8 daagse Ontspannen Rondreis Tsjechie Afbeelding 8 daagse Ontspannen Rondreis Tsjechie
8 daagse Ontspannen Rondreis Tsjechie
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

8 daagse Ontspannen Rondreis Tsjechie




DAG 1 WELKOM IN ZUID-MORAVIË

We wachten op je op de luchthaven, waar we je helpen om je auto te lenen en je ontvangt alle belangrijke informatie. Dan ben je klaar voor je reis en kun je op reis gaan met als eindbestemming de stad Lednice. De plaats van natuurlijke schoonheden en sprookjesachtige kastelen en de jongste spa van Tsjechië. Na aankomst in Lednice en incheck in uw hotel, zult u ontspannen en genieten van welkomst procedures in de lokale spa. Deze spa maakt gebruik van de effecten van natuurlijk mineraalwater van jodium-broom, dat een gunstig effect heeft op het bewegingsapparaat, op neurologische aandoeningen en op gynaecologische en branderige aandoeningen. 'S Avonds kunt u genieten van een romantische wandeling rond het Lednice-kasteel en de Franse tuin. Je overnacht in Lednice.

105 km 1 uur en 15 minuten


DAG 2 UNESCO LEDNICE-VALTICE CULTUREEL LANDSCHAP

Deze dag staat in het teken van genieten van het prachtige landschap in Lednice, het deel van het door UNESCO beschermde cultuurlandschap Lednice-Valtice. Je bezoekt het Lednice-kasteel en de Franse tuin met een kas. Dan geniet je van een prachtige rit met een paardenkoets door het park naar de minaret en voor nu voel je je net als Lichtenstein in het verleden. Minaret is het oudste romantische gebouw van dit UNESCO-complex en het is ook het grootste gebouw van dit type in niet-islamitische landen. Het is meer dan 60 meter hoog en vanaf de top kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op het Lednice-kasteel en het omliggende landschap. Nadat je de minaret hebt bewonderd, ga je verder met je koetsrit naar het andere gebouw - Janohrad. Het is de kunstmatige romantische ruïne en Lichtenstein gebruikte het als jachthuis. Je bezoekt Janohrad met een rondleiding en dan kom je met de boot terug naar het kasteel van Lednice. Aan het einde van deze dag kunt u genieten van een aantal kuurbehandelingen in de lokale spa of van lokale wijnen in de wijnkelder. Je overnacht in Lednice.

 

DAG 3 ROAMING IN HET MOOIE PLATTELAND MET LICHTENSTEIN ROMANTISCHE GEBOUWEN

Na het ontbijt loop je door het natuurpad langs het National Nature Reserve - Lednice vijvers. Je geniet van het uitzicht op het prachtige landschap en je leert ook iets over de lokale fauna en flora van de educatieve borden. Dieper in het bos ontdekt u andere verborgen schatten, zoals de Tempel van Apollo, het Pond-kasteel, het Border Chateau of de Three Graces-tempel. De kleine gebouwen die ook door Lichtenstein zijn gebouwd en die dit landschap meer uniciteit geven. Na deze wandeling ga je naar Valtice, waar je de lokale wijnkelder ontdekt. Natuurlijk met degustatie. In de late namiddag heb je de mogelijkheid om naar de Diana-tempel te lopen, die ook Rendez-vous wordt genoemd en die is opgedragen aan de godin van de jacht. Of u heeft de mogelijkheid om de rest van de dag door te brengen met wellness-ontspanning. Je overnacht in Valtice.

8 km 10 minuten


DAG 4 VALTICE CHATEAU EN COLONNADE REIST EN IN HET CENTRUM VAN ZONNIGE WIJNGAARDEN

'S Morgens bezoek je Valtice Chateau. Je kunt 21 kamers van het kasteel bezoeken en er is ook een expositie over de prinselijke familie, de kapel en de pas gerenoveerde zalen en het kasteeltheater. 'S Middags loop je door de zonnige wijngaarden naar de Colonnade Reistna. Het monumentale classicistische gebouw dat door Josef I. van Liechtenstein werd gebouwd ter nagedachtenis aan zijn voorouders. Het is gelegen op het hoogste punt van het cultuurlandschap Lednice-Valtice. Vanuit Reistna kun je door het unieke Barefoot-pad lopen, wat hier een ongewone toeristische attractie is. Het pad loopt door het schilderachtige landschap van wijngaarden van Tsjechië naar het nabijgelegen dorp Schrattenberg in Oostenrijk en terug naar Valtice. Onderweg zijn er elf haltes, waar u verschillende blote voeten kunt uitproberen, ontspannen op de houten ligstoelen of in het oude houten vat voor wijn en genieten van een prachtig uitzicht op het platteland. 'S Avonds kunt u genieten van wellness of een bezoek brengen aan een lokale wijnkelder. Je overnacht in Valtice.


DAG 5 THERMISCHE SPA IN LAA EEN DER THAYA OF REIS NAAR BIOSFEER RESERVEER PÁLAVA

U kunt deze dag kiezen tussen twee opties. Uw keuze hangt af van het feit of u de dag in een ontspannen sfeer wilt doorbrengen of een actieve reis naar de unieke natuur wilt maken. Als je voor de eerste optie kiest, ga je op reis om de Laa an der Thaya te bezoeken. Het is een kleine historische stad die een populair toeristisch centrum is, gelegen in Oostenrijk in het noorden van de historische wijk Weinviertel, vlakbij de grens met Tsjechië. U vindt er een bekende thermische spa. Dus je brengt de dag door met spabehandelingen en sightseeing in deze kleine historische stad. Als je voor de tweede optie kiest, maak je een reis in een uniek biosfeerreservaat - Pálava. Je eerste stop is in Pavlov, waar je het unieke Archeopark bezoekt. Daarna maak je een negen kilometer lange wandeling waarbij je oogverblindend witte rotsen, bloeiende weiden, laaggelegen bossen, romantische ruïnes van het middeleeuwse kasteel Dívčí hrad, kristalheldere meren en zonovergoten wijngaarden bewondert. Je komt op een andere manier terug naar Pavlov en dan rijd je naar Klentnice, waar je de andere romantische ruïnes van het middeleeuwse kasteel Sirotčí hrádek zult bezoeken. Daarna rijd je naar het nabijgelegen stadje Mikulov. Je overnacht in Mikulov.

36 km 45 minuten


DAG 6 MIKULOV EEN STAD GEKUST DOOR DE ZON

Op je zesde dag verken je de stad Mikulov. Na het ontbijt bezoek je het Mikulov-kasteel dat de dominante is van deze stad. Je ziet de expositie van wijngeschiedenis, oude Dietrichstein-foto's of het oude gigantische houten wijnvat. Vroeger woonde ook keizer Napoleon in dit kasteel. Vervolgens bezoekt u de andere bezienswaardigheid: Dietrichstein-tombe. Dit graf was oorspronkelijk een kerk en pas halverwege de 19e eeuw werd de kerk herbouwd tot een familiegraf van de Dietrichstein en werden de overblijfselen van de leden van de familie van 1617 - 1852 daarheen verplaatst vanuit het bestaande tijdelijke heiligdom onder de St. Venceslav-kerk . 'S Middags bezoek je de grotten van Turold. De enige toegankelijke grotten in Jurakalksteen in Tsjechië. Lokale decoratie ziet eruit als een wandeling langs de bodem van de Jurassic Sea. Aan het eind van de dag klim je omhoog naar de Holy Hill vanwaar je kunt genieten van de prachtige zonsondergang met een panoramisch uitzicht over de stad en haar kasteel. De Holy Hill is een belangrijk pelgrimsoord. Op de top staat de kerk van St. Šebestián en de klokkentoren. Er zijn ook veel beschermde plantensoorten en daarom werd het uitgeroepen tot botanisch reservaat. Je overnacht in Mikulov.

 


DAG 7 HISTORISCHE ZNOJMO, DE HOOFDSTAD VAN MORAVISCHE WIJN

Na het ontbijt vertrek je naar de stad Znojmo. De koninklijke historische stad wordt omringd door middeleeuwse muren vol kronkelende straatjes en een romantisch uitzicht op de rivier de Dyje. Het is ook het centrum van het lokale wijngebied. Je eerste top zal zijn in het klooster - Loucký klášter, dat eeuwenlang een van de belangrijkste kloostercomplexen in Centraal-Europa was. Het klooster zal je aantrekken met een galerie, museum en wijnkelder, bezoekerscentrum, ook wijnwinkel en andere attracties. Vervolgens verken je het historische centrum, klim je de oude stadstoren op en bezoek je een uniek historisch ondergronds labyrint uit de 14e eeuw. Het is een van de grootste ondergrondse labyrinten van Centraal-Europa. Daarna loop je naar de Rotonde van Sint Catharina uit de 11e eeuw. Binnen zijn er fresco's uit de 12e eeuw bewaard gebleven en de Rotunda zelf is een uiterst waardevol cultureel erfgoed van nationale betekenis. Aan het eind van de dag geniet u heerlijk met een fles wijn met een romantisch uitzicht op de Dyje rivier. Je overnacht in Znojmo.

61 km 52 minuten


DAG 8 VERTREK

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Daarna rijd je van Znojmo naar de luchthaven van Wenen.

108 km 1 uur en 25 minuten



8 daagse Ontspannen Rondreis Tsjechie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203