13 daagse Rondreis Vietnam Afbeelding 13 daagse Rondreis Vietnam
13 daagse Rondreis Vietnam
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

13 daagse Rondreis Vietnam




DAG 1: AANKOMST HA NOI

Aankomst op Noi Bai International Airport, hartelijk welkom geheten door onze chauffeur en transfer naar het hotel om in te checken. Overnachting in Hanoi.


DAG 2: HA NOI CITY TOUR (B, L)

Onze gids haalt u om 08:00 uur op bij uw hotel en bezoekt vervolgens het museum van president Ho Chi Minh, waar toeristen zullen leren wat hij heeft gedaan voor Vietnam en een aantal andere landen en allerlei informatie over president HCM zullen leren. De volgende plaats om naartoe te verhuizen is de One Pillar Pagoda - een groep structuren bestaande uit een pagode en een toren gebouwd in het midden van een vierkant meer.

Verlaat een pilaar pagode voor de tempel van literatuur - Van Mieu - het eerste college van Vietnam en de plaats gewijd aan Confucius.

Geniet om 12.30 uur van een lokale lunch en bezoek vervolgens het Ethnology Museum, waar je een grote kans hebt om meer te weten te komen over cultuur, gebruiken, talen en huizen van 54 etnische groepen in Vietnam. De laatste stadstour is het Hoan Kiem-meer met de Ngoc Son-tempel.

Breng de auto daarna terug naar uw hotel (ongeveer 16.00 uur). Overnachting in Hanoi.


DAG 3: HANOI - THAI NGUYEN - CAO BANG (B, L, D)

7:30 - 8:00 Ophalen bij uw hotel in Hanoi voor het rijden op snelweg nr. 3. Je bezoekt ook het Museum of the Cultures of Vietnamese Ethnic Groups in Thai Nguyen City, waar je kunt bladeren door de objecten, foto's en exposities die een beter begrip geven van de verschillende etnische groepen en hun landbouwwerktuigen, handwerk en traditionele kostuums die worden gedragen voor aanbidding. Er zal een lunchstop zijn voordat je naar het noorden naar Cao Bang wordt gebracht door verspreide dorpen en rijstvelden. Je krijgt de kans om te stoppen in een dorp dat bekend staat om zijn tabaksproductie (afhankelijk van het groeiseizoen). Dit is de minder bereisde weg die u in alle rust laat genieten van het uitzicht. Vanavond eet en overnacht je in de homestay van een Nung's familie in Quang Uyen.


DAG 4: CAO BANG - BAN GIOC WATERFALL - BA BE LAKE (B, L, D)

Na het ontbijt bij de homestay vertrek je naar Trung Khanh, dat aan de grens met China ligt. Hier krijgt u de kans om de Nung-bevolking te ontmoeten in het dorp Phuoc Sen, een bergachtig dorp dat bekend staat om zijn traditionele smederij. De landbouwwerktuigen die hier worden gemaakt, maken integraal deel uit van de levensstijl die tot uiting komt in de omliggende rijstvelden en velden. Genesteld tussen deze verbazingwekkende landschappen is de adembenemende Ban Gioc-waterval die meer dan 300 meter beslaat, half in Vietnam en half in China. Je hebt tijd om te genieten van de krachtige atmosfeer van de watervallen en een aantal fantastische foto's te maken voordat je naar een ander natuurwonder gaat, de Nguom Ngao-grot. Deze grot strekt zich uit over 2144

meter onder de grond en staat vol met ongelooflijke stalactieten en stalagmieten. Vervolgens ga je terug naar de stad Cao Bang en daal je af op de slangenpas naar het Ba Be-meer, vannacht overnacht je in een traditioneel huis van de etnische familie Tay. Bij deze accommodatie bij particulieren kun je ontspannen en tot rust komen van de dag en genieten van een maaltijd met huisgemaakte lokale gerechten.


DAG 5: BA BE LAKE - HANOI (B, L)

U kunt aan boord ontspannen, wat wilde dieren spotten of als u wilt afkoelen, kunt u in het koele, schone water springen voor een verfrissende duik! Terwijl je op het Ba Be-meer drijft, kun je genieten van het landschap van de omliggende karsts, versierd met plekken met wilde vegetatie en bewoond door allerlei interessante wezens. De boottocht langs de Nang-rivier, met tijd om het prachtige Ba Be-meer, de grotten van de Puong-grot te verkennen, waar u de stalactieten en stalagmieten kunt verkennen die het gevolg zijn van de erosie van de rivier op de karst en uitkijken naar de vleermuiskolonie enkele duizenden sterk. Je vertrekt voor de reis terug Hanoi, een rit van ongeveer 150 mijl (230 kilometer). We stoppen bij een theeplant in de heuvels voordat we terugkeren naar je hotel in de bruisende stad Hanoi.


DAG 6: HANOI - HA LONG - OVERNACHTING OP TRADITIONELE JUNK (B, L, D) (JOIN TOUR)

We verlaten Hanoi voor een rit van 3,5 uur naar de stad Ha Long met een korte pauze onderweg. Daar ga je aan boord van een houten rommel om je naar het werelderfgoedgebied te brengen en vervolgens naar een eiland strand. Als het weer het toelaat, is er tijd om te zwemmen, te ontspannen of een heuvel te beklimmen voor een uitzicht over het opmerkelijke zeegezicht van de baai. Vanaf daar vervolgt u uw cruise om een ​​vissersdorp te bezoeken en het lokale leven van dichtbij te bekijken met een roeiboot of kajak. Aan boord wordt een luxueus Vietnamees diner met meerdere gangen geserveerd. Je overnacht in een comfortabele hut van Traditionele Vietnamese Junk.


DAG 7: HALONG BAY - HANOI - DA NANG CITY (B)

Je wordt wakker in de frisse lucht van de baai met een licht ontbijt gebak en thee of koffie, je legt aan om een ​​van de beroemdste grotten in de baai te bezoeken. Je keert terug naar de rommel voor een heerlijk brunchbuffet terwijl je rond het middaguur terugvaart naar de steiger, waarna je terugkeert naar Hanoi.

16:30 Aankomst in Noi Bai Airport voor uw vertrek vlucht naar de stad Da Nang in Centraal-Vietnam.

Bij aankomst wordt u opgehaald bij het hotel om in te checken. Overnachting in Da Nang.


DAG 8: DA NANG CITY VOLLEDIGE DAG - HOI AN OUDE STAD (B, L)

De tour van vandaag begint om 08:30 uur. De stadstour door Da Nang begint op de lokale manier - met een bezoek aan de Han-markt. Verken rij na rij droge goederen die te koop zijn en meng je onder de lokale klanten. Ga dan verder naar het militaire zone museum van Da Nang. Bekijk de uitgebreide collectie historische militaire uitrusting en inzichtelijke displays over nationale revoluties en de Vietnam-Amerikaanse oorlog.

Maak een rit naar het zuiden naar Marble Mountain, een groep van kalksteen- en marmeren heuvels vol met grotten. Reis naar de top en staar naar de stad en zie nieuwe hoogbouw naast traditionele houten huizen staan. Verken vervolgens de belangrijkste grot van de berg om een ​​prachtig Boeddhabeeld te zien, gebouwd in de Cham-stijl.

Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je verder met het verkennen van Da Nang met een bezoek aan de Linh Ung Pagoda. Deze serene compound biedt een prachtig uitzicht over de zee en de Cham-eilanden. De pagode wordt gedomineerd door een 67 meter hoog standbeeld van Guanyin, de godin van de genade. Daarna heb je vrije tijd om te zwemmen in de zee op Da Nang Beach voordat je terugkeert naar Hoi An. Overnachting in Hoi An.


DAG 9: MY SON SANCTUARY & HOI AN WALKING TOUR (B, L)

8:00 Je gids en auto zullen je ontmoeten in je hotel voor je rit door de prachtige landelijke dorpen en steden op weg naar de oude overblijfselen van My Son Sanctuary.

9:00 We komen aan bij het angstaanjagende geluid van Cham-muziek en stoppen om de levendig geklede dansers in ons op te nemen terwijl ze genieten van een traditionele dansvoorstelling.

9:30 Je wandeltocht begint met een korte klim naar de ruïnes van Cham. Wandelen langs een pad begrensd door jungle. Als we de top bereiken, komt de prachtige Cat's Tooth-berg, die grenst aan de ruïnes, te zien en gaan we verder naar een van de vele Cham-sites waar je gids de geschiedenis van de religieuze site zal uitleggen, die diende als begraafplaats voor de Cham vorsten vele eeuwen geleden.

11:00 Bezoek het plaatselijke relikwie museum voordat u terugkeert naar uw auto.

12:30 We stoppen voor een lokale lunch in een lokaal Vietnamees restaurant.

14:00 uur Vervolgens reizen we naar de oude stad, waar uw begeleide wandeling door de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een bezoek brengt aan tal van bezienswaardigheden, waaronder de 400 jaar oude Japanse overdekte brug, de Phuc Kien Assembly Halls, het museum en een oude privé familie huis. De smalle straatjes volgen met huizen die zijn beïnvloed door Chinese, Japanse, Franse en Europese architectuur.

16:00 Nadat u 2 uur aan boord van de Chic Boat bent gegaan, en als de zon ondergaat, kunt u ontspannen en de koele wind in uw haar voelen en het lokale rivier leven bekijken. Keer terug naar uw hotel voor een goede nachtrust. Overnachting in Hoi An.


DAG 10: CAM THANH WATER COCONUT VILLAGE HALF DAY - HUE (B, L)

8:00 U wordt opgehaald in de lobby van uw hotel en overgebracht naar het Cam Thanh waterkokosdorp. Leer meer over het dagelijkse leven van Vietnamese vissers, hun families en hun gemeenschap. Maak een tocht langs de kronkelende rivier met een Coracle-boot. Een lokale familie en gids nemen je mee op reis door de ongerepte waterwegen, omzoomd door kokospalmen aan de rivier. Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​lokale visser de rivierbedding te zien baggeren op zoek naar rivier slakken.

9:30 Ga verder naar Tra Que Vegetable Village. Geniet van de dorpstour naar kwekerijen en kruidentuinen, rijk aan chili, vogelgras, basilicum, koriander en lente-uitjes. Allemaal gedijen in de rijke grond.

Spring er meteen in en zie hoe de percelen worden geplant, onderhouden en bewaterd onder begeleiding van lokale familie boeren. Ontspan en geniet van een traditionele kruiden voetmassage in de tuin.

12:00 Doe mee met een kookles georganiseerd door de lokale familie. Elke kookles begint met een korte introductie, uitleg en demonstratie van voorgerechten, begeleidingen, hoofdgerecht en dessert, voordat je de handen uit de mouwen steekt en je eigen Hoi An-lunch met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert probeert te bereiden. Leun achterover en geniet van uw culinaire creaties aan de familietafel met uitzicht op de dorpelingen die hun akkerland onderhouden.

14:00 Na de lunch gaan onze wachtende auto en gids naar Hue. Via een bezoek aan het Cham Museum, waar ongeveer 300 sculpturen te zien zijn van de Cham-mensen die van de 4e tot de 14e eeuw in dit gebied van Vietnam leefden, waaronder sommige zijn gemaakt van terracotta.

Rijd verder over de Hai Van Pass. Stop om te genieten van de charmante schoonheid van het Lang Co-strand, een van de dertig beste baaien ter wereld. Rijd daarna verder naar Hue om in te checken en te ontspannen.

Overnachting in hotel in Hue.

 

DAG 11: CITY HUE VOLLEDIGE DAGTOUR (B, L)

 

Na het ontbijt gaan we vandaag deze fantastische stad verkennen. We bezoeken de charmante Lady Pagoda (Thien Mu Pagoda) gelegen aan de samenvloeiing van rivieren, waardoor het een ideale plek is voor een geweldig uitzicht op de Perfume River en de omgeving. Vanaf hier ga je verder naar de sierlijke graftombe van Minh Mang. Daarna wordt het voertuig overgebracht naar het graf van Khai Dinh, een mix van westerse en oosterse architectuur.

In de middag bezoeken we de Keizerlijke Citadel, een ommuurd fort dat bedoeld was als kopie van de Verboden Stad van de Chinese keizers in Peking, China. Na toegang tot de Ngo Mon Gate, nemen we de Paarse Verboden Stad in. De Verboden Stad was vanaf de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw gereserveerd voor de koninklijke familie Nguyen. Helaas hebben Amerikaanse bombardementen in 1968 als reactie op een communistische overname van Hue het grootste deel van de stad met de grond gelijk gemaakt.

Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw volgende vlucht naar Ho Chi Minh-stad.

Bij aankomst wordt u opgehaald bij het hotel om in te checken. Overnachting in Ho Chi Minh-stad.

 

DAG 12: HO CHI MINH CITY VOLLEDIGE DAGTOUR (B, L)

 

8:30 uur We halen je op bij je hotel voor architectonische geschiedenis met de kathedraal Notre Dame en het centrale postkantoor van Saigon, het herenigingspaleis; Chinastad met Chinese tempel en Chinese markt Lunch in Vietnamees restaurant War Remnants Museum - de beroemde plek met verhalen over de oorlog, ernstige verliezen en opoffering om onafhankelijkheid voor moederland te krijgen ... Koffiewinkel is daarna een geweldige plek om te weten hoe sterk Vietnamese koffie en ervaar de Vietnamese keukencultuur in lokale sfeer (optioneel). Blijf toeren naar de Ben Thanh-markt, een zeer bekende plek in het centrum van de stad voordat je terugrijdt naar je hotel (ongeveer: 16.00 uur)

 

DAG 13: MEKONG DELTA TOUR VOLLEDIGE DAG (B, L)

 

7:30 Ophalen bij je hotel, je gaat door de stad naar het noordwesten in de richting van Sai Gon, je kunt de Cu Chi-tunnel krijgen, waar de Vietnamese mensen trots op zijn vanwege de onversaagde strijd tijdens de oorlog. Meer dan 200 km aan ondergrondse tunnels, de reis neemt je mee terug om te begrijpen hoe zwaar het leven tijdens de oorlog is en je hebt ook de kans om veel soorten kanonnen op de schietbaan te schieten (tegen betaling).

Daarna verlaten we de tunnel naar de Mekong-sectie, onderweg stoppen we voor een heerlijke lunch in een prachtig lokaal restaurant en vervolgen onze reis naar My Tho City, de hoofdstad van de provincie Tien Giang (Front River) en nemen dan de grote boot om de rivier naar de provincie Ben Tre.

Kom langs om te leren hoe u handgemaakte kokosnootsnoepjes kunt maken. Paardenkoets neemt je mee over de wegen van het dorp.

Kennismaken met de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking langs zijrivieren van de rivier en genieten van een aantal typische producten van de Mekong Delta, zoals tropische snoepjes, geile bijen, vers fruit (afhankelijk van het seizoen) terwijl de lokale muziekband je serveert met traditionele muziek.

Met de hand roeiende sampans nemen je mee langs het kleine kanaal en gaan daarna naar Turtle Island voor een korte wandeling over de weg van het dorp en stoppen om de lokale familie te bezoeken om het leven / de cultuur van de lokale bevolking te zien voordat je terugkeert naar de auto. Rijd terug naar Ho Chi Minh-stad, einde van de tour in uw hotel (ongeveer: 17:30 uur).

 



13 daagse Rondreis Vietnam 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203