Kenya to Vic Falls Afbeelding Kenya to Vic Falls
Kenya to Vic Falls ***
Bestemming: Rondreizen Zimbabwe - Rondreizen

Kenya to Vic Falls

***

Reis langs veel bekende bezienswaardigheden en spot onderweg de Big Five, spectaculaire meren, bergen en savannes Geniet tussendoor ook van de prachtige stranden van Zanzibar. Je komt overal in contact met de uiterst vriendelijk bevolking. Ga mee op deze reis en ontdek het echte Afrika!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Nairobi

Om 18.00 uur ontmoet je tijdens de welkomstinformatie je medereizigers. Tot die tijd kun je Nairobi verkennen. Breng een bezoek aan het Karen Blixen museum of de lokale markt.

Dag 02 Mto Wa Mbu

Vandaag gaan we vroeg op pad en passeren de grens met Tanzania. Onderweg maken we een stop in Arusha, de beginplaats van de meeste excursies in Tanzania. Wij rijden door naar het plaatsje Mto Wa Mbu, waar je contact kunt leggen met de lokale bevolking.

Dag 03-04 Ngorongoro Krater/Serengeti National Park

We stappen over op kleine safaribusjes en vertrekken vroeg naar de imposante Ngorongoro krater. Dit immense natuurverschijnsel herbergt vele dieren. Vanwege de steile hellingen ontbreekt alleen de giraffe. Na de lunch rijden we naar het aangrenzende Serengeti National Park. We maken een safari over de eindeloze vlaktes die dit schitterende park kenmerkt. De tweede dag staat ook in het teken van gamedrives, omdat er veel wildleven is.

Dag 05 Mto Wa Mbu

We reizen terug naar Mto Wa Mbu, waar de lokale gemeenschap ons kennis laat maken met het dagelijkse leven van dit plaatsje. Je bezoekt een lagere school en lokale woningen en krijgt daardoor een goed beeld hoe het er hier aan toe gaat. De lokale markt wordt bezocht en je overnacht ook in Mto Wa Mbu.

Dag 06 Marangu

We stappen weer in onze truck en rijden naar Marangu aan de voet van Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. We kamperen bij het Marangu hotel dat over veel faciliteiten (zwembad en een prachtige tuin) beschikt.

Dag 07 Dar es Salaam

Vandaag rijden we zuidwaarts naar de kustplaats Dar es Salam, een van de belangrijkst steden van het land. We kamperen vanavond aan het strand net buiten de stad.

Dag 08-10 Zanzibar

Per ferry gaan we naar Zanzibar, waar we de komende dagen zullen verblijven. Zanzibar is een mix van de koloniale geschiedenis en de prachtige stranden. De eerste nacht verblijven we in Stonetown en de overige 2 nachten hebben we een bungalow aan het strand in het noorden van het eiland.

Dag 11 Dar es Salaam

Vandaag gaan we met de ferry terug naar Dar es Salam, waar we ook zullen overnachten.

Dag 12-13 Iringa/Chitimba

We reizen verder zuidwaarts naar Mikuni National Park. In dit park leven grote kuddes olifanten, buffels en giraffen. Er komen ook leeuwen en luipaarden voor. We kamperen in de buurt van Iringa. De volgende dag passeren we de grens van Malawi en rijden naar het gelijknamige meer, waar we in de buurt van Chitimba overnachten.

Dag 14-15 Malawi meer

We vervolgen onze reis naar Kande Beach, maar blijven wel bij het Malawi meer. Weg van het toerisme chillen we aan het meer en kunnen deelnemen aan een aantal watersportactiviteiten.

Dag 16-17 Chipata/Lusaka

Vandaag rijden we naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Hier wordt ook overnacht. De volgende dag passeren we eerst de grens met Zambia en kamperen vlakbij Lusaka. Hopelijk zijn we niet teveel tijd kwijt aan de grensformaliteiten.

Dag 18 Harare

We passeren de grens met Zimbabwe. Na de nodige grensformaliteiten rijden we naar Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. De middag is ter vrije besteding. Je kunt de lokale markt bezoeken.

Dag 19 Masvingo

Vandaag bezoeken we de Great Zimbabwe Ruines dat op de de werelderfgoedlijst van Unesco staat. We kamperen in Masvingo.

Dag 20-21 Bulawayo

We reizen naar de tweede stad van het land, Bulawayo. Deze stad wordt ook wel de stad van de koningen genoemd, vanwege het rijke verleden.

Dag 22 Hwange National Park

We vervolgen onze reis naar Hwange National Park. Het park is wereldberoemd om zijn grote populatie olifanten. We kamperen in het park.

Dag 23-24 Victoria Falls

Vandaag rijden we naar de Victoria watervallen. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel is zeer spectaculair, zowel vanaf de kant van Zimbabwe als Zambia. Ook het plaatsje Victoria Falls is de moeite waard. Vele toeristen komen hier bijeen om hun Afrika avontuur met anderen te delen. Op dag 24 eindigt de reis 's morgens.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/lokale gids(en) Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 22 ontbijten, 18 lunches en 18 diners Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local payment USD 1.360 p.p. Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Kenya to Vic Falls 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203