tips van de gids gebruiken en genieten van de beste Zuid-Moravische wijn met een mooi uitzicht over de natuur. Je overnacht in Znojmo.

230 km 3 uur en 30 minuten


DAG 7 ZNOJMO EN MIKULOV, STEDEN MET EEN GEUR VAN WIJN

Je begint de dag met een wandeling door het historische centrum van Znojmo. Daarna ga je naar een ander wijnstadje - Mikulov - waar je de kans krijgt om wijnen te degusteren in lokale wijnkelders. Aan het einde van de dag geniet je van de prachtige zonsondergang vanaf de Saint Hill in Mikulov met een panoramisch uitzicht over de stad en haar kasteel. Uiteraard met een fles wijn. Je overnacht in Mikulov.

62 km 53 minuten


DAG 8 CULTUREEL LANDSCHAP LEDNICE-VALTICE

Op je achtste dag verken je Lednice en Valtice. Het is een complex van architectonische monumenten die door UNESCO worden beschermd. We hebben deze schoonheid te danken aan de familie Liechtenstein, omdat ze jarenlang voor dit land hebben gezorgd en veel prachtige gebouwen hebben gebouwd. Kastelen, kassen, historische wijnkelders, zomerverblijven, minaretten en romantische gebouwen zijn allemaal te vinden in dit gebied. Als je het eenmaal met je eigen ogen ziet, begrijp je waarom het zo waarden zijn. Je eindigt de dag met een typische wijnkelder ervaring met lokale wijndegustatie. Je overnacht in Valtice.

25 km 40 minuten


DAG 9 WELKOM IN BRNO, DE STAD DIE DOOR HET ZWEEDSE LEGER WERD BESLIST

Na het ontbijt ga je op reis om de stad Brno te bezoeken. Brno is een prachtige plek die altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in de evolutie van het land. Nadat je in een hotel hebt ingecheckt, breng je de rest van de dag door met genieten van en het bezichtigen van de stad. Je bezoekt het historische centrum, de kathedraal van St. Peter en Paul en het Špilberk-kasteel, dat in 1645 een rol speelde in de belegering van de stad door het Zweedse leger. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, een rondleiding door de meest populaire architectuur monument - Tugendhat Villa - zal beschikbaar zijn of als je dapper genoeg bent, kun je de historische ondergrondse van Brno bezoeken. Voor de avond vrije tijd ontvang je een aantal speciale aanbevelingen voor lokale bierbars. Je overnacht in Brno.

Er is nog een andere optie voor liefhebbers van bier en dat is een bezoek aan de brouwerij met bierproeverij.

Een andere optie voor een hele dag is het Veveří-kasteel dat boven het grootste water in Brno uittorent. Er zal ook wat gewandeld worden door het mooie landschap.

62 km 1 uur


DAG 10 PRACHTIGE MORAVISCHE KARST

Na het ontbijt ga je op reis naar Moravische Karst, een plek waar de mooiste grotten zich bevinden. Deze grotten staan ​​vol met kerstversieringen die al duizenden jaren ontstaan. Je bezoekt de meest populaire - Punkva-grot - en enkele kleinere zoals de Balcarka-grot en de Catherine-grot. Naast het zien van kathedralen van stalagmieten en stalactieten, bezoekt u de bodem van Macocha Abyss en neemt u een boot langs de ondergrondse rivier de Punkva. Dit natuurwonder zal je zeker adembenemend maken. Na deze ervaring bezoekt u de windmolen in Rudice. Je overnacht in Brno.

65 km 1 uur en 10 minuten


DAG 11 KASTEEL KROMĚŘÍŽ, HISTORISCHE STAD OLOMOUC

Je raakt 's ochtends de weg en gaat naar Kroměříž, waar je een UNESCO-bezienswaardigheid zult bezoeken - Kroměříž Castle and Gardens. De tuinen zijn de meest beschermde tuinen ter wereld, dus het is een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen.

Na deze rustige reis ga je naar een andere stad - Olomouc - om een ​​ander UNESCO-monument te zien - Holy Trinity Column. En er is nog veel meer, bijvoorbeeld Olomouc Orloj, een van de weinige heliocentrische astronomische klokken ter wereld. Je overnacht in Olomouc.

114 km 1 uur en 25 minuten


DAG 12 KASTEEL LITOMYŠL, KUTNÁ HORA - DE STAD ZILVER

Je laatste dag zul je UNESCO-monumenten ontdekken en het zal de kers op de taart zijn van je hele tour. Na het ontbijt vertrek je naar de reis om Kutná Hora te bezoeken. Je eerste stop is in Litomyšl. U kunt de gerestaureerde kloostertuinen en het geschilderde Portmoneum-museum bezoeken. En natuurlijk mag u het Litomyšl-kasteel niet missen dat op de lijst van UNESCO-erfgoed staat. Het is een van de mooiste renaissance gebouwen in Centraal-Europa. Daarna ga je naar Kutná Hora, dat was in de Middeleeuwen, de zilveren schatkamer van het Tsjechische koninkrijk genoemd. Je kunt door de schilderachtige historische straten lopen en genieten van de sfeer van deze stad. Je overnacht in Kutná Hora.

175 km 2 uur en 30 minuten


DAG 13 VERTREK NAAR DE LUCHTHAVEN

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Vervolgens rijd je van Kutná Hora naar de luchthaven van Praag.

109 km 1 uur 23 minuten



13 daagse Rondreis Tsjechie Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203