Individuele Rondreis Turkije 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Individuele Rondreis Turkije 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 14 dagen




Dag 1: Welkom in Istanbul


Het land van Turkije belooft oude glorie en uitingen van geschiedenis. Veel rijken hebben geregeerd en veel leiders hebben een land beïnvloed dat zich uitstrekt over het oosten en het westen. Romeins, Grieks, Ottomaans, Byzantijns, Christendom, Islam; met zoveel verhalen om te ontdekken dat het passend is om in Istanbul te beginnen. In plaats van alleen verschillende invloeden naast elkaar te plaatsen, legt de stad de harmonie van heden en verleden vast. Relieken uit de zesde eeuw staan ​​naast schattige moderne cafés, de oproep tot gebed drijft resonant over paleizen en kerken en het is soms moeilijk om te beslissen in welke richting de ogen moeten worden gericht. De glorie van het land is overal en deze eerste dag is gratis, zodat je rustig in je eigen tempo kunt verkennen. Er zal een welkomstbriefing zijn in het hotel waar u de gids en chauffeur zult ontmoeten voor uw reis.


Dag 2: The Glories of Istanbul


De historische wijk Sultanahmet is het startpunt voor je begeleide verhaal door Turkije. Sta op de plaats van het oude Romeinse Hippodroom, geflankeerd door de koepels van de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. Minaretten lokken je naar voren en de glinsterende azuurblauwe tegels van de moskee onthullen een interieur dat de uiterlijke schoonheid complimenteert. Het was ooit 's werelds grootste kathedraal voordat het een moskee werd; nu is de Hagia Sophia zowel een museum als een ode aan religieuze harmonie. Het barst van de schatten uit de tijd, waaronder christelijke fresco's en eminente islamitische geschiedenis.


Weelde straalt door het Topkapi-paleis, elke kamer gevuld met de aankopen van sultans. Misschien is het nu tijd voor enkele van uw eigen aankopen? Dwaal door de gangen van de Grand Bazaar. Leer, kaarsen, antiek, zilver, Anatolische souvenirs, tapijten; het is allemaal te zien onder koepels die schreeuwen van grootsheid en tijdloze traditie. De avond laat Istanbul's mix van oud en nieuw zien, een uniek diner geserveerd onder begeleiding van live buikdansen.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 3: Gallipoli War History and Overnight in Canakkale

Voordat we teruggaan naar de tijd van de Grieken, biedt deze dag een aangrijpende geschiedenis die amper 100 jaar oud is. Gallipoli is een passende herinnering aan de Eerste Wereldoorlog, locaties van loopgravenoorlog en verloren levens die worden ontdekt terwijl je door het gebied reist. Bezoek Lone Pine Cemetery, Chunuk Bair, de Anzac Cove en Gabatepe War Museum, voordat je de sprankelende Dardanellen oversteekt en de nacht doorbrengt in Canakkale. Zoals elke dag is het diner inbegrepen in de reisbeschrijving en kiest uw gids de beste restaurants van de stad.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 4: De oude steden Troje en Pergamum


Er zijn maar weinig oude steden die de verbeelding kunnen prikkelen, zoals Troje, de stad die door Homerus werd verheerlijkt en beroemd werd door Hollywood. Het wordt nog steeds opgegraven en de ruïnes strekken zich uit over een uitgestrekt gebied. Het houten paard staat trots als middelpunt, geflankeerd door afbrokkelende steen, tempelresten en een echt gevoel van mystiek. Vanuit Troy rijd je naar Pergamum, de Grieks-Romeinse stad Satan. De tempel van de duivel torent hoog boven een vruchtbaar landschap uit en de trappen van het amfitheater lijken in de vallei beneden te vallen. Vervolg de reis en breng de nacht door in Kusadasi aan de Turkse kust. De stranden liggen op korte loopafstand en het uitzicht op het saffier water komt rechtstreeks van het hotel.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 5: Levensechte ruïnes in Efeze en stranden in Kusadasi


Net als Troje heeft Efeze een lange en bijna mythische geschiedenis. Griekse zuilen en gerestaureerde tempels staan ​​schitterend en de geschiedenis begint ruim voor het christendom. Staar naar de Tempel van Artemis, bewonder de Bibliotheek van Celsus en verken Ionische overblijfselen van allure en schoonheid. St Mary's Cottage komt uit een recentere tijd, de rustplaats van de Maagd Maria, slechts 2000 jaar oud. Deze route beweegt altijd in een ontspannen tempo en de historische verkenning wordt nu aangevuld met een middag op de stranden van Kusadasi. Terwijl de zon langs de hemel beweegt en een reeks restaurants uitkijkt over het zand, biedt Kusadasi een meer traditionele mediterrane inslag voor de vakantie.

Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 6: The Famous Lime Terraces of Pamukkale and Spa Indulgence


De reis van vandaag vermengt de kleuren; blauwe wateren worden vervangen door groene valleien, en tot slot overheerst het witte wonderland van Pamukkale. Witte kalkterrassen lopen langs de heuvel omlaag, de verkalkte thermiek glinstert onder de zon. Het is een surrealistisch en zeer beroemd gezicht; kristalhelder water en natuurlijk gevormde melkachtige achtergronden. In de buurt ontdek je de oude stad Hierapolis, een van de meest intacte en indrukwekkende van Turkije. Kolommen en sculpturen vullen deze stad Apollo en geven haar een bijna mythisch gevoel. Hoewel het niet de bekendheid van Efeze of Troje heeft, is Hierapolis even indrukwekkend.


De Grieken waren dol op dit gebied vanwege de natuurlijke thermiek en er is overal bewijs van hun aanwezigheid. Snel vooruit naar de 21e eeuw en uw hotel is het nieuwste om te profiteren van het rustgevende warme water. Geniet van de thermale baden en spa van het hotel voor een ander elegant diner met de beste van de Turkse keuken. Terwijl het land bekend staat om zijn mezzes en grills, strekt de harmonieuze mix van Oost en West zich ook uit tot eten en dineren. En hoe zit het met de extra's? Turks Fruit? Turkse koffie? Zoete nootachtige gebakjes? Culinaire traktaties komen voor de meeste bezoekers van Turkije vaak als een onverwachte verrassing.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 7: Ontspannen aan de Middellandse Zeekust in Antalya


Zoals de meeste dagen maakt reizen tussen bestemmingen deel uit van de ervaring terwijl je door valleien slingert die dansen met de charme van traditioneel Turkije; dorpjes langs groene heuvels, vergezichten op blauwe wateren, de vreemde overblijfselen van een vergeten tijd. Stop bij de oude stad Perge en sta tussen de oudheid, alles is in een suggestieve staat van verval achtergebleven. Dan lonkt de kustlijn en de stranden van Antalya voor een serene middag. Saffier Water, schilderachtige cafés, kilometers zand; Turkije biedt traditionele indrukken van strandgeluk die passen bij de mediterrane allure.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner

Dag 8: Luxury Yacht Cruising on the Mediterranean


Vaar op het blauwe water terwijl u een dag langs de Middellandse Zee vaart op een luxe jacht. Een ruim terras is een uitstekende plek om van de zon te genieten en van de panorama's te genieten. Beboste heuvels staan ​​boven lege stranden, ruige kustlijnen verbergen ongerepte baaien en er zijn talloze opties voor uw route. Dit is een privé cruise en de reisroute wordt op uw wensen afgestemd; Kies ervoor om echt te verkennen of kies voor een kortere reis en meer tijd op het strand. Hoe dan ook, het is elegant en rustig om langs de turquoise kust van de Middellandse Zee te varen.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 9: The Whirling Dervishes of Konya


Wervelende derwisjen kunnen verbluffend zijn en ronddraaien in hun witte kostuums totdat elk kijkend oog kort duizelig wordt. Meer dan vijf minuten draaien ze rond, een hypnotiserende soundtrack van geplukte snaren die voor het zachte ritme zorgen. Konya is waar de traditie begon en hun geschiedenis wordt onthuld in het Mevlana Museum, samen met enkele van de vroegste exemplaren van de Koran. Terwijl de dag de geschiedenis biedt, draait de avond helemaal om de schoonheid. Ga terug naar een traditionele Whirling Dervish-uitvoering terwijl je geniet van een weelderige traditionele maaltijd. Vóór Konya neemt de reis vanuit Antalya het beroemde amfitheater van Aspendos in, waar meer genereuze overblijfselen van de eeuwenoude geschiedenis van Turkije worden geserveerd.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 10: Ondergrondse steden en sprookjeslandschappen in Cappadocië


Turkije staat op het oost-west kruispunt en de beroemde zijderoute loopt dwars door het land. Op de gemakkelijke reis naar Cappadocië stop je bij een 13e-eeuwse Agzikarahan-karavanserai om dit handelsverleden te verkennen. Dan beginnen de valleien te flikkeren met sprookjesachtige intriges. Schoorstenen en grotten staan ​​tussen de groene, duizenden vulkanische overblijfselen die een maanlandschap van bizarre schoonheid creëren. Klif Toppen bieden een aantal elegante vergezichten en het gevoel voor traditie is alomtegenwoordig.


Cappadocië gaat niet alleen over ongeëvenaarde landschappen. Er is hier een aangrijpend verhaal, een over vervolging, trotse religie en landelijke manieren van leven. Je gids wijst op een opening en je loopt een ondergrondse stad binnen. Kaymakli strekt zich uit onder de grond; de griezelige gangen met grotwoningen en ingenieuze overlevingsmiddelen. Terug boven de grond bezoekt u een wereldberoemd tapijtcentrum en ontdekt u de fijne kneepjes van lokale tapijten. Geniet zoals altijd van een maaltijd in het beste restaurant van de regio en een ontspannen avond in het hotel.


Dag 11: Ballonvaren boven Cappadocië en het verkennen van rotskerken

Als de zon opkomt, komen de schoorstenen tot leven en bewegen ze caleidoscopisch door rode tinten in het ochtendlicht. Ballonvaren met hete lucht is de beste manier om het fenomeen te bewonderen en terwijl u door de lucht zweeft, krijgt u nieuwe schaal indrukken. Cappadocia's is niet één uitzicht of panorama. De schoorstenen en grotten strekken zich uit over een enorm gebied, iets dat alleen wordt gewaardeerd als je door de luchtvaart tijdens een ballonvaart met zonsopgang. Keer terug naar het hotel voor het ontbijt en de rest van de dag maakt u kennis met de lange geschiedenis van de regio. In Goreme staan ​​rotskerken naast elkaar, waarvan vele versierd zijn met sublieme fresco's. Kloosters zijn ook uitgehouwen in de grotten, staan ​​onder torenhoge kliffen en zijn gevuld met verborgen ingangen. De traditionele cultuur leeft trots voort in de dorpen Avanos en Pasabagi. Leuke huizen staan ​​langs de straten en er is een mogelijkheid om de lokale bevolking hier te ontmoeten en te begroeten. Rond de tour van vandaag af met een pottenbakkerij in een grot.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 12: Culturele verhalen in Ankara


Modern Turkije is een samensmelting van ideeën en de invloeden van oude glorie komen samen in de hoofdstad van het land. Ankara is ontspannen en vredig voor een hoofdstad. Na de rit vanuit Cappadocië brengt u de middag door met het verkennen van de twee beroemdste bezienswaardigheden. Het Ataturk Mausoleum is een verheven herinnering aan de oprichter van Turkije, terwijl het Anatolian Civilizations Museum terugkijkt op de rijken die ooit dit land beheersten. Vanavond neem je afscheid van je chauffeur en gids en neem je een lokale vlucht naar Istanbul. Je wordt begroet op het vliegveld en overgebracht naar je hotel in Sultanahmet, waar genoeg tijd is om de laatste uren van een zwoele zomeravond in de stad op te snuiven.


Wat is inbegrepen: ontbijt, diner


Dag 13: Cruising the Bosphorus and the Spices of Istanbul


Istanbul ligt op de continentale kloof en een cruise over de Bosporus langs het water tussen Europa en Azië. Kijk rond en de architectonische verschillen zijn klein. In feite is er weinig dat aangeeft dat dit een reis tussen continenten is. Misschien is dit de grootste truc van Istanbul, de mogelijkheid om alles door de geschiedenis heen te mengen. Vertrek vanaf de cruise van een halve dag en de Kruidenbazaar ligt om de hoek. Geuren en poeders stromen de steegjes in, de kreten van verkopers vermengen zich met saffraan geuren en er is geschiedenis geëtst

in de gewelfde plafonds. Het diner van vanavond is van het afscheid ras, een restaurant op het dak biedt de idyllische omgeving om afscheid te nemen van de glorie van Turkije.


Wat is inbegrepen: ontbijt, lunch, diner


Dag 14: Vertrek


Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw internationale vertrek. Hoewel deze reis misschien voorbij is, zult u zeker binnenkort een terugreis plannen en in de tussentijd zult u genoeg herinneringen hebben om u over te halen.


Wat is inbegrepen: ontbijt


Zorg ervoor dat u de beoordelingen voor reisbureaus van Turkije op Zicasso doorbladert.



Individuele Rondreis Turkije 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203