Individuele Rondreis Uruguay 12 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Uruguay 12 dagen
Individuele Rondreis Uruguay 12 dagen
Bestemming: Rondreizen Uruguay - Individuele rondreizen

Individuele Rondreis Uruguay 12 dagen




Dag 1

Je wordt opgehaald op de luchthaven van Montevideo en overgebracht naar je hotel in deze hoofdstad van Uruguay.

 

Check in en ontspan in deze levendige en cultureel rijke stad, gelegen aan de baai van Montevideo en de thuisbasis van bijna de helft van de bevolking van Uruguay.

Dag 2

Geniet van een tour van een halve dag door Montevideo met zijn vele monumenten, parken en schilderachtige waterkant.

 

In het hart van de stad ligt de Plaza Independencia, die het stadscentrum ('Centro') scheidt van de oude stad ('Ciudad Vieja') met zijn fascinerende koloniale en art deco-gebouwen, het torenhoge Palacio Salvo-monument en het neoklassieke Solís Theater. Andere interessante gebouwen zijn de katholieke kathedraal, het Constitution Square, het Government House en het stadhuis.

 

Avenue 18 de Julio, de belangrijkste winkelstraat, is bezaaid met winkels, cafés en commerciële gebouwen. Je ziet ook het indrukwekkende Plaza del Entrevero (het parlement), gebouwd met 52 verschillende kleuren marmer en 12 houtsoorten. De kunst-, muziek- en theater scene is springlevend in deze stad - van elegante oudere theaters en gezellige tango bars tot moderne strand disco's.

 

We rijden verder door de woonwijk Prada, een van de oudste in de stad en de thuisbasis van een beroemd beeldhouwwerk, La Diligencia (The Stage Coach), evenals een monument voor de laatste van de Charrua-indianen en een rozentuin. We passeren de monumenten Obelisk en La Carreta (Covered Wagon) terwijl we doorgaan naar Ordonez Park in de wijk Battle. We stoppen ook bij het Plaza Virgilio-monument voor gevallen zeesoldaten, vanwaar er een prachtig uitzicht over de stad is. Aan het einde van onze tour keren we terug langs de kustweg met zijn mooie stranden.

Dag 3

Vanmorgen verlaten we Montevideo en reizen 4 uur naar Laguna de Castillos

 

Onderweg bezoeken we een Olive Farm om meer te leren over de productie van extra vergine olijfolie. We stoppen ook bij Viña Eden Winery voor een wijnproeverij en lunch inbegrepen.

 

We gaan verder naar Laguna de Castillos, een uitgestrekte kust lagune die de grootste concentratie Ombús van Uruguay herbergt - oude beschermde bomen die in clusters groeien en fantastische vormen produceren. Check in en geniet van het prachtige landschap van deze regio.

Dag 4

Vandaag bezoeken we het Santa Teresa National Park, een belangrijk bebost kustgebied waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna te zien is.

Als je langs de kust loopt, langs het prachtige strand van La Moza naar Cerro Verde, zie je de La Coronilla-eilanden. Op de meeste dagen zie je tijdens deze wandeling zeeschildpadden. Het park heeft ook een cultureel centrum, een klein museum, verschillende volières en talloze tuinen. Na een inbegrepen picknick lunch bezoeken we het Karumbé Sea Turtles Conservation Project, gewijd aan het behoud van groene schildpadden.

 

We keren met de auto terug naar Santa Teresa Fortress, het grootste militaire fort van het land, om meer te weten te komen over de geschiedenis en te genieten van een prachtig uitzicht over het nationale park. We sluiten onze dag af met een bezoek aan een lagune waar capibara's, de grootste knaagdieren ter wereld, vaak worden gezien.

 

Let op: Karumbé is niet open in het weekend en op feestdagen.

Dag 5

Ga vanochtend mee op een gedeelde excursie naar het kleine stadje Cabo Polonio, reis over het strand en de zandduinen in een 4x4 monster truck. Zonder enige toegang tot de weg en volledig geïsoleerd door de zandduinen, heeft dit gehucht een bijzondere charme.

 

Op dit schiereiland vinden we een van de grootste zeeleeuwenkolonies van heel Zuid-Amerika. Na een bezoek aan het reservaat van de zeeleeuwen, bezoeken we de vuurtoren en genieten we van een lunch bij een restaurant aan zee.

 

Daarna wordt u afgezet bij de badplaats La Paloma met zijn witte vuurtoren en traditionele vissershuisjes. De omliggende stranden bieden een aantal van de beste surfmogelijkheden in Uruguay.

Dag 6

Geniet vanmorgen van een bezoek van een halve dag aan de Rocha-lagune, een UNESCO-biosfeerreservaat en een RAMSAR-vogelsite van internationale betekenis.

 

Deze ondiepe, brakke lagune wordt gescheiden van de zoute wateren van de Atlantische Oceaan door een zandbank die periodiek wordt doorbroken door stormen en getijdenwerking, waardoor een complex systeem ontstaat met een hoge biodiversiteit.

 

Deze lagune, die bestaat uit meer dan 72 vierkante mijl (72 vierkante km) aan wetlands rijk aan vis, krab, garnalen en weekdieren, is een belangrijke habitat voor 24 soorten kustvogels en meer dan 200 soorten broed- en trekvogels, waaronder de endemische coscorobazwaan, zwart nek zwaan en bedreigde soorten zoals Chileense flamingo, Olrog's meeuw en zwart-witte monjita. Het is een bijzonder belangrijke leefomgeving voor de buff-strand ruiter en Amerikaanse goudplevier.

Dag 7

Vanmorgen transfer van 2 uur naar het zuiden van La Paloma naar de badplaats Punta del Este, gelegen op een smal schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan.

 

Onderweg rijden we door een prachtig landschap van wijngaarden, olijfbomen, heuvels, meren en beekjes - we stoppen bij een olijfboerderij om meer te leren over de productie van extra vergine olijfolie.

Ga verder naar Punta del Este, check in bij je hotel en geniet van de prachtige stranden en de prachtige kustlijn van deze stad.

Dag 8

Vandaag reizen we 5 uur vanaf Punta Del Este en reizen door het prachtige landschap naar de wijnproducerende regio Carmelo.

 

Onderweg bezoeken we een familiebedrijf 'bodega' (wijnmakerij), waar we de wijngaarden en wijn productiegebieden bezoeken en genieten van het proeven van enkele van hun uitstekende wijnen.

 

Bij aankomst inchecken in uw hotel in Carmelo, gelegen aan de Rio de la Plata en omgeven door prachtige wijngaarden.

Dag 9

Geniet op uw gemak van de sfeer van de wijnmakerij Carmelo en ga op eigen gelegenheid op verkenning.

 

Optionele wijnproeverijen zijn op aanvraag beschikbaar (ter plaatse te betalen).

Dag 10

Vandaag verkennen we de Western Vineyards - de geboorteplaats van wijn in Uruguay:

 

We reizen naar de ruïnes van La Calera de las Huerfanas, waar in 1741 de jezuïeten een kapel bouwden en fruitbomen planten, vee kweekten en kalk produceren. Nadat de jezuïeten door de Spaanse kroon waren verdreven, nam Don Juan de San Martín de controle over de boerderij over en plantte hij de eerste 1.500 wijnstokken.

 

In deze regio bezoeken we twee familiebedrijven 'bodegas' (wijnmakerijen), waar we de wijngaarden en wijn productiegebieden bezoeken. Geniet ook van het proeven van enkele van hun uitstekende wijnen.

 

Daarna reizen we 1,5 uur naar de charmante koloniale stad Colonia del Sacramento. Check in bij je hotel in dit pittoreske stadje dat vroeger een Portugese kolonie was en tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 11

Geniet vanmorgen van een 2,5 uur durende tour door het historische Colonia del Sacramento, gelegen op een klein schiereiland dat uitsteekt in de rivier.

 

We beginnen met een bezoek aan het Real de San Carlos-gebied, stoppen bij de San Benito-kapel en het Mihanovich-complex dat dateert uit 1910 en omvat een arena voor 10.000 zitplaatsen, een 3.000 zitplaatsen Fronton (rechtbank voor het spelen van de Baskische sport van jai alai) , een casino hotel en een renbaan. We rijden verder door verschillende woonwijken en langs de stranden aan de westkust van de rivier naar het winkelgebied Downtown. Vanaf hier gaan we te voet de historische oude binnenstad in en verkennen we de smalle geplaveide straatjes. Bekijk ook de Portón de Campo - de gereconstrueerde stadspoort uit 1745 met restanten van de oude stadsmuren.

 

Het saldo van de dag is vrij om deze historische stad zelfstandig te verkennen.

Dag 12

Op uw gemak om de historische stad Colonia del Sacramento zelfstandig te verkennen.

Dag 13

Breng 3 uur over naar Montevideo Airport voor uw vlucht naar huis.



Individuele Rondreis Uruguay 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203