9 daagse Rondreis Juwelen van Tsjechie Afbeelding 9 daagse Rondreis Juwelen van Tsjechie
9 daagse Rondreis Juwelen van Tsjechie
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

9 daagse Rondreis Juwelen van Tsjechie




DAG 1 PILSEN HET HOOFDSTUK BIER EN CULTUUR

We wachten op je op de luchthaven, waar we je helpen je auto te lenen en je ontvangt alle belangrijke informatie voor je reis. Dan ben je klaar voor je roadtrip en kun je op reis gaan. Nadat u vanaf de luchthaven in Pilsen bent aangekomen en uw hotel heeft ingecheckt, kunt u beginnen met het verkennen van Pilsen. Je krijgt van ons een suggestie voor een mooie wandeling van 2 uur door de belangrijkste monumenten van deze stad. Pilsen is in 2015 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa, dus u zult zeker genieten van deze wandeling. Aan het einde van deze begeleide wandeling is er een excursie naar de legendarische Pilsner Urquell-brouwerij met bierproeverij. Je overnacht in Pilsen.

87 km 60 minuten


DAG 2 KASTEEL ŠVIHOV, KLATOVY STAD DE POORT VAN ŠUMAVA MOUNTAINS, ŽELEZNÁ RUDA

Je verlaat Pilsen na het ontbijt met je volgende doel voor de boeg - bergstad Železná Ruda. Maar eerst bezoek je kasteel Švihov, het mooiste waterkasteel van Tsjechië. Er is een rondleiding door dit kasteel, waarbij je dichter bij het leven komt in dit laatmiddeleeuwse kasteel. Je volgende stop is in Klatovy, de stad die bekend staat als de poort van het Šumava-gebergte en er zijn ook beroemde catacomben. Dan is je laatste stop in Železná Ruda, het favoriete centrum van zomer- en wintertoerisme en recreatie. Je overnacht in Železná Ruda.

83 km 1 uur en 20 minuten


DAG 3 ZWART MEER, DUIVELS MEER EN ŠPIČÁK PEAK IN ŠUMAVA MOUNTAINS

Deze dag wordt een wandeldag vol natuurlijke schoonheden. 'S Ochtends neem je de lokale trein naar het dorp Špičák. Dit dorp ligt onder de top van Špičák, een van de hoogste toppen van de Šumava-bergen. Het wordt dus makkelijker om voor jou naar deze top te klimmen. Op de top staat een uitkijktoren met prachtig uitzicht op de omgeving. Voor degenen die hun stroom willen besparen, kunnen ze de kabelbaan naar de top gebruiken. Na deze piek loop je door het bospad naar Devil’s and Black Lake. Dit zijn gletsjermeren op de ijsberg en mensen praten over de magische legendes. Je bewondert deze prachtige meren, geniet van onze snack en dan ga je terug naar Železná Ruda. Je overnacht in Železná Ruda.

 

DAG 4 IN DE VOETSPOREN VAN WOLFS EN WIDELY SPREAD PROTECTED BOGS

Na het ontbijt ga je op reis voor vandaag. Je eerste stop is in Srní, waar is het educatieve pad met hangende loopbrug van waaruit je wolven in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. De andere korte stop is bij Jezerní slať. Daarna ga je naar Borová Lada vanwaar je naar Chalupská slať loopt, het grootste veenmeer van Tsjechië. Je laatste stop is in het bergdorp Kvilda met typische houten vakwerkhuizen verspreid over de omliggende hellingen. In de nabije omgeving verken je een hert en een weelderig gebied en leer je iets over deze prachtige dieren. Je overnacht in Kvilda.

69 km 1 uur 18 minuten


DAG 5 DE SCHILDERACHTIG STAD ČESKÝ KRUMLOV

De hele dag staat in het teken van genieten van deze prachtige stad want het is zeker de moeite waard! Er zijn veel plaatsen om te bezoeken in Český Krumlov, vooral het Český Krumlov-kasteel of de kapel op de berg van het kruis met een spectaculair uitzicht op de stad. Het is ook leuk om bij de rivier te zitten kijken naar al het moois en te genieten van wijn of goed Tsjechisch bier.

Je overnacht in Český Krumlov.

83 km 1 uur en 20 minuten


DAG 6 BOHEMISCHE STEDEN ČESKÉ BUDĚJOVICE EN PÍSEK, UNESCO BAROKKE BOERDERIJEN IN HOLAŠOVICE

In de ochtend ga je van Český Krumlov naar het nabijgelegen stadje České Budějovice. Er is een van de grootste vierkante pleinen van Europa gelegen. Je klimt ook de gotische zwarte toren op met een enorme historische klok genaamd Bummerin, die 3700 kilo weegt. Voor de lunch kunt u de lokaal bekende Zuid-Boheemse karper proberen en Budweiser Budvar-bier drinken. Na de lunch vervolgt u uw reis. De volgende stop is een stad die op de UNESCO-lijst staat - Holašovice met zijn folkloristische barokke boerderijen. De eindbestemming is het historische stadje Písek. De geschiedenis van Písek bruist van goud, bedekt door de gouddragende rivier Otava. Je loopt door de oude stenen brug, die ouder is dan de Karelsbrug in Praag en je bewondert de andere monumenten in het centrum. Je overnacht in Písek.

93 km 1 uur en 45 minuten


DAG 7 HUSSITE TOWN TÁBOR, KONĚPRUSY CAVES

Na het ontbijt ga je op reis met als eindbestemming Praag. Als eerste stop onderweg bezoek je de historische stad Tábor. Vanuit de oude stad met de bijbelse naam lanceerden de Hussieten hun triomfantelijke overwinningen. Je voelt de geschiedenis van deze stad

overal. Daarna ga je verder met een bezoek aan een uniek natuurmonument, de Koněprusy-grotten. Je adem wordt weggenomen door de karstversiering die hier al miljoenen jaren is gevormd. Daarna ga je naar Praag waar je de nacht doorbrengt.

218 km 3 uur


DAG 8 PRAAG, MOEDER VAN STEDEN

Deze dag heb je genoeg tijd om het historische centrum van Praag te verkennen. Je krijgt van ons een suggestie voor een mooie wandeling van 4 uur. Deze 4 uur durende tour neemt je mee langs de beroemdste monumenten van Praag, zoals het Oude Stadsplein, het Oude Stadhuis, de Astronomische Klok van Praag, de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, de Petřín-uitkijktoren (ook wel zus van de Eiffeltoren genoemd) met het Mirror Maze en Vyšehrad. Daarna kunt u genieten van de tijd die u besteedt zoals u dat wilt. U kunt ontspannen met een kopje koffie, een fles wijn of u kunt enkele van de interessante tips gebruiken voor restaurants, musea, parken of een adrenaline-ervaring. Je overnacht in Praag.


DAG 9 VERTREK NAAR DE LUCHTHAVEN

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Daarna rijd je naar de luchthaven van Praag.

18 km 30 minuten



9 daagse Rondreis Juwelen van Tsjechie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203