Rondreis Nationale Parken Tsjechie 10 dagen Afbeelding Rondreis Nationale Parken Tsjechie 10 dagen
Rondreis Nationale Parken Tsjechie 10 dagen
Bestemming: Rondreizen Tsjechie - Rondreizen

Rondreis Nationale Parken Tsjechie 10 dagen




DAG 1 JÁNSKÉ LÁZNĚ EN HET GROOTSTE BOSPATENBOS IN KRKONOŠE

We wachten op je op de luchthaven, waar we je helpen je auto te lenen en je ontvangt alle belangrijke informatie voor je reis. Dan ben je klaar voor je roadtrip en kun je op reis gaan met als ein bestemming Jánské Lázně - het bergcentrum van recreatie en toerisme. Na het inchecken in je hotel in Jánské Lázně, ga je op verkenning in de nabije omgeving. Je gebruikt een kabelbaan naar Black Mountain en van daaruit loop je door een natuurpad rond het veengebied Černohorské. Het is het grootste en oudste veengebied van het bostype op het grondgebied van het Nationaal Park Reuzengebergte. Je vindt hier veel zeldzame planten en unieke natuur. Het is een wandeling van vijf kilometer lang en dan ga je met de kabelbaan terug naar Jánské Lázně. Je overnacht in Jánské Lázně.

160 km 2 uur en 30 minuten


DAG 2 KRKONOŠE-BERGEN MET TSJECHISCHE HOOGSTE BERG SNĚŽKA

Je wandelt op je tweede dag naar de hoogste Tsjechische berg Sněžka. Na het ontbijt ga je naar het nabijgelegen recreatiecentrum Pec pod Sněžkou aan de voet van de berg Sněžka. Je wandelt door het machtige bergdal Obří důl met een prachtig uitzicht tot aan de top. Op de top geniet u van een panoramisch uitzicht op het verre platteland en ook op Polen. Als je het leuk vindt om ansichtkaarten te verzenden, kun je deze verzenden vanuit de zeldzaamste hoogste Tsjechische post in Tsjechië met een uniek poststempel uit Sněžka. Je krijgt een hapje en dan ga je verder naar Luční Bouda, waar je lokaal bier Paroháč kunt proeven. Op weg naar beneden ontmoet je de prachtige Fox-waterval en kom je op een andere manier terug naar Pec pod Sněžkou. Je overnacht in Pec pod Sněžkou.

15 km 20 minuten


DAG 3 DE LENTE VAN DE RIVER ELBE, BERGCENTRUM ŠPINDLERŮV MLÝN

Je verlaat Pec pod Sněžkou na het ontbijt met je volgende doel voor de boeg - bergcentrum Špindlerův Mlýn. Van daaruit gebruikt u de kabelbaan naar Medvědín 1235m, het startpunt van uw wandeling naar de bron van de rivier de Elbe. Elbe is een van de grootste rivieren en waterwegen van Europa. Onderweg passeer je plekken voor prachtige panoramische uitzichten, glorieuze watervallen en twee berghutten - Vrbatova Bouda en Labská Bouda. Op weg naar beneden passeer je de andere schilderachtige watervallen en volg je de Elbe-bron tot aan de Špindlerův Mlýn. Je overnacht in Špindlerův Mlýn.

47 km 1 uur


DAG 4 JETŘICHOVICE ROTSEN IN BOHEMIAN SWITZERLAND, KRÁSNÁ LÍPA

'S Morgens ga je op reis met als eindbestemming Krásná Lípa vlakbij het nationale park Boheems Zwitserland. De weg loopt langs de grens met Polen en Duitsland. Je eerste stop is in Jetřichovice, vanwaar je langs een 6 km lang pad loopt dat bekend staat om zijn zandstenen rots steden en op zichzelf staande rots torens. Tot de beroemdste behoren de Rudolf's Stone, de Vilemina's muur en de Mariina-rots, waarvan de toppen een schilderachtig uitzicht op de omgeving openen. Het wordt echt een aangename wandeling. Na deze wandeling gaat u naar het nabijgelegen Krásná Lípa, dat op 20 minuten afstand ligt. Je overnacht in Krásná Lípa.

170 km 2 uur en 50 minuten


DAG 5 HET HART VAN BOHEMISCH SWITZERLAND MET PRAVČICKÁ BRÁNA

Op je vijfde dag verken je het hart van het Nationaal Park Boheems Zwitserland. Het wordt echt een mooie wandeling van 13 km over het oudste toeristische pad van heel Boheems Zwitserland. Je zult de Pravčická-poort bewonderen, een van de grootste natuurlijke rots poorten op ons continent en het is ook een symbool van dit gebied. U kunt de schoonheid bewonderen van nabijgelegen uitzichten of direct onder deze zandstenen reus zitten. 'S Middags geniet je van de rit op de punter in Edmund Gorge. Boven de kloof zijn er veel rotsen met spectaculaire formaties. Je overnacht in Krásná Lípa.

26 km 40 minuten


DAG 6 MOUNTAIN RIVER VYDRA - DE PAREL VAN ŠUMAVA, MOUNTAIN RESORT SRNÍ

Na het ontbijt vertrek je naar de reis met als eindbestemming Srní, het bergresort in het midden van het Šumava National Park. In aanwezigheid is Srní karakteristiek met vakwerkhuisjes in de bergen, pensions en lokale cafés. Er is ook een uniek natuurlijk wolvengebied waar u de wolven kunt bekijken vanaf de houten loopbrug. Maar voordat je aankomt in Srní, loop je over een van de mooiste paden van Šumava Nature - Povydří. Het wordt een rustige wandeling rond de prachtige bergrivier Vydra die de parel van Šumava wordt genoemd. Je overnacht in Srní.

300 km 4 uur


DAG 7 HAUSWALD CHAPEL - TSJECHISCHE LOURDES, BESCHERMD PEAT BOG TŘÍJEZERNÍ SLAŤ

'S Morgens vertrek je voor de wandeltocht van vandaag naar Modrava met twee belangrijke stops onderweg. De eerste stop is op de plaats die door de

lokale bevolking. Het is volgens de Hauswaldkapel die hier vroeger stond. Nu zijn er al alleen funderingen van de kapel, maar je kunt daar het unieke water- en glasmonument zien, waar het water uit de bos bron komt. Daarna vervolg je je wandelpad naar Tříjezerní Slať. Het is een veengebied, genoemd naar drie kleine veen lagunes. Je loopt over het educatieve pad rond deze prachtige plek en daarna loop je door het nationale park naar Modrava, een voormalige bosrijke nederzetting. Je overnacht in Modrava.

 


DAG 8 UNIEKE KIJKTOREN POLEDNÍK EN PRÁŠILY MEER

Op je achtste dag verken je het hart van Šumava. 'S Morgens ga je naar een nabijgelegen Šumava-nederzetting - Prášily, van waar je naar Poledník wandelt. Het is een uitkijktoren met een bijzondere vorm en bij mooi weer kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Boheemse en Duitse deel van Šumava. Op weg naar Poledník stop je bij de andere interessante plek: het Prášily-meer. Het is een van de vijf gletsjermeren van de ijsberg in het Šumava National Park. Voor degenen die deze dag een langere wandeling van ongeveer 20 km willen maken, beginnen ze de wandeling van vandaag vanuit Modrava en gaan ze rond de bergstroom van Roklan en bereiken ze Poledník vanaf de andere kant. 'S Avonds kom je naar Prášily vanwaar je naar het nabijgelegen Železná Ruda wordt gebracht. Je overnacht in Železná Ruda.

38 km 45 minuten


DAG 9 ZWART MEER, DUIVELS MEER EN ŠPIČÁK PEAK IN ŠUMAVA MOUNTAINS

Deze dag wordt een wandeldag vol natuurlijke schoonheden. 'S Ochtends neem je de lokale trein naar het dorp Špičák. Dit dorp ligt onder de top van Špičák, een van de hoogste toppen van de Šumava-bergen. Het wordt dus makkelijker om voor jou naar deze top te klimmen. Op de top staat een uitkijktoren met prachtig uitzicht op de omgeving. Voor degenen die hun stroom willen besparen, kunnen ze de kabelbaan naar de top gebruiken. Na deze piek loop je door het bospad naar Devil’s and Black Lake. Dit zijn gletsjermeren op de ijsberg en mensen praten over de magische legendes. Je bewondert deze prachtige meren, geniet van onze snack en dan ga je terug naar Železná Ruda. Je overnacht in Železná Ruda.


DAG 10 VERTREK

Op de laatste dag van de ochtend ontbijt je zoals gewoonlijk. Vervolgens rijd je van Železná Ruda naar de luchthaven van Praag.

164 km 2 uur



Rondreis Nationale Parken Tsjechie 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203