Individuele Rondreis Uruguay 13 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Uruguay 13 dagen
Individuele Rondreis Uruguay 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Uruguay - Individuele rondreizen

Individuele Rondreis Uruguay 13 dagen




DAG 1

Aankomst in Buenos Aires, transfer naar uw hotel in Recoleta.

 

Kom aan in Buenos Aires, een elegante, gecultiveerde en kosmopolitische stad die beroemd is om zijn interessante musea en de fascinerende havenwijk La Boca, met zijn geplaveide straatjes en felgekleurde huizen - hier werd de tango geboren. Het centrum van de stad herbergt het koloniale hart, overheidsgebouwen en kerken, maar ook chique winkel- en woonwijken met een nostalgisch Parijse gevoel.


De Boheemse wijk San Telmo staat vol met schilderachtige oude huizen afgewisseld met antiekwinkels, tango bars en stijlvolle restaurants. Iets verder buiten het centrum ligt de wijk Recoleta (uw hotel is hier), nog meer suggestief voor de Franse invloed, waar Evita Perón werd begraven.


DAG 2

Begeleide wandeling door het centrum van Buenos Aires.

 

Hoewel de moderne skyline van Buenos Aires wordt gedomineerd door de massa hoogbouw torens, typerend voor elke snelgroeiende 21e-eeuwse metropool, onthult het op straatniveau architectonische juweeltjes en schilferende relikwieën die een verhaal vertellen dat het best te voet wordt gewaardeerd.


DAG 3

Veerboot over de rivier de Plate naar Colonia in Uruguay.

 

Neem de draagvleugelboot over de rivier de Plate naar de haven van Colonia in Uruguay. Reis langs een met bossen omzoomde riviermonding, bezaaid met chique woningen, naar deze rustige kleine haven en het door UNESCO beschermde historische centrum. Het is een echt contrast met het rumoer van Buenos Aires.


Je zult een begeleide wandeling maken om dit schilderachtige stadje te verkennen, waar het suggestieve koloniale raster van door bomen beschaduwde, rustige steegjes een lust voor de fotograaf is. Het is opgericht door de Portugezen, dus de architectuur is een beetje anders dan de Spaanse en Franse stijlen van Buenos Aires en elders in Spaans Amerika. Bij het bereiken van de Calle de los Suspiros (Straat der Zuchten) stop je bij een 18e-eeuwse Portugese taberna voor een typisch Uruguayaanse snack van wijn, brood en kaas.

Eet of drink een drankje in de jachtclub met uitzicht op het sprankelende water, waar kleine boten vrolijk dobberen. U kunt de vuurtoren beklimmen voor een uitzicht over de stad en de riviermonding daarachter.


DAG 4

Haal uw huurauto op en rijd naar Carmelo aan de kop van de riviermonding.

 

Uruguay is een rustige plek, de wegen buiten de hoofdstad zijn geasfalteerd, meestal goed onderhouden en met borden aangegeven; benzinestations zijn frequent en lokale rij standaarden (relatief) goed. Wegen die naar de kust leiden, zijn het drukst tijdens het zomerseizoen van half december tot eind februari, maar elders zou u moeten merken dat er relatief weinig verkeer is, vooral als u gewend bent aan autorijden in het VK. Je zou een ontspannende rijervaring moeten hebben, waar je vol vertrouwen een omweg kunt maken om een ​​plek buiten je basisroute te verkennen die je leuk vindt.


Je auto wordt vanmorgen bij je hotel afgeleverd en eenmaal onderweg rijd je in westelijke richting naar Carmelo (78 km, ongeveer 1 uur direct), een slaperige kleine haven aan het einde van de monding van de River Plate met een mooi koloniaal plein en een promenade aan het water. Het is het centrum van de wijnproducerende regio en er zijn verschillende belangrijke wijngaarden in de omgeving, allemaal verscholen in een vredig landschap bezaaid met eucalyptusbomen, een genot om doorheen te rijden. Breng twee nachten door in Narbona Wine Lodge, een prachtige wijngaard op 20 minuten rijden buiten Carmelo.


DAG 5

Vrije dag in een wijnhuis in de buurt van Carmelo.

 

Gisteren was een geweldige introductie tot autorijden in Uruguay, maar vandaag kun je besluiten om gewoon rond te hangen in Narbona Wine Lodge. Prachtig gerestaureerd, vangt het de smaak van een vervlogen tijdperk tot in de perfectie en is het een van de meest gewilde plekken om te verblijven in Uruguay.


U kunt een rondleiding krijgen door het wijnhuis zelf, het landgoed verkennen op een mountainbike en tot rust komen in de leeszaal of bij het zwembad. Betaal iets meer lokaal en u kunt een

massage of een rondje golf bij de plaatselijke club.


De stad Carmelo, met zijn huizen met één verdieping in de schaduw van jacaranda bomen en kerken, is een kijkje waard: er is een leuk klein museum, een verwoeste jezuïetenmissie uit de 18e eeuw en een paar wijnmakerijen.


DAG 6

Rijd naar Montevideo, de aangename hoofdstad van Uruguay.

 

Het ligt aan de weg in oostelijke richting naar Montevideo, de hoofdstad van het land. Je zou de reis van 245 km goed kunnen verlengen tot een volledige dag. Er zijn een paar alternatieve wegen, maar over het algemeen rijd je door open landbouwgrond met uitgestrekte velden met tarwe en soja, het alomtegenwoordige vee en kleine boerderijen. Dicht bij de riviermonding steek je beekjes en moerassen over, voordat je de skyline van Montevideo aan de horizon ziet opdoemen.


Aangekomen in de hoofdstad ontdekt u een levendige stad aan het water met een geweldige setting, waar moderne wolkenkrabbers zich verdringen met art deco-gevels en grote, monumentale koloniale gebouwen. Voor een nationale hoofdstad is er relatief weinig verkeer of vervuiling, dus u moet zich op uw gemak voelen om door de stad naar uw hotel te rijden.


Geboren uit de concurrerende belangen van koloniale machten, groeide de stad, aan de oevers van een mooie natuurlijke haven aan de rivier plaat, uit tot een welvarende haven gewijd aan overzeese handel. Het trok immigranten uit heel Europa aan, wat resulteerde in een eclectische culturele mix die tot op de dag van vandaag voortduurt.


DAG 7

Begeleide wandeling door Montevideo.

Je zult 's ochtends een begeleide wandeling maken, door het koloniale centrum gaan en een aantal van het historische openbare gebouw en monumenten bekijken: er is een uitgesproken retro-gevoel, met veel art-deco gebouwen met een vervaagde charme.


Je wordt voor de lunch naar de haven markt gebracht: dit is een fascinerende plek, populair onder de lokale bevolking die zich verdringt in de openlucht bars en restaurants. Hier kun je genieten van een biefstuk om te wedijveren met alles wat je in Buenos Aires hebt geproefd, weggespoeld met een lokale wijn.


'S Avonds kunt u een wandeling maken langs de Rambla aan het strand, waar Montevideños misschien aan het joggen, fietsen of rolschaatsen is.


DAG 8

Rijd in oostelijke richting langs de kust naar Rocha.

 

Rijd in oostelijke richting parallel aan de kustlijn naar het departement Rocha, een tocht van punt naar punt van ongeveer 280 km. Landinwaarts zijn er uitzichten over door vogels geanimeerde weilanden tot aan de heuvels van Serrania Minas. De oceaan aan je rechterkant wordt omzoomd door golvende zandduinen. Eenmaal voorbij het blitse resort Punta del Este, geliefd bij beroemdheden, zijn er slechts een paar kleine strandresorts, clusters van pijnbomen en enkele vakantiehuizen, maar geen grootschalige ontwikkeling van de kustlijn - poederwitte en romige gouden stranden strekken zich uit naar een grenzeloze horizon. Inland Rocha is een beeld van totale rust en kalmte. Het heeft een aantal van de meest aanlokkelijke landschappen van Uruguay, bezaaid met oude estancia-huizen, ombu en palmbomen.


Rocha heeft verschillende prachtige landelijke estancia's die gasten verwelkomen met eenvoudige verblijven en warme gastvrijheid - een typisch Uruguayaanse ervaring. Weggestopt op het platteland, maar op een klein eindje rijden van het strand zijn dit perfecte bases om te ontspannen en te verkennen. Breng drie nachten door in Estancia Guardia del Monte, een kleine werkende boerderij aan de oevers van Laguna de Castillos.


DAGEN 9-10

Op uw gemak op een werkende estancia.

 

Twee volle dagen om van je omgeving te genieten. Zoals gebruikelijk op een estancia, zijn er optionele buitenactiviteiten om aan deel te nemen: paardrijden in de wetlands en vogels kijken zijn de hoogtepunten.


In de omgeving zijn er nog andere attracties: Cabo Polonio National Park, een van de hoogtepunten van Uruguay, ligt op slechts een klein eindje rijden. Wandelen tussen de zandduinen en de wilde, winderige kust zorgt voor een verkwikkende dag uit. Het afgelegen gehucht Cabo Polonio zelf voelt zich bijna afgesneden van de

buitenwereld, met zijn felgekleurde huizen, iconische vuurtoren, kleine eetgelegenheden en zeeleeuwenkolonie. Rocha heeft ook verschillende kleine badplaatsen zoals La Pedrera en La Paloma, populair onder surfers met een hip nachtleven in de zomer. Ondertussen zijn de natuurreservaten en lagunes ideaal om vogels te spotten.


DAG 11

Rijd naar het kleine maar luxe strandresort José Ignacio in boetiekstijl.

 

Het is vandaag nog maar 119 km rijden om José Ignacio te bereiken, een cool, verfijnd en welvarend kustplaatsje met chique boetieks, kunstgaleries en restaurants, maar niet ten koste van zijn charme. De stad heeft slechts ongeveer 300 permanente inwoners, maar dit aantal stijgt met duizenden in de bruisende zomer, inclusief socialites, Hollywood-sterren en internationale supermodellen. Ze voelen zich aangetrokken tot de relaxte, ingehouden sfeer: er zijn nog steeds enkele stoffige steegjes met acacia grenzen met pop-up bars en al fresco beroemde chef-kok-eetgelegenheden - misschien vecht je voor ruimte met een Porsche als je wilt parkeren buiten een van deze.


Je verblijft in een hotel op ongeveer 3 km van José Ignacio en op slechts 200 meter van het strand op een rustige locatie, weg van het ontspannen nachtleven (disco's moeten om 02.00 uur wettelijk gesloten zijn).


DAG 12

Vrije tijd in José Ignacio.

 

Je hebt een vrije dag om te genieten van de sfeer van de stad, de goede restaurants te proeven en misschien wat zon op het strand in te halen.


DAG 13

Rijd terug naar de luchthaven van Montevideo om uw auto in te leveren en uw internationale vlucht te nemen.

 

Een vroege start voor de 145 km lange rit van José Ignacio naar de luchthaven van Carrasco bij Montevideo, die ongeveer 2 uur zou duren.



Individuele Rondreis Uruguay 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203