Individuele Rondreis Vietnam 14 dagen Afbeelding Individuele Rondreis Vietnam 14 dagen
Individuele Rondreis Vietnam 14 dagen
Bestemming: Hanoi - Hanoi

Individuele Rondreis Vietnam 14 dagen




Dag 1: aankomst in Ho Chi Minh

Bij aankomst op de luchthaven Tan Son Nhat wordt u hartelijk verwelkomd en naar het hotel gebracht door de privé gids van Asia View Travel met bord, inchecken, ontspannen. Overnachting in hotel in Ho chi minh.

 

Dag 2: Ho Chi Minhstad - Cu Chi-tunnel (B, L)

Ochtend na het ontbijt, 08:00 uur ophalen bij het hotel, rijden naar de beroemde Cuchi-tunnels. Het kost u bijna 2 uur om over de weg van Ho chi minh naar de Cu chi-tunnel te reizen.

Op het hoogtepunt van de oorlog in Vietnam strekte het tunnelsysteem zich uit van de buitenwijken van Saigon tot aan de Cambodjaanse grens van meer dan 250 kilometer aan tunnels. Het tunnelsysteem, dat in de jaren 40 vanaf 25 jaar is gebouwd, laat de Viet Minh en later de Viet Cong een enorm landelijk gebied beheersen. Het was een ondergrondse stad met woonruimtes, keukens, opslagplaatsen, wapenfabrieken, veldhospitalen, commandocentra. Op sommige plaatsen waren het verschillende verhalen diep en huisvestten tot 10.000 mensen die jarenlang vrijwel ondergronds leefden ... trouwen, bevallen, naar school gaan.

Terug stad voor lunch.

'S Middags maak je een stadstour door het dynamische Ho Chi Minh City, nog steeds Saigon genoemd door veel lokale bewoners. We bezoeken het Herenigingspaleis, dat tot eind april 1975 de voormalige residentie was van de president van Zuid-Vietnam, en enkele Franse koloniale bouwwerken, waaronder de Notre Dame-kathedraal, het oude Sai Gon-postkantoor, voordat we de tentoonstelling over de oorlog in Vietnam aan de beroemde oorlogsmuseum. en de bruisende Ben Thanh-markt waar van alles en nog wat te koop is. Overnachting in hotel in Ho chi minh.

Dag 3: Ho Chi Minh - Mekongdelta - Ho chi minh (B, L) - 80 km voor een enkele reis, ongeveer 2 uur over de weg / enkele reis.

Je wordt opgehaald bij het hotel en wordt overgebracht naar My Tho, 80 km van de stad Ho Chi Minh. Het duurt ongeveer 2 uur om het gebied te bereiken. Deze reis biedt een blik op een grote verscheidenheid aan leven en landschappen aan de rivier de Vietnam vanuit de vredige Delta. De enorme schepen, die afkomstig zijn uit veel verschillende landen die langzaam en stil langs de rivier varen, zul je zien aan de Saigon-rivier. Mis deze aanblik niet! Onderweg ziet u dagelijkse activiteiten van lokale mensen langs de rivier verkopers en kopers onderhandelen, vis uitwisselen, de producten die ze hebben gekregen van hun werk op zee. Vanaf My Tho rijd je op een lokale motorboot rond Dragon Island, Unicorn Island, Phoenix Island, Turtle Island en stop je bij het beroemde Unicorn Island. Op het Unicorn Island maak je een korte trektocht en maak je een roeiboottocht. Je zult ook genieten van lunch, tropisch fruit en vrije tijd fietsen in het landelijke dorp. Van daaruit vervolgt u uw motortocht naar de provincie Ben Tre om een ​​handgemaakte workshop kokosnoot snoepjes te bezoeken. Stap dan over op een kleine motorboot en reis langs de weelderige, groene grachten die zo mooi zijn voor fotografie. Neem 2 uur rijden terug Ho chi minh stad, check in, ontspan.

 

Dag 4: Ho chi minh - Nha trang (B)

Ontbijt in het hotel, gratis boodschappen doen in het stadscentrum tot transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nha Trang. Ophalen, transfer naar het hotel, inchecken. De rest van de dag gratis en ontspannen op het prachtige strand van Nha Trang.

Dag 5: Nha Trang eilandtour (B, L)

Begin vanuit uw hotel naar de haven van Cau Da. Tri Nguyen Aquarium op Mieu Island is de eerste plaats om te bezoeken, veel zeedieren van de provincie Nha Trang / Khanh Hoa maken daar een kleine oceaan wereld. Mun Island is het beste eiland om te snorkelen, waar je veel kleurrijke koralen en vissen kunt zien. Bezoek een vissersdorp en neem een ​​verse lunch op het eiland. Op de terugweg ziet u grotten waarin de zwaluwen hun nest maken.

 

Dag 6: Nha trang - Danang - Hoian (B, L)

We gaan aan boord van een vlucht naar Da Nang. Aangekomen op de internationale luchthaven van Danang, haalt de gids u op en brengt u naar Hoian.

We brengen de rest van de dag door om Hoian te ontdekken.

Maak een wandeling om de oude stad Hoian te verkennen, ooit een belangrijke Aziatische handelshaven in de zeventiende en achttiende eeuw. Hoi An's architectuur en ontspannen levensstijl zijn in de loop der jaren weinig veranderd. Maak een ontspannende wandeling door het oude stadscentrum en bezoek de sites van de huizen van voormalige kooplieden, een 400 jaar oude Japanse overdekte brug en een Chinese gemeenschappelijke hal. Hoi An, die vermoedelijk niet minder dan 2200 jaar geleden was beslecht, stond bij vroege westerse handelaren bekend als Faifo. Hoi An was van de 17e tot de 19e eeuw een van de belangrijkste havens van Zuidoost-Azië. Chinese, Japanse, Franse, Engelse, Spaanse, Portugese en andere handelaren hadden hier kleine gemeenschappen en de oude houten huizen, bruggen en tempels die overblijven, doen denken aan een Vietnam uit de voorbije eeuwen. Deze unieke oude handelsstad raakte langzaam geïsoleerd door het dichtslibben van de rivier en door verwoeste spoorlijnen, waardoor het onaangetast bleef door oorlog en bevroren in de tijd. Tegenwoordig staat deze absoluut charmante en ontspannen stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat ook bekend om zijn winkels, met name het grote aantal kleermakers. Als je wilt, kun je hier een hele nieuwe garderobe laten maken.

Dag 7: Hoian gratis (B)

Vandaag is er voldoende tijd om Hoi An zelf te ontdekken. U kunt uw tijd doorbrengen met het verkennen van de vele Chinese congreshallen en fascinerende voorouderlijke huizen, waarvan sommige al vijftien generaties lang door dezelfde familie worden bewoond. De stad staat ook bekend om zijn winkels, met name het grote aantal kleermakers. Als je wilt, kun je hier een hele nieuwe garderobe laten maken! Misschien wilt u een boottocht maken met een van de lokale vrouwen over de Thu Bon-rivier. Misschien wilt u een fiets huren en een mooie rit maken naar het strand van Cua Dai, op ongeveer 4 km afstand. Er is zelfs een kans om je culinaire vaardigheden te verbeteren met een Vietnamese kookles! Eén ding is zeker: er is geen gebrek aan dingen om te doen in deze stad.

 

Dag 8: Hoian - Hue (B, L)

Na het ontbijt in het hotel neemt u afscheid van Hoian en begint u aan een noordelijke reis naar Hue, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Stop onderweg bij het prachtige Non Nuoc-strand en het Cham Museum, dat de beste collectie Cham-sculpturen ter wereld bevat. In Danang bezoek je de Marble Mountains, vijf heilige heuvels met tientallen boeddhistische heiligdommen. De gids en chauffeur nemen je mee over de prachtige Hai Van Pass - de geografische en psychologische grens van Vietnam tussen noord en zuid. De top van de pas ligt voortdurend in wolken gehuld.

Aankomst Hue in Hue om 12.00 uur.

Vanmiddag bezoeken we de Imperial Citadel en de Purple Forbidden City. Deze koninklijke residentie werd in de 19e eeuw gebouwd door de Nguyen-dynastie, de stad was de thuisbasis van de voormalige keizers van Vietnam van 1802 tot 1945. Vervolgens maken we een wandeling naar de bruisende Dong Ba-markt en passeren vele fantastische eetgelegenheden waar bezoekers een kans om wat lokale delicatessen te proeven. Overnachting in hotel in Hue.

 

Dag 9: Hue - Hanoi (B, L)

Ontbijt in het hotel, we gaan aan boord van een boot om stroomopwaarts op de Perfume River te cruisen en de stad en de rustige dorpjes aan de rivieroever te bekijken. We lopen naar boven om de Thien Mu-pagode te bezoeken, een mooi gelegen pagode, die uitkijkt over de Parfumrivier en het prachtige landschap daarachter, waar je meer leert over het boeddhisme in Vietnam. Een van de meest aangrijpende vertoningen hier is een auto van een voormalige monnik, die in 1963 naar Saigon reed en zichzelf in brand stak om te protesteren tegen het Zuid-Vietnamese regime en de behandeling van boeddhisten. Stap uit het bord voor een bezoek aan het uitgebreide mausoleum van de voormalige keizer Tu Duc, dat tientallen jaren voor de dood van de bewoner werd gebouwd en dat het graf werd gebruikt als paleis terugtocht voordat de keizers laatste rustplaats. Transfer naar de luchthaven voor vlucht naar Hanoi. De gids in Hanoi haalt je op, transfer naar het hotel in het centrum, check in, ontspan.

Overnachting in hotel in Hanoi

 

Dag 11: Hanoi stadstour (B, L)

Ontbijt in het hotel. Vanmorgen starten we een stadstour met het Ho Chi Minh Complex. Deze beroemde site bevat het mausoleum van de oprichter van het land, Ho Chi Minh (sluit op maandag, vrijdag en oktober voor jaarlijks onderhoud), het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh op palen. Dicht bij dit complex ligt de One Pillar Pagoda, waarvan de oorsprong teruggaat tot het fundament van de stad. We volgen dit met het indrukwekkende Volkenkundig Museum, gewijd aan de 54 etnische groepen van Vietnam. Lunch in een lokaal restaurant.

Bezoek bijvoorbeeld de Tempel van de Literatuur, die bekend staat als de eerste universiteit van Vietnam, de eerste universiteit van Vietnam. De tuinen en goed bewaard gebleven architectuur zijn gebouwd in 1070 en bieden een ontspannen blik op het verleden van Vietnam. We blijven het Restored Sword Lake (Hoan Kiem Lake) en de Ngoc Son-tempel bezoeken, maken een fietstocht door de 36 straten van de oude wijk van Hanoi om meer te leren over het eenvoudige leven van Hanoian. Geniet van een waterpoppenshow - een opmerkelijke Vietnamese kunstvorm die traditionele muziek, vuurwerk, poppenspelers onder water en uitgebreide poppen sierlijk over water drijft. Overnachting in hotel in Hanoi

 

Dag 12: Hanoi - Halong-baai aan boord (B, L, D) - 180 km ongeveer 3,5 uur rijden

Ontbijt in het hotel en dan om 08.30 uur begint een rit van 3. 5 uur door de Red River Delta naar Ha Long City. Comfort stop onderweg voor foto's en koffie (alleen) voordat u aankomt in Ha Long City.

12:00 - 12:15: Aankomst in de stad Ha Long, stap aan boord van onze traditionele houten rommelboot voor een overnachting. Geniet bij het inchecken van een verfrissend welkomstdrankje voordat u aan uw cruise door de baai begint.

13.00 uur: start zeilen vanuit Bai Tu Long Bay, smul van een heerlijke lunch terwijl je vaart tussen prachtige eilandjes (theepot-eilandje, Mat Quy –Monster Face-eilandje, Yen Ngua-eilandje, Man's Head-eilandje, Tortoise-eilandje etc.) om te ontdekken ongerepte zakken van Halong Bay en bezoek Sung Sot - Geweldige grot, een van de meest imposante grotten van de baai. Zwem op het Soi Sim-strand of Titov-strand of maak een korte trektocht naar de top van de Titov-berg (426 treden) voor een prachtig panoramisch landschap.

17.30 uur: Vers fruit wordt geserveerd in de lounge of op het zonnedek

          Geniet van groente / fruit snij- en vouwservet

19.30 uur: Geniet aan boord van uw diner.

21.00: Inktvissen of ontspannen en chatten met je partner, vrienden, familie.

Overnachting in Ha Long Bay aan boord van Junk.

 

Dag 13: Halong - Hanoi (B, L)

06.20: Tai Chi-oefening met de mogelijkheid om het prachtige landschap van de zonsopgang boven de baai te bewonderen.

07.00 uur: Voor vroege vogels wordt gratis thee, koffie en ontbijt geserveerd.

08.00 uur: bezoek de Luon-grot op een kleine bamboe boot, peddel door het personeel van de bemanning en geniet van de rustige sfeer omgeven door hoge eilandjes en bergen. Kom terug naar onze Junk. Vaar langs rotsformaties zoals en passeer Vinger Eiland, Hoa Cuong vissersdorp, Ga Choi - Fghting Cock-eilandje, Dinh Huong-eilandje, Little Dog-eilandje. Geniet van het rustige landschap terwijl de boot zich een weg baant door de baai op de terugweg naar de stad Ha Long, enz.

09.00 uur: Regel uw bagage en check out aan boord.

10.15: Geniet van een lunch terwijl je boot door vreemd gevormde kalkstenen rotsformaties weeft.

11:30 - 12:00: We keren terug naar de belangrijkste haven voordat we overstappen op ons in afwachting zijnde voertuig voor een rit terug Hanoi, inchecken, ontspannen.

 

Dag 14: Vertrek Hanoi (B)

Gratis tot transfer naar de luchthaven voor uw vertrek vlucht. Einde van de tour.



Individuele Rondreis Vietnam 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203