8 daagse Rondreis van Wenen naar Praag Afbeelding 8 daagse Rondreis van Wenen naar Praag
8 daagse Rondreis van Wenen naar Praag
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

8 daagse Rondreis van Wenen naar Praag




Dag 1

Wenen - Valtice (Laat ons weten of je wilt dat we hotelreserveringen voor je regelen in Wenen.) Neem de trein naar Breclav, waar je wordt opgehaald door je programmacoördinator en naar Valtice wordt gereden. Zij laten u kennismaken met het programma en geven u alle informatie en navigatiemateriaal. Overnachting in Valtice.


Dag 2 - Valtice - Lednice (11 km / 7 mijl)

Begin met een rondleiding door het barokke Valtice-kasteel en volg het pad door velden, wijngaarden en bossen. Bekijk de romantische dwaasheden op weg naar Lednice en sluit je dag af in het neogotische kasteel van Lednice, een van de meest sierlijke voorbeelden van deze historische bouwstijl. Middag transfer naar Mikulov. Overnachting in Mikulov.


Dag 3 - Pavlov - Mikulov (10 km / 6 mijl)

Loop langs de Palava-heuvels door de ruïnes van Divci hrady (Maiden’s Castles) en over Devin, het hoogste punt van de Palava-heuvels (550 m). Nadat u het "zadel" bent overgestoken, komt u aan bij de ruïnes van Sirotci hradek (weeskasteel). Vanaf daar klim je naar de Tabulova-heuvel en over de Turold-heuvel naar beneden naar Mikulov, een magisch kasteelstadje omringd door wijngaarden. Overnachting in Mikulov.


Dag 4 - Mikulov - Cizov - Hardegg - Vranov nad Dyji - Telc (14 km / 9 mijl)

Ochtend Transfer met de auto van Mikulov naar Cizov. Geniet van de ongerepte schoonheid van Podyji National Park. Het pad begint in het dorp Cizov, waar je het laatste overblijfsel van het IJzeren Gordijn kunt zien, gaat verder naar het Oostenrijkse dorp Hardegg met zijn oude kasteel en een weids uitzicht over de Dyje-vallei, en leidt dan terug naar Vranov nad Dyji. Sluit uw dag af met een rondleiding door het prachtige barokke kasteel in Vranov, bovenop een klif boven de rivier de Dyje. Transfer in de late namiddag met de auto van Vranov naar Telc. Overnachting in Telc.


Dag 5 - Telc - Slavonice - Landstejn - Nova Bystrice - Jindrichuv Hradec (12 km / 7 mijl)

Transfer per trein van Telc naar Slavonice, een vergeten juweel met sgraffito-huizen. Het wandelpad begint in de stad en eindigt bij het kasteel van Landstejn. Onderweg ziet u een interessant openluchtmuseum met militaire bunkers die in de jaren dertig langs de Tsjechische grenzen zijn gebouwd. Vanaf Landstejn is het een korte transfer met de auto naar de stad Nova Bystrice, waar u de schilderachtige smalspoorlijn uit 1897 neemt, die slingert door de dunbevolkte, beboste regio genaamd "Czech Canada". Overnachting in Jindrichuv Hradec.

Dag 6 - Trebon - Kojakovice (14 km / 9 mijl)

Neem eerst de historische stad en het kasteel van Jindrichuv Hradec in je op en ga dan verder door het mozaïek van vijvers, bossen en weiden van het Bohemia Lake District en de hoofdstad, Trebon, een middeleeuwse stad waarvan de muren nog grotendeels intact zijn. Het pad loopt rond Svet, een door mensen gemaakt meer en een technisch wonder uit de 16e eeuw. De wandeltocht eindigt in het dorp Kojakovice met een interessant lokaal dorpsmuseum. Transfer in de late namiddag met de auto van Kojakovice naar Cesky Krumlov. Overnachting in Cesky Krumlov.


Dag 7 - Cesky Krumlov - Klet - Cesky Krumlov (16 km / 10 mijl)

Ochtend Transfer per trein van Cesky Krumlov naar Zlata Koruna, beroemd om zijn klooster. Je gaat verder over de hoogste top van het Blanský-bos: Klet, met een restaurant, een uitkijktoren en een astronomisch observatorium. Wandel vervolgens terug naar Cesky Krumlov. Overnachting in Cesky Krumlov.


Dag 8 - Cesky Krumlov - Praag

Het aanbevolen programma geeft u ruim de tijd om binnen één dag te genieten van alles dat Cesky Krumlov te bieden heeft. Transfer in de late namiddag met de bus van Cesky Krumlov naar Praag. (Laat ons weten of u wilt dat wij hotelreserveringen voor u regelen in Praag.)



8 daagse Rondreis van Wenen naar Praag 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203