Individuele Rondreis Turkije 15 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Individuele Rondreis Turkije 15 dagen
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Individuele Rondreis Turkije 15 dagen




 Dag 1: Rijd Goreme naar Aladaglar via Kaymakli en Soganli Village. (D)

De tour begint in Cappadocië, een van de meest spectaculaire en meest bezochte gebieden van Turkije; vanuit de stad Goreme haalt u uw huurauto, gps, reisboek, telefoon enz. op. Vervolgens gaat u op reis, eerst stopt u in de ondergrondse stad Kaymakli en gaat u verder naar Soganli, de thuisbasis van meerdere uitgehouwen rotsen kerken. Vervolgens brengt een rit van 1,5 uur u naar het prachtige Taurusgebergte waar u overnacht. Ga er net voor zonsondergang naar toe om de prachtige toppen karmozijnrood te zien worden.

Diner en overnachting in Aladaglar Bungalow and Camping


Dag 2. WANDEL Sokulupinari naar Emli Vadisi (15 km). (B, L, D)

Maak je klaar voor een actieve dag. Na een lekker ontspannen ontbijt wordt u overgebracht naar Sokulupinar, een populair kampeerterrein en het startpunt van uw wandeling. De wandeling van vandaag geeft je het gevoel dat je de gelukkigste herder ter wereld bent; je gaat van weiland naar weiland op welomschreven paden met enkele van de meest verbluffende uitzichten op de bergen. Zodra u op uw bestemming aankomt, brengt een andere transfer u terug voor een welverdiend diner en wat ontspanning.

Diner en overnachting in Aladaglar Bungalow and Camping


Dag 3. Rijd Aladaglar naar Konya via het Gumusler-klooster, Lake Meke en Catalhoyuk. (B, D)

Dag 3 van de tour houdt je bezig met een volledige dag sightseeing. Eerst ga je naar het Gumusler-klooster om de prachtige fresco's en Byzantijnse periode-architectuur te zien. Rijd nog 150 km voordat u aankomt bij het Meke-meer; maak wat tijd vrij voor een wandeling van 5 km door het buitenaardse landschap van het meer. De volgende stop is Catalhoyuk, een zeer archeologisch belangrijke site die 9000 jaar oud is. De dag eindigt in het mystieke Konya waar je de nacht zult doorbrengen.

Diner en overnachting in Konya Hich Hotel - http://hichhotel.com/


Dag 4. RIJD Konya naar het meer van Egirdir via Beysehir en Psidia Antioch. (B, D)

Begin de dag met een bezoek aan het Mevlana-museum. Als je Konya verlaat, is je eerste stop Beysehir, deze stad aan het meer herbergt een van de mooiste en interessantst vervaardigde moskeeën in Turkije. Op weg naar Yalvac stop je bij Eflatun Pinari, een monumentale fontein uit de Hettitische periode. Als u nog verder terug in de tijd reist, bezoek dan de oude Psidian-stad Antiochië voordat u aankomt bij het pittoreske Egirdir-meer, waar u de nacht zult doorbrengen.

Diner en overnachting in Fulya Pension Egirdir

Dag 5. RIJD Egirdir naar Adada. WANDEL Adada naar Sagrak Koyu (4 km). (B, L, D)

Vanmorgen, na lekker gezwommen en wat ontspannen aan het meer, rijd je naar Adada, een oude stad. Neem voldoende tijd om de ruïnes te verkennen voordat u aan uw wandeling van 4 km begint. Deze wandeling volgt een van de meest indrukwekkende en best bewaarde geplaveide Romeinse wegen in Turkije. Beginnend bij de ruïnes en eindigend in een nabijgelegen dorp, is de wandeling van vandaag vol geschiedenis en dramatische uitzichten op de kloof. Vanavond heb je een huisgemaakt diner en verblijf je in een dorpshuis, de accommodatie is erg basic, maar een goede gelegenheid om te ervaren hoe het leven is in Turkse dorpen.

Diner en overnachting in Sagrak Village


Dag 6. RIJ Sagrak naar Kovada. WALK Kovada (6 km). RIJ naar Sagalassos. (B, L, D)

Met het programma van vandaag bezoek je nog een van de pittoreske meren in de regio. Een korte rit brengt u naar Lake Kovada, ook een nationaal park, waar u de displays van het kleine museum kunt bekijken voordat u uw wandelschoenen weer aantrekt. De wandeling van vandaag brengt je op een gemakkelijk te volgen pad naar een heuveltop met uitzicht op het meer. Wees voorbereid om veel foto's te maken! Na het verkennen van het Kovada-meer, rijd je naar Sagalassos, een andere indrukwekkende oude stad; verken de ruïnes voordat u de nacht doorbrengt.

Diner en overnachting in Sagalassos Lodge and Spa - http://www.sagalassoslodge.com/


Dag 7. RIJD Sagalassos naar Antalya via Termessos. (B)

Na een lekker uitgebreid ontbijt in je hotel, ga je naar het Termessos National Park en de oude nederzetting. Een wandeling van 2,5 km over een van de parkpaden voert je door de ruïnes en geeft je ook de kans om de prachtige natuurlijke omgeving van het park te ervaren. Daarna rijd je naar Antalya. Vanavond logeer je in een hotel binnen de oude kasteelmuren. Maak een wandeling bij zonsondergang of ontspan gewoon voor de avond.

Overnachting in Inn Boutique Hotel - https://antalyainnhotel.com/


Dag 8: Vrije dag in Antalya. Opt. bezoek aan Perge en Aspendos. (B)

Je brengt de dag door in en rond Antalya. Bezoek het uitgebreide archeologisch museum van Antalya en verken de achterstraten van het ‘Kale Ici’ gebied waar je verblijft. Je krijgt ook de kans om te zwemmen en te ontspannen op het strand van Konyaalti, en een optioneel bezoek aan de oude steden Perge en Aspendos.

Overnachting in Inn Boutique Hotel - https://antalyainnhotel.com/

Dag 9: RIJDEN Antalya naar Beycik via Phaselis. WANDEL Beycik Loop Hike (6,5 km). (B, D)

Nadat u vanmorgen vanuit uw hotel in Antalya bent vertrokken, rijdt u naar de ruïnes van Phaselis; de zee is hier even of zelfs indrukwekkender dan de oude ruïnes zelf, zwemmen is een echte aanrader! Vervolgens ga je vanaf de kust recht de bergen in om Beycik te bereiken, een dorp dat hoog op 1000 meter boven de zeespiegel ligt. Nadat u bent ingecheckt bij uw hotel, begint u aan de schilderachtige luswandeling van 6,5 km door het omliggende bos. Ga dineren in uw hotel en maak u klaar voor een heerlijke koele nacht.

Diner en overnachting in Olympos Mountain Lodge - olympos-mountain-lodge.com


Dag 10: RIJD Beycik naar Hoyran via Olympos. Opt. bezoek aan Myra. (B, D)

Rijd vanaf je hotel in Beycik terug naar de kust voor een bezoek aan Olympos. Bezoek de ruïnes en het museum voordat je een welverdiende duik neemt in het kristalheldere water van het strand van Olympos. Ga 's middags naar Hoyran, een kleine nederzetting omringd door oude rotsgraven. Weg van de drukte voel je je als de eerste mensen die deze verborgen ruïnes ontdekken. Hier breng je vannacht ook de nacht door.

Diner en overnachting in Hoyran Wedre Evleri - http://www.hoyran.com


Dag 11: RIJD Hoyran naar Kas via Kekova. Kekova-boottocht. (B, L)

Je eerste stop vandaag is Kekova, de thuisbasis van een oude stad die gedeeltelijk onder water stond na een aardbeving in de oudheid. De beste manier om deze ruïnes te bezoeken is per boot, daarom hebben we vandaag een boottocht voor je geregeld. Na de boottocht ga je naar Kas, een levendige badplaats. Neem veel tijd om de bars, cafés, ruïnes en winkels in de geplaveide straatjes van Kas te verkennen.

Overnachting in Payam Hotel - http://www.hotelpayam.com/en/


Dag 12: RIJD Kas naar Gombe. WALK Green Lake Loop. RIJ naar Bezirgan. (B, D)

Vanuit je hotel in Kas ga je naar Gombe, waar traditioneel herders in de buurt van Kas hun kuddes in de zomer zouden brengen. Geniet van de frisse, koele berglucht met een korte luswandeling rond het groene meer van Gombe en vervolgens een picknick aan de schaduwrijke oevers. Je gaat dan naar Bezirgan, een heuveldorp met een bijzonder eclectisch theehuis. Hier verblijft u in een traditioneel dorpshuis dat is gerenoveerd en omgebouwd tot een gastenverblijf. Versierd met tal van antiek uit het dorp, voelt het alsof je slaapt in een museum.

Diner en overnachting in Owlsland - http://www.owlsland.com/

Dag 13: Rijd Bezirgan naar Kayakoy via Xanthos en Pinara. (B, L, D)

Als u uw speciale dorpsretraite verlaat, is uw eerste stop de oude stad Xanthos, die dateert uit ten minste de 8e eeuw voor Christus. Deze stad was ooit de hoofdstad van het oude Lycia. Vervolgens ga je naar Pinara, een andere oude site in een rustige bergomgeving met dennen en olijfbomen. Hier maak je een korte wandeling en krijg je een traditionele dorpslunch geserveerd. Rijd vervolgens naar Kayakoy, waar je de nacht doorbrengt.

Diner en overnachting op Han Camping


Dag 14: WANDEL Kayakoy naar Oludeniz (6 km) RIJD naar Dalyan. Dalyan-boottocht. (B, L)

Begin de dag met een wandeling door het verlaten Griekse dorp in de buurt van het moderne Kayakoy en ga vervolgens naar het bekende strand van Oludeniz (vlindervallei). Na deze prachtige wandeling van 6 km is er niets beter dan zwemmen. Na een transfer terug naar je hotel, ga je naar Dalyan. De tour wordt afgesloten met een boottocht; je ziet rotsgraven op de kliffen, bezoekt een broedgebied van een strand / zeeschildpad en verkent de ruïnes van Caunos.

Overnachting in Dalyan Pension, Dalyan


Dag 15: Transfer naar de luchthaven van Dalaman

Onze diensten eindigen vandaag als u de auto op het vliegveld inlevert.



Individuele Rondreis Turkije 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203