7 daagse Rondreis Tsjechie Afbeelding 7 daagse Rondreis Tsjechie
7 daagse Rondreis Tsjechie
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

7 daagse Rondreis Tsjechie




DAG 1 WELKOM IN PRAAG, DE MOEDER VAN STEDEN

We wachten op u op de luchthaven, waar we u helpen uw auto te lenen en u ontvangt alle belangrijke informatie voor uw reis. Dan ben je klaar voor je roadtrip en kun je op reis gaan. Na het inchecken in je hotel heb je alle tijd om het historische centrum van Praag te verkennen. Je krijgt van ons een suggestie voor een mooie wandeling van 4 uur. Deze 4 uur durende tour neemt je mee langs de beroemdste monumenten van Praag, zoals het Oude Stadsplein, het Oude Stadhuis, de Astronomische Klok van Praag, de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, de Petřín-uitkijktoren (ook wel zus van de Eiffeltoren genoemd) met het Mirror Maze en Vyšehrad. Daarna kunt u genieten van de tijd die u besteedt zoals u dat wilt. U kunt ontspannen met een kopje koffie, een fles wijn of u kunt enkele van de interessante tips gebruiken voor restaurants, musea, parken of een adrenaline-ervaring. Je overnacht in Praag.

20 km 30 minuten


DAG 2 KASTEEL HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, ČESKÝ KRUMLOV UNESCO-STAD

Na het ontbijt ga je naar Zuid-Bohemen. Dit deel van het land staat vol met pittoreske stadjes, majestueuze kastelen en kostbare UNESCO-werelderfgoedlocaties. Je eerste stop is bij het kasteel Hluboká nad Vltavou, een romantisch kasteel met een sprookjesachtige sfeer. De volgende stop is een stad die op de UNESCO-lijst staat - Holašovice met zijn folkloristische barokke boerderijen. De eindbestemming is Český Krumlov, een historische stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat met charmante zijbeuken en een met elkaar verweven rivier die in de zomer door veel mensen wordt bereden. Je overnacht in Český Krumlov.

179 km 2 uur en 14 minuten


DAG 3 KASTEEL ČERVENÁ LHOTA, STAD TELČ EN JOODS KWARTAAL IN TŘEBÍČ

Je verlaat Český Krumlov na het ontbijt met je volgende doel voor de boeg - de stad Brno. Maar zoals gezegd, het doel is ook de reis, dus onderweg stop je bij één kasteel en twee UNESCO-steden. Het waterkasteel Červená Lhota is een heerlijke plek waar je verliefd op zult worden. Daarna bezoekt u de historische steden Telč en Třebíč, waar u de Joodse wijk en de St. Procopius-basiliek bezoekt. Je komt 's avonds naar Znojmo, maar je kunt enkele tips van de gids gebruiken en genieten van de beste Zuid-Moravische wijn met een mooi uitzicht over de natuur. Je overnacht in Brno.

264 km 4 uur


DAG 4 HISTORISCHE BRNO EN SPECTACULAIRE GROTTEN IN MORAVISCHE KARST

De dag begint met genieten en bezienswaardigheden bekijken van deze prachtige stad. Je bezoekt het historische centrum, de kathedraal van St. Peter en Paul en het Špilberk-kasteel dat in 1645 een grote rol speelde in de belegering van de stad door het Zweedse leger. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, kunnen ze een bezoek brengen aan het populairste architectonische monument, Tugendhat Villa, dat nog geen honderd jaar oud is. En als je dapper genoeg bent, kun je een aantal van de angstaanjagende historische ondergrondse onder de Brno bezoeken. In de namiddag bezoek je unieke en de mooiste grotten, die vlakbij de Brno liggen. In deze grotten, afgezien van de kathedralen van stalagmieten en stalactieten, bezoek je ook de bodem van Macocha Abyss en neem je een boot langs de ondergrondse rivier de Punkva. Je adem zal zeker worden weggenomen door de karstversiering die hier al miljoenen jaren is gevormd. Voor de avond vrije tijd ontvang je speciale aanbevelingen voor lokale bierbars. Je overnacht in Brno.

65 km 1 uur en 10 minuten


DAG 5 OLOMOUC TOWN, KROMĚŘÍŽ KASTEEL MET WERELD UNIEKE TUINEN

Na het ontbijt vertrek je naar de Moravische stad Olomouc. Je zult historische pleinen met monumenten bewonderen, met name de UNESCO Holy Trinity-kolom en ook de minder bekende astronomische klok Olomouc. Maar het is een van de weinige heliocentrische astronomische klok ter wereld en komt uit de 15e eeuw. Het werkt nog steeds en het is zeker een onvergetelijke ervaring om dit met eigen ogen te zien. 'S Middags ga je verder naar Kroměříž, waar je het Kroměříž UNESCO-kasteel en een van de meest beschermde tuinen ter wereld bezoekt. Tuinen zijn echt in goede staat en je kunt hier wandelen en ontspannen op deze prachtige plek. Je overnacht in Kroměříž.

127 km 1 uur en 40 minuten


DAG 6 LEDNICE-VALTICE CULTUREEL LANDSCHAP, kastelen in het land van wijn

Deze dag zal vol zijn met het verkennen in het culturele landschap van Lednice-Valtice, de rijke erfenis van de familie Liechtenstein die jarenlang voor dit land zorgde. Het staat vol majestueuze kastelen en romantische gebouwen in een natuurlijke omgeving. Als je dat ziet, begrijp je waarom dit landschap op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat. Je eerste stop is in Lednice, waar je het adembenemende Lednice-kasteel met tropische kas zult bezoeken. Je zult dit landschap ook verkennen vanaf de minaret toren in het kasteelpark en er is een prachtig uitzicht over het hele landschap. In de middag ontdekt u de stad Valtice met barok kasteel en historische wijnkelders. En als het nog steeds genoeg voor je is, loop je door de wijngaarden naar het romantische gebouw Reistna met nog een prachtig uitzicht voor dit landschap. Je overnacht in Valtice.

121 km 1 uur en 30 minuten



DAG 7 VERTREK NAAR DE LUCHTHAVEN

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Vervolgens rijdt u van Valtice naar de luchthaven van Praag.

230 km 3 uur



7 daagse Rondreis Tsjechie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203