Individuele Rondreis Turkije 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 15 dagen




Dag 1: Istanbul

Welkom in Turkije. Deze avonturen beginnen in Istanboel, de continentale metropool die de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen naar huis hebben geroepen. Uw welkomstbijeenkomst begint om 13.00 uur. Zorg ervoor dat u al uw belangrijke documenten en details voor uw leider bij de hand heeft. Controleer nogmaals bij de receptie van het hotel of het prikbord voor bevestigingen van vergaderingen. Tot die tijd, misschien uitstappen en de hectische straten van de metropool met kroonjuwelen van Turkije verkennen. Na de vergadering kunt u misschien uw nieuwe vrienden samenbrengen en wat Turkse gerechten opzoeken in een café aan de straatkant. Voor vertrek op maandag raden we je aan om de prachtige weelde van het Topkapi-paleis te bezoeken op dag 1, want het is op dinsdag gesloten.


Dag 2: Bursa

Verlaat Istanbul vanmorgen met een snelle veerboot naar de haven van Mudanya (ongeveer 1 uur). Daarna is het een lokale bus naar Bursa (ongeveer 1,5 uur), waar je de nacht zult doorbrengen. Bursa is een oude en belangrijke stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis. Het speelde een centrale rol in de oprichting van het Ottomaanse Rijk en diende van 1326-1402 eigenlijk als de hoofdstad van de sultan. Met elegante moskeeën, zoals de buitengewoon mooie Yesil Camii, een intrigerende overdekte bazaar en theehuizen vol met lokale bewoners, biedt Bursa een glimp van het traditionele Turkse leven. Uw accommodatie vanavond is een van de oudste in Bursa en is perfect centraal gelegen, tegenover de Ulu-moskee en naast de historische overdekte markt. Deze middag brengt u door met het verkennen van het fascinerende doolhof van straten en oude Ottomaanse hans (pakhuizen). Bursa is ook de thuisbasis van de thermale bronnen in de buurt van Cekirge, die beroemd worden gebruikt door Byzantijnse keizerlijke families. Waarom zou u uzelf niet trakteren op een Turkse stijl van weken, stomen en schrobben? De Turkse traditionele schaduwpoppen shows, die oorspronkelijk hier in Bursa zijn gemaakt, zijn een cultureel hoogtepunt, net als de lokale kebab - de hartige iskender. Vanavond is een echt hoogtepunt - je zult een gast zijn in een Dervish Lodge, een hypnotiserende uitvoering van de Sema (de ceremonie van de Whirling Dervish) zien en meer leren over hun betoverende cultuur.

Dag 3: Selcuk

Reis met de openbare bus naar het traditionele boerendorp Selcuk (ongeveer 7 uur). Selcuk is uw uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen ruïnes van Ephesus, de voormalige hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk en de best bewaarde oude stad van Turkije. Selcuk is cultureel rijk en heeft veel Turkse tradities behouden, en het relatief ongestoorde karakter betekent dat dit een kans is om het 'echte' Turkije te ervaren. Op de hellingen van de Ayasoluk-heuvel liggen verschillende historische gebouwen - je ziet de Isa Bey-moskee, een prachtig voorbeeld van de 14e-eeuwse Seltsjoekse Turkse architectuur en de imposante Byzantijnse citadel van het Grand Fort. Net onder het fort zijn de ruïnes van de basiliek van Sint-Jan, gebouwd door Justinianus I in de 6e eeuw. Volgens de christelijke traditie kwam Johannes naar Efeze met de Maagd Maria uit Jeruzalem en woonde hier tot zijn dood ergens rond 100 n.Chr. - en de basiliek staat boven zijn vermoedelijke begraafplaats. Ook op korte afstand van Selcuk is een van de zeven wereldwonderen van de oudheid - de tempel van Artemis - hoewel er helaas slechts één enkele kolom (van oorspronkelijk 127) over is. De Tempel van Artemis werd helaas in 401 na Christus vernietigd, nadat hij achtereenvolgens beschadigd was door overstromingen, een Griekse brandstichter die bekendheid zocht, en de Goten. Je komt aan in Selcuk met voldoende tijd om in te checken bij het pension en vervolgens een begeleide oriëntatiewandeling door de stad te maken.


Dag 4: Selcuk

Neem vanmorgen een privé minivan om de ruïnes van de oude stad Efeze te bezoeken; een van de best bewaarde Grieks-Romeinse klassieke steden ter wereld en de belangrijkste toeristische site van Turkije. Ooit de hoofdstad van Romeins Klein-Azië, heeft de stad een fascinerende geschiedenis, die echt tot leven komt met een lokale gids om de ervaring te verbeteren. Gezien hun leeftijd zijn de ruïnes in ongelooflijke vorm en het is niet moeilijk om ze 2000 jaar geleden in hun volle glorie te zien. U zult versteld staan ​​van de verfijning van deze oude stad met stromend water, openbare toiletten, een gerenommeerd medisch instituut, een bordeel en Romeinse baden. Het theater is goed bewaard gebleven en organiseert regelmatig concerten, maar het is misschien de prachtige bibliotheek die de meeste mensen de adem beneemt. Later stop je voor de lunch in een door een familie gerund restaurant, waar je je tegoed doet aan gozleme - de beroemde en zeer populaire Turkse pannenkoek - vers voor je ogen gemaakt. Ook niet te missen zijn het graf van de Seven Sleepers, Marble Street en de kerk van de Maagd Maria. Rijd vanmiddag naar het nabijgelegen pittoreske dorpje Sirince en proef enkele lokaal geproduceerde fruitwijnen. Dit authentieke Griekse Ottomaanse dorp lijkt over het hoofd te zijn gezien door moderne ontwikkeling en de unieke lokale architectuur genesteld in de heuvels zorgen voor de droom van een fotograaf. Deze avond in Selcuk is vrij voor uw vrije tijd.


Dag 5: Pamukkale


Een treinreis landinwaarts door bergachtige landschappen (ongeveer 3,5 uur + korte busrit) brengt je naar een van de meest gefotografeerde locaties van Turkije, Pamukkale, wat zich letterlijk vertaalt naar "katoenkasteel". Hier lopen spectaculaire natuurlijke warmwaterbronnen met een hoog gehalte aan calciumcarbonaat over de rand van de kliffen, waardoor er heldere witte terrassen ontstaan ​​(de 'katoen'). Het wordt al sinds de 2e eeuw voor Christus als spa gebruikt. Hoewel je niet in deze travertijnen kunt baden, kun je er een wandeling door maken (nadat je je schoenen hebt verwijderd), en deze poelen zouden alle circulatie- en spijsverteringsproblemen oplossen. Neem de tijd om de nabijgelegen oude stad Hierapolis te bezoeken en neem een ​​duik in wat vroeger het oude zwembad van Cleopatra's was - het transparante, met water gevulde zwembad, gebeeldhouwd als een geschenk van Marc aan Cleo, is adembenemend. Je kunt ook de andere ruïnes van de stad bekijken - Hierapolis staat bekend om zijn overvloed aan tempels en religieuze bouwwerken, uitgestrekte necropolis en vreemde graven, en het amfitheater mag je niet missen.


Dag 6: Kayakoy

Een busrit naar het zuiden (ongeveer 4,5 uur) brengt je weg van de toeristen naar het kleine dorpje Kayakoy. Dit kleine dorp is uw uitvalsbasis voor het verkennen van de vele attracties van dit schilderachtige deel van de Middellandse Zeekust, waaronder de badplaats Fethiye en de beroemde Blue Lagoon. Kayakoy was ooit een bloeiend dorp en nu wordt het beschouwd als een spookdorp. De oude stenen huizen werden verlaten nadat hun Griekse inwoners Turkije hadden verlaten tijdens de grote bevolkingsuitwisseling van de jaren twintig. Nu beschermd door de Turkse regering, biedt het de mogelijkheid om te genieten van een rustige, traditionele Turkse levensstijl. Het spookdorp is 24 uur per dag geopend en heeft een toegangsprijs die helpt bij het onderhoud van de paden en het opruimen van afval. Een kerk in het lagere deel van het dorp, Kataponagia, is van bijzonder belang vanwege een interessante kamer aan de achterkant - het werd gebruikt om de botten van de doden te verzamelen. Dwaal door de ruïnes, geniet van de eenzaamheid of speel backgammon en drink thee met de lokale bevolking.


Dag 7: Kayakoy


Ga vandaag op een trektocht van een halve dag langs een deel van de ruige kustlijn, volgt een deel van het oude wandelpad van de Lycian Way naar het nabijgelegen Oludeniz (ongeveer 6 kilometer), waar u kunt zwemmen in de beroemde Blue Lagoon. Je loopt een steil rotsachtig pad de heuvel op, baant je een weg door een bos en beklimt vervolgens een heuvel met een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Bij de laatste afdaling naar Oludeniz wordt u begroet met een adembenemend uitzicht op een boog schiereiland van wit zandstrand dat door kristalhelder water en groene vegetatie snijdt, het kenmerkende panorama van de stad. De kleuren van de ongelooflijk pittoreske Blue Lagoon, met perfect stilstaand water en een schilderachtige achtergrond van met pijnbomen beboste heuvels, zijn verbluffend, en je zult snel merken waarom dit een van de meest gefotografeerde stranden van Turkije is. Notities: De tocht naar Oludeniz wordt beoordeeld als 'matig tot moeilijk' en een goede conditie is vereist. Het terrein onder de voet is soms glad en ongelijk en er zijn periodes van stijgen en dalen. Goede wandelschoenen zijn zeker vereist. Als u een goede conditie heeft, wordt dit een zeer plezierige en lonende wandeling. Als u niet zeker weet of u deze wandeling kunt voltooien, overleg dan met uw groepsleider voordat u begint, zodat er voor deze dag andere afspraken kunnen worden gemaakt.

Dag 8: Kas


Baan je een weg over de korte afstand van Kayakoy naar Fethiye met dolmus (een Turkse gedeelde taxi). Vanaf daar neemt u een openbare bus naar Kas (ongeveer 2,5 uur), met een spectaculair kustlandschap dat u op de rit begroet. Het pittoreske dorpje Kas - witgekalkte gebouwen bedekt met bougainville en geplaveide straatjes - is het zuidelijkste van alle Turkse resorts en het startpunt voor je fantastische boottocht. De beste plekken in de stad om te zwemmen zijn bij de restaurants aan het water die hun eigen toegang tot water hebben. Voor de prijs van af en toe een drankje krijg je je eigen ligstoel, parasol en een onovertroffen uitzicht. Als de zon ondergaat, heb je de kans om de ambachtelijke markten te verkennen, waar je prachtige handgemaakte waren kunt vinden met een uitgesproken Turkse smaak. Als u eenmaal bent ingecheckt, kunt u een begeleide wandeling door de stad maken. Notities: Vanwege wisselende weersomstandigheden gedurende het seizoen hebben we een variërend reisschema als volgt: Tijdens de koelere maanden van maart, april, oktober en november brengen we geen nacht op de boot door en blijven we in plaats daarvan voor twee personen in een lokaal pension nachten in Kas. In de maanden mei en september loopt onze normale reisroute met één nacht op de boot en één nacht in een lokaal guesthouse in Kas. In de maanden juni, juli en augustus brengen we twee nachten door op de boot en brengen we geen nacht door in het pension.


Dag 9: Kas


Vandaag gaan we naar het dorp Kekova, ongeveer 50 km van Kas, hier gaan we aan boord van onze boot voor een echte mediterrane ervaring. Zwem en snorkel in kristalhelder water, geniet van fantastische lokale gerechten, cruise over een oude verzonken stad en verken de Lycische graven. Slaap onder de sterren als je ervoor kiest of in slaap wordt gewiegd in je hut aan boord. Er zijn toiletten en douches in westerse stijl aan boord.


Dag 10: Antalya


Er is vandaag een korte reis terwijl u uw verkenning van de Turkse kust voortzet. Reis 3,5 uur naar de parel in de Turkse Middellandse Zee - Antalya. Het is moeilijk om een ​​slechte foto van Antalya te maken dankzij de geplaveide straten, de oude stad, de jachthaven en het Taurusgebergte in de verte. Als u 's middags aankomt, laat uw leider u kennismaken met de geneugten van de oude stad met een oriëntatiewandeling. Bezoek plekken zoals de klokkentoren, de poort van Hadrianus en de oude Romeinse haven. Kaleici - het oude stadsgebied dat nu een historische zone is en beschermd is tegen moderne ontwikkeling - herbergt overblijfselen van Romeinse, Byzantijnse, Seltsjoekse en Ottomaanse bezetting. Er is een laatste gelegenheid om te zwemmen, te ontspannen en te genieten van een prachtig uitzicht over de kristalblauwe Middellandse Zee, of om het Antalya Museum te bezoeken, een van de beste van het land. Probeer vanavond een aantal heerlijke gerechten uit Antalya

Dag 11: Konya


Neem vanmorgen een lokale bus weg van de kust en ga landinwaarts naar Konya op de vlakten van de Anatolische steppe (ongeveer 5,5 uur). Hoewel het een lange reisdag is, zal de diversiteit van het landschap je vermaken terwijl je het Toros-gebergte oversteekt. Konya is de perfecte gelegenheid om een ​​traditionele Turkse stad te proeven waar het reguliere toerisme nog moet komen. De stad is nauw verbonden met de wervelende derwisj-sekte van de islam, ontwikkeld in de 13e eeuw door Celaleddin Rumi (of Mevlana), die wordt beschouwd als een van de grootste soefi-mystici van de islam. Celaleddin ontwikkelde een filosofie van spirituele eenheid, vastgelegd in zijn poëtische geschriften, waarvan de grootste, ‘Mathnawi’, nog steeds wordt vereerd. Mevlana (‘onze meester’) zoals hij bekend werd, geloofde dat muziek en dans een middel waren om een ​​extatische staat van universele liefde en goddelijke eenheid teweeg te brengen, en bedacht het wervelende sema-ritueel. In de stad kun je de originele Tekke van Mevlana bezoeken, die veel derwisj-religieuze relikwieën bevat en ook de laatste rustplaats is voor de meester zelf. Laat u leiden door een oriëntatiewandeling met uw leider naar Aladdin Hill in het centrum van Konya. Aan de zijkant van de heuvel liggen de beschutte minimale overblijfselen van het paleis van de Seltsjoekse sultans van Rum, terwijl onder de Alaettin-moskee artefacten zijn die teruggaan tot het stenen tijdperk. Geniet vanavond misschien van een verfrissende thee in een van de vele theetuinen en probeer de centrale Anatolische keuken.


Dag 12: Goreme


Verlaat Konya vanmorgen met de bus (ongeveer 4 uur) en ga naar het hart van Cappadocië. De stad Goreme ligt in een fantastisch gebied van kegels, naalden en zuilen, door de natuur gevormd uit de zachte vulkanische tufsteen. Het is bezaaid met grotten die zijn uitgehouwen om kerken en woningen te maken die bekend staan ​​als sprookjesachtige schoorstenen en kastelen. In tijden van vrede leefden de mensen in deze regio op het land, maar in tijden van oorlog of vervolging gingen ze ondergronds leven. Wanneer je aankomt in Goreme, kun je je benen strekken en nemen

een oriëntatiewandeling met uw reisleider vanavond. Pak dan een biertje, een thee of misschien een sterke Turkse koffie als je een oppepper nodig hebt (Turkije is het land van de dranken, vooral de hete variant). Vergeet niet stevige, goed versleten wandelschoenen of laarzen mee te nemen en een comfortabele dagrugzak om de valleien van Cappadocië te verkennen. Notities: Een van de meest verbazingwekkende herinneringen aan deze reis is zonder twijfel een ballonvaart over het majestueuze landschap om dit bovenaardse tafereel bij zonsopgang te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn in deze optionele extra zullen een werkelijk ontzagwekkende ervaring hebben. De kosten van deze activiteit zijn afhankelijk van het type vlucht dat je kiest. Deze activiteit is alleen lokaal te boeken. Praat op dag 1 met uw reisleider om dit te organiseren.


Dag 13: Goreme


Bezoek vandaag in uw vrije tijd misschien het openluchtmuseum van Goreme, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het is een kloostercomplex bestaande uit kerken, pastorieën en woningen en een van de eerste centra voor religieus onderwijs. Er zijn ten minste 10 kerken en kapellen in het museumgebied, daterend tussen 900 en 1200 na Christus, elk vernoemd naar een prominente eigenschap van de lokale dorpelingen, die deze grotten verkennen lang voordat er een toegangsprijs was.


Dag 14: Goreme


Maak vanochtend een wandeling door een van de nabijgelegen valleien. Het kan de Valley of Love zijn waar de sprookjesachtige schoorstenen, verlaten door rotsen gehouwen huizen en kerken met fresco's je zullen verbazen, of een van de andere fantastische schilderachtige routes die onze leiders kennen. Je kunt ook de ondergrondse steden verkennen. Onder de rotsformaties van Cappadocië bevindt zich een netwerk van fascinerende ondergrondse steden, die elk plaats bieden aan 10.000 mensen. De grootste zijn bijna tien niveaus diep, met smalle doorgangen die de verdiepingen met elkaar verbinden als hamstertunnels. Je leider is beschikbaar om suggesties te doen en te helpen organiseren. Vanavond biedt uw leider u de mogelijkheid om thuis bij een lokale familie te genieten van een maaltijd. Dit is een unieke ervaring, geniet van de beroemde gastvrijheid van een Turkse familie en bewonder tegelijkertijd het spectaculaire uitzicht op de omliggende landschappen. Probeer anders de lokale Testi Kebab, een avond-nargile (waterpijp) in een van de cafés of een glas lokale wijn, met uitzicht op een vallei met sprookjesachtige schoorstenen. Een perfecte gisteravond.

Dag 15: Istanbul


Vanmorgen beginnen we vroeg en zwaaien we de feeënschoorstenen gedag als we overstappen naar een van de luchthavens in de regio voor een vlucht terug naar Istanbul. Verwacht, afhankelijk van de vluchttijden en geplande wijzigingen, tussen 11.30 en 14.30 uur terug te komen op Istanbul New Airport. Uw ongelooflijke reis naar Turkije eindigt bij aankomst op de luchthaven en uw Intrepid Leader is beschikbaar om u te helpen met uw reisplannen. Voor uw gemak, als u van plan bent nog een paar dagen in de stad door te brengen, is er een gratis transfer beschikbaar naar ons startpunt hotel. Notities: Er is geen accommodatie inbegrepen voor vanavond.



Individuele Rondreis Turkije 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203