Rondreis Vietnam Auto 14 dagen Afbeelding Rondreis Vietnam Auto 14 dagen
Rondreis Vietnam Auto 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

Rondreis Vietnam Auto 14 dagen




Dag 1: Aankomst in Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Ga acclimatiseren en verken de binnenstad van Ho Chi Minh-stad, langs Dong Khoi. Als de tijd het toelaat, ga dan naar het Herenigingspaleis of het War Remnants Museum.


Dag 2: Saigon naar Dalat

Vlieg of rijd van Saigon naar het bergstadje Dalat en ga vervolgens rechtstreeks naar Peace Cafe om uw reis met een Easy Rider te regelen (verwacht ongeveer $ 35 per dag te betalen om op de rug te rijden met een gids, inclusief budget accommodaties). Ga 's avonds naar de Dalat-markt.


Dag 3: Dalat naar Buon Ma Thuot

Begin vroeg en vang de bezienswaardigheden buiten Dalat die je interesseren (bekijk het Crazy House of de tempels en kloosters buiten de stad). Volg daarna glooiende heuvels met koffieplanten en prachtige uitzichten met dennenbomen terwijl je naar Buon Ma Thuot rijdt. Ga laat in de middag door Lak Lake en bezoek M'nong Communities. Robuuste reizigers overnachten in Lak Lake of in het nabijgelegen Hotel Biet Dien. Voor iets minder rustieks, ga verder naar Buon Ma Thuot en het Damsan Hotel.


Dag 4: Buon Ma Thuot naar Kontum

Stop tijdens de hele dag rijden op een aantal slagvelden en passeer de stad Pleiku. Overnachting in Family Hotel in Kontum.


Dag 5: Kontum naar Hoi An

Bezoek Dak To en Charlie Hill, twee belangrijke slagvelden, voordat je op Hwy springt. 14 voor een rit helemaal naar Hoi An. Probeer voor een overnachting een van de resorts langs het Cua Dai-strand en geniet van een dag van welverdiende ontspanning.


Dag 6: Hoi An

Volg een rondleiding door de oude stad of ga naar het kleine Cua Dai-strand.


Dag 7: Hoi An naar Hanoi

Vlieg via Danang naar de hoofdstad. Raak georiënteerd met een cyclo- of wandeltocht door de oude wijk.


Dag 8: Hanoi

Volg een rondleiding door Hanoi vanaf de Citadel van Hanoi, inclusief het Ho Chi Minh-mausoleum, het huis en het museum en de pagode met één pilaar. Zie 's middags Van Mieu, de Tempel van de Literatuur. Geniet 's avonds van de Thang Long Water Puppet-show. Ineenstorting.


Dag 9: Hanoi naar Son La

Ga op de snelweg op je gehuurde Minsk-motorfiets, met of zonder gids (neem contact op met verhuurbedrijven in Hanoi). Fiets door het kleine Mai Chau, maak een wandeling naar de etnische dorpen buiten de stad en breng vervolgens de nacht door in Son La in het Trade Union Hotel. Als je tijd hebt, bezoek dan de Son La Prison.


Dag 10: Son La naar Lai Chau

Volg Route 6 tijdens de meest dynamische klim van Tuan Giao en langs een hooggebergte naar de stad Lai Chau. Verblijf in het kleine Lan Anh Hotel en maak een late namiddag (of morgenochtend) trektocht naar de vele White Thai-dorpen.


Dag 11: Lai Chau naar Sapa

De hele dag rijden van Lai Chau naar Sapa volgt de Dong Da-rivier langs een zeer schilderachtig stuk. Net voor Sapa beklim je de prachtige Tram Ton Pass, die een van de meest pittoreske landschappen van Vietnam biedt. Zet je voeten in Sapa (ik raad Topas Ecolodge aan) en wissel verhalen over je avontuur uit.


Dag 12: Sapa

Geniet van een volledige dag wandelen - het beste geregeld via een outfitter in Hanoi of met Handspan of Topas in Sapa. De Lao Cai-to-Ta Van Walk is populair, maar er zijn veel opties om de dorpen Hmong en Dao te bezoeken. Verken 's middags de Sapa-markt en neem' s avonds een dansvoorstelling van lokale hilltribe-mensen.


Dag 13: Sapa naar Hanoi

Als het een zondag is, bekijk dan de markt in de stad Bac Ha. Anders verken je de heuvels rond Sapa vóór de korte paar uur naar Lao Cai. Vanaf hier kunt u uw motor op de trein naar Hanoi zetten en 's nachts comfortabel rijden, het beste in een luxe slaapwagen.

Onversaagde rijders die niet genoeg van de openbare weg hebben gekregen, kunnen de trein van Lao Cai terug naar Hanoi nemen en naar het oosten gaan en Ha Giang bereiken - een klein stadje dat de twee routes van Dien Bien Phu Loop en Cao Bang met elkaar verbindt - of zelfs op een dag verder naar Cao Bang.

De waterval buiten Cao Bang is spectaculair en de weg naar Lang Son is een geweldige rit (veel hilltribe-markten). Van Lang Son naar Hanoi is een brede snelweg (voor handel met China). Budget 3 extra dagen hard rijden als je Cao Bang en Lang Son wilt meenemen op je weg terug naar Hanoi.



Dag 14: Hanoi

Aankomst om 6 uur in het station van Hanoi. Na een dag in een hotel te hebben doorgebracht om op te ruimen en op het laatste moment boodschappen te doen, vertrekt u naar uw volgende bestemming.



Rondreis Vietnam Auto 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203