Individuele Rondreis Vietnam 23 Dagen Afbeelding Individuele Rondreis Vietnam 23 Dagen
Individuele Rondreis Vietnam 23 Dagen
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

Individuele Rondreis Vietnam 23 Dagen
DAG 01: AANKOMST HANOI

Bij aankomst opgewacht door onze gids en chauffeur, transfer naar hotel voor inchecken. De rest van de dag vrij te besteden om de stad te verkennen. Overnachting in Hanoi.

Maaltijden inbegrepen: geen

 

DAG 02: HANOI - VU LINH (180 KM, 06 UUR RIJDEN)

Ophalen van uw hotel naar ons kantoor, we zullen 30 minuten doorbrengen voor de gids om informatie te geven over de reis en hoe u in Vietnam kunt rijden, ook om te wennen aan de fiets voordat we onze reis naar Thac Ba Lake beginnen, dat een gebied heeft van 23.400 ha en 1.331 eilanden en heuvels met diverse ecologische omgevingen. Het water in het meer is blauw en helder en bedrukt met de reflecties van het omringende oude bos. Bij aankomst in het etnische dorp Vu Linh, Dao-minderheid aan de rand van het meer, is het uw tijd om een ​​vrije wandeling te maken om dit prachtige dorp en het mensenleven te verkennen. Vanavond is de ontvangst uitzonderlijk met veel lokale rijstwijn van de gastheer is zeker een van de hoogtepunten van de reis. Overnachting in gastgezin.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 03: VU LINH - BA BE LAKE (180 KM, 06 UUR RIJDEN)

Vandaag gaan we verder naar het Ba Be-meer en het nationale park, waar het landschap geweldig is en de homestay een andere unieke ervaring is. Bij aankomst ben je vrij om de boottocht te maken (op eigen kosten) of om het dorp van de Tay-bevolking te verkennen. Overnachting in een gastgezin van een Tay-familie.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 04: BA BE LAKE - BAO LAC (150 KM, 06 UUR RIJDEN)

Deze ochtend is vrij om het dorp te verkennen door middel van een wandeling of een boottocht. Ga verder naar Bao Lac met onderweg een bezoek aan enkele markten langs de weg. Overnachting in Bao Lac.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 05: BAO LAC - DONG VAN (100 KM, 03 UUR RIJDEN)

Na het ontbijt kunt u uw tijd besteden aan een bezoek aan een lokale markt in de stad voordat u naar Dong Van rijdt. Het hoogtepunt is de Ma Phi Leng-pas, erg hoog, maar met een geweldig gevoel en een adembenemend uitzicht. Bij aankomst inchecken in uw hotel. Overnachting in Dong Van.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

DAG 06: DONG VAN - HA GIANG (145 KM, 05 UUR RIJDEN)

Ochtendbezoek aan de oude straat van Dong Van en als het op zondag valt, heb je een geweldige kans om de wekelijkse markt van Dong Van te bezoeken, waar veel etnische groepen en hun lokale producten samenkomen. De markt is als een festival voor de lokale bevolking om te genieten van de tijd met vrienden, praten, drinken ... Ga verder naar Ha Giang met een stop bij het Vuong-paleis en Heaven Gate in Quan Ba. Overnachting in Ha Giang.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 07: HA GIANG - BAC HA (200 KM, 07 UUR RIJDEN)

Vandaag de rit naar Bac Ha via Hoang Su Phi en Xin Man over een bochtige weg en met een prachtig uitzicht vanaf de "Winding Pass" over de imposante bergen die bezaaid zijn met veel etnische dorpen. De mooie dag zal eindigen in Bac Ha in een hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 08: BAC HA - SAPA (120 KM, 05 UUR RIJDEN)

'S Ochtends, afhankelijk van de datum, hebben we de gelegenheid om een ​​van de kleurrijke markten te bezoeken, zoals hieronder:

Can Cau - zaterdag

Bac Ha - zondag

Cao Son - woensdag.

Coc Ly - dinsdag. Rond het middaguur richting Sapa. Check in bij aankomst. Overnachting in Sapa.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 09: SAPA

De koningin van de bergen, Sapa, ligt vorstelijk met uitzicht op een prachtige vallei, aan alle kanten torenhoge bergen die boven de stad uittorenen. Welkom op de bestemming in het noordwesten van Vietnam, de toegangspoort tot een andere wereld van mysterieuze minderheidsculturen en weelderige landschappen. Het spectaculaire landschap rondom Sapa omvat trapsgewijze rijstterrassen die als een lappendeken over de bergen lopen. De bergen zijn vaak gehuld in mist die heen en weer rolt langs de toppen en een verleidelijke glimp biedt van wat op een heldere dag op de loer ligt. In de valleien en dorpen rond Sapa wonen veel bergstammen die naar de stad trekken om te kopen, verkopen en verhandelen. Vandaag is het vrij om te ontspannen of Sapa alleen te bezoeken. Overnachting in Sapa.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

DAG 10: SAPA - MUONG LAY (200 KM, 07 UUR RIJDEN)

Na het ontbijt vertrekken we uit Sapa naar Muong Lay, voorheen bekend als Lai Chau, dit kleine stadje is genesteld in een mooie vallei uitgehouwen in spectaculaire bergen aan de Da-rivier. We zullen onderweg "Silver Waterfall", "Heaven Gate" en vele interessante etnische dorpen en markten bezoeken. We eindigen deze mooie dag in Muong Lay in een hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 11: MUONG LAY - DIEN BIEN (105 KM, 03 UUR RIJDEN)

ochtend-boottocht om de Black River en enkele etnische dorpen te verkennen voordat we naar Dien Bien gaan (de beslissende strijd in de Indochina-oorlog). Bij aankomst bezoeken we een aantal historische bezienswaardigheden zoals het Dien Bien Phu Museum, het bunker hoofdkwartier van de Franse commandant, kolonel Christian de Casties, de A1-heuvel, waar bittere gevechten plaatsvonden. Overnachting in Dien Bien.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 12: DIEN BIEN - LAOS (MUONG KHOA) (120 KM, 04 UUR RIJDEN)

Vandaag steken we de grens van Tay Trang over naar Laos, op weg naar Muong Khoa, een klein mooi stadje aan de Nam U-rivier. De rit naar Muong Khoa is erg moeilijk op onverharde wegen, maar interessant en leuk. Overnachting in Muong Khoa.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 13: MOUNG KHOA - PAK BENG (220 KM, 06 UUR RIJDEN)

Lao is een groen land, overdag zie je groene heuvels en bergen, via Uodomxay, het hart van Noord-Laos, gaan we verder naar Pak Beng met een prachtig uitzicht op de Lao-bergen en het platteland. Bij aankomst inchecken in een pension in Pak Beng. Overnachting in Pak Beng.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 14: PAK BENG - LUANG PRABANG (BOOTTOCHT VAN 8 UUR)

Na het ontbijt maken we de boottocht over de majestueuze MeKong-rivier naar Luang Prabang. De boottocht duurt ongeveer 8 uur, dus dit is de vrije dag. Overnachting in Luang Prabang.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 15: LUANG PRABANG

Vrije dag voor uw eigen bezoek Luang Prabang, een UNESCO-werelderfgoed sinds 1995, de stad Luang Prabang staat niet alleen bekend om zijn samensmelting van Lao en Franse koloniale architectuur, maar ook om zijn vele boeddhistische tempels. De meeste bezoekers komen hier om te ontspannen en de sfeer op te snuiven onder het genot van een koud Laotiaans biertje en een warm stokbrood. Overnachting in Luang Prabang.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

DAG 16: LUANG PRABANG - PHONSAVAN - DE DUIDELIJKE JAREN (250 KM, 07 UUR RIJDEN)

Een lange dag op en neer rijden door de bergen van Laos naar Xieng Khoang. Bezoek bij aankomst de Vlakte der Kruiken, een grote groep historische culturele bezienswaardigheden in Laos met duizenden stenen potten. Dit gebied is erg beroemd tijdens de oorlog in Vietnam en de geheime oorlog. Tegenwoordig kun je nog steeds veel overblijfselen zien, zelfs in het hotel.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 17: PHONSAVAN - VIENG XAY (260 KM, 08 UUR RIJDEN)

Vervolg de reis naar Vieng Xay - Het voormalige revolutionaire hoofdkwartier van Pathet Lao (PL) van Vieng Xay ligt in een opvallende vallei met vruchtbare heuvels en kalkstenen kliffen vol met grotten, waarvan verschillende werden gebruikt om PL-officieren te beschermen tijdens de Tweede Indochina-oorlog. De stad staat bekend om de grotten waar de stoïcijnse officieren en zo'n 23.000 mensen onderdak vonden, maar Vieng Xai zelf is ondraaglijk mooi. Door de mens veroorzaakte meren zien het landschap en wilde bloemen exploderen in karmozijnrood en geel om zich bij de smaragd- en karstachtergrond te voegen. De schoonheid van het terrein onderstreept op de een of andere manier de decimering die het heeft opgelopen tijdens de Amerikaanse bombardementen. Overnachting in Vieng Xay.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 18: VIENG XAY - MAI CHAU (250 KM, 08 UUR RIJDEN)

Mooie rit over de dorpsweg en pittoreske bergen naar de grenspoort Na Neo, weer terug naar Vietnam, verder naar Mai Chau en de idyllische vallei bevolkt door voornamelijk blanke Thaise etnische mensen en de vallei wordt gekenmerkt door prachtige kalkstenen bergen. 'S Avonds kunnen we genieten van een lokaal diner en overnachten in een prachtig dorp aan de rand van een rivier. Na het diner kunt u de avond bij elkaar rond een vuur zitten en deelnemen aan een traditionele Thaise muziekshow. In hun traditionele kleding, typisch voor hun cultuur, nodigen Thaise vrouwen bezoekers uit om deel te nemen aan de Xoe-dans. Op de ritmische en uitbundige muziek dansen de gastheren en gasten urenlang hand in hand. Als ze moe worden, stoppen ze een tijdje om speciale plakkerige rijst likeur genaamd "ruou can" te drinken. Bezoekers die een keer deelnemen aan de Xoe-dans, vooral bij het licht van een vuur 's nachts, zullen het waarschijnlijk voor altijd onthouden.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, dinerDAG 19: MAI CHAU - TAM COC (100 KM, 04 UUR RIJDEN)

Na het ontbijt rijden we naar Tam Coc, een geweldige plek met gigantische kalkstenen karstformaties die uitsteken uit de rijstvelden die de Ngo Dong-rivier omringen, ongeveer 9 km ten zuidwesten van Ninh Binh, Noord-Vietnam. Het wordt vaak bestempeld als "The Halong Bay on land". Bij aankomst kunt u de interessante boottocht maken of rondwandelen om het dorp, de pagode ... Overnachting in Ninh Binh te verkennen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 20: TAM COC - HANOI (100 KM, 04 UUR RIJDEN)

Ochtend Boottocht om Tam Coc te verkennen en vervolgens ontspannen naar Hanoi te rijden via snelweg nr. 1. Inchecken bij aankomst en overnachten in Hanoi.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

 

DAG 21: HANOI - HALONG BAY ~ 165 KM MET DE AUTO

Ochtend vertrek naar Halong Bay, we gaan door het schilderachtige landschap. De wonderbaarlijke Halong-baai is echt een van de meest indrukwekkende schilderachtige bezienswaardigheden van Vietnam. We verlaten de stad en gaan aan boord van een boot voor een verkenning van de legendarische Halong-baai. Deze spannende cruise van vijf uur biedt ons een fantastisch uitzicht op het schilderachtige landschap dat zich vermengt met de lucht en zo'n 3.000 kalkstenen eilanden die verbazingwekkend oprijzen uit het heldere en smaragdgroene water. De kalkstenen karstformaties zijn bezaaid met stranden, grotten en prachtige grotten. Onderweg ankeren we voor een ontspannen duik in een afgelegen baai en een aangenaam bezoek aan een van de vele verborgen grotten onder torenhoge kliffen. Overnacht op de Junk Cruise.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, diner

 

DAG 22: HALONG BAY - HANOI

Wakker worden en aan boord ontbijten. Blijf cruisen rond de baai. Neem sampan om de Luon-grot te bezoeken en kom terug naar de boot. Na een brunch voordat u van boord gaat, haalt het busje u op bij de pier en gaat u terug naar Hanoi. De rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in Hanoi.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

 

DAG 23: HANOI VERTREK

Na het ontbijt in het hotel bent u vrij op uw gemak tot u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vertrek vlucht naar uw huis. Einde van de dienstverlening.Individuele Rondreis Vietnam 23 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2023  vakantiestunt.nl
v6.20210203